Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Kriptovalute, Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.11.2011., 22:44   #181
Ajde kupi Ledov sladoled 1l (neki) i onaj u Lidlu bourbon vanilija pa reci koji je kvalitetniji sladoled. E ta bourbon vanilija ide u ove sladolede na štapiću. Sam sladoled je kvalitetniji. Ako tebi nije, onda žalim tvoj ukus. Ali da King ima razne verzije prelijeva i okusa - ima. Ali onaj sladoled unutra je bolji Lidlov. Zapravo i čokolada okolo je bolja. Samo je u Kingu to bolje iskombinirano. Još kad uzmeš da je poprilično veći, a duplo jeftiniji - onda će ti biti jasno zašto King nisam pojeo ima 3 godine. Ovih Lidlovih se nakrkavam cijelo ljeto.

Inače nemam ja protiv hrvatskih proizvoda i Agrokora ništa, dapače, Agrokor mi se dopada - ali rijetko kupujem u Konzumu, tu i tamo voće samo.
frANZi50 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:08   #182
Quote:
MMachéte kaže: Pogledaj post
Dobro nemojmo se zavaravati, ovo kaj ima Ledo i kaj ima u lidlu i slicnim centrima nema veze s vezom , bar kaj se sladoleda tice.Mozete rec da ne kupujete Ledovo jer vam ej skupo, to mogu shvatiti, al zato kaj ne valja..nemojte me zezati.Ledov sladoled je par puta kvalitetniji, em je Ledo kolko tolko nas, tak da sto se mene tice, isto radije Ledo, tu i tam kupim u Lidli ovo za 25 kuna 6-8 sladoleda , al se ne zavaravam da jedem kavijar.

ja ne kuzim kaj vi neki imate tolko protiv Leda , konzuma, sveg hrvatskog .... ?shvacate da ce ak svi kupovat u ovim stranim ducanima sjebat i ovo malo naseg kaj imamo, bar sto se ducana tice?nema veze jel?
Pa nek domaći proizvođači snize malo cijene pa čemo ih kupovat! A ne da su ti isti proizvodi u Bosni osjetno jeftiniji nego u Hrvatskoj!
deki00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:13   #183
Quote:
judolino kaže: Pogledaj post
A kaj joj fali? Si probal?
Ja u Lidlu kupujem mačju hranu, nigdje nisam našao jeftiniju. A mačke joj se uvijek vesele
Ok, ne znam kakva je za mace, govorim o hrani za pse! Toliko je suha bez grama masoće! Di to može biti dobra hrana za pse! A i čudno miriše, tj smrdi!
deki00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:25   #184
Quote:
deki00 kaže: Pogledaj post
Ok, ne znam kakva je za mace, govorim o hrani za pse! Toliko je suha bez grama masoće! Di to može biti dobra hrana za pse! A i čudno miriše, tj smrdi!
Moj pas hoće jesti samo hranu iz Lidla, a najviše voli one mesne paštete Optidog. Drugu hranu, pa čak i one razvikanih marki koje se reklamiraju na TV-u neće ni pogledati

Ja inače skoro svu svoju kupnju obavljam u Lidlu a ono što ne drže a eventualno mi zatreba kupujem u Plodinama. Zadovoljan sam cijenom i kvalitetom.
Ako s nečim nisi zadovoljan ili kod zamjene neprehrambenih stvari vraćaju novac bez ikakvih pitanja.

A puno stvari je hrvatskog podrijetla, samo je pod njihovom robnom markom, treba čitati deklaracije

A što se tiče tišine jer nema glazbe to mi u potpunosti odgovara što nikakve Mice Trofrtaljke i interni pozivi prodavačima ne trešte iz zvučnika dok kupujem.
p555 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:29   #185
Quote:
Dobro nemojmo se zavaravati, ovo kaj ima Ledo i kaj ima u lidlu i slicnim centrima nema veze s vezom , bar kaj se sladoleda tice.Mozete rec da ne kupujete Ledovo jer vam ej skupo, to mogu shvatiti, al zato kaj ne valja..nemojte me zezati.Ledov sladoled je par puta kvalitetniji, em je Ledo kolko tolko nas, tak da sto se mene tice, isto radije Ledo, tu i tam kupim u Lidli ovo za 25 kuna 6-8 sladoleda , al se ne zavaravam da jedem kavijar.

ja ne kuzim kaj vi neki imate tolko protiv Leda , konzuma, sveg hrvatskog .... ?shvacate da ce ak svi kupovat u ovim stranim ducanima sjebat i ovo malo naseg kaj imamo, bar sto se ducana tice?nema veze jel?
Ledo sladolede uvozi iz Španjolske a u RH proizvodi samo njofru i snjegulicu tako da prestanete s glupostima o Hrvatskim proizvodima u Konzumu....
Konzum iliti Agrokor je taj koji uništava sve živo, pa recimo u svoje dučane ne pušta Gavrilović i masu drugih hrvatskih proizvoda...
I gospodo živimo u kapitalizmu gdje ne postoji naše i tuđe nego jeftinije, kvalitetnije, dostupnije...
Meni je bitno da za svoje novce dobijem više uz istu ili bolju kvalitetu uz normalnu uslugu...
Nego jel konzumu stvarno tolko pao promet da ga ovdje tolko branite...
I to floskulama o hrvatstvu i onda spominjete osobu koja više ulaže u srviju, makedoniju, bosnu a sad i u Sloveniju nego u Hrvatsku ...
koka36 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:29   #186
Quote:
Morao si zavrsiti s "sveg hrvatskog"?
Mene izrazito nervira sto je u tim proizvodima koje tradicijski kupujemo sve manji udio hrvatske sirovine, sto je kvaliteta sve losija, sto se uredno prakticira smanjenje gramaze koju uredno prati i visa cijena. Ali kupujes iz navike sve dok svojim ocima ne vidis da u slovenskom Sparu veci dio akcijske ponude cine upravo nasi proizvodi po cijenama generickih pandana u ovdasnjem Lidlu.

Ako je tebi mjerilo domoljublja skuplje placanje proizvoda domacem proizvodacu da bi ga nasi susjedi placali po cijenama noname proizvoda - samo izvoli
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:31   #187
Quote:
p555 kaže: Pogledaj post
Moj pas hoće jesti samo hranu iz Lidla, a najviše voli one mesne paštete Optidog. Drugu hranu, pa čak i one razvikanih marki koje se reklamiraju na TV-u neće ni pogledati
Ma ok, te mesne paštete! A jel ti jede i suhu hranu iz Lidla!?
Da, u Lidlu je dosta hr proizvođača! Piše na deklaracijama!
deki00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:40   #188
Quote:
Ma ok, te mesne paštete! A jel ti jede i suhu hranu iz Lidla!?
Jede i suhu hranu i isto ju obožava, onu Orlando. Kupujem mu i one poslastice neke u obliku trakica, to kad mu dajem skoro bez prsta ostanem

Još sam se sjetio. Obožavam kruh i sve pekarske proizvode iz Lidla, ona pivska peciva i burek s mesom su mrak.
Kad je neki kruh na akciji cijena je odlična, recimo onaj ogromni kruh s puno vrsta sjemenki bude 5kn jeftiniji i onda si kupimo nekoliko komada i smrznemo u škrinji, kao friški bude kad se odmrzne .
p555 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:43   #189
Pogledajte ambalažu ovog ćipsa Lorenz!

Lorenz inace proizvodi grickalice za Lidl! Isti taj u dučanu košta 20kn, a u Lidlu pod njihovom robnom markom 5kn
deki00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:49   #190
samo kad otvoriš lorenz i onaj iz lidla,vidi se da nisu isti makar su od istog proizvođača.
markec1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:49   #191
Nije to tako samo kod čipsa.
Recimo u Lidlu drže sir Ricottu talijanskog proizvođača pod njihovom robnom markom koji košta oko 8 kn (često kupim na 30% popusta s još dalekim istekom roka trajnosti). Ta ista Ricotta istog proizvođača u istoj čašici samo je originalne marke košta u Plodinama 10kn više!
p555 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2011., 23:51   #192
Quote:
Lorenz inace proizvodi grickalice za Lidl! Isti taj u dučanu košta 20kn, a u Lidlu pod njihovom robnom markom 5kn

Ali u Lidlu nije tako fin njihov čips (imho)

No kad smo kod jeftinog čipsa, meni su dobri od paprike Grandi u Getrou i onaj u Sparu.
Old 02.11.2011., 23:54   #193
Quote:
Faca5 kaže: Pogledaj post
Ali u Lidlu nije tako fin njihov čips (imho)

No kad smo kod jeftinog čipsa, meni su dobri od paprike Grandi u Getrou i onaj u Sparu.
Aha, a ne znam! Ni onaj od 20kn ne vredi te pare! Grandi smoki je :P
deki00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 08:37   #194
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
Ledo sladolede uvozi iz Španjolske a u RH proizvodi samo njofru i snjegulicu tako da prestanete s glupostima o Hrvatskim proizvodima u Konzumu....[/B]
Konzum iliti Agrokor je taj koji uništava sve živo, pa recimo u svoje dučane ne pušta Gavrilović i masu drugih hrvatskih proizvoda...
I gospodo živimo u kapitalizmu gdje ne postoji naše i tuđe nego jeftinije, kvalitetnije, dostupnije...
Meni je bitno da za svoje novce dobijem više uz istu ili bolju kvalitetu uz normalnu uslugu...
Nego jel konzumu stvarno tolko pao promet da ga ovdje tolko branite...
I to floskulama o hrvatstvu i onda spominjete osobu koja više ulaže u srviju, makedoniju, bosnu a sad i u Sloveniju nego u Hrvatsku ...

Daj nemoj me... Ledo na žitnjaku ima svu proizvodnju sladoleda... ono što uvozi je srmznuta hrana!

Grandisimo i King su valjda jedini sladoledi na tržištu koji se rade od punog mlijeka (koje, btw. direktno dolazi iz dukata koji par metara od leda)!
Ostali sladoledi kao i kod ostalih se rade u kombinacijama (prah + voda)*t=sladoled (t=-60°C)!
Naravno da će onda sladodled napravljen o punog mlijeka biti skuplji i kvalitetniji od noga koji nije... Čitajte malo te deklaracije...

I ledo je snizio cijene ove godine i jeftniji su od večine uvoznih sladoleda...
Bio sam u ledu x puta i nakon što sam vidio kako se tamo radi... Još ga više kupujem!
(obično oni koji odu u tvornice nečega prestanu jesti njihove proizvode... kod leda je obrnuto )

Ostatak posta o agrokoru stoji
Francisco is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 08:43   #195
Quote:
dildo kaže: Pogledaj post
Toda privlači kupce raznim beneficijama, pa iako su mu cjene nešto veće evo neki dan sam iskoristio kao član multiplus card njegov poklon bon od -10% i spiskao kod njega 1000 kn, s popustom 100kn.
Skupljanje bodova je isto prednost. Za rođendan mi pošalje poklon bon.
U biti Toda zna kako privuć kupca..
Budi uvjeren da si tih 100kn njemu itekako preplatio... Šta misliš šta oni rade s tim podacima tvoje multiplus kartice i toga šta ti kupuješ?
Analiziraju za sebe...? moš mislit!
Pa to zlata vrijedi kada se unovči
Francisco is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 09:20   #196
Hebale ih te multiplus, trebaš brdo love potrošit da bi dobio kojih 10-15 kuna..
Sad je neki dan došlo od Todorića 10% popusta na svu kupovinu Ma to će me sigurno spasiti Bacila u smeće jer s takvim idiotarijama me neće nitko kupovat

Quote:
n0ra kaže: Pogledaj post
Ja također ne volim kupovati u <konzumu ali ću definitivno radje kupovati naše robne marke makar bile skuplje nego njemačke.Kad bi svi više kupovali i cijenili naše proizvode bilo bi nam puno ljepše u našoj lijepoj Hrvatskoj. Tu ne ubrajam one koji si stvarno to ne mogu priuštiti.

Lijepo ako si dubljeg džepa. No koje to naše kupuješ? Al iskreno da je i moj džep dublji, ne znam što je to toliko hrvatsko i kvalitetno? U biti, što je ono hrvatsko? Ledo grašak iz Bugarske? Ojoj, ili možda treba kupovat Vindijine odnosno Dukat vodene jogurte? Za usporedbu probaj jednom npr. slovenski Mu pa vidi koliko je finiji. Ili kupuj Kraševe crne čokolade (koje same po sebi ne valjaju), a treba ti pola kg za kolač. Pa bankrotirala bi, radje odem u Lidl gdje je ona njihova sa 70% kakaa ko da je iz raja pala, odlična, a puno povoljnija.

Ja pazim i na cijenu i kvalitetu, al na fore kupujmo hrvatsko neću pasti, a vjeruj, i da svi kupujemo sve to "naše" ni ti ni ja realno ne bi imale ništa od toga.. Priznam da se od naših držim jedino SMS maslina zato jer jedine najduže ostanu friške, ne zgnjecave se.

Al da idem u Lidl i Kaufland, idem jer znam da ću uštediti.
Old 03.11.2011., 09:54   #197
Quote:

Aj zajebi te ognjištarsko-kamenjarske spike!
Zar je hrvatstvo financirati Todorića kupovanjem strane robe u hrvatskom pakovanju?
I u Lidlu i u Konzumu rade Hrvati, a u Lidlu zarađuju bolje.
Ne kužim se baš u sladolede, ali znam da je u Lidlu nekakva šatro Vegeta okusom ista ko i originalna, a jeftinija 3 - 4 puta.
Evo imaš baš sad na telki jednu hrvatinu, njemu je bilo ispod časti uzimati stranu robu...
judolino is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 11:18   #198
Quote:
Aj zajebi te ognjištarsko-kamenjarske spike!
Zar je hrvatstvo financirati Todorića kupovanjem strane robe u hrvatskom pakovanju?
I u Lidlu i u Konzumu rade Hrvati, a u Lidlu zarađuju bolje.
Ne kužim se baš u sladolede, ali znam da je u Lidlu nekakva šatro Vegeta okusom ista ko i originalna, a jeftinija 3 - 4 puta.
Evo imaš baš sad na telki jednu hrvatinu, njemu je bilo ispod časti uzimati stranu robu...

sve stoji.
danijeld is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 12:56   #199
Quote:
20 dag bučinih sjemenki za deset kunića, evo glođem već četvrti dan...
Sva sreća da nisam sklon slatkišima, jer imaju upravo fantastične švicarske slastice za sitnu lovu.
Nigdje nema jeftinijeg (a dobrog) smrznutog povrća.
Mogao bih i dalje, ali mi se ne da.
aj ja ću nastavit
smrznute knedle sa šljivama (unutra je cimet) ..davim se u njima a često puta su snižene na 14 kn
lisnato tijesto identično ko ledovo (jel trebam pisat da je jeftinije)
čokolada 75% kakaa dođe 7.99 a druge razvikane i do 20 kn
čips...sve je rečeno...o sladoledima također
alu folija, sapun za ruke 500 ml u pakiranju na pumpicu za 4 kn (toliko drugdje ni refili ne koštaju)
gotove lazanje,
njihov Pan Pek kruh
voće i povrće
cerdo pakirano meso...bolje nego kod mog mesara
mortadela Bologna....ufffffff.....
dalcosters is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2011., 13:41   #200
Quote:
ursula1000 kaže: Pogledaj post
Ili kupuj Kraševe crne čokolade (koje same po sebi ne valjaju), a treba ti pola kg za kolač. Pa bankrotirala bi, radje odem u Lidl gdje je ona njihova sa 70% kakaa ko da je iz raja pala, odlična, a puno povoljnija.
Quote:
dalcosters kaže: Pogledaj post
čokolada 75% kakaa dođe 7.99 a druge razvikane i do 20 kn
U Sparu imaju solidne mliječne i tamne čokolade, ako se dobro sjećam po 5.99kn.
Bio je nedavno neki popust pa su bile 4.99kn.

Što se Lidla tiče, imaju povoljno velike čokolade, jedna bijela čokolada sa jagodama mi je dobraaaaa
A mislim da je tipa 12-13kn.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:31.