|
|
14.11.2024., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Bheware kaže:
Da se i ja javim. Imao sam prosli mjesec servis na 90tkm, rezervirao termin preko aplikacije. Procjenjena cijena setvisa je bila 590€ cca, zove zenska da potvrdi termin, namjerno pitam koliko mogu ocekivat cca da ce kostat, kaze ona toliko koliko pise na webu, ali imam kao neki popust jos pa ce biti manje i poslat ce mi na mail ponudu.
Dode ponuda na mail - 640€. Super je manje…
Zove me lik 2-3 dana prije samog servisa i kaze da ta cifra s weba nema veze s vezom, jos na tih 590 ide gore 155€ za izmjenu ulja u mjenjacu. Reko krasno, al jebiga radi sta moras po naputku. Za vrijeme servisa mi jos dode covjek i veli da je akumulator u banani, trebalo bi i njega zamjenit. Jos 130€ gore. Tak da sam servis na kraju platio 930€. Al sam dobio privjesak i bile su zastite na sjedalu i volanu.
Servis u gorici, corolla hibrid.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
Fine su cijene,
06/2023 Servis corolla hybrid na 90k km 672,80€ svi filteri, ulje, kočiona tekućina i zamjena ulja u mjenjaču.
Što se tiče ulja u mjenjaču i posla cifra je bila 155€.
|
|
|
14.11.2024., 14:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
Mahun kaže:
sat rada 70e.... 
|
Aha.
Imao sam problem sa parkirnim senzorima koji su ugrađeni u Toyoti i istekla garancija na njih... i kažu mi u servisu da nemaju vremena za traziti gdje je problem jer tko će se s tim zajebavati ?! (nije u garanciji, a zapravo očito nemaju stručnu osobu za to).
Ok, kazem da bar pogledaju jer mi se čini banalna stvar po ponašanju senzora.
Odgovor je bio:" ok, to će trajati nekoliko radnih sati tako da ti se ne isplati , bolje da to sve počupamo i ugradimo nove."
Odem do lokalne radionice gdje je čovjek našao kvar za 15 min, a sve to riješio za 30 min. Zamijenio zvucnik tih senzora od 10 €.
I podjednako važno, ne vidi se da je išta dirao, sve pedantno, a usput našao tragove ovih koji su ih ugrađivali u Toyoti. Kopče nisu sve vraćene,neke su bile ispod tapacirunga ostavljene, plastika je zijevala što sam i prije bio primjetio , ali mislio da je tvornički fuš.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
|
|
|
14.11.2024., 14:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Ma slazem se da se masovno fusari i posao radi preko kurtza, a cijene iz godine u godinu samo dizu. Marze preko 100%. A uredno im stoji u salonu ona japanska mantra o preciznosti i povjerenju. Sere mi se od toga.
Netko mi je na prednjem braniku ili ukrao ili izbio one poklopcice za rupu za slepanje - naravno da nije jedan poklopcic nego je u sva dijela, jedan u boji auta a drugi crna plastika. Opasno me nervirala ta rupa i htio sam ju zatvorit.
Nasao na aliexpresu oba poklopca za nekih 40€, a u Toyoti original ali moraju farbat ovaj dio u boji auta, 80€ sve. Reko aj uzet cu original.
Narucili, doslo, zvali, stavili. Ja gledam i vidim da ovaj crni dio nije iste boje kao na autu. Velim im za to, a lik se pravi blesav kao da to je to - tak je i bilo. Reko nije sigurno. Da bi jsli ponovo gledat j zakljucili da je kod mene piano black plastika a oni narucili mat. Kao imali su dve opcije, nisu znali koji da uzmu, iako imaju broj sasije. Ne mozes ne znat. Uostalom mogli su me nazvat pa pitat. A ne na blef i app. I na kraju narucili taj drugi pravi dio i ponovo morao ici da zamjene…
|
|
|
14.11.2024., 15:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Bitno da su znali odmah po broju šasije (nije Toyota servis stočna placa pa da se tu nešto pogađa) , pogotovo kada su ugrađivali i ocita je bila namjera da te preveslaju. To im je posao, nema se tu šta ne znati.
Ja sam lud na to, ispada da prigovaraš, da si picajzla itd jer tražiš ono što si i platio. Jadno je to kad se moraš natezati, gubljenje vremena za dobru lovu.
A da si otišao van servisa kod nekog fušera lakirera požalio bi i rekao da si trebao ići u ovlasteni. A ono malo sutra, jos gore.
Ne znam da li se neki vlasnik Toyote žalio na ostećenja napravljena u servisu?
|
|
|
14.11.2024., 15:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma nek misle sta hoce, boli me neka stvar.
Uvijek krajnji korisnik placa i ispasta sta god da bude.
Tjesim se s time da servis vidim jednom godisnje kad moram i da ostalo u autu radi bez problema, sto od opreme sto mehanike i elektronike.
|
|
|
14.11.2024., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da si napisao da si servis radio u Gorici ,TCZ, ispravi me ako sam krivo shvatio.
Komentari u ovoj temi su bili jako loši za taj servis , ali to je bilo prije vise godina. Sad su recenzije za prste polizati.
Ali ipak izgleda nije baš tako medeno kao u recenzijama.
@fabricio1 kaže da ima dobra iskustva i sa TCZ u Dubravi i ovim u Buzinu.
Posebno se hvali Rotus Novosel.
Mislim da ga je @Aerospace pohvalio.
Događaju li se i tamo ovakvi propusti ?
|
|
|
14.11.2024., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
fabricio1 kaže:
2 Toyote CHR i 1 Toyota Corolla iz uvoza i na svakoj priznata garancija.
Dobra iskustva s Toyota servisom u Dubravi i Toyota servisom u Buzinu.
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
|
Ima li razlike u ta dva TCZ ("ista") servisa u Dubravi u odnosu na Buzin?
|
|
|
14.11.2024., 16:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Quote:
LAV-LAV kaže:
Mislim da si napisao da si servis radio u Gorici ,TCZ, ispravi me ako sam krivo shvatio.
Komentari u ovoj temi su bili jako loši za taj servis , ali to je bilo prije vise godina. Sad su recenzije za prste polizati.
Ali ipak izgleda nije baš tako medeno kao u recenzijama.
@fabricio1 kaže da ima dobra iskustva i sa TCZ u Dubravi i ovim u Buzinu.
Posebno se hvali Rotus Novosel.
Mislim da ga je @Aerospace pohvalio.
Događaju li se i tamo ovakvi propusti ?
|
Radio sam u oba.
Evo danas napravio servis u Dubravi. 390 eura - servis na 30.000km
Bio je najlon na prednjem sjedalu.
|
|
|
14.11.2024., 16:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo i računa.
|
|
|
14.11.2024., 17:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Gledam račun... baterija ti je već otisla na ključu? Piše 2 kom. Ja sam samo na jednom ključu mijenjao bateriju nakon 5 god, na drugom jos uvijek dobra.
Ovaj čistač brizgaljki... jel to ona bočica (orig. Toyota 200 ml) što se natoči u rezervar ( slicno kao Datacol) ?
Pitam da li su ti to bez pitanja stavili na račun ili si tražio to?
Filter peludi je sa aktivnim ugljenom ili bez? Ne znam napamet po šifri.
E sad, ova tekućina za stakla... nikada im nisam dozvolio da pomisle da to diraju jer vodim brigu o tome sam za puno manje novaca (stavljam Sonax)
A ostalo je onako kako je... 2 radna sata, čini mi se i preko 140 € s PDV ...
|
|
|
14.11.2024., 17:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
LAV-LAV kaže:
Gledam račun... baterija ti je već otisla na ključu? Piše 2 kom. Ja sam samo na jednom ključu mijenjao bateriju nakon 5 god, na drugom jos uvijek dobra.
Ovaj čistač brizgaljki... jel to ona bočica (orig. Toyota 200 ml) što se natoči u rezervar ( slicno kao Datacol) ?
Pitam da li su ti to bez pitanja stavili na račun ili si tražio to?
Filter peludi je sa aktivnim ugljenom ili bez? Ne znam napamet po šifri.
E sad, ova tekućina za stakla... nikada im nisam dozvolio da pomisle da to diraju jer vodim brigu o tome sam za puno manje novaca (stavljam Sonax)
|
Nije na oba otišla...2019 - 2024 - 5 godina.
Pitali su me i rekao sam da mjenjanu na oba.
Za čistač brizgaljki si u pravu. To je to.
Tekućinu za stakla su sami stavili...
Rekao sam da naprave redovan servis bez puno filozofije jer je za kolegu. Cist račun, duga ljubav.
|
|
|
14.11.2024., 17:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2007.
|
Iskustva sa Toyotinim servisima u zg:
TCZ (jug):
- na avensisu potrgali armaturu kod zamjene airbaga
- naopako namontirali gumu na felgu (outside je bio inside)
Rotus Novosel (Jankomir) :
- generalno sam imao ok iskustva, makar otkad su na kovinskoj su se pogorsali.
- imao sam nekih prigovora na skljocanje u desnoj strani prilikom skretanja, odgovor je bio "gospon novi vam je auto pa svašta čujete". - rezultat, homokinetički je bio tvornički loš (auto made in turkey)
- u garanciji popravljao drške u kabini, zamjenili krivu stranu pa sam opet morao dolaziti
- dok je tamo bio gdin. Aleksandar Egić išao sam na servise, a on je otišao krajem 2023.
-za te novce jako neljubazni i najpametniji na svijetu
-Sad idem u Futura auto (Vž), pošteno platim te dobijem uslugu i normalan način komunikacije, a ne da se moram ustručavati nešto reći serviseru kao da je sveta krava kojoj cu ostaviti novce da me ni ne pogleda.
Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
|
|
|
14.11.2024., 20:10
|
|
Razvratoslovni učenjak
Registracija: Dec 2015.
Lokacija: Slovenijastan odmah pored Kroatistana, susjedno ali ipak prijateljsko pleme.
|
Quote:
fabricio1 kaže:
Evo i računa...
|
Da odgovorim istom mjerom. Corolla valvematic 1.6 132 hp. Račun za servis na 60 kmm
Isto kao kod tebe samo što sam imao još dodatno zračni filter za nekih 30€
Vidim da su ti računali cijelu litru kočione tekućine (puno je što jest jest  )
Uglavnom cijene servisa su naprosto ubitačne; uljni filter z DDVom ~22 € 
Davno prije mi je jedan lik rekao da kupuje dijelove na https://www.amayama.com/en
A ima još jedna slična trgovina, samo nemam sada vremena da gooooooglam.
Uglavnom ta Amayama mi izgleda kao sigurna trgovina, npr kada unesem sve podatke
https://www.amayama.com/en/genuine-c.../ZRE210L/13354
Vidim da tamo dijelovi imaju normalnu cijenu. Onaj uljni filter od 22€ tu stane 3,7€ što izgleda kao razumna cijena.
Jasno + troškovi prevoza + DDV + možda carina ... opet ispadne znatno jeftinije.
Kupuje li neko dijelove za toyotu pri Amayami ili nekom sličnom trgovcu?
|
|
|
14.11.2024., 20:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sokre_10 kaže:
Iskustva sa Toyotinim servisima u zg:
TCZ (jug):
- na avensisu potrgali armaturu kod zamjene airbaga
- naopako namontirali gumu na felgu (outside je bio inside)
Rotus Novosel (Jankomir) :
- generalno sam imao ok iskustva, makar otkad su na kovinskoj su se pogorsali.
- imao sam nekih prigovora na skljocanje u desnoj strani prilikom skretanja, odgovor je bio "gospon novi vam je auto pa svašta čujete". - rezultat, homokinetički je bio tvornički loš (auto made in turkey)
- u garanciji popravljao drške u kabini, zamjenili krivu stranu pa sam opet morao dolaziti
- dok je tamo bio gdin. Aleksandar Egić išao sam na servise, a on je otišao krajem 2023.
-za te novce jako neljubazni i najpametniji na svijetu
-Sad idem u Futura auto (Vž), pošteno platim te dobijem uslugu i normalan način komunikacije, a ne da se moram ustručavati nešto reći serviseru kao da je sveta krava kojoj cu ostaviti novce da me ni ne pogleda.
Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk
|
Potrgali armaturu?Jako se vidi? Jesu li to rijesili?
Čuo sam da se na avensisu u redovnom održavanju skida armatura radi zamjene nečega. Taj airbag je to nešto ili je drugi neki razlog?
A bas sam htio pitati koji servis preporučujete da mi riješi zvukove iz armature... užasno je iritantno. Trebalo bi staviti podloške ,ali da to radi netko tko ima živaca i zna što radi.
Znači Rotus ista priča kao i TCZ.
Ovo za gumu i homokinetički je samo pokazatelj da su recenzije na njihovoj stranici krajnje nerealne.
Čovjek pise kako je prezadovoljan kupovinom auta i da 5 zvjezdica !? A nakon servisa šuti i trpi.
|
|
|
14.11.2024., 21:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mačak Gaston kaže:
Da odgovorim istom mjerom. Corolla valvematic 1.6 132 hp. Račun za servis na 60 kmm
Isto kao kod tebe samo što sam imao još dodatno zračni filter za nekih 30€
Vidim da su ti računali cijelu litru kočione tekućine (puno je što jest jest  )
Uglavnom cijene servisa su naprosto ubitačne; uljni filter z DDVom ~22 € 
Davno prije mi je jedan lik rekao da kupuje dijelove na https://www.amayama.com/en
A ima još jedna slična trgovina, samo nemam sada vremena da gooooooglam.
Uglavnom ta Amayama mi izgleda kao sigurna trgovina, npr kada unesem sve podatke
https://www.amayama.com/en/genuine-c.../ZRE210L/13354
Vidim da tamo dijelovi imaju normalnu cijenu. Onaj uljni filter od 22€ tu stane 3,7€ što izgleda kao razumna cijena.
Jasno + troškovi prevoza + DDV + možda carina ... opet ispadne znatno jeftinije.
Kupuje li neko dijelove za toyotu pri Amayami ili nekom sličnom trgovcu?
|
Pa i ovdje uvaljuju aditiv za gorivo kao da to moras kupiti. Znam slučaj kada je covjek zvao uvoznika i to prijavio, uvoznik je rekao da dileri ne smiju to stavljati u servis pod obavezno.
Doduše, ova cijena tog aditiva je ok naspram one u TCZ.
Ja to stavljam u svoj auto, ali kupujem odvojeno, ne dam da mi to trpaju na servisu. To se ionako stavlja svakih 20 000 tko hoće.
Interesantno kako je u tom slovenskom servisu 0.5 L dovoljno tekućine za kočnice, a u TCZ treba 1L ...hm...
Ali vidim da je u SLO normativ 2,20 h (zašto u SLO servis traje duže??) za taj servis na 60 000 ,ali je satnica bitno jeftinija.
Kakav je servis u SLO?Kakva su iskustva? Da li paze što rade ili su isti kao ovi naši?
|
|
|
14.11.2024., 21:35
|
|
Razvratoslovni učenjak
Registracija: Dec 2015.
Lokacija: Slovenijastan odmah pored Kroatistana, susjedno ali ipak prijateljsko pleme.
|
Quote:
LAV-LAV kaže:
Pa i ovdje uvaljuju aditiv za gorivo kao da to moras kupiti. Znam slučaj kada je covjek zvao uvoznika i to prijavio, uvoznik je rekao da dileri ne smiju to stavljati u servis pod obavezno.
Ja to stavljam u svoj auto, ali kupujem odvojeno, ne dam da mi to trpaju na servisu. To se ionako stavlja svakih 20 000 tko hoće.
Kakav je servis u SLO? Da li paze što rade ili su isti kao ovi naši?
|
Što se tiče tog aditiva za gorivo; on bi se po manualu dodavao na nekih 90 ili 105 možda 120kkm. Ne znam točno.
Uglavnom idem jednom mehaničaru već godinama (imam još 2 japanska autića). Smatram ga stvarno odličnim i stručnim mehaničarem, poznajemo se >12 godina. Njegovo mišljenje ja da se taj aditiv mora obavezno dodavati u ove novije mašine pri svakom servisnom intervalu. Kaže ako se taj aditiv ne dodaje problemi s mašinom sigurno dolaze na naplatu već >100 kkm. Kaže da je to njegovo iskustvo.
Inače sam uvijek s njim dok radi servis i vidim da je neki klasični "veliki" servis čista smijurija:
-ulje + filter
-zračni filter, filter klime
-kočiona tekućina
-svječice
-antifriz
-ulje u mjenajču
To sve običan majstor može napraviti za dobar sat. Nema tu nikakve znanosti. Cijena materiala 200€ + ruke 30€
U ovlaštenom servisu to možebiti i blizu 1k€
Što se tiče Toyote u Slo ne znam što da kažem. Ljubazni jesu, kava je, sve izgleda moderno i čisto valjda po nekim Toyota protokolima. Nisam nikada bio u radionici osim kada su mi grješkom nasuli ulje 5W30 umjesto dogovorenog 0W20. Pa su me onda pozvali u radionicu da mi pokažu kako su ono ulje istočili i nalili 0W20.
|
|
|
14.11.2024., 21:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
LAV-LAV kaže:
Znači Rotus ista priča kao i TCZ.
Ovo za gumu i homokinetički je samo pokazatelj da su recenzije na njihovoj stranici krajnje nerealne.
Čovjek pise kako je prezadovoljan kupovinom auta i da 5 zvjezdica !? A nakon servisa šuti i trpi.
|
Iskreno moram reći da mi općenito rasprava nije baš jasna, tj. što želiš čuti ili postići?
Ljudi koji su zadovoljni servisom, daju 5 zvjezdica i načelno ne pišu hvalospjeve po forumu osim ako ih se ne pita. Ja Rotus nisam spomenuo dok nisi pitao u koji ovlašteni vozim i kako sam zadovoljan. Zasada nisam imao negativna iskustva.
Sa Zubakom sam bio zadovoljan dok nisam počeo nešto tražiti. Redovan servis je oke, jer je špranca. Čim nešto treba dodatno ili riješavati u garanciji krenu natezanja. Pa je zaboravio naručiti, pa je naručio ali nije došlo itd. Međutim na mene koji sam imao taj problem, doći će netko kome će riješiti odmah, bez zajebancije, naručiti i zvati ga da dođe zamijeniti.
O svakom servisu ćeš čuti i dobre i loše stvari, čak nema niti nekakvog pravila. Ekipa na Škoda forumu je SOS modul mijenjala bez problema jer je opće poznati problem s time, ja sam morao uvjeravati da je do njih a ne do mene i da to zamijene. Ostali mi nisu vjerovali jer je njima to prošlo pod normalno.
Ovako nećeš naći niti jednog ovlaštenog gdje će komentari biti samo pozitivni, a opet auto moraš održavati.. Tako da ne razumijem što ćeš dobiti.
|
|
|
14.11.2024., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aerospace kaže:
Iskreno moram reći da mi općenito rasprava nije baš jasna, tj. što želiš čuti ili postići?
|
Ovo je forum u kojem svatko dobrovoljno moze iznijeti svoje mišljenje što nekome moze pomoći gdje će ostaviti svoje novce. Tema su servisi, zato ova razmjena iskustava koja je po meni zdrava komunikacija.
Evo ja primjerice tražim servis gdje će mi netko rijesiti zvukove iz armature. Isto tako , tražim servis gdje će mehaničar ili servisni savjetnik shvatiti da si mu dao na povjerenje stroj vrijedan 25+ k€ . Pa to je nečija imovina, treba to poštivati , a ne ostaviti sendvič ispod haube kao da se djeca igraju u garaži.
Iskreno, volio bih da neki Japanac pogleda što se piše po forumima ili bar uvoznik. Mozda bi to nešto promijenilo.
Nije mi bas ok ono kada dva susjeda svaki hvali svoj auto, a oba imaju brdo problema i sa autom i sa servisom , ali misle da se o tome ne govori jer im je bed ili sram.
To ide u korist samo tim nadobudnim servisima.
Ja iskreno svaki put kupujem novi auto po tome kakav je servis, to je na kraju izuzetno važno.
|
|
|
14.11.2024., 22:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aerospace kaže:
Ovako nećeš naći niti jednog ovlaštenog gdje će komentari biti samo pozitivni, a opet auto moraš održavati.. Tako da ne razumijem što ćeš dobiti.
|
To si u pravu, uvijek ima zadovoljnih i nezadovoljnih, ali se to odmah može isfiltrirati.
Zato sam prije postavljanja pitanja pročitao sve postove na ovoj temi i svašta saznao.
To sam u prvom postu naglasio kako neki imaju iznimno visok prag tolerancije kao da nije njegov auto i živo mu se fućka.
Ne razumijem da netko baci novac u vjetar da bi dobio pecat u elektronsku knjižicu od svete Toyote, a da je servis sfušaren.
Meni takav servis ne treba, treba mi auto koji će u svakom trenutku biti spreman da odem na put do npr. Munchena da ne moram prije toga imati pregled kod mehaničara. O tome se radi.
Imaš pravo da negdje moras odrzavati auto, ali onda neka to bude netko tko zasluzuje nas novac.
Neki ne daju da ih se zajebava i žele znati što voze. Ja provjerim sve što je zamijenjeno u servisu, imam dobar razlog za to. Servisi to ne vole.
Pitanje je zasto.
Neki klijenti ne znaju gdje je filter klime koji stvarno nije problem provjeriti i takvi daju servisu 5 zvjezdica jer je dobio kavu u servisu. Fućka mi se za kavu i prekrasne pločice u salonu. Zna se zasto sam u servisu, sigurno ne zbog kave i umjetnog osmjeha.
|
|
|
15.11.2024., 08:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Toyota - servis nakon isteka garancije
I ja sam isto tako čuo da su u Gorici loši što se tiče usluge. Odradio sam svoj prvi servis tamo i bio sam zadovoljan, oprali auto za džaba i mislim da sam taj put dobio i zamjensko za džaba. Ili je to bilo koju godinu kasnije, ne mogu se sjetit. I odradio sam jedan u Rotusu. Nikakva razlika u usluzi. Idem u Goricu jer mi je bliže doma.
Što se tiče baterije u ključu, prvi put sam je mijenjao nakon jedno 2-3 godine, od onda redovno jednom godišnje krene javljati da je slaba baterija. Vjerujem da su i baterije neke lošije, a imam i KESSY pa to sigurno dodatno troši bateriju.
Metlice brisača su mi htjeli mijenjati - imam samo prednje - 50€. Reko budem ja sam.
Tu bočicu su i meni dali mislim svake godine. Ne znam da li to ide pod muss, ja stavim pa ko mu jebe mater…
Vidim da sam malo cijene fulao za izmjenu ulja u mjenjacu i akumulator, ali konacna cifra je bila dobra.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:56.
|
|
|
|