Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest

Povijest Politička, društvena, kulturna, univerzalna povijest.
Podforumi: Vojna povijest i tehnologija, Domovinski rat

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.11.2006., 23:09   #181
Quote:
Ber kaže:
Ajmo ozbiljno. Koje arhive, gdje ?

Sad si ti na redu, daj podatak od kuda 700 000 ?
Pa reko je SANU.
juanpablom is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2006., 15:24   #182
Quote:
Holden Kolfild kaže:
Jesi ti pismen? Umes da citas? Ja razumem da je vama zabranjeno da citate ono sto pise na srpskom pa ste izmislili neki vas jezik, ali aj' sad. Jesam napisao gore da je zlocin? O cem' ti pricas????
Ludjace slijepi,rekao si da je dosada pronadjeno 2180 tijela srebrenickog zlocina.Ja sam ti kazao da je broj sahranjenih ljudi 2442 a broj ponadjenih i neidentifikovanih je jos veci na sto si ti meni rako da si ti procitao drugacije.Onda sam ja tebi stavio dva linka koja podkrepljuju ovo sto ja govorim.Jos nesto nejasno?
Diomed is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2006., 19:41   #183
A ja kao sto rekoh ne verujem feni, av-av azu, eni, eli eleonori i ostalim bosanskim "agencijama". Nadam se da sad shvatas.
Old 24.11.2006., 19:42   #184
I ovo nije tema o Srebrenici nego o Jasenovcu. Ako zelis da pricas o Srebrenici otvori novu temu........
Old 24.11.2006., 22:28   #185
Quote:
Holden Kolfild kaže:
A ja kao sto rekoh ne verujem feni, av-av azu, eni, eli eleonori i ostalim bosanskim "agencijama". Nadam se da sad shvatas.
E to je vec drugi problem,koji sam sa sobom pokusaj rijesiti.
Diomed is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2006., 22:29   #186
Quote:
Holden Kolfild kaže:
I ovo nije tema o Srebrenici nego o Jasenovcu. Ako zelis da pricas o Srebrenici otvori novu temu........
Morao sam reagovati na laz.
Diomed is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.11.2006., 22:33   #187
Quote:
Holden Kolfild kaže:

Ponavljam, nebitno je koliko je ljudi poginulo.
I jesi u pravu i nisi u pravu. Kada bi mi, Hrvati i Srbi, generacija koja je stasala dugo iza WWII i da smo o tom vremenu i zbivanjima imali objektivnu i istinitu sliku lisenu ideologija i tendencioznosti, tada bi mozda i mogli reci da je nebitno koliko je ljudi poginulo. Ali to je itekako bitno. Srbima je bitno zato sto tako opravdavaju svoja nedjela i zadnju agresiju na Hrvatsku. Dokazuju da su Hrvati genocidni. Znas sve. A Hrvatima je bitno iz istih razloga. Jer Srbi su svoju kolektivnu psihoticnost pretvorili u sasvim realan i destruktivan problem Hrvatima i Hrvatskoj.

Quote:
Licitirati sa brojem zrtava je sramota.
Iz gornjeg razloga Hrvati ne licitiraju. Licitiraju Srbi.

I jos trebam vidjeti ijedan ozbiljan forenzicki nalaz ili znanstveni rad na temu broja zrtava Jasenovaca - jesu li uopce i od cega su ti ljudi umrli, koliko ih je umrlo i od cije ruke. Vjerujem da bi rezultati bili jako zanimljivi.

Ako ti vjerujes da je u Jasenovcu pogubljeno milijun Srba, a netko vjeruje da ih je ubijeno 10 000 i svatko poteze "znanstvenu" literaturu, tada se u mene uvukao crv sumnje - je li jasenovac zaista ono sto su nas ucili da je bio ili je sve skupa u pitanju nesto sasvim drugo. Vjerujemo, ne?
georgeWtheNuclear is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2006., 09:56   #188
Kako ne licitiraju? Sta je radio Tudjman u onoj njegovoj knjizici, Bespuća povijesne zbiljnosti? To nije licitacija? A ti ljudi tamo nisu umirali..... Oni su bili poslati da beru cvece.... Nisu im dale ustase da dizu nista teze........
Old 25.11.2006., 10:11   #189
Da to je cuvena srpska logika. Kada oni nesmetano nabijaju brojke i takmice se kao na pijaci ko ce izvaliti vecu, a sve iz politickih i politikantskih razloga, to onda nije licitiranje to je sasvim normalno brojanje i nabrajanje.

A kada recimo Hrvati traze da se znanstveno ustanovi istina i da se objave poimenicni spiskovi i do sada zatajeni popisi, da se sve rascisti do kraja, e onda se jave srpski (i ne samo srpski) pametnajkovici koji s visoka moraliziraju protiv brojenja jer je to kao nemoralno i kao "potpuno je nebitan broj zrtava" i slicne srpske dobro poznate petljavine kojima nastoje odrzati jasenovacki mit sa brojkama na osnovu kojih su pokusali postici politicke a zatim i teritorijalne probitke.

E necemo tako, nego cemo rascistiti do kraja sa svim lazima i podvalama koja su se desetljecima omogucavala kroz nevjerojatna preuvelicavanja koja su imala za cilj da usutkaju hrvatski narod i nametnu mu kompleks krivnje a Srbima priskrbiti oreol pravednika koji onda ima pravo na sve. Zato ce novi postav Jasenovca sa objavljenim imenima zrtava i ostalim njihovim osobnim podacima pomoci rasvjetljavanj istine i staviti tacku na propagandisticke veliko-srpske nasrtaje.
Ringo59 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2006., 10:19   #190
Nema tu podvala. Docekali ste Hitlera sa cvecem, napravili konc-logore, pobili silan narod. I ja sam za to da se rascisti. Nisam ja kriv sto su vasi spaljivali arhivu pre nego sto su pobegli u Austriju. A o toj novoj postavci Jasenovca vec imas temu. A i mislim da c biti kontra produktivno po vas.

A brojenje zrtava jeste nemoralno....
Old 25.11.2006., 10:47   #191
Quote:
Holden Kolfild kaže:
Nema tu podvala. Docekali ste Hitlera sa cvecem, napravili konc-logore, pobili silan narod. I ja sam za to da se rascisti. Nisam ja kriv sto su vasi spaljivali arhivu pre nego sto su pobegli u Austriju. A o toj novoj postavci Jasenovca vec imas temu. A i mislim da c biti kontra produktivno po vas.

Docekali KRAJ OMRZNUTE drzave sa veseljem, a Hitlera ... e ovako>

Zagreb 89 narodnih heroja, grad sa najjacim ilegalnim podzemnim pokretom, cuvenim udarnim grupama, koje su udarale na okupatore gdje su stigli.
Zagreb - jedini grad koji je imao svoj korpus NOVJ - 10. Zagrebacki korpus.

Beograd - jedva skrpio bataljon, a otpor Nijemcima je nedavno opisao Vuk Draskovic, naime za vrijeme okupacije u Beogradu je poginuo jedan (brojem: 1) Nijemac i to nesretnim slucajem.
Naravno, ne racunamo kao doprinos antifasizmu to sto su beogradske kurave opsluzivale Nijemce i tako ih iscrpljivale u krevetu da ovi danima poslije "terapije" nisu bili ni za sta.

jesu bili konc-logori u NDH, ali Srbija je zvanicno proglasena prvom "Juden frei" teritorijom u Europi tada. Time se pohvalio i Nedic kada je ono isao Hitleru u Vucju jamu na pokorni guzoljub. Posebno se VAS Nedic pohvalio savjesnoscu gradjana koji su uredno prijavljivali Jevreje kvislinskim vlastima, a ove ih uredno hapsile i predavale Nijemcima.
Vama zaista nije trebalo puno logora.
A sta reci o rehabilitaciji "prvog gerilca Europe" chicha-Drazhe i njegovog pokreta. Nista, Srbi su jedini narod koji je podigao jedan kvislinski pokret na nivo zvanicno slavljenih nacionalnih junaka.

A JAsenovac jeste bio zlo, ali ako ces o brojkama i manipulacijama da ukrstimo argumente, stojim na usluzi.
Ringo59 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2006., 12:40   #192
Quote:
Ringo59 kaže:
Naravno, ne racunamo kao doprinos antifasizmu to sto su beogradske kurave opsluzivale Nijemce i tako ih iscrpljivale u krevetu da ovi danima poslije "terapije" nisu bili ni za sta.
juanpablom is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2006., 12:42   #193
ma je milijardu srba je ubijeno u jasenovcu
j.a. is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2006., 16:42   #194
Quote:
Holden Kolfild kaže:

Ringo ti je lijepo sazeo povijest koju povlacis u nekoliko recenica. Medjutim, vi Srbi imate problem s percepcijom. Tesko je generalizirati, ali vi ste uistinu bolestan narod u cjelini. S ponekom casnom iznimkom. Citavu povijest temeljite na vjerovanju i mitovima a ne cinjenicama. Pa vam je i logika takva - iskrivljena i uglavnom se s vama ne moze uopce normalno razgovarati. Jer u jednom trenutku postaje nuzno koristiti fizicku silu kako bi vas se razuvjerilo. I onda dobijete po zubima, kao sto ste dobili svaki puta kada ste usli u oruzani sukob s nekim od naroda u vasoj blizini. Jedini problem je sto potom stvarate nove mitove. I tako dokle?
georgeWtheNuclear is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2006., 11:42   #195
Ovaj spisak je totalna glupost i ocito je spisak svih poznatih zrtava drugog svijetskog rata. Mozda neki diskutanti iz Srbije smatraju da je napravljen u dobroj namjeri sa pojedinacnim greskama, drugi vjeruju da hrvatski forumasi lazu kad govore o pripadnicima svojih familija koje su izginuli na potpuno razliciti nacin. Protuargument tim tvrdnjama je jednostavan: ukucajte imena poznatih NARODNIH HEROJA za koje se ZNA DA NISU UMRLI U JASENOVCU. Sa takvim imenima niko nije mogao slucajno pogrijesiti:
IVO LOLA RIBAR, IVAN GORAN KOVACIC, SAVO KOVACEVIC ...
Usporedite podatje i vidjet cete da su dakle i heroj kojeg su ubili u avionskom napadu, pjesnik kojeg su zaklali cetnici, heroj kojeg su ubili na bojnom polju takodje dijelovi popisa.

Ergo, popis ne vrijedi - barem ne kao popis Jasenovackih zrtava. Zrtava drugog svijetskog rata na podrucju Jugoslavije - mozda...

Ovim naravno ne zelim umanjiti strahotu sto je u onoj sluganskoj tvorevini uopce postojao takav logor smrti, ali dajte upotrijebite mozak, razmotrit argumente i shvatite da je neko vjerojatno iz potrebe ratne reparacije napuhao broj zrtava. A brojevi zrtava nazalost nose losu krv ...
Old 26.11.2006., 13:44   #196
Lightbulb

Quote:
Ringo59 kaže:
Docekali KRAJ OMRZNUTE drzave sa veseljem, a Hitlera ... e ovako>

Zagreb 89 narodnih heroja, grad sa najjacim ilegalnim podzemnim pokretom, cuvenim udarnim grupama, koje su udarale na okupatore gdje su stigli.
Zagreb - jedini grad koji je imao svoj korpus NOVJ - 10. Zagrebacki korpus.

Beograd - jedva skrpio bataljon, a otpor Nijemcima je nedavno opisao Vuk Draskovic, naime za vrijeme okupacije u Beogradu je poginuo jedan (brojem: 1) Nijemac i to nesretnim slucajem.

jesu bili konc-logori u NDH, ali Srbija je zvanicno proglasena prvom "Juden frei" teritorijom u Europi tada. Time se pohvalio i Nedic kada je ono isao Hitleru u Vucju jamu na pokorni guzoljub. Posebno se VAS Nedic pohvalio savjesnoscu gradjana koji su uredno prijavljivali Jevreje kvislinskim vlastima, a ove ih uredno hapsile i predavale Nijemcima.
Vama zaista nije trebalo puno logora.
A sta reci o rehabilitaciji "prvog gerilca Europe" chicha-Drazhe i njegovog pokreta. Nista, Srbi su jedini narod koji je podigao jedan kvislinski pokret na nivo zvanicno slavljenih nacionalnih junaka.

A JAsenovac jeste bio zlo, ali ako ces o brojkama i manipulacijama da ukrstimo argumente, stojim na usluzi.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Slika:Hitler29.jpg

Ovo je cini mi se vas guzoljub. A povijesnu sliku ulaska prijateljskih nemackih jedinica u Zagreb naci cu kasnije. Prvi narodni "heroj" je bio Vladimir Kren
vazduhoplovni kapetan prve klase, koji je prebegao Nemcima i dao im mape sa ucrtanim aerodromima, nekoliko dana pred rat. Vas prvi heroj.

Prema dokumentima nastalim u toku rata (izveštaji i brojnom i nacionalnoim sastavu partizana), a objavljenim nakon rata u Zborniku dokumenata , tom V, knjiga 30 nacionalni sastav divizija nastalih na tlu Hrvatske je 1942 je bio:

6.lička 96%Srba;
7.banijska 92%Srba
8.kordunaška 95%Srba
12.slavonska 85%Srba

U dalmatinskim brigadama sastav je bio mešovit mada uglavnom sa hrvatskom većinom od oko 70-80% osim u brigadama sa severa Dalmacije koje su imale veći procenat Srba.

Prema zapisniku u svom govoru na Drugom zasjedanju Avnoja hrvatski komunista i predstavnik NOP-a Hrvatske Vladimir Bakarić je između ostalog rekao:"Na prvom zasjedanju mi smo bili više predstavnici srpskog otpora u Hrvatskoj nego predstavnici NOP Hrvatske." (izvor-S.Nešović-Prvo i Drugo zasjedanje Avnoja,strana 281)

U stvari sve do 1943.većina partizana na teritoriju ustaške države činili su Srbi s tih područja.U Hrvatskoj će se Hrvati ,uglavnom iz Dalmacije, prvi put početi uključivati u partizane tek od druge polovine 1942 ta pojava će među Dalmatincima biti raširena uoči i nakon kapituacije Italije 1943. A 1944 kad je već bilo jasno pitanje pobednika prelazak Hrvata u partizane bio je masovan , naročito posle Titovog obećanja da će amnestirati sve pripadnike kvislinških formacija ako do 1.septembra 1944 pređu u partizane.

Vojnici hrvatske nacionalnosti Jugoslovenske kraljevske vojske su masovno prelazili u ustaske formacije. 31 general, 228 pukovnika, 245 potpukovnika, 254 majora, 1005 kapetana, 417 porucnika. Sve NARODNI HEROJI !

U Beogradu je osnovan glavni stab partizanskih snaga. Posto je u Srbiji bilo primenjeno jedinstveno pravilo 100 Srba za 1 nemackog vojnika, zamisli kako bi delovalo da partizani organizuju akcije u BG-u, a da se narod strelja.

Ipak do 20. decembra 1941 godine ubijeno je 176 nemackih vojnika, ranjeno 378 na prostoru Srbije. Dakle ipak se ratovalo, nije se mahalo cvecem. Za odmazdu je streljano 11 164 lica, 3 562 su ubijena u borbi. Ne treba zaboraviti da je za svakog ranjenog nemackog vojnika streljano 50 Srba. Takodje postojali su odredi u Srbiji koji su nosili imena gradova tako da sto se i toga tice Zagreb nije nista posebno ekskluzivan.

Koliki je procenat Jevreja bio u Srbiji? I da li ti to pokusavas da relativizujes zlocine koji su pocinili ustase?

A i vase kurave su vise obradjivale Nemce..........
Old 26.11.2006., 13:55   #197
Da i da dodam da ste ubili 208 svestenika, od kojih su dvojica bili mitropoliti, to je rang vasih nadbiskupa, a trojica episkopi, vas rang biskupa.
Old 26.11.2006., 16:13   #198
Quote:
Holden Kolfild kaže:

Ovo je cini mi se vas guzoljub. A povijesnu sliku ulaska prijateljskih nemackih jedinica u Zagreb naci cu kasnije. Prvi narodni "heroj" je bio Vladimir Kren
vazduhoplovni kapetan prve klase, koji je prebegao Nemcima i dao im mape sa ucrtanim aerodromima, nekoliko dana pred rat. Vas prvi heroj.

Prema dokumentima nastalim u toku rata (izveštaji i brojnom i nacionalnoim sastavu partizana), a objavljenim nakon rata u Zborniku dokumenata , tom V, knjiga 30 nacionalni sastav divizija nastalih na tlu Hrvatske je 1942 je bio:

6.lička 96%Srba;
7.banijska 92%Srba
8.kordunaška 95%Srba
12.slavonska 85%Srba

U dalmatinskim brigadama sastav je bio mešovit mada uglavnom sa hrvatskom većinom od oko 70-80% osim u brigadama sa severa Dalmacije koje su imale veći procenat Srba.

Prema zapisniku u svom govoru na Drugom zasjedanju Avnoja hrvatski komunista i predstavnik NOP-a Hrvatske Vladimir Bakarić je između ostalog rekao:"Na prvom zasjedanju mi smo bili više predstavnici srpskog otpora u Hrvatskoj nego predstavnici NOP Hrvatske." (izvor-S.Nešović-Prvo i Drugo zasjedanje Avnoja,strana 281)

U stvari sve do 1943.većina partizana na teritoriju ustaške države činili su Srbi s tih područja.U Hrvatskoj će se Hrvati ,uglavnom iz Dalmacije, prvi put početi uključivati u partizane tek od druge polovine 1942 ta pojava će među Dalmatincima biti raširena uoči i nakon kapituacije Italije 1943. A 1944 kad je već bilo jasno pitanje pobednika prelazak Hrvata u partizane bio je masovan , naročito posle Titovog obećanja da će amnestirati sve pripadnike kvislinških formacija ako do 1.septembra 1944 pređu u partizane.

Vojnici hrvatske nacionalnosti Jugoslovenske kraljevske vojske su masovno prelazili u ustaske formacije. 31 general, 228 pukovnika, 245 potpukovnika, 254 majora, 1005 kapetana, 417 porucnika. Sve NARODNI HEROJI !

U Beogradu je osnovan glavni stab partizanskih snaga. Posto je u Srbiji bilo primenjeno jedinstveno pravilo 100 Srba za 1 nemackog vojnika, zamisli kako bi delovalo da partizani organizuju akcije u BG-u, a da se narod strelja.

Ipak do 20. decembra 1941 godine ubijeno je 176 nemackih vojnika, ranjeno 378 na prostoru Srbije. Dakle ipak se ratovalo, nije se mahalo cvecem. Za odmazdu je streljano 11 164 lica, 3 562 su ubijena u borbi. Ne treba zaboraviti da je za svakog ranjenog nemackog vojnika streljano 50 Srba. Takodje postojali su odredi u Srbiji koji su nosili imena gradova tako da sto se i toga tice Zagreb nije nista posebno ekskluzivan.

Koliki je procenat Jevreja bio u Srbiji? I da li ti to pokusavas da relativizujes zlocine koji su pocinili ustase?

A i vase kurave su vise obradjivale Nemce..........

Naravno da su sve kurave obradjivale Nijemce. Sta se palis odmah, to je bila mal zajebancija.
Ne znam odakle ti crpis podatke, ali u Dalmaciji vec 1941 imas mnostvo grupa i odreda. Dalmacija je dala oko 80 000 ljudi u partizanima. U sjevernoj Dalmaciji medju Srbima cetnici su bili i ostali jaci od partizana a drugi pretezno srpski krajevi krajevi su bili vise za NOP.
Kraj u Dalm. Zagori odakle je moja supruga je vec u jesen 1941 imao niz partizanskih odreda.
Zagreb, Zagreb, sve sto pricate su slike tog famoznog doceka. Dao sam ti podatke za Zagreb, nemam namjeru s tim se dalje zamarati. 10. korpus nije dobio naziv formalno po Zagrebu, sastavljen je bio od zagrepcana.

Zatim ovo da citiram: "31 general, 228 pukovnika, 245 potpukovnika, 254 majora, 1005 kapetana, 417 porucnika. Sve NARODNI HEROJI !"

Jesi li ti lud? prolupao! Otkuda toliki Hrvatski generali i pukovnici u vojsci kraljevine Juge?
Bio je jedan Slovenac i mislim, dva Hrvata generala i to sa paradnim duznostima, bez stvarne vlasti. De ti malo provjeri, jebo te, ispade kraljevska vojska sastavljena od samih Hrvata.
Sto se tice tog slavnoga Vlade Krena, poznat mi je njegov slucaj.
Kad je poceo rat i kad se raspala Kraljevina, zapitaj se zasto su svi nesrpski narodi sa odusevljenjem primili njenu propast. Ne mozes izdati drzavu koja te sustavno gazi i tlaci. Jedini prigovor Krenu je sto se uopce prihvatio da bude oficir u takvoj kraljevskoj Armiji.
U Makedoniji kad je rat poceo, pro-bugarski elementi u KP su plasili narod Jugoslavijom. Nije se smjela u pocetku ni spominajti. Isto tako medju Albancima. Hrvate pa i Slovence se moralo prvo uvjeriti da nova Jugoslavija ne znaci povratak na velikosrpsku vladavinu. Zato se tu NOP morao razvijati postupno i samo su Srbi imali razlog kukati za propalom drzavom.
tacno je naravno da se u Srbiji u pocetku 1941 ratovalo, Uzicka Republika je primjer dostojan postovanja. Ali je taj ustanak propao i do ljeta 1944 i prisilne mobilizacije, tamo su preovladavali cetnici, koji su mogli mirno cekati povratak Kralja, ali su im komunisti pomrsili racune.
I tada se NOP razvija u drugim krajevima, bez znacajnijeg srpskog ucesca sto se tice Srba iz Srbije, ali uz masovno ucesce Srba zapadno od Drine. Ali da su u Hrvatskoj ucestvovali sami Srbi, Hrvatska nikada ne bi bila republika, ne pricaj mi price za djecu.
Dakle uvjeti za NOP su svuda bili drukciji. Uzmi primjer Albanaca. Zasto se u Albaniji opredjeljuju za NOP Albanije koji je prilicno masovan, a na Kosovu se opredjeljuju ili za pasivnost ili za kvislinske formacije? E pa zato sto su Albanci sa podrucja Jugoslavije za vrijeme Kraljevine dozivljavali samo i iskljucivo surovi teror, kao i za vrijeme bilo kakve srpske vlasti, htio ti to priznati ili ne. Jesu li oni izdajnici zato sto se nisu htjeli boriti za drzavu od cijeg im se samog spomena povracalo. To je isto kao ocekivati Srbe da se masovno bore za NDH i optuzivati ih ako nisu htjeli. S obzirom na okolnosti zivota koji su Hrvati kao i ostali ne-Srbi imali u Kraljevini, cudo je i da su isli ikako u NOP. A ne samo da su isli nego su stvorili najuredjeniji NOP u Jugoslaviji. Imali najbolji obavjestajni rad (Vladimir Majder Kurt) koji je privukao cijele domobranske pukovnije u NOP sa svom silom oruzja i artiljerije, najjaci ilegalni rad po gardovima sto su mnogi ilegalci platili surovo, Hrvati su osnovali mnoge rodove NOV, kao mornaricu i to vec pocetkom 1942 u Podgori, iako po tebi nije bilo Hrvata u NOP prije 1943, pa avijaciju NOV (Kluz, Cajavec, Jazbec, Mitracic), osnovali prve diverzantske postrojbe vec 1941. (spanjolski borac i narodni heroj Ivan Harish), 1943 osnovane tenkovske jedinice NOV spajanjem hrvatske tenkovske brigade i slovenskog tenkovskog bataljona, zapovjednik Artur Hribar iz Trogira.
Gledao sam podatke o broju korpusa i divizija iz Hrvatske za 1944, bilo ih je 45% u odnosu na cijelu Jugoslaviju (5 od 11 korpusa). Po tebi naravno sve sami Srbi.
Da ne znam situaciju u mnogim krajevima Hrvatske, mozda bih ti i povjerovao, ali ovako znam da je to sto pricas samo jos jedno sranje iz veliksrpske kuhinje.
Znam osobno ili preko obitelji za gomile boraca iz 41. i 42. po Gorskome Kotaru i Dalmaciji, te Zumberku, i zato je sa tobom zaista bespredmetno raspravljati.
Ringo59 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2006., 16:16   #199
I kad govoris o zlocinima rezima NDH ne pripisuj meni pripadnost tome. Ne govori mi "vi ste ovo ili ono" kad o tome pricas. ja znam da su vasim bolesnim mozgovima svi Hrvati ustase, ali kad govoris o ustasam i njihovim djelima i nedjelima, koristi trece lice mnozine ili jednine.
Ringo59 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2006., 16:33   #200
Quote:
Holden Kolfild kaže:

Mmm,da. Istina, hrvatski narod je Nijemce dočekao sa cvijećem, a imao je i razloga za to. Glavni je taj, da mu je bilo dosta velikosrpske hegemonije koja je vladala od osnutka prve Jugoslavije(1.12.1918.) pa do njezinog kraja. Ako nisi znao u tu Jugoslaviju je Hrvatska ušla kao njezin najrazvijeniji dio i sustavno je u njoj pljačkana. Nije stvar bila samo u tome da je porez na hrvatskom području bio puno veći nego na srpskom, nego i u tome da se promoviralo srpstvo i da je na sve načine zatirano hrvatsko ime. Da je država u kojoj su Hrvati živjeli do 1945. bila imalo normalna Nijemce bi dočekali u rovovima a ne sa cvijećem na gradskim trgovima. O tome kako je osnovana ta, prva Jugoslavija, neću niti pričati, dovoljno je reći da ona nije bila slobodni odabir hrvatskog naroda.

A sada, što se tiče Jasenovca, znanstvena istraživanja dvojice neovisnih istraživača određuju broj od 70-80 tisuća ubijenih Srba u Jasenovcu. Istraživanja su radili Vladimir Žerjavić, a imena ovog drugog se ne mogu sjetiti, imaš google pa traži.
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:03.