Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2025., 13:12   #181
Quote:
galiola kaže: Pogledaj post
Sa Sportage bi trebao imati tuzbu prema KMAGu oko ne funkcionalnog KIA Connacta U mome slucaju lazno i obmanjujuce oglasavanje, lazne izjave prodavaca, itd.
Iskreno prvi put čujem za to, a sam naziv connacta ne znam mu pravo značenje
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 13:13   #182
Smile

Ajd me još malo razveselite, baš mi je dosadno ovo poslijepodne😀
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 14:31   #183
Koju boju i opremu spirtagea si uzeo.
Frend uzeo osnovni benz plus automatik ona neka suva boja koja baca na plavkasru, 2. razina opreme
medley is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2025., 15:17   #184
Quote:
medley kaže: Pogledaj post
Koju boju i opremu spirtagea si uzeo.
Frend uzeo osnovni benz plus automatik ona neka suva boja koja baca na plavkasru, 2. razina opreme
A da, ista ta neka plavkasta. Benzinac 1.6. osnovna 1. oprema, ručni mjenjač, na kurblu se pali itd.
29k i nešto sitno eura.
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2025., 14:11   #185
Nadam se da ga nisu vratili u prodaju kao rabljeni
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2025., 15:00   #186
ma sigurno nisu
fascinantni su mi ti malo rabljeni u weltautu,...
redovito budu skuplji nego nov s popustom ili max koji som jeftiniji
zbrufadore is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2025., 15:10   #187
već je prodan garant
nikad lupan, vozila baba s kraćom nogom samo do placa
pali, vozi, a pale se i lampice
gospodar prstenova
medley is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2025., 18:29   #188
Quote:
medley kaže: Pogledaj post
već je prodan garant
nikad lupan, vozila baba s kraćom nogom samo do placa
pali, vozi, a pale se i lampice
gospodar prstenova
Skoro pa si sve pogodio, samo nije baba nego deda😁
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2025., 19:07   #189
Quote:
Lazimir kaže: Pogledaj post
Skoro pa si sve pogodio, samo nije baba nego deda😁

Uz auto dobiješ i besplatne lampice, instrumet tabla svijetli kao božićno drvce
medley is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2025., 13:22   #190
Bas mi je drago da si uspio istjerati svoja prava kao potrosac.

Rjesenje - nemoj da zena bira automobil - moze birat samo boju, a ti biraj Toyotu/Lexusa.
Biciklic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 14:36   #191
Quote:
Biciklic kaže: Pogledaj post
Bas mi je drago da si uspio istjerati svoja prava kao potrosac.

Rjesenje - nemoj da zena bira automobil - moze birat samo boju, a ti biraj Toyotu/Lexusa.
Fala

Može, može, rado bih si ja izabrao jednu Ravicu, ajd dobro može i Crossicu, a bogami i Lexusa, jedino me malo muči propuh u džepovima.

A žena mislim da joj je bilo preko glave mog jambranja za Audija, bilo je malo malo j... te Audi, riješi ga sa Zubakom sama, ja više malim prstom mrdnut neću, tak da joj je dosta biranja za ovu, a i iduće godine.

Na kraju krajeva prva tri auta sam birao ja, prvi katastrofa, drugi ok, treći srednja žalost, skoro više majstora vidio neg bio doma parkiran, pa sad ajde ženo možda ti budeš imala više sreće i eto
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 15:00   #192
Ne brinu te GPF problemi na novoizabranom?
high road is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 16:14   #193
Quote:
high road kaže: Pogledaj post
Ne brinu te GPF problemi na novoizabranom?
Za sada ne
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 17:44   #194
Quote:
Fala

Može, može, rado bih si ja izabrao jednu Ravicu, ajd dobro može i Crossicu, a bogami i Lexusa, jedino me malo muči propuh u džepovima.

A žena mislim da joj je bilo preko glave mog jambranja za Audija, bilo je malo malo j... te Audi, riješi ga sa Zubakom sama, ja više malim prstom mrdnut neću, tak da joj je dosta biranja za ovu, a i iduće godine.

Na kraju krajeva prva tri auta sam birao ja, prvi katastrofa, drugi ok, treći srednja žalost, skoro više majstora vidio neg bio doma parkiran, pa sad ajde ženo možda ti budeš imala više sreće i eto
Cekaj malo, dobio si svojih 35.000€ nazad za Audia, pa gdje je problem?

Novi UX300 je 38.000€, stariji UX250/200 idu i za 25.000€, ako ih uspijes naci u salonima, izlozbeni primjerci sa par tisuca kilometara.

https://www.toyotaadria.com/hr/lexus...sts/UX-HEV.pdf

Corolla Cross u Style opremi ti je 35.000€

https://www.toyotaadria.com/hr/pdf/c...ROSS_22.05.pdf

Tako da, nije da ponude nije bilo.

Meni je Corolla Cross osobni favorit, zbog dimenzija, gepeka itd, naravno 10g/200.000km garancije nije za bacit, kao i kod Lexusa.

Ali i KIA ce te duze i bolje sluziti od Audia/VAG koncerna.

https://ibb.co/5WTphn0p

Ok, ako ti je zbog inih razloga budzet pao na do 30.000€, pa si uzeo Sportage za 28.000€, razumjem, mogucnosti su jedno a zelje drugo.

Uostalom, isplati se za Lexusa skoknut do Slovenije, tamo je trenutno na akciji ispod 35.000€:
https://www.lexus.si/finance-and-pro.../promotions/ux

But hey, life is life. I 7 godina ce KIA skrbit za Sportagea, ne znam koliko KM, i sto sve ulazi u jamstvo, ali bolje nego 1-3-5g.
Biciklic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 18:08   #195
Quote:

But hey, life is life. I 7 godina ce KIA skrbit za Sportagea, ne znam koliko KM, i sto sve ulazi u jamstvo, ali bolje nego 1-3-5g.
Iznenadilo bi te kolko toga nije pokriveno jamstvom od 7 godina i 150000 km.
Old 04.06.2025., 18:19   #196
Ma ni kod Toyote nije sve u jamstvu, al ono najskuplje je - agregat, mjenjac, diferencijali, elektronika itd:
https://toyotaadria.com/hr/pdf/Relax_CRO.pdf

Kod KIA vozila ne mogu naci takvu PDF datoteku, pa nije sve transparentno:
https://www.kia.hr/jamstvo/pitanja_i_odgovori

Mislim, prve 3 godine "neogranicena kilometraza", a onda pak pise 7 godina i 150.000km.
Sta to znaci? Da unutar prve 3 godine mogu napravit 250.000km i da je u te 3 godine u jamstvu? Cist sumnjam je tako.
Biciklic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 21:16   #197
Quote:
Cekaj malo, dobio si svojih 35.000€ nazad za Audia, pa gdje je problem?

Novi UX300 je 38.000€, stariji UX250/200 idu i za 25.000€, ako ih uspijes naci u salonima, izlozbeni primjerci sa par tisuca kilometara.

https://www.toyotaadria.com/hr/lexus...sts/UX-HEV.pdf

Corolla Cross u Style opremi ti je 35.000€

https://www.toyotaadria.com/hr/pdf/c...ROSS_22.05.pdf

Tako da, nije da ponude nije bilo.

Meni je Corolla Cross osobni favorit, zbog dimenzija, gepeka itd, naravno 10g/200.000km garancije nije za bacit, kao i kod Lexusa.

Ali i KIA ce te duze i bolje sluziti od Audia/VAG koncerna.

https://ibb.co/5WTphn0p

Ok, ako ti je zbog inih razloga budzet pao na do 30.000€, pa si uzeo Sportage za 28.000€, razumjem, mogucnosti su jedno a zelje drugo.

Uostalom, isplati se za Lexusa skoknut do Slovenije, tamo je trenutno na akciji ispod 35.000€:
https://www.lexus.si/finance-and-pro.../promotions/ux

Imao sam Kiju 7 godina, par dana prije isteka garancije reklamirao šajbu, oko 1 cm ušao zrak gornjem dijelu, valjda se malo raslojila. Ne bi to niti vidio, skužio čovjek kad je kupovao auto. U Hyundai/Kia servisu zvali predstavništvo, ovi odobrili, šajbu zamijenili i ode autić novom sretnom vlasniku.
A novce, vjetar je odnio višak, da ne bih platio doktorima. recimo na Sv.Duhu mitologiju za raniji termin operacije, otišao sam privatno, bolovi se više nisu mogli durati, iskeširao 6k Eura i eto, odoše pare. Ne dam mito, jedino ak crkavam.
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 21:20   #198
Ajde fino je cuti i dobra iskustva. Osobni nisam posjedovao Kiu, ali najbolji drug je, Ceed, vozio 5g/130.000km, sve bez greske. Jedino tvornicke Nexen gume su bile lose, njih je mjenjo istu godinu, jer mu nisu uvazili garanciju na gume nakon 7mj.

Sto se tice zdravlja, sretno, bolje da ne pisemo o tome, zadnjih 18 mjeseci se vucem po doktorima i bolnicama. Zivim u Austriji, al nema mi trajne pomoci. Zato kucni u drvo i pazi se.
Biciklic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 21:44   #199
Quote:
Ajde fino je cuti i dobra iskustva. Osobni nisam posjedovao Kiu, ali najbolji drug je, Ceed, vozio 5g/130.000km, sve bez greske. Jedino tvornicke Nexen gume su bile lose, njih je mjenjo istu godinu, jer mu nisu uvazili garanciju na gume nakon 7mj.

Sto se tice zdravlja, sretno, bolje da ne pisemo o tome, zadnjih 18 mjeseci se vucem po doktorima i bolnicama. Zivim u Austriji, al nema mi trajne pomoci. Zato kucni u drvo i pazi se.
A tak ti je i sa mnom. Zdravlje nikakvo, sedam zadnjih godina sam nekako radio uz mirovinu nisam mogao sjediti doma, pa je bilo i novaca, onda naje..., završio ponovo doma na mirovini i čušpajzu. Sad oporavak i laganini po doktorima.

Inače Nexen gume stavljaju i na novi Audi A3, u principu to nisu tako loše gume

Ceed je bio jedini auto u mom životu s kojim sam imao najmanje problema, 7 godina ga vozio, prva reklamacija u trećoj godini zbog dihtung kartera, malo proslinio i druga ova šajba. Ostalih šest autića bože sačuvaj.
Lazimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2025., 22:38   #200
Quote:
A da, ista ta neka plavkasta. Benzinac 1.6. osnovna 1. oprema, ručni mjenjač, na kurblu se pali itd.
29k i nešto sitno eura.
Oprosti zamisljam taj osnovi sportage 1.6 znaci pocetna oprema crne lajsne , ratkape, i onda na to sve paljenje na kurblu

Jbg dogodio ti se takav auto. Ja uvijek kazem nek je svo zlo u tome , u losem autu.
MMachéte is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:57.