Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.07.2010., 17:13   #1001
jel smijem i ja pisat ovdje iako još nisam rodila?

recite NE jer mi je bolje da ne otvaram pandorinu kutiju
ako se istresem ovdje neće oostati ništa za muža navečer kad dođe s posla, a doista mu želim svašta reći i rješiti neke stvari jednom za svagda pa kud puklo da puklo
Old 16.07.2010., 17:20   #1002
Quote:
takomlada kaže: Pogledaj post
jel smijem i ja pisat ovdje iako još nisam rodila?

recite NE jer mi je bolje da ne otvaram pandorinu kutiju
ako se istresem ovdje neće oostati ništa za muža navečer kad dođe s posla, a doista mu želim svašta reći i rješiti neke stvari jednom za svagda pa kud puklo da puklo
možeš i ovdje ako će ti biti lakše, ali obavezno i za njega ostavi bolje riješiti nego držati u sebi
ina22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2010., 18:00   #1003
Hajde polako, smiri se radi svog zdravlja. Trudnice često pucaju hormoni a šta se muških tiće njihovi mozgovi često ne mogu uopće pojmiti neka naša shvaćanja i probleme. Održi mu predavanje ali tako da sebe ne uznemiriš dodatno.
Mi babe ponekad griješimo jer suprotnu stranu ne obavijestimo tj ne kažemo im šta su zabrljali, zašto i šta nas smeta nego počnemo urlati o novonastalom problemu.
1) treba se smirit
2) vidit da li je dragi informiran o tome šta ti smeta (možda on jadan pojma nema ni o čemu a ti ćeš ga napasti ccc)
3) složit par mirnih rečenica da se samo njega optuži za sve
morska alga is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.07.2010., 22:38   #1004
Quote:
morska alga kaže: Pogledaj post
Dobra, dobra !!!!!!!!!!
Old 16.07.2010., 22:56   #1005
Quote:
moj je tu foru skužio, da je on uvijek za sve kriv, pa se sad više neće ni razgovarat jer kako kaže uvijek je on za sve kriv

i jednom u trudnoći mi je netko (moja draga inox) rekao- 'Ako misliš da te sad pucaju hormoni, čekaj da rodiš!!' Stvarno sam mislila da ne može bit gore, ali može
ina22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2010., 11:17   #1006
mene u trudnoći baš i nisu pucali hormoni, ali sad sam svjesna da me pucaju kad mi mali žalosno plače...ono - najradije bih se rasplakala iste sekunde skup s njim

inače, dosta dobro se držim s obzirom da sam već 2 tjedna s tak malom bebom solo po 13h dnevno i da apsolutno sve u tih 13h radim sama, a i po noći naravno je glavnina na meni...

jedino s čim se teško nosim je ta stalna zabrinutost za bebu...ne znam jel to kod mene pojačano jer sam malog skoro izgubila prije samog poroda ili je tako kod svih žena, ali definitivno osjećam da me to dosta muči...
Old 17.07.2010., 15:49   #1007
Quote:
Haha,bas sam se lijepo nasmijala,trebalomi je to Ja sam se taman sa svojim muzem zakacila,i naravno,ja ispadam kucka koja mu kvari zabavu...trebala sam mu reci da slobodno pokvari i on moju(jer ne bi imao sta pokvariti...)
Catherine77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2010., 15:50   #1008
Zvrksa,sta te tocno toliko brine?
Catherine77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.07.2010., 22:46   #1009
Quote:
Hrvach kaže: Pogledaj post
Pomalo sam umorna od te svakodnevice. Uvijek si zamislim da ću kada mišica zaspe napraviti piling, nalakirati nokte, oprati pod, malo porihtati kuću.....
ja ne razmišljam o pranju poda i rihtanju kuće
ali cijeli dan smišljam kak bum navečer zrihtala sebe.
i to se, naravno, ne dogodi.
doduše, ne izgledam jako zapušteno - radim pa moram na nekaj ličiti pa se i zdepiliram i pedikiram u salonu, imam i frizuru ali fali mi da to doma sama radim!!! volim si to sama raditi!
namakati noge pol sata u škafu uz časopis pa pedikura baj majself, pa nokti na rukama... piling, kremice... baš VOLIM to. a nikad nemam vremena. lakše je otići u salon, jer doma me nikad ne puste na miru
Quote:
Zvrksa kaže: Pogledaj post
jedino s čim se teško nosim je ta stalna zabrinutost za bebu...ne znam jel to kod mene pojačano jer sam malog skoro izgubila prije samog poroda ili je tako kod svih žena, ali definitivno osjećam da me to dosta muči...
kak misliš bojiš se za bebu?
moja je svaki dan u vrtiću, a ja svaki dan kad ju tamo ostavljam razmišljam o tome kako bih umrla kad bi mi ju netko uzeo
jel i to normalno?
Old 17.07.2010., 22:49   #1010
btw gdje je to jebeno nevrijeme o kojem cijeli dan pričaju?

ajme kak mi idu na ....
kakav glup način razmišljanja - uvijek se najavljuje katastrofa, ajme u najmanju ruku apokalipsa, da bi se na kraju rodio miš. mrzim to. jel to samo u ovoj zemlji tako (i to u baš svim slojevima društva) ili je tako svugdje?
Old 17.07.2010., 23:05   #1011
katastrofalno podnosim ove vrućine, ne znam kak vi
imamo klimu i nekak kombiniramo paljenke i gašenje da baš ne puše po bebi, no osjećam se ko krepana kokoš, vučem se po stanu, za ništa sam...

mišić je predobar, on sve super podnosi, normalno spava i jede.

@zvrksa - mislim da je briga normalna pojava pogotovo u vrijeme babinjača dok se hormoni još ne ustabile i žena je osjetljiva, meni je isto tako bilo, i sada se nekada uhvatim dame obuzme strah, ničim izazvan - isuse, kaj ako mu se nešto dogodi, i onda me strese jeza...ubrzo se vratim pozitivnim mislima i kako mališa napreduje sve manje i manje tako razmišljam
Odgovori s citatom
Old 18.07.2010., 06:50   #1012
ja se nekad brinem kad spava duže od pola sata pa idem vidjet jel diše. inače, nemam vremena za brigu; jučer opet bio budan cijeli dan, odspavao 2 puta po pola sata i navečer ga uspavljivala gotovo dva sata, zaspao tek iza ponoći a ja spavala 3 sata u 24h. e, ako nisam tad ispalila na živce, onda nikad ni neću

danas sam rekla da ga ne želim vidjet osim što ću ga podojit, eventualno presvuć, al treba mi odmor i psihički i fizički. gotovo cijelo vrijeme sam sama, red je na mm.
annaaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2010., 09:06   #1013
Quote:
,
mene je to brinulo u početku, sada više o tome ne razmišljam nekak, nemam vremena valjda
ina22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2010., 15:21   #1014
Quote:
annaaa kaže: Pogledaj post
ja se nekad brinem kad spava duže od pola sata pa idem vidjet jel diše. inače, nemam vremena za brigu; jučer opet bio budan cijeli dan, odspavao 2 puta po pola sata
Tako je i moja ranije. Ja sam dva tjedna pisala svaki put kad zaspi i do kad spava. Skužila sam da je strašno živčana kad ne odspava ukupno bar 14 sati dnevno. Po noći pajki od negdje 21 do 7 i pol-8 (naravno budi se za papati) i onda preko dana u komadićima po pola sata-45 minuta skupi još 2,5-3 sata. U zadnjih par tjedana se dogodilo u nekoliko navrata da zaspe i spava po sat i pol u komadu. Ja sam isto stalno provjeravala jel diše. I tad mi je puno bolje volje. Ovak se probudi neispavana i cendrava, ne možeš je zabaviti nikako, pa budem i ja u komi.
lola1415 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2010., 17:49   #1015
Quote:
Nespavalica kaže: Pogledaj post

* jer mi mali cendra svaku večer pred spavanje pa sveukupno uspavljivanje traje i po tri sata, negdje od 20 do 23,24 h, a po noći se budi 3 milijona puta (shvaćam da mu je vruće, ali ipak...)
koliko je star mali?
Old 18.07.2010., 19:02   #1016
Quote:
Catherine77 kaže: Pogledaj post
Zvrksa,sta te tocno toliko brine?
ma s obzirom da je malom na uzv-u mozga uočeno oteknuće, brine me kad vidim neka njegova ponašanja i kretnje jel to sve ok ili je povezano s tim oteknućem, pa se brinem kad ne kaka po par dana, pa kad je ovo, pa kad je ono...uglavnom, stalno nešto i nikak da se opustim baš onak u potpunosti
Old 18.07.2010., 19:56   #1017
Quote:
ma s obzirom da je malom na uzv-u mozga uočeno oteknuće, brine me kad vidim neka njegova ponašanja i kretnje jel to sve ok ili je povezano s tim oteknućem, pa se brinem kad ne kaka po par dana, pa kad je ovo, pa kad je ono...uglavnom, stalno nešto i nikak da se opustim baš onak u potpunosti
a joooj a to!!!
ma mene je to pustilo tek sad, kad ima dvije godine. do sad sam joj visila za vratom ko kobac, siroto dijete
btw, ne, nije me skroz pustilo
Old 18.07.2010., 20:13   #1018
ja ne vjerujem da mali danas spava cijeli dan, probudio se 2 puta da jede samo! bila u shopingu i pospremila i sad ne znam kaj da radim
jedino mi je bed što sam ostavila mlijeko izdojeno vani jer sam mislila da će se probudit svaki čas pa se pokvarilo
annaaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2010., 22:02   #1019
Quote:
alapača kaže: Pogledaj post
a joooj a to!!!
ma mene je to pustilo tek sad, kad ima dvije godine. do sad sam joj visila za vratom ko kobac, siroto dijete
btw, ne, nije me skroz pustilo
ma da...to
i večeras mi se dogodilo nešto od čega sam skoro infarkt dobila...još ne mogu sebi doći
naime, dok sam dojila malog ležećki, privinula sam ga uz sebe bočno no nisam skužila da je njemu ručica pod njim...odjednom je počeo jako plakati i ja sad gledam kaj mu je (a inače cijeli dan je nervozan i plačljiv pa sam mislila da je opet navala nervoze došla) a on plače jače...a ja tek nakon par sekundi skužim da mu je ručica poplavila
osjećala sam se preprestrašno
i nije mi jasno kak je moguće da bebi tak brzo ručica poplavi...bio je kratko u tom položaju
i kak da se onda ne brinem non-stop?
Old 18.07.2010., 22:06   #1020
Quote:
i kak da se onda ne brinem non-stop?
ma nema načina da se ne brineš! samo će ti (vrlo vjerojatno) u nekom trenutku puknut film, nećeš više imati dovoljno mjesta u sebi za brigu, puknut ćeš i početi se opuštati
kako je ručica sad?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:50.