Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
08.05.2014., 22:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Naletjeh na ovu teoriju:
http://asoiaf.westeros.org/index.php...odus-operandi/
Ne znam je li bila ovdje, no meni je crackpot. Ukratko, teorija jest da je Missandei FM i da je ona otrovanim skakavcima pokušala ubiti Hizdahra u areni zbog nekog višeg plana. Polazi se od pretpostavke da je preinteligentna i govori previše jezika za neko derle s nekog tamo otoka koje je služilo kao ropkinja, te da je vjerojatno starije nego što se čini. Hvata se za par njenih izjava, itd.
Ukratko, meni je to bilo zanimljivo za čitati, ali nemam neki stav prema cijeloj priči. Ima mi velikih rupa, pogotovo u onom dijelu gdje bi FM trebali posjedovati valjda i neke proricateljske moći da znaju da će Dany povući neke poteze prije nje same, te kako objašnjavaju Missandeinu braću među Unsullied vojnicima...
Jedini razlog zašto sam je stavila jest taj što u knjigama meni Missandei stvara neki čudan osjećaj. Ono, imam nekad dojam da je more than meets the eye.
Što vi mislite?
|
|
|
09.05.2014., 08:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
violent_violet kaže:
Naletjeh na ovu teoriju:
http://asoiaf.westeros.org/index.php...odus-operandi/
Ne znam je li bila ovdje, no meni je crackpot. Ukratko, teorija jest da je Missandei FM i da je ona otrovanim skakavcima pokušala ubiti Hizdahra u areni zbog nekog višeg plana. Polazi se od pretpostavke da je preinteligentna i govori previše jezika za neko derle s nekog tamo otoka koje je služilo kao ropkinja, te da je vjerojatno starije nego što se čini. Hvata se za par njenih izjava, itd.
Ukratko, meni je to bilo zanimljivo za čitati, ali nemam neki stav prema cijeloj priči. Ima mi velikih rupa, pogotovo u onom dijelu gdje bi FM trebali posjedovati valjda i neke proricateljske moći da znaju da će Dany povući neke poteze prije nje same, te kako objašnjavaju Missandeinu braću među Unsullied vojnicima...
Jedini razlog zašto sam je stavila jest taj što u knjigama meni Missandei stvara neki čudan osjećaj. Ono, imam nekad dojam da je more than meets the eye.
Što vi mislite?
|
bože mili, pa ovi posvuda vide FM
meni samo smeta, da joj stari je dosudio tako malo godina. inače ove teorije u linku mi ne zvuće uverljivo. skakavce je pripremio H za dany i njene ljude, to se zna. on ih nije jeo, ali je stalno govorio dany da ih kuša.
|
|
|
09.05.2014., 09:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma na ovim stranim forumima ima takvih teorija da se čovjek stvarno zapita kako su došli do toga. Ovo je prepuno rupa, ali, kako sam već napisala, meni je Missandei uvijek bila malo preneobičan lik. Ne bih rekla da je FM, no djeluje mi prestarmalo i premudro za nekoga od 11 godina. Sad, je li to problem do Martina, pa on zaboravlja da govori o djetetu, ili imamo vuderkinda/bivšu robinju koja govori tucet jezika i kuži se u dvorsku politku spretnije od odraslih, ili nešto treće, ne znam.
|
|
|
09.05.2014., 11:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
violent_violet kaže:
Ma na ovim stranim forumima ima takvih teorija da se čovjek stvarno zapita kako su došli do toga. Ovo je prepuno rupa, ali, kako sam već napisala, meni je Missandei uvijek bila malo preneobičan lik. Ne bih rekla da je FM, no djeluje mi prestarmalo i premudro za nekoga od 11 godina. Sad, je li to problem do Martina, pa on zaboravlja da govori o djetetu, ili imamo vuderkinda/bivšu robinju koja govori tucet jezika i kuži se u dvorsku politku spretnije od odraslih, ili nešto treće, ne znam.
|
Martin općenito ne zna raditi likove djece, da netko ne zna na početku da su mladi, ne bi imao pojma za većinu
|
09.05.2014., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Michael Collins kaže:
Martin općenito ne zna raditi likove djece, da netko ne zna na početku da su mladi, ne bi imao pojma za većinu
|
Ovo je fakat istina.
|
|
|
09.05.2014., 12:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Feb 2012.
|
Koji k je FM? 
|
|
|
09.05.2014., 12:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Faceless Men.
|
|
|
09.05.2014., 19:17
|
|
U samoizolaciji
|
To mi je tako nebitno, cak i da je klinka ubojica.
|
|
|
09.05.2014., 21:11
|
|
Čmrlj batler
|
pa što pitaš onda
o maloj nisam nikad razmišlja niti 2 sekunde. po meni nebitan lik
|
10.05.2014., 02:05
|
|
U samoizolaciji
|
Ma pitam sto je FM, to nisam znao, ali cak i ako je ne vidim sto to mijenja. Dany ocito nije meta.
|
|
|
12.05.2014., 11:46
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
violent_violet kaže:
|
Valjda ima i članova Mense u Westerosu 
Iako, vjerojatno će ju stari koknuti prije kraja...
|
|
|
29.06.2014., 12:19
|
|
#nijetoništ
Registracija: Apr 2004.
|
Baš naletjeh na ovu teoriju na redditu. Priča o tome kako Matreli igraju igru Prestolja. Možda je u pravu, a možda je potpuno u krivu. To će odlučiti svima nama dragi debeljko. 
|
29.06.2014., 15:11
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Šoki kaže:
Baš naletjeh na ovu teoriju na redditu. Priča o tome kako Matreli igraju igru Prestolja. Možda je u pravu, a možda je potpuno u krivu. To će odlučiti svima nama dragi debeljko. 
|
Malo prenategnuto 
|
|
|
29.06.2014., 16:15
|
|
#nijetoništ
|
A ono...lik je to dobro potkrijepio quoteovima iz knjiga.....ali bi bilo super da je tako nekako. Martels come from the back For The Win 
|
29.06.2014., 16:27
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Šoki kaže:
A ono...lik je to dobro potkrijepio quoteovima iz knjiga.....ali bi bilo super da je tako nekako. Martels come from the back For The Win 
|
Drugi dio je puno bolji nego prvi.
Ali svejedno je iber nategnuto...
Sviđa mi se dio s odanosti Martela prema Targovima (nema previše smisla  ).
|
|
|
23.07.2014., 17:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Čula sam jednu ludu teoriju koja kaže da je čak Theon/Reek Targaryen pa ga zato ni ne voli Balon Greyjoy, ali kao prvo i osnovno kako bi se targaryensko novorođenče našlo kod Greyjoya? Kad? Kako? To je najluđa teorija koju sam čula u posljednje vrijeme...
|
|
|
23.07.2014., 21:03
|
|
#nijetoništ
|
Quote:
juridika21 kaže:
Čula sam jednu ludu teoriju koja kaže da je čak Theon/Reek Targaryen ...
|
jel imaš dokaze da potkrijepiš tu tvrdnju? Balon, po meni, ne voli Theona jel je odrastao s Starkovima i više se ponaša kao oni nego kao Greyjoy
|
24.07.2014., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
...
Quote:
Šoki kaže:
jel imaš dokaze da potkrijepiš tu tvrdnju? Balon, po meni, ne voli Theona jel je odrastao s Starkovima i više se ponaša kao oni nego kao Greyjoy
|
Pa zato i je glupa i luda teorija i definitivno netočna jer nikakve povezanosti niti dokaza nema.
|
|
|
24.07.2014., 23:04
|
|
#nijetoništ
|
Quote:
juridika21 kaže:
Pa zato i je glupa i luda teorija i definitivno netočna jer nikakve povezanosti niti dokaza nema.
|
Ja sam čuo da je Theon AA reborn 
|
25.07.2014., 10:01
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Šoki kaže:
Ja sam čuo da je Theon AA reborn 
|
Da, tko kaže da AA mora bit muško 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:31.
|
|
|
|