Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
24.04.2024., 16:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2020.
|
Kakvim istim stvarima se bave Srebrnjak i Rockefellerova?
|
|
|
25.04.2024., 15:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Quote:
leonardo10 kaže:
Hm, znam baš puno ljudi koji rade po zagrebačkim bolnicama i sve ideje o proširenjima ovih starih bolnica i otpor seljenju u Blato dolazi od ljudi koje rade u njima a ne iz neke visoke politike ili slično.
Uglavnom ovako ima više ravnatelja, šefova odjela itd. Koncentracijom bi puno njih izgubilo poziciju, i zato se protive.
|
Neće se seliti jer svi doktori žive u podsljemenskoj zoni i neće putovati do Novog Zg + gube svoju poziciju ako se negdje sele. Ista stvar što se odugovlači obnova,ne žele se seliti unutar iste ustanove u drugu zgradu jer tada mnogi odjeli neće biti potrebni i umjesto 100 bolesnika treba srezati na 30 bolesnika.
Šljakeri koji rade u bolnicama većinom su izvan ZG izuzev Sesveta i Dugog sela ,ima tu hrpa ljudi iz Zagorja,Siska,Bjelovara,Križevaca,itd.
I ne vjerujem da će se ikad počet s izgradnjom ikakvom u Blatu
Najbolja bolnica što se tiče praktičnosti,dakle 1 zgrada za sve pretrage je Dubrava. I ako mogu birati najradije tamo idem.
Takoder puno brže se dođe na pretragu nego na prebukiranom Rebru
|
|
|
25.04.2024., 15:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
-skyfall- kaže:
|
Ništa zajedničko jer je Srebrnjak isključivo za djecu,a Rockefellerova za odrasle i to samo za plućne bolesti
|
|
|
25.04.2024., 21:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bond007 kaže:
Ništa zajedničko jer je Srebrnjak isključivo za djecu,a Rockefellerova za odrasle i to samo za plućne bolesti
|
Ma znam, zato i pitam. Mada i Rockefellerova ima dodatne djelatnosti osim pulmologije.
A i Srebrnjak ima raznovrsne ambulante i odjele.
Zaista, ništa zajedničko 
|
|
|
25.04.2024., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
|
A i Rockefellerova je preseljena u Nemetovu. Samo neznam jel kompletno ili samo određeni odjeli ili ambulante
|
|
|
25.04.2024., 22:51
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
bond007 kaže:
|
Kako nemaju ništa zajedničko?
Bave se istim bolestima.
Zašto ne bi bili skupa?
Lakse je imati sve strucnjake iz jednog područja na hrpi, plus dijagnostiku, sve na jednom mjestu.
Plus djeca odrastu i ne mogu više ići u dječju a ovako mogu lijepo surađivati.
I bile su nekad skupa.
Ali novac je mio... više ravnatelja... više pomoćnika ravnatelja...
|
25.04.2024., 22:53
|
|
Grička vještica
|
Quote:
bond007 kaže:
A i Rockefellerova je preseljena u Nemetovu. Samo neznam jel kompletno ili samo određeni odjeli ili ambulante
|
Valjda se urusila.
Kajje Nemetova?
Quote:
-skyfall- kaže:
|
Pa obje su plućne.
Nisu opće ni klinički bolnički centri nego specijalizirane.
Zbog cega ne bi bile jedna s dva odjela: za djecu i odrasle.
Ili su nekaj mijenjali pa vise nije plucna?
Znam da smo s upalom pluca isliu nju, i s alergijama.
A Rockefellerova se bavi bolestima pluca i disnog sustava i alergijama...
Srebrnjak je generalno do kraja uništio Brestovac i to im neću oprostiti.
Kao sto im ne opraštam sto su Brestovac dali u najam paintball klubu i sad je tamo debilana s idiotima koji u parku prirode glume rat i nemreš normalno hodati planinarskom stazom ni obići Brestovac.
Bravo ravnatelju glupane!
Gradaka vlast je mislim '91 oduzela Rockefellerovoj njenih 50%vlasnistva nad Brestovcem i svih 100% dala Srebrnjaku.
A Srebrnjak je Brestovac pustio da potpuno propadne i dao ga nekom privatnom klubiću da se tamo igra rata i dodatno ga se unistava. Jeee, bravo jbni Srebrnjak 
|
25.04.2024., 23:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2011.
|
Srebrnjak je dječja bolnica i to ne samo za plućne bolesti.
|
|
26.04.2024., 12:30
|
|
Grička vještica
|
Bila je plucna.
Kaj sad su druga Klaiceva?
A koji vrag je Klaiceva?
Nek se onda spoje a ne dva ravnatelja, dva vijeca, samo lovu cicaju.
I ne treba njih seliti u Blato.
U Blatu mora biti KBC a ne djecja!!!
|
26.04.2024., 13:27
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Upravo tako,to je mazanje ociju.
Pa najvise imamo starog stanovnistva,ovo ne rijesva 20%
|
|
|
26.04.2024., 13:42
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
klaiceva je jedina djecja bolnica takvog ranga, doslovno se djeca iz cijele hrvatske lijece u njoj, ne znam kaj je cudno u tome da im treba veci i moderniji prostor
|
26.04.2024., 14:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Eh, da nema svakakvih izbora, ne bismo ni znali da tamo nešto ima zaraslo u zelenje. I da, nisam primijetio ovaj puta u kampanji za fotelje, da se spominje Blato. Valjda je to već svima otrcano.
|
|
|
12.10.2024., 00:02
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Čini se da bi nakon višegodišnjeg čekanja, mogla početi izgradnja Nacionalne dječje bolnice u zagrebačkom naselju Blato. Sporazumom države i Grada Zagreba određeno je da će bolnica pripasti državi koja će početi s izgradnjom bolnice, a grad će zauzvrat dobiti zemljišta na kojima će se graditi dugo planirani objekti javne namjene.
više u TV prilogu: https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/napo...lnicu-11803891
|
12.10.2024., 11:35
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Joj, sad će zaribat ono malo što je ostalo...
Stalno bi nešto gradili..
Daj završite to,stavite te prozore i opremu... 
|
|
|
06.11.2024., 17:34
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Čak 535 stacionarnih postelja, 257 mjesta u dnevnoj skrbi, 11 operacijskih dvorana i 10 soba za porode, samo su dio onoga što bi Nacionalna dječja bolnica (NDB) u Blatu u Zagrebu trebala imati.
Dizajn i izgled zgrade bit će prilagođeni dječjoj dobi, a u kontekstu prirodnih resursa, riječ je o greenfield investiciji koja predstavlja potpuno održivu građevinu ne samo u Hrvatskoj, već prvu takvu u Europskoj uniji.
Naime, gotovo cjelokupna energija, točnije do 84 posto, dolazit će iz obnovljivih izvora, dijelom iz solarnih izvora, ali i velikim dijelom iz geotermalnih izvora kojima obiluje lokacija na kojoj će se bolnica graditi. Stoga će to biti prva carbon zero neutral bolnica u Europskoj uniji.
Otvorenje prvog dijela nove očekuje se u travnju 2029.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...vijesti_vise_2
|
06.11.2024., 20:09
|
|
Grička vještica
|
Sjajno.
Sjebali su Novi Zagrwb
Pokrali 10 godina "samodoprinosa".
Dobit cemo bolnicu nikad.
Mogli su za ove novce napraviti KBC s djecjim krilom.
Dode mi da ih tuzim da odgovaraju za krađu i prevaru.
Doslovno su nam ukrali bolnicu i opljackali Zagrepcane tih 10 godina.
Bravo.
Gamad.
|
07.11.2024., 13:43
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
sorry ali ovakva reakcija na gradnju ogromnog centra za djecu i to jos ovako modernoga i energetski ucinkovitoga je.... ne znam kaj da kazem  tipicno hrvatska 
|
08.11.2024., 13:12
|
|
Grička vještica
|
Quote:
SummerNight kaže:
sorry ali ovakva reakcija na gradnju ogromnog centra za djecu i to jos ovako modernoga i energetski ucinkovitoga je.... ne znam kaj da kazem  tipicno hrvatska 
|
Jb mi se za politicku kotektnost.
Djecja bolnica postoji, Novi Zagreb skupa s VG inokolicom nema nikakvu bolnicu.
I zato ona treba biti prva.
A jesu gamad lopovska i prevarantska jer ako ti protiv tvoje volje 10 godina otimaju za bolnicu u kojoj ce se cijela drzava lijeciti a onda te odjebu da ju nece napraviti nisu nista drugo nego lopovi i lazljivci.
Pa sad ti to spljuj, boli me briga, ja sam za to da se napravi bolnica za koju su cijeloj mojoj familiji i svim Zagreocanima ukrali novce i prevarili nas.
Koja ima djecji odjel.
Protiv ove prevare, krađe i laži sam.
Nek mi vrate novce.
Nakon kaj nju naprave nek grade kaj god hoće.
Sto dječjih.
Ali ne ovakvom podlom krađom i podlom prevarom!
|
08.11.2024., 16:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Neće se nikad ništa napravit ,tema počinje ponovo bit aktualna samo pred nekakve izbore....
|
|
|
08.11.2024., 19:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
bond007 kaže:
Neće se nikad ništa napravit ,tema počinje ponovo bit aktualna samo pred nekakve izbore....
|
Da. Naravno da ništa od toga neće biti.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:18.
|
|
|
|