|
|
19.06.2009., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2009.
|
a ne znam
ja tu ne kuzum kaj znaci uopce to
uglavnom zelim se baviti racunalima, odnosno biti neki informaticar ( ne predavat u skoli nego npr. odrzavat kompove u nekoj boljoj firmi)
kaj da sad upisem?
|
|
|
19.06.2009., 20:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
Domagoj R kaže:
a ne znam
ja tu ne kuzum kaj znaci uopce to
uglavnom zelim se baviti racunalima, odnosno biti neki informaticar ( ne predavat u skoli nego npr. odrzavat kompove u nekoj boljoj firmi)
kaj da sad upisem?
|
a, mislim da je to onda računalstvo buduci da te zanima održavanje informatičkih sustava i računala. neznam ti bas o racunalstvu previse, ali ti mogu reci koja je osnovna razlika. osnovna razlika je u tome sto racunalci samo programiraju, oni nikada ne isprobaju taj program u stvarnosti. znaci osovni programski jezik ti je C++. i sada mi (mehatronicari) smo uz redovno računalstvo di ti je samo programiranje na kompu, uz pomoc C-a programirali i mikrokontroler i uz pomocu njega palili i gasili nekakve ledice(lampice), pokretali motore itd. znaci računalac ce super sloziti program, jer fakat decki znaju programirati, ali nece ga nikada upotrijebiti u stvarnosti. inace u mehatronici naucis jos 2-3 programska jezika i mislim da ima vise programiranja nego u racunalstvu. naravno programiras neke robote ili industrijska racunala. mehatronika ti je puno raznovrsnija. i dobis siroki spektar znanja. i da. u mehatronici ne ucis nista o računalnim mrezama i tako o održavanju kompjutera, antivirusi blablabla, iaoko znam dosta o tome i ako te zanima lako to naucis i sa strane.
|
|
|
19.06.2009., 20:13
|
|
Registrirani korisnik
|
aha
a gle, meni se cak vise svida ta mehatronika, al ne znam kaj cu onda moci raditi u zivotu
ajd reci par primjera cime cu se moci baviti ako ti nije problem
|
|
|
19.06.2009., 20:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Domagoj R kaže:
aha
a gle, meni se cak vise svida ta mehatronika, al ne znam kaj cu onda moci raditi u zivotu
ajd reci par primjera cime cu se moci baviti ako ti nije problem
|
ako mislis sa samom srednjom strucnom spremom, mozes sve sta moze bilo koji smjer, jer si imao svega po malo, a ako treba lako se ti onda prilagodis tome sto trebas raditi. ali imas npr prednost pred ostalim smjerovima za rad u tvornicama. npr kraš, pivovara, končar, jer si imao pneumatiku i hidrauliku sto ostali smjerovi nisu nikad vidli ni culi. za onu praksu koju imas u 3 i 4 razredu uzimaju samo mehatroničare i to samo iz ruđera (bar je tako za kraš bilo). ako mislis nastaviti dalje na faks, preporučam fsb (sa mehatronikom) gdje se i ja sad namjeravam upisati. ako odaberes mehatroniku, mislim da neces pogrijesiti. ali sve je na tebi. i na mehatroniku ziher upadas jer nije takva navala, barem nije bila dok sam se ja upisivao.
|
|
|
19.06.2009., 20:30
|
|
Registrirani korisnik
|
ok
jos sam da pitam jel se mogu onda bavit sa racunalima (pretpostavlja da mogu)?
i jel ima cura u tom smjeru?
|
|
|
19.06.2009., 20:31
|
|
Registrirani korisnik
|
i da
mislio bi ici na faks
|
|
|
19.06.2009., 20:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
U tom smjeru ima 1 ili 2 cure 
Nego kao što sam već negdje napisao ja sam upisao računalstvo i da sad biram išao bi u mehatroniku. Prije sam se nabrijavao na FER, a sad mi je jedino u planu upisat FSB.
Što se tiče programiranja nije istina da računalci puno programiraju, pogotovo ako usporediš nas sa MIOCom mi ih nemremo ni pogledat u programiranju(znam kako je bio sam ove godine na DMIHu u Dubrovniku)
|
|
|
19.06.2009., 20:52
|
|
Registrirani korisnik
|
ok
i daj mi jos samo recite kaj cu moci raditi, posto nisam bas sluzio kaj je Hcexpo htio reci
|
|
|
19.06.2009., 20:53
|
|
Registrirani korisnik
|
kolko sam skuzio, mogu isto sto i sa racunalstvom i jos vise
|
|
|
20.06.2009., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dawar kaže:
U tom smjeru ima 1 ili 2 cure 
Nego kao što sam već negdje napisao ja sam upisao računalstvo i da sad biram išao bi u mehatroniku. Prije sam se nabrijavao na FER, a sad mi je jedino u planu upisat FSB.
Što se tiče programiranja nije istina da računalci puno programiraju, pogotovo ako usporediš nas sa MIOCom mi ih nemremo ni pogledat u programiranju(znam kako je bio sam ove godine na DMIHu u Dubrovniku)
|
a neznam. pa el je bil onda visoki decko iz 4.M, s tobom i onaj polaček i zlajo. pa kaj nijetaj decko bio među prva 3.
a kaj se tice da ih nemozemo ni pogledat nebi se slozio bas.
Zadnje uređivanje Hcexpo : 20.06.2009. at 11:40.
|
|
|
20.06.2009., 11:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Domagoj R kaže:
kolko sam skuzio, mogu isto sto i sa racunalstvom i jos vise
|
tako je. evo pa ako je Dawar računalac on ti moze vise objasniti zasto bi sada na mehatroniku i koje predmete imaju.
|
|
|
20.06.2009., 11:43
|
|
Registrirani korisnik
|
super
ajd mi jos objasnite koji su premeti na mehatronoci
i hvala vam odgovorima
|
|
|
20.06.2009., 11:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Hcexpo kaže:
a neznam. pa el je bil onda visoki decko iz 4.M, s tobom i onaj polaček i zlajo. pa kaj nijetaj decko bio među prva 3.
a kaj se tice da ih nemozemo ni pogledat nebi se slozio bas.
|
Nije bio 3. u programiranju nego u radovima. Od naših se nitko nije natjecao u programiranju. Samo mogu reć da su zadaci bili teško, da ih nisam niti razumio a kamoli da bi ih znao riješit 
|
|
|
20.06.2009., 21:03
|
|
Registrirani korisnik
|
jel treba na lijecnicki prije upisa?
|
|
|
21.06.2009., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Kakav liječnički ,gdje si to čuo? Pa nejdeš za pilota.... LOL
|
|
|
21.06.2009., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
|
pa lijecnici treba za sve strukovne al mi je netko rekao da za ovu ne treba
|
|
|
21.06.2009., 14:57
|
|
prognan iz civilizacije
Registracija: Sep 2006.
|
Ne buš naučil programirat bog zna kaj ni na računalstvu ni na mehatronici, al se na računalstvu nauči dosta o mrežama i održavanju sustava. To se pogotovo odnosi na generacije koje sad dolaze, jer ekipa s trećeg kata gore unosi velike promjene u nastavu.
I nije istina da se na računalstvu programira samo u teoriji, u 4. razredu se programiraju mikrokontroleri u C-u i asembleru.
|
|
|
22.06.2009., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Fras kaže:
Ne buš naučil programirat bog zna kaj ni na računalstvu ni na mehatronici, al se na računalstvu nauči dosta o mrežama i održavanju sustava. To se pogotovo odnosi na generacije koje sad dolaze, jer ekipa s trećeg kata gore unosi velike promjene u nastavu.
I nije istina da se na računalstvu programira samo u teoriji, u 4. razredu se programiraju mikrokontroleri u C-u i asembleru.
|
Sory na krivom informiranju. eto računalci uspjeli upalit ledice. lol zezam se, ali ja sam to radio u 3 razredu i to vannastavno i to jos u dos-u. naravno u 4 razredu je bilo puno lakše jer je windows sucelje i imas copy/paste. ali eto oni (računalci) znaju puno o mrezama sto mi nismo skoro uopce radili
|
|
|
28.06.2009., 21:31
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2008.
|
ja ću elktrotehniku, a ima tu a smjena?molim brz odgovor,,sutra su upisi
|
|
|
28.06.2009., 21:39
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2008.
|
može tko odg???
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:41.
|
|
|
|