Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Osnovne i srednje škole

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.06.2009., 19:47   #181
a ne znam
ja tu ne kuzum kaj znaci uopce to
uglavnom zelim se baviti racunalima, odnosno biti neki informaticar ( ne predavat u skoli nego npr. odrzavat kompove u nekoj boljoj firmi)
kaj da sad upisem?
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:07   #182
Quote:
Domagoj R kaže: Pogledaj post
a ne znam
ja tu ne kuzum kaj znaci uopce to
uglavnom zelim se baviti racunalima, odnosno biti neki informaticar ( ne predavat u skoli nego npr. odrzavat kompove u nekoj boljoj firmi)
kaj da sad upisem?
a, mislim da je to onda računalstvo buduci da te zanima održavanje informatičkih sustava i računala. neznam ti bas o racunalstvu previse, ali ti mogu reci koja je osnovna razlika. osnovna razlika je u tome sto racunalci samo programiraju, oni nikada ne isprobaju taj program u stvarnosti. znaci osovni programski jezik ti je C++. i sada mi (mehatronicari) smo uz redovno računalstvo di ti je samo programiranje na kompu, uz pomoc C-a programirali i mikrokontroler i uz pomocu njega palili i gasili nekakve ledice(lampice), pokretali motore itd. znaci računalac ce super sloziti program, jer fakat decki znaju programirati, ali nece ga nikada upotrijebiti u stvarnosti. inace u mehatronici naucis jos 2-3 programska jezika i mislim da ima vise programiranja nego u racunalstvu. naravno programiras neke robote ili industrijska racunala. mehatronika ti je puno raznovrsnija. i dobis siroki spektar znanja. i da. u mehatronici ne ucis nista o računalnim mrezama i tako o održavanju kompjutera, antivirusi blablabla, iaoko znam dosta o tome i ako te zanima lako to naucis i sa strane.
Hcexpo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:13   #183
aha
a gle, meni se cak vise svida ta mehatronika, al ne znam kaj cu onda moci raditi u zivotu
ajd reci par primjera cime cu se moci baviti ako ti nije problem
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:27   #184
Quote:
aha
a gle, meni se cak vise svida ta mehatronika, al ne znam kaj cu onda moci raditi u zivotu
ajd reci par primjera cime cu se moci baviti ako ti nije problem
ako mislis sa samom srednjom strucnom spremom, mozes sve sta moze bilo koji smjer, jer si imao svega po malo, a ako treba lako se ti onda prilagodis tome sto trebas raditi. ali imas npr prednost pred ostalim smjerovima za rad u tvornicama. npr kraš, pivovara, končar, jer si imao pneumatiku i hidrauliku sto ostali smjerovi nisu nikad vidli ni culi. za onu praksu koju imas u 3 i 4 razredu uzimaju samo mehatroničare i to samo iz ruđera (bar je tako za kraš bilo). ako mislis nastaviti dalje na faks, preporučam fsb (sa mehatronikom) gdje se i ja sad namjeravam upisati. ako odaberes mehatroniku, mislim da neces pogrijesiti. ali sve je na tebi. i na mehatroniku ziher upadas jer nije takva navala, barem nije bila dok sam se ja upisivao.
Hcexpo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:30   #185
ok
jos sam da pitam jel se mogu onda bavit sa racunalima (pretpostavlja da mogu)?
i jel ima cura u tom smjeru?
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:31   #186
i da
mislio bi ici na faks
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:38   #187
U tom smjeru ima 1 ili 2 cure
Nego kao što sam već negdje napisao ja sam upisao računalstvo i da sad biram išao bi u mehatroniku. Prije sam se nabrijavao na FER, a sad mi je jedino u planu upisat FSB.
Što se tiče programiranja nije istina da računalci puno programiraju, pogotovo ako usporediš nas sa MIOCom mi ih nemremo ni pogledat u programiranju(znam kako je bio sam ove godine na DMIHu u Dubrovniku)
Dawar is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:52   #188
ok
i daj mi jos samo recite kaj cu moci raditi, posto nisam bas sluzio kaj je Hcexpo htio reci
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2009., 20:53   #189
kolko sam skuzio, mogu isto sto i sa racunalstvom i jos vise
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2009., 11:35   #190
Quote:
Dawar kaže: Pogledaj post
U tom smjeru ima 1 ili 2 cure
Nego kao što sam već negdje napisao ja sam upisao računalstvo i da sad biram išao bi u mehatroniku. Prije sam se nabrijavao na FER, a sad mi je jedino u planu upisat FSB.
Što se tiče programiranja nije istina da računalci puno programiraju, pogotovo ako usporediš nas sa MIOCom mi ih nemremo ni pogledat u programiranju(znam kako je bio sam ove godine na DMIHu u Dubrovniku)

a neznam. pa el je bil onda visoki decko iz 4.M, s tobom i onaj polaček i zlajo. pa kaj nijetaj decko bio među prva 3.

a kaj se tice da ih nemozemo ni pogledat nebi se slozio bas.

Zadnje uređivanje Hcexpo : 20.06.2009. at 11:40.
Hcexpo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2009., 11:36   #191
Quote:
kolko sam skuzio, mogu isto sto i sa racunalstvom i jos vise
tako je. evo pa ako je Dawar računalac on ti moze vise objasniti zasto bi sada na mehatroniku i koje predmete imaju.
Hcexpo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2009., 11:43   #192
super
ajd mi jos objasnite koji su premeti na mehatronoci
i hvala vam odgovorima
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2009., 11:55   #193
Quote:
Hcexpo kaže: Pogledaj post
a neznam. pa el je bil onda visoki decko iz 4.M, s tobom i onaj polaček i zlajo. pa kaj nijetaj decko bio među prva 3.

a kaj se tice da ih nemozemo ni pogledat nebi se slozio bas.
Nije bio 3. u programiranju nego u radovima. Od naših se nitko nije natjecao u programiranju. Samo mogu reć da su zadaci bili teško, da ih nisam niti razumio a kamoli da bi ih znao riješit
Dawar is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2009., 21:03   #194
jel treba na lijecnicki prije upisa?
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2009., 11:04   #195
Kakav liječnički ,gdje si to čuo? Pa nejdeš za pilota.... LOL
Dawar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2009., 14:49   #196
pa lijecnici treba za sve strukovne al mi je netko rekao da za ovu ne treba
Domagoj R is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2009., 14:57   #197
Ne buš naučil programirat bog zna kaj ni na računalstvu ni na mehatronici, al se na računalstvu nauči dosta o mrežama i održavanju sustava. To se pogotovo odnosi na generacije koje sad dolaze, jer ekipa s trećeg kata gore unosi velike promjene u nastavu.

I nije istina da se na računalstvu programira samo u teoriji, u 4. razredu se programiraju mikrokontroleri u C-u i asembleru.
Fras is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2009., 13:26   #198
Quote:
Fras kaže: Pogledaj post
Ne buš naučil programirat bog zna kaj ni na računalstvu ni na mehatronici, al se na računalstvu nauči dosta o mrežama i održavanju sustava. To se pogotovo odnosi na generacije koje sad dolaze, jer ekipa s trećeg kata gore unosi velike promjene u nastavu.

I nije istina da se na računalstvu programira samo u teoriji, u 4. razredu se programiraju mikrokontroleri u C-u i asembleru.
Sory na krivom informiranju. eto računalci uspjeli upalit ledice. lol zezam se, ali ja sam to radio u 3 razredu i to vannastavno i to jos u dos-u. naravno u 4 razredu je bilo puno lakše jer je windows sucelje i imas copy/paste. ali eto oni (računalci) znaju puno o mrezama sto mi nismo skoro uopce radili
Hcexpo is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 21:31   #199
ja ću elktrotehniku, a ima tu a smjena?molim brz odgovor,,sutra su upisi
mab_000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2009., 21:39   #200
može tko odg???
mab_000 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:41.