Banke, osiguranja, krediti Ja ne radim za novac. Ja radim za kamatu. |
|
|
13.07.2011., 17:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
pozz svima,
evo i mene. jučer sam bila na sastanku u Spunku, dojmovi su mi skroz pozitivni.
osmero ljudi doista je bilo taman za takav radni sastanak, prodiskutirali smo organizacijska pitanja, podijelili konkretne zadatke.
kad se formalno ustrojimo, lakše će biti proširiti broj članova. sam broj članova neke udruge ne garantira ništa. važno je da postoji dovoljan broj onih koji aktivno rade na ostvarenju ciljeva, i da su ciljevi jasno definirani.
da sad tu ne duljim, odoh ja temeljito iščitavati i lektorirati tekst statuta, što sam si uzela u zadatak.
p.
|
|
|
13.07.2011., 18:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Quote:
Matej2801 kaže:
Ja sam za.
|
OK treba skupiti sto vise ljudi, a bilo bi dobro i organizirati prijevoz za Zagreb 19.07,ako nas vise ide ili bar koji auto i raspodieliti troskove(naravno da nam svima bude lakse).
|
|
|
13.07.2011., 21:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2007.
|
Što reći, ipak se kreće/okreće.
Da još jednom objavim kontakte Udruge- FRANAK:
privremeni web: udrugafranak.wordpress.com
e-mail: [email protected]
|
|
|
13.07.2011., 21:42
|
|
Purpurna ruža Kaira
|
Okej, hoćemo li se i mi iz Rijeke, uže i šire okolice - sastati.  Ne bih sad navodila neki datum i mjesto okupljanja da se na kraju ne sastanem sama sa sobom, nego ako ima još netko iz ovih krajeva neka mi se javi na p.m., pa onda naknadno možemo objaviti i neko mjesto i vrijeme sastanka.
Forza Fiume! 
|
|
|
13.07.2011., 22:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Pozdrav Mali008
Već sad se javljaju ljudi iz Rijeke na e-mail udruge i vjerujem da kroz 10 tak dana će se moći izorganizirati sastanak i u Rijeci.
Slobodno preuzmi inicijativu i motiviraj ljude za neformalni sastanak koji za početak može biti i u nekom caffe baru ili otvorenom prostoru.
|
|
|
13.07.2011., 22:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Do sada imamo interes u : Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu!
Nije loše, a tako smo mladi! 
|
|
|
13.07.2011., 23:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo da nadopunim
Danas imamo javljanja iz svih djelova Hrvatske :Zagreb,Split,Rijeka,Osijek,Varaždin,Pula,Zadar,Pa zin....
Nadam se da će se građani nastaviti javljati na mail udruge franak.
Quote:
domar kaže:
Do sada imamo interes u : Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu!
Nije loše, a tako smo mladi! 
|
|
|
|
13.07.2011., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislim da bi djelovanje trebalo proširiti na facebook, on je čitaniji od f.hr, sorry aderlon.
Ali kao nezavisnu temu, i ne spominjati i ne komentirati UŠ Vedrane Rudan!
|
|
|
14.07.2011., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
http://www.poslovni.hr/vijesti/spasi...aspx?id=183252
Udruga "Dalmatinski potrošač" postoji i koliko vidim s istim problemima kao i mi. Možda da ih se kontaktira?
I u tom istom članku HUB opet laže i obmanjuje javnost. Treba takve izjave negdje spremati za moguću tužbu ako ništa ne dogovorimo s bankama.
Zadnje uređivanje Dex11 : 14.07.2011. at 09:27.
|
|
|
14.07.2011., 10:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Što se tiče omasovljivanja članstva, slažem se da to bude putem društvenih mreža, a ako ćemo, a hoćemo, imati nekakvu članarinu možda bi mogli platiti nekakav oglas u tiskovinama ili, što bi po meni bilo najučinkovitije, kada se Udruga registrira pokušati dovesti svoga predstavnika u odgovarajuću emisiju na tv-u što ne držim nemogućim jer je tema aktualna, a zasigurno i tamo ima ljudi u istim problemima pa će imati sluha i za nas. Nadalje, ovdje će se okupiti ljudi različitih profila i društvenih interesa, zasigurno neko poznaje kojeg novinara pa ga može zainteresirati za našu priču što i sama imam u planu.
|
|
|
14.07.2011., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Udruga dalmatinski potrošač kontaktirana i dogovoren sastanak na temu banaka , te će biti im objašnjeno da je udruga franak u osnivanju s već sada brojem oko 100-tinjak obitelji gdje svaki dan imamo više od 20-30 prijava novih članova.
Još jednom da spomenem da je danas u Splitu neformalni sastanak pa tko može nek dođe ,a sve informacije dostupne na: http://udrugafranak.wordpress.com/
Quote:
Dex11 kaže:
http://www.poslovni.hr/vijesti/spasi...aspx?id=183252
Udruga "Dalmatinski potrošač" postoji i koliko vidim s istim problemima kao i mi. Možda da ih se kontaktira?
I u tom istom članku HUB opet laže i obmanjuje javnost. Treba takve izjave negdje spremati za moguću tužbu ako ništa ne dogovorimo s bankama.
|
|
|
|
14.07.2011., 14:51
|
|
Neustrašiva Bibi © Glemb
|
Sad ću obrisati sve što ste danas napisali a ne tiče se udruge. Glupo mi je dijeliti vam kartone jer ste odrasli ljudi, ali molim da ubuduće pročitate naslov teme, ne dozvoljavamo duplanje
|
|
|
14.07.2011., 15:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bilokoje kaže:
Sad ću obrisati sve što ste danas napisali a ne tiče se udruge. Glupo mi je dijeliti vam kartone jer ste odrasli ljudi, ali molim da ubuduće pročitate naslov teme, ne dozvoljavamo duplanje
|
Moderatorice apsolutno te podržavam,
a za ideje postoji e-mail udruge i privremena web stranica!
|
|
|
14.07.2011., 15:39
|
|
Purpurna ruža Kaira
|
Neformalni sastanak članova iz Rijeke i gravitirajućih područja zakazan je 28. srpnja u 19.00 sati, na terasi trgovačkog centra Mercator. Logo Udruge bit će na stolu.
Molim da dolazak potvrdite na p.m. ili pošaljete mejl na [email protected]. Ili jednostavno potvrdite dolazak na našim web stranicama. Samo dođite. 
|
|
|
14.07.2011., 19:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2006.
|
Je li gleda netko ljetnu slagalicu na Hrtu? Tema svicarci i mogucnosti tuzbe, odnosno uskladjenosti sa Zakonom. Mislim da imate nekoliko dobrih teza koje se mogu iskoristiti. Definitivno treba zvati Zubera u udrugu jer je i sam pricao o tome. Susdski vjestak, revizor i ek. analitacar su takodjer podrzavali tezu nezakonitosti.
Sigurno ima negdje snimka pa pogledajte.
|
|
|
14.07.2011., 19:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
rosa_salvaje kaže:
Je li gleda netko ljetnu slagalicu na Hrtu? Tema svicarci i mogucnosti tuzbe, odnosno uskladjenosti sa Zakonom. Mislim da imate nekoliko dobrih teza koje se mogu iskoristiti. Definitivno treba zvati Zubera u udrugu jer je i sam pricao o tome. Susdski vjestak, revizor i ek. analitacar su takodjer podrzavali tezu nezakonitosti.
Sigurno ima negdje snimka pa pogledajte.
|
Ja sam pogledao zadnjih par minuta, vrlo dobra emisija,
mislim na bi mogla biti snimka na internetu.
|
|
|
14.07.2011., 20:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Cijela emisija je bila dobra. Mogla bi dati dobre smjernice za udrugu i kojim putem ici. Dok sam je vidila sjetila sam se udruge. Ma ja nemam kredit svicarce ali mi je struka ekonomija pa sam je sa zanimanjem pratila.
Ovaj revizor je rekao da su vec neke tuzbe u planu, a i naglasili su kako nikome nije u interesu 120.000 privatnih tuzbi i da problem treba rijesiti.
Nadam se da opet nisam offtopic.
|
|
|
14.07.2011., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
|
meil sa HTV-a u vezi Ljetne slagalice:
Poštovani gledatelju,
repriza je sutra rano u jutro oko 5.25 na 1. htv programu, a za koji dan će biti i na www.hrt.hr kao tv na zahtjev.
Pozdrav i poštovanje
Gabrijela Perišić
urednica projekta
Ljetna Slagalica
|
|
|
15.07.2011., 09:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Meni se jako svidio komentar da se valutna klauzula koristi radi očuvanja vrijednosti, a ne zarade i da se kao takva može osporit. Jer ona je tu da vjerovnik ne izgubi vrijednost posuđenog novca zbog pada vrijednosti kune, a ne da na tome zarađuje zbog porasta vrijednosti druge valute. I da se tu može tražiti promjena i poništenje ugovora.
Osim toga rekao je da rast rate od 30% bez promjene nečeg konkretnog u zemlji tj. pada valute, može se smatrati nezakonitim, jer maksimalna kamatna stopa smije biti 18%, a to što se ne zove kamatom nego valutnom klauzulom i dalje je ista stvar i na taj se način može osporavati.
Druga stvar kad je Zuber rekao kako je i sam kriv za svoju situaciju sudski vještak mu je rekao da to ni ne govori jer su dvije strane u ugovoru i ako su se bitno promijenile okolnosti (prema Zakonu o obveznim odnosima) ima pravo tražiti povoljniji ugovor, ili tako nešto.
|
|
|
15.07.2011., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Zbog rasprave na jednom drugom topicu, pala mi napamet jedna stvar oko koje bi se možda moglo "napasti" banke.
Kad se potpisuje ugovor (bilokakav) s bankom, rasprave nema. Imaš samo opciju - uzmi ili ostavi. Frend odvjetnik kaže da bi prije s crnim vragom dogovorio izmjene teksta ugovora nego s bankom. U drugim životnim situacijama, čovjek ima realnu opciju da utječe na tekst ugovora - s građevincima prilikom kupovanja stana, u ugovoru o radu s poslodavcima (ako nikako drugačije onda preko radničkih vijeća i sindikalnih organizacija). Ali kod banke nema ničega, ni udruge korisnika banaka, niti sluha s njihove strane. Samo njihovi tiskani obrasci koje možeš samo pročitat i potpisat.
Možda se može to nekako iskoristiti, nekakva referenca u Zakonu o nedozvoljavanju jedne strane drugoj da utječe na sporazumni ugovor iskorištavanjem dominantnog položaja.
Evo, nisam siguran koliko to ima smisla i da li se možda o tome već raspravljalo....
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:27.
|
|
|
|