Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.02.2019., 18:50   #181
Jel netko probao njihove šampone, maske i drugo za kosu? Izbacila sam sulfate, silikone i parabene ali što god kupim na našem tržištu ne odgovara baš mojoj kosi. Bilo bi super da oni imaju nešto, hvala unaprijed na odgovoru
RedLipstick is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2019., 01:26   #182
Quote:
frupy kaže: Pogledaj post
cek, al stavis nesto poslije tog c seruma?
nastavis normalno kao i kod melana?
Ja ću sad otići u mali off, ali - vi čekate neko vrijeme nakon što stavite C serum? Ja sam trenutno na Melanu, stavim ga na čisto lice i odmah šibam dalje s preparativom, ništa ne čekam kao kod kiselina, je li to krivo?
Lorren is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2019., 09:35   #183
Quote:
Lorren kaže: Pogledaj post
Ja ću sad otići u mali off, ali - vi čekate neko vrijeme nakon što stavite C serum? Ja sam trenutno na Melanu, stavim ga na čisto lice i odmah šibam dalje s preparativom, ništa ne čekam kao kod kiselina, je li to krivo?
pricekam uvijek 20-tak min
Old 23.02.2019., 14:44   #184
Quote:
Solitary kaže: Pogledaj post
Pa šta ti je dermatolog rekao za keratoze?
To ljudi i skidaju kod dermatologa, ne znam kako se točno zove metoda kojom skidaju, ali ugl. dermatolog ti to može maknuti.

Koje su ti veličine te keratoze?
zadnji put - nište , proći će
kod mene je to malo, možda četvrt cm2
imam termin tek 4.3. pa ću napisati kad obavim pregled

ja baš ne vjerujem previše njima, dermatolozima,
starijoj kćeri su napravili bojno polje na ruci kad su joj spaljivali bradavice tekućim dušikom - koma kako su joj izgledal rukice, dobro da je to brzo prošlo.
nismo više išli,
muž ima posao gdje radi s tekućim dušikom, nije on baš toliko opasan koliko oni glume, blago rečeno - preseravaju se:
imali su štap od pol metra omotan vatom, kao ogromni štapić za uši,
to su joj prislonili na kožu dok nije počela vrištati od bola, tako par puta
mi smo uzeli obične štapiće za uši, nasipali tekući dušik u limenu šalicu i ja sam joj to pažljivo premazivala - nestalo nakon par premazivanja

meni je uvijek fora usipati malo vode u lončić s tekućim dušikom, to onda onako pucketa, bude mala eksplozija - pa u lončiću ostane led u takvim oblicima da umreš od smijeha, no tu su ipak geek fore

tako da - što mogu sama, učinim sama - nek mi daju neke kiselina i ja ću to sama,
pipam to u kosi, još uvijek imam

wendy01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2019., 14:51   #185
nemamo posbenu temu - da li je netko probao ostale kreme koje se prave po ljekarnama ?

evo link: kreme za lice iz zagrebačkih ljekarni

mene privlači probati iz ljekarne Grahek, no nimalo mi nije uz put kad sam u ZG
(Špansko, Trešnjevka, Savska, centar ...)

wendy01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.02.2019., 16:06   #186
Spremam se sutra u zg pa bih navratila u Ozaljsku. Sto mi preporucujete da uzmem??
*Angel* is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2019., 23:55   #187
Quote:
*Angel* kaže: Pogledaj post
Spremam se sutra u zg pa bih navratila u Ozaljsku. Sto mi preporucujete da uzmem??
Ajd malo napiši kakva ti je krema za ruke?
Ja se zadnji put dvoumila, da nisam ranije uzela jednu ...

A kolagenska krema? u vječnoj sam potrazi za dobrom anti age ...

Ja sam ovih dana tako dehidrirana od vjetra, baš sam se dobro nasaftala jednim vodenim tonerom s iHerba i stavila tu hijaluronsku da povuče vlagu. Trenutno mi je baš ugodno na licu.
Kad sam je zimus kupila stavila sam je nakon hijaluronskog azijskog tonera, jako me zatezalo ... sad je čisto okej.

Poslano sa mog SM-T580 koristeći Tapatalk

wendy01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2019., 20:36   #188
Citiram djevojku koja je napisala ovo na jednom forumu, nema nikakvo objašnjenje, zna li netko di se ovo može nabaviti i o čemu se točno radi?

"Ako imate problema sa jakim znojenjem ispod ruke, preporučila bi vam nešto. Moja poznanica je imala isti problem, koji nikako nije mogla rješiti�� Onda joj je teta u ljekarnj napravila jednu kremicu, koju od kad koristi više nema tih problema. Probajte se s njima savjetovati."
RedLipstick is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2019., 23:03   #189
Quote:
wendy01 kaže: Pogledaj post
Ajd malo napiši kakva ti je krema za ruke?
Ja se zadnji put dvoumila, da nisam ranije uzela jednu ...

A kolagenska krema? u vječnoj sam potrazi za dobrom anti age ...

Ja sam ovih dana tako dehidrirana od vjetra, baš sam se dobro nasaftala jednim vodenim tonerom s iHerba i stavila tu hijaluronsku da povuče vlagu. Trenutno mi je baš ugodno na licu.
Kad sam je zimus kupila stavila sam je nakon hijaluronskog azijskog tonera, jako me zatezalo ... sad je čisto okej.

Poslano sa mog SM-T580 koristeći Tapatalk
Ne znam sto bih ti rekla za kremu za ruke. Moram je jos par dana mazati da bih bila nacisto. Mazala sam je kad su mi ruke bile suhe i imala sam par ranica radi te suhoce i dosta me peklo i zatezalo nakon mazanja. Sad kad su zarasle vise ne pece i dosta nahrani. Mislim da je dobra kad nema ostecenja i problema s kozom. Miris je intenzivan, moram je protresti prije upotrebe da se ulja i ostali sastojci izmijesaju jer inace ulje curi prvo van. Javim se za par dana, moram je jos malo duze koristiti.
Krema s kolagenom mi je za sad odlicna..koristim je 4 dana i mogu reci da sam jako zadovoljna. Finog je mirisa,podsjeca me malo na Nuxe. Imam mjesovitu kozu, masniju t zonu i suhe obraze. Lako je razmazljiva, brzo se upije i bas mi fino nahrani kozu. Za sad mi nije izazvala nikakve gadosti...nadam se da ni nece.
Serum s vitaminom c me isto odusevio, koza mi je glatka nakon njega i nekako plump...mislim da cu ga od sada stalno uzimati. Ima miris po citrusima.
*Angel* is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2019., 23:05   #190
Serum s vit. C je 100 kn, krema s kolagenom 75, a krema za ruke 40.
*Angel* is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2019., 23:34   #191
Šteta sto nemaju cijeli popis proizvoda u Ozaljskoj...bilo bi nam lakse odabrat. Bas je bila guzva kad sam kupovala pa se nisam htjela dugo zadrzavati.
*Angel* is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2019., 00:59   #192
Quote:
wendy01 kaže: Pogledaj post
zadnji put - nište , proći će
kod mene je to malo, možda četvrt cm2
imam termin tek 4.3. pa ću napisati kad obavim pregled

ja baš ne vjerujem previše njima, dermatolozima,
starijoj kćeri su napravili bojno polje na ruci kad su joj spaljivali bradavice tekućim dušikom - koma kako su joj izgledal rukice, dobro da je to brzo prošlo.
nismo više išli,
muž ima posao gdje radi s tekućim dušikom, nije on baš toliko opasan koliko oni glume, blago rečeno - preseravaju se:
imali su štap od pol metra omotan vatom, kao ogromni štapić za uši,
to su joj prislonili na kožu dok nije počela vrištati od bola, tako par puta
mi smo uzeli obične štapiće za uši, nasipali tekući dušik u limenu šalicu i ja sam joj to pažljivo premazivala - nestalo nakon par premazivanja

meni je uvijek fora usipati malo vode u lončić s tekućim dušikom, to onda onako pucketa, bude mala eksplozija - pa u lončiću ostane led u takvim oblicima da umreš od smijeha, no tu su ipak geek fore

tako da - što mogu sama, učinim sama - nek mi daju neke kiselina i ja ću to sama,
pipam to u kosi, još uvijek imam
Da, ako možeš nabaviti tekući dušik preko muža, jasno je da to u miru i pažljivo možeš napraviti. Istina je da oni znaju jako mistificirati, a na kraju biti i nepotrebno grubi - ovo kako opisuješ da su to tvojoj maloj radili.

Za keratoze pak mislim da ne mogu same proći, da ih se mora baš mehanički odstraniti. Baš javi kako je prošlo, ako će ti ih ovaj put dermatolog ipak skidati, i kako se to radi. Negdje sam jednom čitala, ali sam u međuvremenu zaboravila.
Solitary is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2019., 12:39   #193
Upravo u gljz ravnice vidjela vit c serum, cijena 60kn...
Definitivno ga uzimam za probu kad potroši timeless
Sarah Walker is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2019., 14:56   #194
Quote:
Sarah Walker kaže: Pogledaj post
Upravo u gljz ravnice vidjela vit c serum, cijena 60kn...

Definitivno ga uzimam za probu kad potroši timeless
Uhh..koja razlika u cijeni. U Ozaljskoj je 100 kn. Bas me zanima da li je isti sastav...
*Angel* is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2019., 16:56   #195
Quote:
*Angel* kaže: Pogledaj post
Uhh..koja razlika u cijeni. U Ozaljskoj je 100 kn. Bas me zanima da li je isti sastav...
Već se pisalo na temi da se sastav razlikuje od ljekarne do ljekarne. Ovdje se hvali samo onaj iz Ozaljske koliko sam shvatila.

Imala sam serum sa smiljem iz Ozaljske (130kn), drugi sam uzela na Kustošiji (70ak kn) i skroz su različiti. Zbog razlike u cijeni rado bi da su isti, al ovaj iz Ozaljske mi je bolji.
bedacha is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2019., 15:21   #196
Quote:
Solitary kaže: Pogledaj post
Da, ako možeš nabaviti tekući dušik preko muža, jasno je da to u miru i pažljivo možeš napraviti. Istina je da oni znaju jako mistificirati, a na kraju biti i nepotrebno grubi - ovo kako opisuješ da su to tvojoj maloj radili.

Za keratoze pak mislim da ne mogu same proći, da ih se mora baš mehanički odstraniti. Baš javi kako je prošlo, ako će ti ih ovaj put dermatolog ipak skidati, i kako se to radi. Negdje sam jednom čitala, ali sam u međuvremenu zaboravila.
Malo sam u nedostatku vremena pa slabije tipkam,
uglavnom je ono što sam i mislila i ovdje napisala - seboreična keratoza (vol.3 kod mene).

Dr je predložila spaljivanjem tekućim dušikom, krioterapiju.
Ja sam odmah rekla da ću to doma ukloniti tekućim dušikom jer to možemo, ne želim radi ...
- Da, nekad se mora jako stisnuti da se izazove upala, kad je to dublje, a nekad se samo plitko premazuje tekućim dušikom. Sve ovisi koliko je veliko i duboko zahvaćeno.
OK.
Rekli su mi da nakon tretmana to premazujem Mupiricinom, lokalna antibiotska krema na recept. OK.

Plus, ja imam 50ak km vlakom tamo i nazad, pa onda lokalna vožnja tramvajem ili taksijem ... košta i vremena i novaca, izgubim samo 3 sata kad se ide autom, a javnim prijevozom i 7 sati, to sada kad smo išle na pregled. Krio se radi samo jedno popodne, treba doći po dogovoru.
Uz ono što sam gore napisala ...

Ja sam te smeđe nakupine mrtvim stanica mazala keratoliticima, to djeluje ali je vrlo agresivno, mora se biti pažljiv jer nagriza okolnu kožu. Dr to nije komentirala, mislim, mazala sam po uputi s onim što skidamo bradavice i kurje oči. Djeluje tamo gdje nije velika i zapuštena površina, to se odljušti poput ljuskice od graha, bude mlada koža, treba je zaštiti.

Staračke promjene, kaže dr, sada to polako kreće

Ja volim azijsku kozmetiku, curama na toj temi sam ovo napisala:
https://www.forum.hr/showpost.php?p=7...postcount=5963

wendy01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2019., 15:28   #197
Mene je malo uhvatilo boljeti na vratu prema ramenu, sjetila sam se da imam njihovu Mast protiv neuralgija i reume kupljeno u GLJZG - ne znam adresu, na ćošku nedaleko Cvijetnog trga.
Ima kamofora i još nečeg, ugodno grije, osjetim da me manje boli - 40 g tubica nešto manje od 30 kn - cijena više nego povoljna.
Moja preporuka, ako ništa drugo, puno je jeftinija od Deep Heat, a jednako djeluje.

wendy01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2019., 21:25   #198
Danas sam bila u GLJZ Siget i imaju dosta toga u onoj staklenoj vitrini. Ovako po sjecanju mogu nabrojati: hijaluronska krema s ruzom, gel protiv podocnjaka, okoloocna krema protiv bora, hijaluronski serum, uljni serum (sa smiljem?), krema za lice sa kolagenom i takva okoloocna, serum s vit c, krema protiv akni..to je to cega se sjecam, a bilo je toga jos.
Trenutno trosim svasta pa nisam htjela gomilat jer oni kazu da je rok valjanosti 3-4 mjeseca, max 6 mj. Uzela sam samo kremu protiv bora oko ociju, 15 ml za 54 kn.
Magistra mi je citala sastav iz sustava (s kompa), jer na kremi nema, a nema ni kutije. Sjecam se samo da ima hijaluronske u njoj, a kad sam je otvorila doma vidim da je zute boje kao i hijaluronska krema s ruzom koju sam trosila prosle godine (par bocica sam potrosila) i koja mi je bila odlicna.
Testiram veceras

Jako me privlaci vit c serum, ali nisam sad ni pitala koliko kosta jer mi stvarno sad ne treba dok ne potrosim ovaj koji imam.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mali miš is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2019., 11:15   #199
Pozdrav, jel hvaljena ljekarna u Ozaljskoj 1 ili 132?
Tnx
listopad14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2019., 11:22   #200
Quote:
listopad14 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, jel hvaljena ljekarna u Ozaljskoj 1 ili 132?
Tnx
1
*Angel* is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:44.