|
|
15.12.2023., 08:15
|
|
tad Ga zazovi !
Registracija: Jan 2018.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Ti si poznati alternativac skroz naskroz, a Korado se drži popularizacije znanosti. Nema tu pomirdbe.... Možeš se samo ljutit na Korada, ko ja što pizdim na onoga Elvisa - novinara voditelja Explore, pa sam mu čak to i napisao.... što je javno pročitao.
Ja sam onaj koji mu je poslao čestitku u vidu poruke: " Manje Elvisa, a više Korada!"
|
Toliko sam poznat da očekujem da mi Korado uruči nobelovu nagradu za mudrost. Mogao je za sebe osobno reći da je postao dio eksperimenta, a neki drugi, mudriji, nisu.
Ne znam zašto je rekao na taj način, kad nisu svi isti, niti su isto postupali.
WoooW Korado je pročitao tvoju poruku, javno. A ne padaju ti na pamet slušaoci koji su tu vrtićku izjavu morali odslušati, bez da su bili prethodno upozoreni.
|
|
|
15.12.2023., 08:31
|
|
tad Ga zazovi !
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Prema Koradi tj. novim otkrićima kostura - žene su prije bile iste građe kao muškarci.
Dakle za zaključiti je da su ravnopravno sudjelovale u lovu i svim poslovima.
( Lavice, npr. love, a lavovi hlade muda...
|
A tko bi oplođivao muškolike, brkate, bradate, mišićave, tadašnje žene osim Koradeta i tebe ? Zamisli da liči na Korada, pa jedva bi i ti sam čekao da ju oplodiš i pobjegneš glavom bez obzira.
Lavice love jer su lakše od lavova stoga i brže, a kad dođe lav među hrpu lavica koja jede, preostaje im samo da se sklone, požele mu dobar tek i idu čistiti otpatke.
|
|
|
15.12.2023., 15:56
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
sanzibar kaže:
Quote:
Ja sam onaj koji mu je poslao čestitku u vidu poruke: "Manje Elvisa, a više Korada!"
|
WoooW Korado je pročitao tvoju poruku, javno.
|
Nije to Korado pročitao u eter, nego Elvis. Jer se njega ticalo.
|
|
16.12.2023., 08:27
|
|
tad Ga zazovi !
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Nije to Korado pročitao u eter, nego Elvis. Jer se njega ticalo.
|
Jer se njega ticalo, ili možda zato jer je voditelj, a za poruku subjektivnog anonimnog navijača Korada (sa zastavom u ruci) ga ne briga.
Da mu imalo smeta ne bi čitao tu poruku javno.
A da je voditelj pročitao poruku koja je bila kontra K.K.-a, kafanski znanstvenik bi uvrijeđeno gledaocu očitao bukvicu, i Elvisu, da ne gubi vrijeme čitajući nebitne stvari.
|
|
|
27.12.2023., 06:10
|
|
tad Ga zazovi !
|
Evo ga, prvih 10-15 minuta.
https://www.youtube.com/watch?v=UVMbc7zSeEo
Kako je lako znati znanje sa zakašnjenjem. Sada kad se te info mogu pročitati i u Gloriji. Gdje je bio i šta je pričao prije 2-3 godine.
Ali nismo se informirali svi preko Gloria i Science magazina tada, i koristili smo logiku i osjećaj za dobro/zlo.
|
|
|
09.01.2024., 18:15
|
|
.
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
sanzibar kaže:
Evo ga, prvih 10-15 minuta.
https://www.youtube.com/watch?v=UVMbc7zSeEo
Kako je lako znati znanje sa zakašnjenjem. Sada kad se te info mogu pročitati i u Gloriji. Gdje je bio i šta je pričao prije 2-3 godine.
Ali nismo se informirali svi preko Gloria i Science magazina tada, i koristili smo logiku i osjećaj za dobro/zlo.
|
Priča gluposti potpuno krivo opisuje kako funkcioniraju ta cjepiva.
|
|
|
16.01.2024., 18:02
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Korado se danas "konačno" oglasio i o Bogu.
Veli da za tako nešto, Crkva uopće nije potrebna.
Elvis je, po običaju, pizdio. 
|
|
06.02.2024., 21:49
|
|
.
Registracija: Jun 2013.
|
Emisija se iz emisije o znanosti pretvorila u popovsko desničarsko osuđivanje ljudi koji nemaju djece, voditelj se može komotno pridružiti klečavcima na trgu.
|
|
|
07.02.2024., 08:05
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
Quote:
Torrio888 kaže:
Emisija se iz emisije o znanosti pretvorila u popovsko desničarsko osuđivanje ljudi koji nemaju djece, voditelj se može komotno pridružiti klečavcima na trgu.
|
Pa moram priznati da sam i ja slusajuci ovotjednu emisiju imala wtf momente. Nekakvo konstantno osudjivanje parova bez djece i parova s kucnim ljubimcima. Hajde...
|
|
|
07.02.2024., 11:00
|
|
Moderator
Registracija: Jul 2011.
|
Ne znam treba li se na to osobno uvrijediti, s obzirom da većina zapadnih zemalja zbog demografskih promjena izumire i da nije Hrvatska sama u tome.
Mene ne brine kada oni u emisiji iznose takve očigledne činjenice - da narodi izumiru jer se rađa premalo djece. Prilično je nebitno je li se to kome sviđa ili ne, ali to je matematički sigurna posljedica takvih (legitimnih) odluka koje ljudi prakticiraju..
Malo me više brine kada Korado kaže da će do kraja stoljeća broj ljudi na Zemlji zbog demgrafskih promjena pasti na manje od 2 milijarde, a ni Elvis ne reagira, iako je očito pogriješio. Možda do kraja tisućljeća, stoljeća nikako. Baš obratno, krajem stoljeća ide vrh populacije od nekih 10.5-11 milijardi ljudi..
|
07.02.2024., 11:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
0ona kaže:
Pa moram priznati da sam i ja slusajuci ovotjednu emisiju imala wtf momente. Nekakvo konstantno osudjivanje parova bez djece i parova s kucnim ljubimcima. Hajde...
|
Nisam slušala, ali ako emisija nije o ekonomiji, onda je bezveze. Ako gradimo slobodno društvo svatko ima potpuno pravo odlučiti koliko će djece i koliko će kućnih ljubimaca imati.
Što se tiče prirodnih znanosti, mogli bi se zapitati kuda je nestao nagon za razmnožavanjem, izgleda da on ne postoji. Postoji samo nagon za seksom i kod ljudi i kod životinja, a budući da su ljudi smislili kontacepciju, nagon za razmnožavanjem ne dovodi do djece.
Quote:
wand_1 kaže:
Malo me više brine kada Korado kaže da će do kraja stoljeća broj ljudi na Zemlji zbog demgrafskih promjena pasti na manje od 2 milijarde, a ni Elvis ne reagira, iako je očito pogriješio. Možda do kraja tisućljeća, stoljeća nikako. Baš obratno, krajem stoljeća ide vrh populacije od nekih 10.5-11 milijardi ljudi..
|
Opet, osim ekonomskih posljedica, ali više zbog strukture stanovništva (postotak djece,, postotak mladih ljudi, postotak staraca) ne vidim nikakav problem u tome da čovječanstvo padne na 2 milijarde. I dalje će nas biti dovoljno, odnosno nigdje nije propisano koliko bi nas to trebalo biti.
A i što se tiče ekonomije, mislim da se društvo može itekako prilagoditi strukutri stanovništva u kojem prevaladavaju starci.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
07.02.2024., 12:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2023.
|
Dopuna...
Quote:
0ona kaže:
Pa moram priznati da sam i ja slusajuci ovotjednu emisiju imala wtf momente.
Nekakvo konstantno osudjivanje parova bez djece i parova s kucnim ljubimcima.
Hajde...
|
Korado je divan, iako su neki, njegovi stavovi prilično konzervativni.

|
|
|
07.02.2024., 12:59
|
|
Jednoborg
Registracija: Oct 2006.
|
Ma opet je "problem" samo u tome da u studiu nitko nije nit demograf nit ekonomist nit ista drugo vezano uz problematiku.
Pitanje je zasto postoji potreba bivanja katicom za sve.
Jos mi je jasno sa strane medija - oni moraju ispuniti svoj sadrzaj, a ljudi koji su uvijek dostupni i zainteresirani za popunjavanje istog je malo, vecina strucnjaka u stvari se drzi znanosti i nema interesa i vremena hodocastiti po medijima. Jedan od razloga sto se uvijek iste face vrte na TV-u - dostupne su na tel poziv.
Nije mi jasno sa strane "katice". Na stranu mentalno maknuti poput Pavune, jedna od odlika intelektualca koji ima visoku razinu strucnosti u svom podrucju bi logikom trebao skepticizam i opadanje birtijaskog dunningkrugiranja koje se onda valjda moze proicirati i na nacin funkcioniranja u drugim podrucjima.
Ergo sam jako skeptican prema ekipi koja je spremna inati javna izlaganja o svemu i svacemu. Posebno kada se ne radi o velikim produkcijama gdje je popularizator znanosti frontmen iza kojeg stoje timovi za istrazivanje pa je izlazak iz vlastite domene manje problematican. U ovom formatu to je samo trazenje paznje i relevantnosti po cijenu objektivnosti i tocnosti.
|
|
|
07.02.2024., 16:43
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
wand_1 kaže:
Ne znam treba li se na to osobno uvrijediti, s obzirom da većina zapadnih zemalja zbog demografskih promjena izumire i da nije Hrvatska sama u tome.
Mene ne brine kada oni u emisiji iznose takve očigledne činjenice - da narodi izumiru jer se rađa premalo djece. Prilično je nebitno je li se to kome sviđa ili ne, ali to je matematički sigurna posljedica takvih (legitimnih) odluka koje ljudi prakticiraju..
|
Quote:
Malo me više brine kada Korado kaže da će do kraja stoljeća broj ljudi na Zemlji zbog demgrafskih promjena pasti na manje od 2 milijarde, .... iako je očito pogriješio.
|
Pa to Korado uopće nije izjavio u toj emisiji. Odakle ti to?
Elvis najčešće vuče na svoje teorije zavjera, ili mizogine stavove, pa mu se Korado suprotstavlja i debunkira te njegove nebuloze.
Quote:
0ona kaže:
|
Problem je taj novinarčić Elvis, koji je poklonik teorija zavjera i "Međugorskih izliječenja". I voli laprdat.
Elvis je prduckao i o video "igricama".
Elvis! Kaže se računalna igra a ne igrica.
|
|
07.02.2024., 20:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2019.
|
Quote:
wand_1 kaže:
|
Mozda Korado zna nesto sto mi ne znamo. 
|
|
|
08.02.2024., 14:17
|
|
Moderator
|
Quote:
Beljki kaže:
Ma opet je "problem" samo u tome da u studiu nitko nije nit demograf nit ekonomist nit ista drugo vezano uz problematiku.
Pitanje je zasto postoji potreba bivanja katicom za sve.
Jos mi je jasno sa strane medija - oni moraju ispuniti svoj sadrzaj, a ljudi koji su uvijek dostupni i zainteresirani za popunjavanje istog je malo, vecina strucnjaka u stvari se drzi znanosti i nema interesa i vremena hodocastiti po medijima. Jedan od razloga sto se uvijek iste face vrte na TV-u - dostupne su na tel poziv.
Nije mi jasno sa strane "katice". Na stranu mentalno maknuti poput Pavune, jedna od odlika intelektualca koji ima visoku razinu strucnosti u svom podrucju bi logikom trebao skepticizam i opadanje birtijaskog dunningkrugiranja koje se onda valjda moze proicirati i na nacin funkcioniranja u drugim podrucjima.
Ergo sam jako skeptican prema ekipi koja je spremna inati javna izlaganja o svemu i svacemu. Posebno kada se ne radi o velikim produkcijama gdje je popularizator znanosti frontmen iza kojeg stoje timovi za istrazivanje pa je izlazak iz vlastite domene manje problematican. U ovom formatu to je samo trazenje paznje i relevantnosti po cijenu objektivnosti i tocnosti.
|
Nisam siguran da si u pravu. Npr Michio Kaku je doktor znanosti, fizičar, a njegove popularizacije su poprilično sranje.
Avi Loeb je fizičar, kozmolog na Harvardu, a uvijek melje stvari o malim tijelima koje su dokazane i prokazane kao obične gluposti.
S druge strane Korado je, iako amater, četvrti u svijetu što se tiče malih tijela.
Ne znači ti puno ta formalna kvalifikacija. Npr ja imam kao jedan od autora znanstvene radove o područjima o kojima svaki dobar amater zna više od mene. Pomorski promet, medicina, pa čak i sport. Radio sam uglavnom obradu podataka, statističu analizu, ML.. Uvijek mi dolaze pozivi za konferencije o područjima o kojima veze nemam.
Ali kad netko čita rad, ja kvalifikaciju imam za bar 3 4 podrucja. . I to u Q2 rang časopisu. A ne sjećam se o čemu se radi uopće više.
Po meni, bitnije je što netko stvarno zna nego da je formalno stručnjak. I kako to prezentira.
Uostalom zar treba biti demograf za zaključiti ono što su oni u emisiji govorili? Hoće li ga demograf demantirati?
Svaka popularizacija ima svoju cijenu, ali kod Korada je ona manja nego kod većine drugih popularizatora.
|
08.02.2024., 14:23
|
|
Moderator
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Pa to Korado uopće nije izjavio u toj emisiji. Odakle ti to?
Elvis najčešće vuče na svoje teorije zavjera, ili mizogine stavove, pa mu se Korado suprotstavlja i debunkira te njegove nebuloze.
Problem je taj novinarčić Elvis, koji je poklonik teorija zavjera i "Međugorskih izliječenja". I voli laprdat.
Elvis je prduckao i o video "igricama".
Elvis! Kaže se računalna igra a ne igrica.
|
To je bilo prije 2 ili 3 emisije. Ne zadnja.
Quote:
Zmijonosac kaže:
Mozda Korado zna nesto sto mi ne znamo. 
|
Lapsus vjerojatno
|
08.02.2024., 19:03
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
wand_1 kaže:
Malo me više brine kada Korado kaže da će do kraja stoljeća broj ljudi na Zemlji zbog demgrafskih promjena pasti na manje od 2 milijarde,
|
Quote:
wand_1 kaže:
To je bilo prije 2 ili 3 emisije. Ne zadnja.
|
O tome je bilo riječi u ovoj emisiji:
Explora 16.01.2023.
https://radio.hrt.hr/slusaonica/expl...a=202401161705
Moram ga pitat, kako će to toliko pasti broj ljudi, ako se dođe do lijeka protiv starosti. 
|
|
08.02.2024., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
|
Ha, pa na to pitanje čak i ja mogu odgovorit. 
|
|
|
09.02.2024., 12:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
wand_1 kaže:
Nisam siguran da si u pravu. Npr Michio Kaku je doktor znanosti, fizičar, a njegove popularizacije su poprilično sranje.
Avi Loeb je fizičar, kozmolog na Harvardu, a uvijek melje stvari o malim tijelima koje su dokazane i prokazane kao obične gluposti.
S druge strane Korado je, iako amater, četvrti u svijetu što se tiče malih tijela.
Ne znači ti puno ta formalna kvalifikacija.
|
Kako valorizirati tuđe - i svoje - znanje i tko je za to mjerodavan? Društvo se složilo da su formalne kvalifikacije društvena valorizacija znanja (naravno, one zaslužene, a ne kupljene). Koliko ja znam, drugačije valorizacije ne postoje.
Ok, u našem društvu novac je mjerilo puno toga, ali mislim da što se tiče znanja, novac to ne može biti.
Drugo mjerilo je subjektivno mjerilo - evo ti ovdje daješ svoju subjetkivnu ocjenu Korada, Loeba, Kakua i samog sebe, ali nije li subjetkivna ocjena - najlošija ocjena?
Službene kvalifikacije plus mišljenje stručnjaka su jedino pravo mjerilo nečijeg znanja. S tim da stručnjaci opet moraju biti - društveno valorizirani.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:51.
|
|
|
|