Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Nekretnine

Nekretnine Vlasništvo, posjed, gruntovnica, porezi i dr.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 23.03.2024., 20:36   #181
U procesu smo kupnje stana i svaki put kad nazovemo neku agenciju kažu da je razgledavanje isključivo uz ugovor o posredovanju.
Pa sad zanima me šta mene s tim ugovorom obvezuje? Šta ako ja nađen neki drugi stan koji ne prodaju oni iman li ja kakvih obaveza prema njima?
Isto tako papirologija me muči pošto se nerazumin u to jer kupujen stan po prvi put,npr stanovi u novogradnji koji se tek izgrađuju plaća li se na to dodatno na cijenu koja je u oglasima 3% ili nekakav pdv 25% jer na internetu san naša da se za nove nekretnine može tražit 25% pa ne razumin to dobro.
Isto tako neki mi je strah dat velike novce pa da taj stan poslin nema sve papire da se možeš uknjižit i slično.
Iman li ja pravo predugovor ili ugovor koji se bude nudija odnit svom odvjetniku da on to pregleda da ne bude neka caka da me zajebu.
Prijatelj mi savjetuje da me poveže sa agenton za nekretnine kojeg on poznaje jer je surađiva s njim više puta pa da mi taj njegov agent zove na taj oglas i on sve provjeri itd itd i uvjerava me da samo onda tom njegovom plaćam proviziju a ne tom koji je oglasija nekretninu. Puno toga san nadrobija znan i ispričavan se ali strah me da me ko ne zajebe pa zato svaki savjet će mi puno značit. Hvala.
ante88888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2024., 07:59   #182
Quote:
ante88888 kaže: Pogledaj post
U procesu smo kupnje stana i svaki put kad nazovemo neku agenciju kažu da je razgledavanje isključivo uz ugovor o posredovanju.
Pa sad zanima me šta mene s tim ugovorom obvezuje? Šta ako ja nađen neki drugi stan koji ne prodaju oni iman li ja kakvih obaveza prema njima?
Isto tako papirologija me muči pošto se nerazumin u to jer kupujen stan po prvi put,npr stanovi u novogradnji koji se tek izgrađuju plaća li se na to dodatno na cijenu koja je u oglasima 3% ili nekakav pdv 25% jer na internetu san naša da se za nove nekretnine može tražit 25% pa ne razumin to dobro.
Isto tako neki mi je strah dat velike novce pa da taj stan poslin nema sve papire da se možeš uknjižit i slično.
Iman li ja pravo predugovor ili ugovor koji se bude nudija odnit svom odvjetniku da on to pregleda da ne bude neka caka da me zajebu.
Prijatelj mi savjetuje da me poveže sa agenton za nekretnine kojeg on poznaje jer je surađiva s njim više puta pa da mi taj njegov agent zove na taj oglas i on sve provjeri itd itd i uvjerava me da samo onda tom njegovom plaćam proviziju a ne tom koji je oglasija nekretninu. Puno toga san nadrobija znan i ispričavan se ali strah me da me ko ne zajebe pa zato svaki savjet će mi puno značit. Hvala.
Kad kupiš nekretninu za čije si razgledavanje potpisao ugovor o posredovanju, budeš platio proviziju koja piše u ugovoru toj agenciji. Plus PDV.

Novogradnju koju kupiš, ako ideš preko agencije uz potpisani ugovor o posredovanju, budeš platio opet tu proviziju iz ugovora o posredovanju (2-3%). Plus PDV. Na cijenu novog stana PDV je najčešće u cijeni stana.

Ugovor koji ti se nudi možeš pregledati kod svoga odvjetnika. Samo, ako želiš promijeniti, posebno ako kupuješ novi stan, ne znam koliko budeš imao uspjeha.

Ako ne znaš što i kako, budeš morao nekom platiti proviziju, samo nemoj da platiš proviziju 2 puta, i agenciji koja prodaje i prijateljevom agentu.
mack1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2024., 07:53   #183
Quote:
Tvrtka za posredovanje koja je oglasila prodaju nekretnine dužna ti je tu nekretninu pokazati, a ti nisi dužan sa tom agencijom sklopiti ugovor o posredovanju kojim se obvezuješ njima platiti proviziju.
To pogotovo vrijedi ako tvrtka nije izričito u oglas stavila to kao uvjet. Ako i je, pitanje je krši li time ugovor sa prodavateljem ako ga ima.

U takvom slučaju može se tome doskočiti da se pošalje kakvog dalljeg rođaka ili poznanika koji nema namjeru kupovati nekretninu da potpiše ugovor i pogleda nekrtninu. Tada to ni na koji način ne obvezuje tebe.

Jedino što tvrtka koja ima ugovor o posredovanju sa prodavateljem može tražiti je da potpišeš izjavu da su te vodili u razgledavanje te nekretnine.
Pritom pazi da točno piše da su pokazali tu nekretninu i nijednu drugu.

Quote:
Pa sad zanima me šta mene s tim ugovorom obvezuje?
Obvezuje te ono što piše u ugovoru, i što si potpisao.

Nikad ne potpisati ništa što u potpunosti ne razumiješ!
Nikad!

Quote:
Šta ako ja nađen neki drugi stan koji ne prodaju oni iman li ja kakvih obaveza prema njima?
Agencije često podvaljuju općenite ugovore o posredovanju, tako da se ne odnosi na konkretnu nekretninu.
Tako često imaju i neekskluzivni ugovor sa prodavateljem i ovakav 'općeniti' ugovor sa kupcem koji nije specificirao koju nekretninu su vam pokazali.
I onda se može dogoditi da neovisno od njih kupac nađe taj stan u oglasniku, i kad ga kupi oni traže proviziju temeljem takvih ugovora.

Quote:
Isto tako papirologija me muči pošto se nerazumin u to jer kupujen stan po prvi put,npr stanovi u novogradnji koji se tek izgrađuju plaća li se na to dodatno na cijenu koja je u oglasima 3%
Plaća se ako pristaneš to platiti.
Reci odmah investitoru da ti ne treba posredovanje njegovog kuma kojem je zrihtao biznis, neka nađu drugu budalu ili nećeš kupiti stan.

Uopće ne kužim koja budala pristane na novi stan koji se proda i prije nego je dovršen platiti proviziju agentu koji je očito pajdo od investitora.
Budalama pristoji plaćati porez na budale.

Quote:
ili nekakav pdv 25% jer na internetu san naša da se za nove nekretnine može tražit 25% pa ne razumin to dobro.
Novi stanovi su građeni u sustavu PDV-a i PDV je iskazan u cijeni stana. Ne plaća se ništa dodatno.

Quote:
Tko ti ne da predugovor da ga proučiš i posavjetuješ se, i sve podatke o nekretnini koje ista treba imati - okreni se i traži drugi stan.
Ne kupuješ rabljenu stvar na buvljaku nego nekretninu za ogroman novac.
Toster u dućanu mora imati atest i garanciju.

Quote:
A lakše ti je platit nekom 10000 ojra nego sam nešto malo naučit o nekretninama i pravu, bar toliko da znaš koliko i taj agent?

Jer, agent uopće nije ni pravnik, niti ti je jamstvo da je sve sa nekretninom koju kupuješ u redu.
thortwins is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.03.2024., 00:32   #184
Živim za dan kad će neki kupac konačno skupiti muda i snimiti neko govno iz agencije kako ga ucjenjuje pred zgradom da mu neće pokazati stan ako ne potpiše ugovor s kojim se obvezuje i on mu platiti proviziju za stan za koji će mu proviziju platiti i prodavatelj i predat to policiji uz kaznenu prijavu.
Odgovori s citatom
Old 16.06.2024., 23:23   #185
Moze li mi neko pomoci.

Dana 01.06. uselili smo se u stan za cije je iznajmljivanje posredovala agencija iz Splita. Tek po useljenju u stan smo primijetili da je stan pun zohara. Otvorila sam posebnu temu za to. Vlasnica stana je znala za to, ali nas nije direktno upozorila, samo je spomenula da se treba izvrsiti redovna dezinsekcija zgrade, da pozovemo nekog i da ce ona ostaviti novac za to sto nije.

I nakon dezinsekcije i skoro svakodnevnog tretiranja stana kemikalijama, zohari su i dalje tu. U stanu je ne mogu biti jer se radi o velikim crnim zoharima promjera ca 3 cm. U stanu niti mogu kuhati niti jesti niti u biti boraviti.

Meni je problem agencija za nekretnije koja je posredovala u iznajmljivanju ovog stana. Dobili su agencijsku proviziju i sada peru ruke od svega. Mi cemo se svakako morati iseliti iz stana jer je ovo cisti horor, i smatram da bi nam agencija trebala naci drugi stan bez agencijske provizije.
Znam da zvucim suludo sto vec pomalo i jesam zbog svega, ali ima li mozda neki pravnik na forumu koji mi, molim vas, moze pomoci.
Red Riding Hood is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2024., 14:43   #186
Quote:
Red Riding Hood kaže: Pogledaj post
Znam da zvucim suludo sto vec pomalo i jesam zbog svega, ali ima li mozda neki pravnik na forumu koji mi, molim vas, moze pomoci.
Pitaj na Legalis.hr, tamo bi ti mogli pomoći.
Dawn star is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2024., 22:48   #187
Jesam vec, neko mi je odgovorio da ih evtl, prijavim policiji. Ne nuzno agenciju, vec cijeli slucaj i da na osnovu toga trazim razvrgnuce ugovora o najmu i povrat pologa. U petak idem odvjetniku, pa ako nista ne upali, probacu i s tim.
Red Riding Hood is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2024., 09:00   #188
Quote:
kiss me kaže: Pogledaj post
Živim za dan kad će neki kupac konačno skupiti muda i snimiti neko govno iz agencije kako ga ucjenjuje pred zgradom da mu neće pokazati stan ako ne potpiše ugovor s kojim se obvezuje i on mu platiti proviziju za stan za koji će mu proviziju platiti i prodavatelj i predat to policiji uz kaznenu prijavu.
Možeš li napisati koji zakon i koji članak se krši tim potpisivanjem (za navesti u prijavi) i može li ih se prijaviti i ovako bez snimanja (jer svi oni to rade i to je općepoznato, vjerujem da oni sami ne bi to ni poricali, a i stoji u skoro svakom oglasu da kupac plaća proviziju 3%)? Ne znam jel se smije nekog snimati dok radi svoj posao i to koristiti kao dokaz policiji? (A i bilo bi lakše samo prijavit masu oglasa i agencija nego da se treba ić van, dogovarat razgledavanja i izvodit snimanje).
miss.silence is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2024., 12:38   #189
Zakon o posredovanju u prometu nekretninama.

Članak 21. Obveze posrednika
Stavci 1, 5, i 6

Ako on tebi kao kupcu (trećoj strani) odbije pokazati nekretninu, znači da krši ugovor koji ima s prodavateljem (Nalogodavcem)

U članku 2, stavak 8 je opisano tko je treća osoba.

Znači, ukratko. Nalogodavac je onaj tko je angažirao agenta (najčešće prodavatelj).
Kupac koji se samo javlja na oglas je Treća osoba.

Agenti love u mutnom i "tjeraju" kupce (Treće osobe) da postanu Nalogodavatelji. Budući da odbijaju dovesti vas u kontakt s Nalogodavateljem bez da i vi sami postanete Nalogodavatelj, oni krše članak 21.
kljaka-bj is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2024., 14:38   #190
Quote:
Red Riding Hood kaže: Pogledaj post
Moze li mi neko pomoci.

Dana 01.06. uselili smo se u stan za cije je iznajmljivanje posredovala agencija iz Splita. Tek po useljenju u stan smo primijetili da je stan pun zohara. Otvorila sam posebnu temu za to. Vlasnica stana je znala za to, ali nas nije direktno upozorila, samo je spomenula da se treba izvrsiti redovna dezinsekcija zgrade, da pozovemo nekog i da ce ona ostaviti novac za to sto nije.

I nakon dezinsekcije i skoro svakodnevnog tretiranja stana kemikalijama, zohari su i dalje tu. U stanu je ne mogu biti jer se radi o velikim crnim zoharima promjera ca 3 cm. U stanu niti mogu kuhati niti jesti niti u biti boraviti.

Meni je problem agencija za nekretnije koja je posredovala u iznajmljivanju ovog stana. Dobili su agencijsku proviziju i sada peru ruke od svega. Mi cemo se svakako morati iseliti iz stana jer je ovo cisti horor, i smatram da bi nam agencija trebala naci drugi stan bez agencijske provizije.
Moras prijavit agencije kad ti vec ne izlaze u susret, najjednostavnije pitaj bilo kojeg pravnika za savijet - agencija ce popustit cim upotrijebis pravne izraze
Degliorsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2024., 20:26   #191
Quote:
miss.silence kaže: Pogledaj post
Možeš li napisati koji zakon i koji članak se krši tim potpisivanjem (za navesti u prijavi) i može li ih se prijaviti i ovako bez snimanja (jer svi oni to rade i to je općepoznato, vjerujem da oni sami ne bi to ni poricali, a i stoji u skoro svakom oglasu da kupac plaća proviziju 3%)? Ne znam jel se smije nekog snimati dok radi svoj posao i to koristiti kao dokaz policiji? (A i bilo bi lakše samo prijavit masu oglasa i agencija nego da se treba ić van, dogovarat razgledavanja i izvodit snimanje).
Ucjena da će odraditi posao za koji je unajmljen samo ako pristaneš da ga i ti platiš je protuzakonita.
Osim ako nemaš svjedoka, teško da bi mogla dokazati da si ugovor o posredovanju potpisala pod prisilom. A i sa svjedokom nije garancija.
A prijaviti možeš svaki oglas u koje4m su bili dovoljno blesavi da napišu da je uvjet potpisivanje ugovora i od strnae kupca ili i da kupac plaća proviziju.
Odgovori s citatom
Old 17.12.2024., 13:23   #192
Agencija za nekretnine

Molim pomoć. Zainteresirani smo za kupovinu jednog prostora. S jednom agencijom sam pogledala prostor i zbog nekomplementarnosti agenta te agencije, drugi put izabrala drugu agenciju za nekretnine i drugog agenta s kojim smo kliknuli. U međuvremenu je taj agent otišao iz agencije i pojavila se zamjenska agentica te druge agencije. Dali ponudu i prodavatelj pristao ali se onda "mama prodavatelja usprotivila toj cijeni i tražila 10.000 eur više". Nakon toga se pojavio novi potencijalni kupac koji nudi 20.000 eura više od naše ponude (zastupan bez agencije) pa zatim i drugi potencijalni kupac koji nudi 40.000 eur više (zastupan preko iste agentice). Da skratim priču, u međuvremenu potpisali ugovor s tom agencijom kao kupci, saznali ime prodavatelja ali i da nas je agentica (možda i vlasnik) manipulirao da platimo više jer ne postoje ti potencijalni kupci, nema druge ponude. Sigurna sam da je dogovor vlasnika/prodavatelja i agentice - sve što je iznad te prve prihvaćene ponude dijele popola jer ne vidim drugog razloga da me zavlači, laže i iznuđuje. Mogu li ju tužiti vlasniku agencije i mogu li se vratiti prvoj agenciji (pravno pitanje) da ju izbjegnem u daljnjem procesu kupovine, jer zavlači s prodajom. Sad više ne reagiramo kao nekad već čekamo.... Hvala, Lp
punica is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 13:54   #193
Quote:
punica kaže: Pogledaj post
Molim pomoć. Zainteresirani smo za kupovinu jednog prostora. S jednom agencijom sam pogledala prostor i zbog nekomplementarnosti agenta te agencije, drugi put izabrala drugu agenciju za nekretnine i drugog agenta s kojim smo kliknuli. U međuvremenu je taj agent otišao iz agencije i pojavila se zamjenska agentica te druge agencije. Dali ponudu i prodavatelj pristao ali se onda "mama prodavatelja usprotivila toj cijeni i tražila 10.000 eur više". Nakon toga se pojavio novi potencijalni kupac koji nudi 20.000 eura više od naše ponude (zastupan bez agencije) pa zatim i drugi potencijalni kupac koji nudi 40.000 eur više (zastupan preko iste agentice).
Ne znam je li ovo stvarna priča, ali ako jest sami ste si krivi.

Pokazali ste da ste toliko jako zainteresirani da su oni odlučili uopće igrati tu igricu.
Ja bi već na prvu priču sa 'mamom' - otpisao u poruci - "Ok!" i ne bih se više javljao.
Tek nakon tjedan dana , ako bi me i dalje pokušali kontaktirati, javio bih se i rekao da više nisam baš zainteresiran, osim ako mama sada ne želi spustiti za još 10000 od dogovorene cijene, i da me više uopće ne zovu ako nemaju takvu ponudu.
thortwins is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2024., 15:09   #194
Quote:
punica kaže: Pogledaj post
Da skratim priču, u međuvremenu potpisali ugovor s tom agencijom kao kupci, saznali ime prodavatelja ali i da nas je agentica (možda i vlasnik) manipulirao da platimo više jer ne postoje ti potencijalni kupci, nema druge ponude. Sigurna sam da je dogovor vlasnika/prodavatelja i agentice - sve što je iznad te prve prihvaćene ponude dijele popola jer ne vidim drugog razloga da me zavlači, laže i iznuđuje. Mogu li ju tužiti vlasniku agencije i mogu li se vratiti prvoj agenciji (pravno pitanje) da ju izbjegnem u daljnjem procesu kupovine, jer zavlači s prodajom. Sad više ne reagiramo kao nekad već čekamo.... Hvala, Lp
Bez veze se zamaraš kojekakvim konstrukcijama, agencija je dužna vlasnika obavijestiti o ponudi, a on može pokušati dizati cijenu dokle ide, ako ide.
Ako sumnjaš da agencija diže cijene bez znanja vlasnika, kontaktiraj ga i reci mu svoje dvojbe u vezi s tim. Ako se otkrije da je agentica nešto muljala u vezi s tim, možeš ju tužiti vlasniku agencije i prekinuti posao s njima pa kupiti stan direktno od vlasnika (bez provizije agenciji) ili preko neke druge agencije.
Old 28.12.2024., 19:14   #195
Koja je to logika da doslovno nema nekretnine koja se ne prodaje preko agencije? Nema uopće da prodaju vlasnici,fizičke osobe već sve oglašavaju agencije.
Nije mi jasno jel vlasnici ne žele kontakt s potencijalnim kupcima ili što?

Druga stvar,oglašavanje zemljišta koja su prodana i već u poodmakloj fazi gradnje kuće,znači doslovno kuća izgrađena do kraja,a ovi oglašavaju zemljište. I to nije 1 slučaj već više njih.
Love u mutnom ili što?
Flor33 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.12.2024., 22:01   #196
Evo kao neko ko je friško kupija stan mogu reć da razumin ljude koji prodaju priko agencije jer bi i sam prodava priko agencije. Npr cijenim stan 200 tisuća eura. Da bi ga agenciji i tražija 210 tisuća i na taj način bi izbjega masu poziva,susreta s ljudima, izgubljenog vremena pokazivajući stan ljudima i slično a proviziju koju dajem stavim u cijenu. Ušteda vremena.
A šta se tiče toga da agencije imaju nekretnine već prodane i dalje oglašene kao kupac sam se s time susrea i jedini mi je zaključak da te nekretnine stoje jer agencije na takav način djeluju veće,poslovnije,s više klijenata i slično.
Npr imaš agenciju koja ima 5 stanova u ponudi ili neku koja ima 50 stanova automatski ovu s 50 u glavi razmatraš kao nešto ozbiljnije i da će bit veća šansa da će u ponudi imat nešto šta ti tražiš i s njima kreneš u obilaske.
I još jedna stvar, lakše je kad se neko drugi zeza s papirologijom a ti ne moraš.

Poslano sa mog 2306EPN60G koristeći Tapatalk
ante88888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2024., 12:31   #197
Quote:
Flor33 kaže: Pogledaj post
Druga stvar,oglašavanje zemljišta koja su prodana i već u poodmakloj fazi gradnje kuće,znači doslovno kuća izgrađena do kraja,a ovi oglašavaju zemljište. I to nije 1 slučaj već više njih.
Love u mutnom ili što?
Ista stvar s uredskim prostorom. Većina oglašenih na koje smo se javili bila je već iznajmljena. Pretpostavio sam da je to mamac da im se javiš pa ponude nešto drugo.
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2024., 08:34   #198
Quote:
Evo kao neko ko je friško kupija stan mogu reć da razumin ljude koji prodaju priko agencije jer bi i sam prodava priko agencije. Npr cijenim stan 200 tisuća eura. Da bi ga agenciji i tražija 210 tisuća i na taj način bi izbjega masu poziva,susreta s ljudima, izgubljenog vremena pokazivajući stan ljudima i slično a proviziju koju dajem stavim u cijenu. Ušteda vremena.
A šta se tiče toga da agencije imaju nekretnine već prodane i dalje oglašene kao kupac sam se s time susrea i jedini mi je zaključak da te nekretnine stoje jer agencije na takav način djeluju veće,poslovnije,s više klijenata i slično.
Npr imaš agenciju koja ima 5 stanova u ponudi ili neku koja ima 50 stanova automatski ovu s 50 u glavi razmatraš kao nešto ozbiljnije i da će bit veća šansa da će u ponudi imat nešto šta ti tražiš i s njima kreneš u obilaske.
I još jedna stvar, lakše je kad se neko drugi zeza s papirologijom a ti ne moraš.

Ante, nisi mi jasan. Koliko si to vremena uštedio angažiranjem agencije i koliko si novaca dao agenciji za to vrijeme? Uostalom, uvijek možeš dignuti cijenu stana za još 10 tEUR, ne vidim što bi tu bilo sporno. Ne moraš za to angažirati agenciju.

A to da agencije oglašavaju već prodane nekretnine, na žalost, to je postalo normalno. Kao i ostale njihove protuzakonite rabote.

Iz moga iskustva, kad naletim na takvu agenciju, koja il prodaje nešto čega nema ili pokušava od mene kao kupca uzeti proviziju za nekretninu koju prodaje, jednostavno sa njima nemam posla.

Usput, o kojoj papirologiji pričaš da moraš raditi? Najbitniji dio papirologije ti ionako radi bilježnik. Ne agencija.
mack1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2024., 12:16   #199
Pa evo meni je bilo lakše preko agencije nego da ja sam tražin okolo ljude koji prodaju itd.. agencija mi je uzela 2% proviziju(većina uzima 3%) stan je bija u rangu cijene koju je i banka procjenila plaćeno 180 banka procijenila na 181, znači nisu nabili nerealnu cijenu jer osobno poznajen i situacije kad ljudi kupuju a banka procjeni nekretninu i po 20 tisuća eura manje.
Sam predugovor i glavni ugovor je agentica pisala,kao i tabularnu izjavu.
Na kraju smo išli to ovjerit i to je to.
Znači meni je zbog cijene rizika i svega ipak bilo lakše da to agencija riješava a da ja samo platin šta iman i tjt.
S druge strane nedavno me zva jedan čovik iz mista di iman par zemalja za neku manju parcelu vrijednosti 3000 eura da mu prodam i to smo samo otišli u javnog bilježnika i riješili jer niti ima kakvog rizika velikog i tu ne vidin potrebu agencije.
I još nešto ja san prije kupnje 7 stanova pogleda ukupno sa 4 agencije. Te stanove nebi ima niti priliku vidit da nema njih jer ne bi ni zna da se prodaju.
Isto tako ima stanova koje različite agencije drže po različitim cijenama (bija je jedan za 175 tisuća kod jedne a 187 tisuća kod druge agencije kojeg san gleda)
Smatran li da su in provizije možda malo prevelike da, međutim bez njih očito nije više tako lako doć do stana.
Sam izbor nekretnina je puno veći i meni koji u sezoni odradin i po 10 sati svaki dan je kud i kamo lakše reć agentu tražin to to i to i da mi pošalje linkove i slike pa da iden izboron eliminacije prije odluke šta ću ić pogledat nego da ja sad tražin oglase od privatnih ljudi pa zoven pa pitan pa ovo pa ono.

ante88888 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.02.2025., 08:00   #200
Ako netko iz agencija prate forum preporucio bih da vi kupite nekretnine od svojih klijenata kada im suflirate takve nebulozne cijene.
darojko is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:30.