Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.11.2007., 23:19   #181
ma ne beri brigu, trajaće ko auto
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2007., 10:29   #182
Quote:
Josey_Wales kaže: Pogledaj post
Da li su sta napravili sa vratima ili je jos uvijek potreban zalet da se zatvore od prve??? Kada se sjetim 128-ice legenda hehe, kad ga dignes na dizalicu vrata ako su otvorena, nema sanse zatvoriti, isto tako ako su bila zatvorena nema sanse otvoriti... Kotaci centrirani "svatko svojim putem" kada si ga gledao iz daljine isao je "na bok", tjedan dana u Metliki(SLO) su ga dovodili u vozno stanje, a auto nov, plus gubitak garancije ako stavis drugo ulje umjesto Delta 5 koje je ionako bilo vise stetno nego korisno, sa Valvoline-om se preporodio naravno nabavljenom na crno u Italiji... Ali sta je, je tko se kuzio u aute taj si je mogao sredit stroj kako spada i mala lova je za odrzavanje...
Kažu da je shell crveni najbolji za zastavina vozila. Videću sad kad budem išla na servis s majstorom da ga sunemo umesto ne-znam-koje-su-preporučili.

Vrata na jugu se svakako ne zatvaraju kao na frižideru, ali ne lupam tako. Ili si iskarikirao? Stariji mi govore kako su nekad motori u jugićima bili bolji, startniji. Mislim da ovi motori nisu uopšte loši nego su ranije bile samo državne pumpe i 98 oktana. Mom bivšem šefu se mercedes ukopao u mestu, navodno, zbog benzina. A i kad se setim samo kako naši privatnici nabavljaju, dopremaju i prodaju benzin...

Sve u svemu, svoga juga vozam u poslednje vreme maksimalno 80km/h. Nekad i 85, ali mu se posle izvinjavam.
... preporuka za sig je do tri reda uključujući i prored
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2007., 10:31   #183
Quote:
I wonder kaže: Pogledaj post
ako pališ na benzin i poslije u vožnji prebacuješ na plin (kad se malo ugrije), dulje će ti trajat isparivač, a on je srce cijelog sistema.
paljenjem na plin ćeš uštediti na benzinu, a ti sama odluči što ti se više isplati.
OK. Hvala na savetu.
Juče sam upalila na gas i nisam čekala da se ugreje i ugasio mi se na raskrsnici. A džip juri ka meni i sve molim Boga da uspori zbog ležećeg policajca ako već neće zbog mene.
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2007., 10:32   #184
Quote:
nenocutlas kaže: Pogledaj post
ma ne beri brigu, trajaće ko auto
Koliko tačno?
žaoka_ is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2007., 11:50   #185
jel tko možda pokušavao ugradit na jugića centralno il daljinsko zaključavanje? zanima me jel bi to uopće moglo funkcionirati na njemu????!!!???
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2007., 11:52   #186
Quote:
bond007 kaže: Pogledaj post
jel tko možda pokušavao ugradit na jugića centralno il daljinsko zaključavanje? zanima me jel bi to uopće moglo funkcionirati na njemu????!!!???
Pa jednostavno ga ostaviš otvorenog, čime si riješio otključavanje i zaključavanje. Tko će to ukrasti ?
Antimon2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2007., 11:54   #187
Quote:
bond007 kaže: Pogledaj post
Moze ja imam centralno + alarm +EPS na svojoj Z128, tako ako moze na mojega moze i na juga.
Old 03.12.2007., 14:33   #188
Quote:
acer kaže: Pogledaj post
Moze ja imam centralno + alarm +EPS na svojoj Z128, tako ako moze na mojega moze i na juga.
kaj ozbiljno il me zezate?
ak to ugradim onda mi se više nemože dogodit da mi se brava smrzne pa da ga nemogu zaključak il otključat? ili se može dogodit?
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2007., 14:46   #189
Ozbiljno, a ovo za smrzavanje brava ti ne mogu garantirati posto ovdje kod mene u Rijeci nema tako jakih zima.

Zasad nemam problema, a ugradjeno im je sve u autu prije vise od godinu i pol dana.
Old 03.12.2007., 15:52   #190
e a kaj bi mi sve trebalo za to? imam 2 vrata..
kaj ovi moji sad ključevi nebi valjali nek bi trebala nove izradit ili kaj? kaj mi sve treba za to centralno i daljinsko?
ne kužim se baš pa molim da mi pomognete, hvala!
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2007., 16:07   #191
Pogledaj malo na www.daljinsko.com
Old 08.12.2007., 13:06   #192
Cool Dugoročni test: 2006 Zastava Florida In L

Evo da i ja dodam jedan dugoročni test koji sam nedavno napisao nakon godinu dana sa Floridom (Pezo motor).

Nadam se da će nekome biti zanimljivo pročitati.

Pozdrav.

"My year with Zastava's finest"

U PDF formatu

CaMIRO is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2007., 13:07   #193
Cool

(nastavak)

CaMIRO is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2007., 14:49   #194
Hmmmm.....zanimljivo......

Meni su u oci upale 3 stvari :

1. U Jugoslaviji je bio gradanski rat pa se jadna Florida nije mogla razvijat...
E nije, nego je Srbija napala Sloveniju, Hrvatsku.........

Svaka cast NATOu na onim bombama sto ih je bacio na krasnu fabriku steta sto ih nije bilo vise

2.Accentu iz 2002e treba mijenjat motor

3.Vidim da se isti ''reklamni letak'' sije i na drugim forumima, ne samo ovdje

E pa, kao sto je netko lijepo rekao,
''Florida nije auto, to je jedno veliko, plastikom oblozeno sranje''

Da dodam, s tehnikom is osamdesetih, sad je 30 godina poslije.

Nek vozi tko......ne moze bolje..... Moju sucut ima, definitivno.
Old 08.12.2007., 15:08   #195
meni je upala u oko druga stvat.

Već godinu dana star i sa punoh 17.00 km prošao tehnički pregled ... lol
occasional is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2007., 15:15   #196
Quote:
occasional kaže: Pogledaj post

Ma, citav post je valjda hipnotickog karaktera namjenjen pranju supljih mozgova, socrealisticki isprdak sponzoriran od Zastave u kojem se Floridi daje osobnost pouzdanog,jeftinog i mocnog automobila kojem zavide i u koga ''Vlasnik BMWa gleda s nevericom''

A da nema kvara i da je ''uspjela'' proc tehnicki s godinu dana i 17tkm je valjda za Floridu uspjeh, makar vjerovatno nije istina

Kako se ''letak'' blizio kraju, postajao sam sve vise zaprepasten koncentracijom gluposti po pixelu kvadratnom.
Old 08.12.2007., 15:15   #197
Arrow

Quote:
Offshore kaže: Pogledaj post
Vidim da se isti ''reklamni letak'' sije i na drugim forumima, ne samo ovdje
Postavio sam članak, na engleskom, na Američkom forumu, i pri par dana na http://www.yugofanclub.com. Osim toga, ako se više proširuje, nije do mene (slobodno postavite linkove, jer bi volio da pročitam). Valjda je ljudima zanimljivo.

Da se razumijemo: moj je auto (i.e: ja, lično, sam ga platio), i članak nije ni plaćen, niti je reklama. Pa i Florida se u Hrvatskoj ne prodaje.

Sve što se navodi u vezi auta ("Hyundaju" treba motor, itd.) je istinito. Znam i po iskustvu u Americi da i ta generacija "Accenta" nije se najbolje pokazala.

Što se tiče vrijednost "Floride" u njenoj klasi - pa Vi imate svoje mišljenje; ja, svoje. Jedino što mogu da uradim je da pošteno navedem razloge za svoje zaključke.

A izvinićete mi sto neću o politici da se raspravljam.

Zahvaljujem što ste pročitali članak.
CaMIRO is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2007., 15:18   #198
koji spam
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2007., 15:20   #199
Quote:
CaMIRO kaže: Pogledaj post
Postavio sam članak, na engleskom, na Američkom forumu, i pri par dana na http://www.yugofanclub.com. Osim toga, ako se više proširuje, nije do mene (slobodno postavite linkove, jer bi volio da pročitam). Valjda je ljudima zanimljivo.

Da se razumijemo: moj je auto (i.e: ja, lično, sam ga platio), i članak nije ni plaćen, niti je reklama. Pa i Florida se u Hrvatskoj ne prodaje.

Sve što se navodi u vezi auta ("Hyundaju" treba motor, itd.) je istinito. Znam i po iskustvu u Americi da i ta generacija "Accenta" nije se najbolje pokazala.

Što se tiče vrijednost "Floride" u njenoj klasi - pa Vi imate svoje mišljenje; ja, svoje. Jedino što mogu da uradim je da pošteno navedem razloge za svoje zaključke.

A izvinićete mi sto neću o politici da se raspravljam.

Zahvaljujem što ste pročitali članak.
Sta si posra, to ces i polizat.

U Jugoslaviji poceo gradanski rat....ma je li je ?

A o automobilima nemamo sto raspravljat, jer Florida nije u toj kategoriji.
Old 08.12.2007., 15:34   #200
Arrow

Quote:
occasional kaže: Pogledaj post

Pa naravno, nije mnogo tražiti da auto sa 17.000 kilometara prođe tehnički pregled.

Ali vjerujte mi da svi - a ma svi - su mi govorili da ce tu biti problema.

6,000 eura su male pare za automobil, ali ipak to nije mali trošak. Tako da je meni, lično, drago sto nisu bili u pravu - sto zbog džepa, sto zbog budućnosti domaće industrije.

Ako sam još uvjek tu sledeće godine, vidicemo sta bude na 40.000... 50.000... itd.

Percepcija domaće industrije u Srbiji (kao i u Americi) je mnogo gora nego sto su u stvari te automobile. U Srbiji, to vuče od iskustva sa tim automobilima devedestim godinama, kada su raspad Jugoslavije, decenija sankcije i bombardovanje 1999. godine doveli Zastavu na koljenima. Ima i drugih razloga, ali to je jedan od logičnijih.

Mozda i nisu trebali nista da prave u tim godinama, ali onda nebi danas imali ugovori sa "Fiatom" i "GMom", niti bi Britanski časopis Autocar nedavno pohvalio liniju Zastave 10 kao najmoderniju u regionu.
  • Prosto je nevjerovatno da je Zastava uopšte preživjela.
  • Kvalitet im je bolji nego sto je bio prije, recimo, 10 godina (i da ne govorimo o "desetki", za koju i "Fijat" kaze da je kvalitet i bolji od "punta" zbog potpuno nove opreme u fabrici).

Rjetko ko to može da prizna.
CaMIRO is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:45.