Vjenčanja Love and marriage go together like a horse and carriage... |
|
|
30.01.2007., 16:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
Magg kaže:
Joj, Wedding  Stvarno si zlatna 
Odkud sve to znas? Da ti nisi mozda kraj ostalih zavrsila i zanat cvijecara?
Ovo cu si isprintat pa ruzmarinu nista nece biti 
|
Nisam
Frendica mi je cvijecarka pa sam jako cesto sa njom isla na zitnjak i pomagala joj kad je imala guzvu ali opcenito volim cvijece i takve sitne gluposti ( mama mi je rekla da sam totalno fulala skolovanje)
Bjezim domeka sa posla...pusa velika 
|
|
|
30.01.2007., 17:01
|
|
Registrirana korisnica
Registracija: Jun 2006.
|
Wedding , jesi li sigurna za utorak i četvrtak? Meni su na Žitnjaku u listopadu prošle godine rekli da im cvijeće dolazi srijedom i petkom.. sad sam zbunj
Inače, 20 prekrasnih zelenkastih ružica platila sam tada 60 kn  Imali su i skupljih, ali ove su bile preslatke.. Izdržale su tjedan dana u prostoriji koja jedini dovod zraka ima kroz klima uređaj 
Definitivno sam odlučila (kad dođe vrijeme) dvoranu ukrašavati samo svježim cvijećem u vazama - jutro uoči svadbe pošaljem nekog na Žitnjak nek uzme cvijeće koje dogovorim dan ranije i odnese ga u dvoranu, oni ga tamo stave u vazu i mirna Bosna 
|
|
|
30.01.2007., 17:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
hvala wedding,jel znaš koliko to otprilike košta?ti cvjetići i listići,jel imaju trakice i tak? prvi put sad vidim da je taj jedan rever oko 3-9 kn kom!!!!! za 120 ljudi.....
tako da ja to sama pravim!
|
|
|
30.01.2007., 17:38
|
|
i tak..
Registracija: Sep 2006.
|
Uf pazi ovo...ja postavim temu a mačkice mi kolo vode  Neka, neka to sam i htjela...
Nego, ja se već mjesecima spremam otić vidjet kakvo je stanje na tom Žitnjaku ali mi se tako teško dić oko 5 ujutro.. no, morat ću...
Uglavnom jako me zanimaju cijene i znam da su u različita doba godine različite cijene, ali nekako okvirno kad je ko kupovao da stavite i koliko je koštalo po komadu...
Znači do sad smo ustanovili da su gerberi oko 3,50kn, ruže od nekih 3,4 kn do 6,7 kn, i dalje... niš...  e da i da ima rezanih ružmarina.. e wedd jel ih oni mogu narezat na manje od 15cm mislim to mi je grozno veliko, ja bi neš manje...
Znate kaj mislim da ću morat tamo se zaletiti i iz prve ruke vam onda dam informacije koje skupim 
|
|
30.01.2007., 18:02
|
|
di mi opće jesmo
|
Mala, aj skupi i nešto o suncokretima  Nisam iz Zagreba, ali ono, kad već skupljaš, dobro će mi doći informacija radi usporedbe 
|
|
|
30.01.2007., 18:13
|
|
i tak..
|
 Ma ja kad dođem tamo... mislim kad se jednog ranog, vrlo ranog jutra probudim  ponijet ću blokić i redom pisat sve cijene i tražit ću ih da mi kažu i malo i veleprodajne cijene... tako da svi znamo
Nadam se da ću se uspjet ustat ranije još ovaj tjedan, jer me to cvijeće već malo muči, a budući sam totalno loše sreće u zadnje vrijeme, bolje da si izračunam par solucija tako da ne bankrotiram kad dođe vrijeme... iako ću ovu temu morat obnovit negdje u 6mj kad ću već otprilike moć vidjet i realne cijene koje će meni biti u 7mj..
|
|
30.01.2007., 18:15
|
|
di mi opće jesmo
|
Odlično! I jako lijepo od tebe  Mislim, meni baš neće korisiti, jedino da se naživciram ako je jefitnije nego kod nas 
|
|
|
30.01.2007., 18:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mayo474 kaže:
Wedding , jesi li sigurna za utorak i četvrtak? Meni su na Žitnjaku u listopadu prošle godine rekli da im cvijeće dolazi srijedom i petkom.. sad sam zbunj 
|
A moguce da su sad i prebacili dane uvoza  ...tko bi ih znao ( ili ako ulovim frneda koji vozi sleper sa cvijecem iz Nizozemske  ijako sumljam da je u Hr  )...budem pitala svoje cvjecrke pa cuv vam javit najkasnije kroz dan dva pa da znate iz prve ruke 
|
|
|
30.01.2007., 18:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
martiniq25 kaže:
hvala wedding,jel znaš koliko to otprilike košta?ti cvjetići i listići,jel imaju trakice i tak? prvi put sad vidim da je taj jedan rever oko 3-9 kn kom!!!!! za 120 ljudi.....
tako da ja to sama pravim!
|
Neznam ti stvarno jer nisam gledala ali mi rekla teta da sad imaju dobar izbor jer ja kad sam bila tamo prije dva tjedna jos nisun upotpunili ducane nakon novogodinjih ukrasa  ...Uglavnom odi u Dorar partner jer on ima jako velik izbor ali prosnjofaj i njihovu konkurenciju jer nikad ne znas kad netko od njih moze imat nesto novo sto ce se bas tebi svidjet  ......a trakice, u oni ti imaju ooooogroman izbor tj. najveci na zitnjaku tako da te glava zaboli i te trakice koje idu na revere ti stoje odmah kod blagajni
Malabudala: ruzmarini su tako vec rezani i prodaju se u buntevima ( mislim da je 50 kom u pakiranju ali stvarno vise nisam ziher  ) ali ako zelis ti ih uvijek mozes skratit tj. n pa na tebi je da radis kako zelis ipak se ti udajes taj dan
......... e da kupite si one kopce za ruzmarine tj. opcenito za revere tako da se ne moraju kvacit za spenadlama 
|
|
|
30.01.2007., 22:46
|
|
Registrirani korisnik
|
aranžmane treba praviti sam jer su cvjećari bezobrazno skupi...definitivno!
|
|
|
31.01.2007., 00:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
cijene ovise o sezoni i potraznji.moje kale su u ljeto bile dosta skupe-cca 15 kn komad, hortenzije (one gigantske bijele) 30 kn komad, dalija uopce nije bilo vec su ih posebno narucivali pa su bile ak' se ne varam 20-30 kn il' tak nesto nebulozno....na kraju su orhideje cymbidium bile najjeftinije (osim vanda koje su bile 30tak kn).....cini mi se da su kale i bozuri daleko najjeftiniji u 4, 5 mjesecu...kad ti je vjencanje?iz nekog iskustva rekla bih da je najbolji i najraznovrsniji izbor upravo u 4, 5 mjesecu i cijene su dosta niske....wedding-nisi nam pokazala fotke tvog buketica i cvjetnih ukrasa!!!
|
|
|
31.01.2007., 01:15
|
|
-tetka-
|
5ra, znaš li gdje je takva "veletržnica" tu na našem području?
mislim, rijeka i okolica...
stvarno bi se isplatilo...koliko vidim po cijenama..
|
|
|
31.01.2007., 08:01
|
|
di mi opće jesmo
|
Nemam pojma, baš sam jučer razmišljala o tome. Pada mi na pamet Kukuljanovo, ali samo zato što je tamo masu tih skladišta  Iako, sumnjam, jer mislim da na našu placu rezano cvijeće dovoze iz Dalmacije (tako sam zaključila po kombijima kojima dovoze  )
|
|
|
31.01.2007., 08:07
|
|
Registrirani korisnik
|
hm  ...cure koliko sam do sada shvatila po cvijeće mogu otići i dan ranije...npr u petak i ono će mi za subotu i dalje izgledati friško i lijepo  ....mene je to strašno mučilo..kada da odem po to cvijeće za buket i aranžmane( mislim, u subotu nema šanse da idem po cvijeće i još radim buket..imati ću i ovako i onako sasvim dovoljno posla)...ovo u petak je sasvim ok opcija...odem po njega u petak....odnesem ga u salu sa vazama kada nosim i kolače i tortu i kažem njima kako da ga rasporede u vazama i po stolovima...šta vi cure mislite je li to tako moguće  ...jel ja ne znam kako bi drukčije
|
|
|
31.01.2007., 08:11
|
|
here we go again...
Registracija: Jun 2005.
|
Na veletrznici cvijeca je super. Stvarno ima svega, ali preporucam prvo sve dobro pregledati i onda krenuti u konkretnu potragu.
Mi smo tamo nabavljali cvijece i ono sto je bitno je da dodjes jedan dan vidjeti kojeg cvijeca ima, koje su mi cijene. Dakle to je prvi put.
Zatim napravis plan koliko ce ti cega trebati i onda odes u jednu srijedu rano ujutro (rano znaci da tamo budes oko 5:30), zato sto im srijedom dolazi nova roba, tada kupujes, a za neke stvari mozes cak zamoliti prodavace ako ti mogu sacuvati recimo do petka ujutro kad se dodje po njih za slaganje aranzmana.
Placanje je samo i jedniko cash.
Sto se dugackog brsljana tice a i hortenzija dosta dobre sam nasla u hali preko puta dobrog partnera.
Ako ce ti trebati za auto postoje ti spuzve s magnetom dolje (to imas u jednom od ducana tamo), je nesto skuplja ali ti jako olaksava posao.
Nemoj zaboraviti onu cvjecarsku zicu i onu zicu omotanu (u bojama)...
I da onu cvjecarsku vrpcu.
Ruze znaju biti malo osjetljivije pa pazi na njih, a kale si kupi malo zatvorenije pa da se taman do svadbe na toplijem otvore koliko treba, a ne da budu starije i rastvorene...
Nadam se da sam svojim iskustvom pridonijela buducim mladama.
I da obavezno je da sve to ne radite same, i da u subotu nemate nista na brizi osim sebe!!! Netko drugi to moze ici stvaiti u crkvu, ili u restic, ili stogod!!!
Sretno!!! 
|
|
31.01.2007., 08:16
|
|
here we go again...
|
Da dodam - moje ruze za buket su bile mislim 5 kn/kom (te su isle i u restic po jedna u vazi na stol), kale za u crkvu su bile oko 8kn/kom, brsljan i one trave su uvijek 10 kuna puslek - to je bilo krajem lipnja prosle godine.
E da, da napomenem, ovdje ti vecina nas pise cijenu po komadu ali mozes kupovati samo u puslecima - kale recimo 10 kom, ruze po 20 kom...
|
|
31.01.2007., 08:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lolita11 kaže:
B]wedding[/B]-nisi nam pokazala fotke tvog buketica i cvjetnih ukrasa!!!
|
Nemam jos fotki jer nisu gotove  a buketic se jedino moze vidjeti na slikama sa vjencanja
|
|
|
31.01.2007., 10:17
|
|
i tak..
|
Quote:
lolita11 kaže:
cijene ovise o sezoni i potraznji.moje kale su u ljeto bile dosta skupe-cca 15 kn komad, hortenzije (one gigantske bijele) 30 kn komad, dalija uopce nije bilo vec su ih posebno narucivali pa su bile ak' se ne varam 20-30 kn il' tak nesto nebulozno....na kraju su orhideje cymbidium bile najjeftinije (osim vanda koje su bile 30tak kn).....cini mi se da su kale i bozuri daleko najjeftiniji u 4, 5 mjesecu...kad ti je vjencanje?iz nekog iskustva rekla bih da je najbolji i najraznovrsniji izbor upravo u 4, 5 mjesecu i cijene su dosta niske
|
Uh pobogu pa ja ću bankrotirat na tom cvijeću.. vjenčanje je počatak 7mj dakle ljeto... katastrofa pa ko će mi to platit  no ipak uzimat ćemo preko kume cvjećarke pa ćemo imat veleprodajne cijene.. uf već njušim da ću u zadnji čas morat mijenjat sve
Nego, ništa uglavnom za realne cijene morat ću pričekat 6mj, a do tad ću otić malo pogledat... a na kraju krajeva mi ostaju jeftijije solucije poput gerbera i margarita... ipak trebam nekih 36 vaza naputnit, a da bi izgledalo bar donekle lijepo i da ne bude samo zelenilo, moram ići na jeftinije solucije...
lolita koliko su te došli tvoji buketi?
|
|
31.01.2007., 10:27
|
|
here we go again...
|
malabudala, ma ne brini,
gle, i ja sam imala svadbu u isto to vrijeme (lolita i ja na isti datum)
Mislim ovisi koliko namjeravas ukrasavati, ali mene je cvijece doslo oko 1000 kn - buket od 30 ruza - mozes ga vidjeti na slikicama, kale(oko 70-ak kom) i zelenje za crkvu, hortenzije, zelenje, brsljani, anturiumi, ma mislim da na slikicama imas i aranzmane za stol i za auto... - sve skupa oko 1000 kn.
Neki daju i po 10000 kn za cvijece. I ne brini, bit ce svacega, cvijece za crkvu ces sigurno moci podijeliti s ostalim vjencanjima toga dana u toj crkvi, ne pretjeruj s aranzmanima za stol, smetaju, zauzimaju mjesto, a i onako ih rijetko tko bas zapazi (tko nije u planiranju vjencanja).

|
|
31.01.2007., 10:47
|
|
Vjeruj....
Registracija: May 2006.
|
Quote:
lolita11 kaže:
cijene ovise o sezoni i potraznji.moje kale su u ljeto bile dosta skupe-cca 15 kn komad, hortenzije (one gigantske bijele) 30 kn komad, dalija uopce nije bilo vec su ih posebno narucivali pa su bile ak' se ne varam 20-30 kn il' tak nesto nebulozno....na kraju su orhideje cymbidium bile najjeftinije (osim vanda koje su bile 30tak kn).....cini mi se da su kale i bozuri daleko najjeftiniji u 4, 5 mjesecu...kad ti je vjencanje?iz nekog iskustva rekla bih da je najbolji i najraznovrsniji izbor upravo u 4, 5 mjesecu i cijene su dosta niske....wedding-nisi nam pokazala fotke tvog buketica i cvjetnih ukrasa!!!
|
 ljubim te lolita  Meni je vjencanje u 5 mjesecu i sve mislim radit sama, ukrasavanje sale do revera i vlastitog buketa..Sad si mi dala jos malo veselja s ovim postom 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:29.
|
|
|
|