Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.09.2024., 20:42   #1981
Quote:
Ona007 kaže: Pogledaj post
Denis Latin: Danas je Papa Franjo ispisao optužnicu protiv Netanyahua pred haškim sudom.
https://web.facebook.com/denislatin

Je li ovo istina?
Otiš'o i Latin na kvasinu. Pogledaj kako štanca objave, stil i koje izvore prenosi. Šteta.
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 20:50   #1982
Quote:
penkalaa kaže: Pogledaj post
možda će mlađi imati više razumjevanja u elektroniku i ratovanje
a možda će se mlađi okrenuti normalnom životu i neće se baviti pizdarijama.
A u puku zapadne cerkve, gde potiče štogod dobra i poštena, to prečesto dolazi samo odtuda, što on ne sluša i ne sledi popa. Da ovaj puk nebi bio poživinčen, on bi uz redke iznimke, u popu smatrao najpervoga svojega neprijatelja. U istinu, NAROD HERVATSKI IMA SVU SVOJU NESREĆU NAJVEĆMA POPOM PRIPISAT. - Dr. Ante Starčević - Otac Domovine
Marijan is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 20:51   #1983
Jerusalem Post su neki dan imali članak: Je li Libanon dio izraelskog obećanog teritorija?
Pusta polemika oko toga, članak je izbrisan ali je još uvijek dostupan ovdje
https://archive.ph/kFmFP#selection-693.0-769.44

Quote:
Ramban je napisao da je Libanon unutar granica Izraela i dodao da smo obvezni i naređeno nam je da ga osvojimo.
Ona007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 20:52   #1984
Quote:
Roy kaže: Pogledaj post
Imali su dvije godine lažnih uzbuna na istu temu. Dvije godine.
Znaš onu priču o djetetu na straži i vuku.
Old 29.09.2024., 20:55   #1985
Quote:
pa Bibi je doputovao u New York, Ameri i Francuzi predložili primirje od 21 dana, Bibi odmah sa aerodroma piša na njihv prijedlog i kaže nema primirja, u UN-u priča o miru a iz sobe u New Yorku naredio ubojstvo Nasralle i 300 civila u zgradama iznad bunkera, Izraelski mediji se raspisali da je njegov put u New York služio samo tome da zavara Hezbolah i da se Nasralla osjeća siguran
Lik je doslovno opasnost poput Putina za svjetski mir i poredak
https://www.timesofisrael.com/livebl...for-nasrallah/
A tih 300 civila nisu imali pojma da su potencijalne mete jer ispod sebe imaju potencijalne vojne mete. Izabrali su krive susjede.

Za razliku od 300 potonjih sa sigurnošću tvrdim da ispod moje zgrade i u mojoj zgradi u Zagrebu nema bunkera u kojem se skrivaju pripadnici huta, hezbolaha, hamasa i ostalih pripadnika koji vjeruju da ih nakon smrti čekaju djevice.

Inače moram priznati da je dobar potez napravio Bibi. Odlično isplaniran udar na one koji teroriziraju tvoju zemlju.

Jedno pitanjce onako čisto iz znatiželje budući da postoji nekakva šansa da nam se to desi. Iz Bosne njih par stotina mrzitelja kršćanstva prodre u Slavonski Brod, pokolje i siluje što stigne vrate se nazad u bosnu dok ekipa iz tuzle roka raketama po osijeku i vukovaru a vrli zapovjednik istih iz centra Sarajeva se moli alahu i pozdravlja uspješnost akcije protiv neprijatelja. A isti je u zaštiti te države i slobodno šetucka po Sarajevu. Što bi očekivao od naše vlade i predsjenika?
Old 29.09.2024., 20:59   #1986
Quote:
knedlaugrlu kaže: Pogledaj post
A tih 300 civila nisu imali pojma da su potencijalne mete jer ispod sebe imaju potencijalne vojne mete. Izabrali su krive susjede.

Za razliku od 300 potonjih sa sigurnošću tvrdim da ispod moje zgrade i u mojoj zgradi u Zagrebu nema bunkera u kojem se skrivaju pripadnici huta, hezbolaha, hamasa i ostalih pripadnika koji vjeruju da ih nakon smrti čekaju djevice.

Inače moram priznati da je dobar potez napravio Bibi. Odlično isplaniran udar na one koji teroriziraju tvoju zemlju.

Jedno pitanjce onako čisto iz znatiželje budući da postoji nekakva šansa da nam se to desi. Iz Bosne njih par stotina mrzitelja kršćanstva prodre u Slavonski Brod, pokolje i siluje što stigne vrate se nazad u bosnu dok ekipa iz tuzle roka raketama po osijeku i vukovaru a vrli zapovjednik istih iz centra Sarajeva se moli alahu i pozdravlja uspješnost akcije protiv neprijatelja. A isti je u zaštiti te države i slobodno šetucka po Sarajevu. Što bi očekivao od naše vlade i predsjenika?
naša žgadija bi već isti dan pobjegla negdje u Brisel na rezervnu poziciju...čilala u stanu, umakala jaja u topli jacuzzi.

koja vlada? mi to nemamo. za nas su i Huti doktori i kraljevi državnosti i socijalne inteligencije
Old 29.09.2024., 21:01   #1987
Quote:

pa ispod puno zgrada u Zagrebu su atomska skloništa, zar misliš da ih vojska u slučaju rata nebi koristila?
ozbiljno?

Quote:
pa nebi me iznenadilo da primjerice držimo Bosnu okupiranu i Bosance u apartheidskom sistemu kao što radi Izrael u Palestini da će napasti i pobiti civile, tebe bi to iznenadilo?

Izraelska okupatorska vojska sa bagerom uništava palestinske ceste, auta i kuće u Gazi
ekipa u bageru u deliriju
https://x.com/i/status/1840384197044686931

isto u Gazi Izraelci minirali po zna koju džamiju, valjda stotine njih i to je definitvno ratni zločin
https://x.com/i/status/1840457864579551551
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 29.09.2024., 21:04   #1988
Quote:
Ona007 kaže: Pogledaj post
Denis Latin: Danas je Papa Franjo ispisao optužnicu protiv Netanyahua pred haškim sudom.
https://web.facebook.com/denislatin

Je li ovo istina?
latin je nazalost tesko bolestan i vec duze nije ni psihicki dobro, tako da ga ne treba uzimati za ozbiljno
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 21:28   #1989
Quote:
Andrej kaže: Pogledaj post
Otiš'o i Latin na kvasinu. Pogledaj kako štanca objave, stil i koje izvore prenosi. Šteta.
A, jel? Samo zato što vidi, zna i jasno mu je koja je agenda u pitanju i što je vjerovatno duboko razočaran u šta je pretvorila tzv. "zapadna demokracija", otišao je na kvasinu.

Možda ranije ljudi nisu znali, nisu obraćali pažnju, pa su mislili da se radi o nekakvom vjerskom sukobu, pa su sve skupa lakše i racionalizirali i prelazili preko toga.
Danas je sve jasno i poznato i stoga daleko je teže to prihvatiti.
Zato čovjek čini ono što može. Makar radi vlasite savjesti.
I onda je valjda takav "otišao na kvasinu"? Da. Kako da ne.

U tzv. zapadnim demokratijama je de facto ukinuta sloboda govora, sloboda misli, sloboda okupljanja.
To je sad stanje stvari. I ne treba imati previše mozga, pa zaključiti čemu to vodi.
Old 29.09.2024., 21:42   #1990
Quote:
pa ispod puno zgrada u Zagrebu su atomska skloništa, zar misliš da ih vojska u slučaju rata nebi koristila?
ozbiljno?

pa nebi me iznenadilo da primjerice držimo Bosnu okupiranu i Bosance u apartheidskom sistemu kao što radi Izrael u Palestini da će napasti i pobiti civile, tebe bi to iznenadilo?

Izraelska okupatorska vojska sa bagerom uništava palestinske ceste, auta i kuće u Gazi
ekipa u bageru u deliriju
https://x.com/i/status/1840384197044686931

isto u Gazi Izraelci minirali po zna koju džamiju, valjda stotine njih i to je definitvno ratni zločin
https://x.com/i/status/1840457864579551551
Jel onda u redu da Hrvati u FBiH dižu institucije, uzimaju taoce jer im Bošnjaci biraju predsjednika?
Old 29.09.2024., 21:51   #1991
Quote:
Big D Cro kaže: Pogledaj post
Vidimo da se povijest ponavlja i da Izrael ponovno ratuje na više fronti odjednom. I da imaju kapacitete za hendlati sve to skupa. Sve te najave o sposobnim i opremljenim, vrhunski obučenim vojskama koje su stasale kroz desetljeća i jedva čekaju da ih se pusti s lanca su puste priče. Dobri su za batinanje golorukih neistomišljenika u vlastitom prostoru (Hezbollah u Libanonu, Hamas u Gazi, Houti u Jemenu), pa su im porasli apetiti. Ali kad je s druge strane sposoban i motiviran protivnik koji se prije svega brine za opstojnost vlastite države i naroda i koji se ne libi udariti punom snagom, sve te priče padaju u vodu. Ja ne znam što je tim debilima bilo u glavi. Mislili su da će Izrael tražiti dopuštenje međunarodne zajednice? Da će Iran ili Rusija krenuti s njima? Da će se Izrael urušiti iznutra? Mislim da su se jako gadno zahebali u procjeni.
Da hezbollah ratuje s nekom arapskom državom, čak možda bih uplatio pare na njih. Arapske vojske su leglo klasnog sistema i zlostavljanja, nasljeđivanja položaja i paradiranja sa zastarjelom opremom. Izrael jednostavno prikupi sve podatke, što očito imaju iznimno dobro i onda i ovak iznad prosječno dobra vojska dođe do izražaja. Saudijska Arabija jedino ima u zadnje vrijeme nešto ozbiljniji pristup
Old 29.09.2024., 21:56   #1992
Quote:
ceha kaže: Pogledaj post
Znaš onu priču o djetetu na straži i vuku.
Znam ali dosta njih ne zna.
Roy is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 22:00   #1993
Quote:
COD2 kaže: Pogledaj post
A, jel? Samo zato što vidi, zna i jasno mu je koja je agenda u pitanju i što je vjerovatno duboko razočaran u šta je pretvorila tzv. "zapadna demokracija", otišao je na kvasinu.

Možda ranije ljudi nisu znali, nisu obraćali pažnju, pa su mislili da se radi o nekakvom vjerskom sukobu, pa su sve skupa lakše i racionalizirali i prelazili preko toga.

Danas je sve jasno i poznato i stoga daleko je teže to prihvatiti.

Zato čovjek čini ono što može. Makar radi vlasite savjesti.

I onda je valjda takav "otišao na kvasinu"? Da. Kako da ne.

U tzv. zapadnim demokratijama je de facto ukinuta sloboda govora, sloboda misli, sloboda okupljanja.

To je sad stanje stvari. I ne treba imati previše mozga, pa zaključiti čemu to vodi.
Umjesto histerične logoreje molio bih izvor koji će argumentirati njegovu tvrdnju:
Quote:
Papa Franjo je danas ispisao optužnicu protiv Netanyhua pred Haaškim sudom. Duboki naklon papi Franji.
Jedino što bi moglo biti (ali nije) je:
Papin apel za trenutni prekid vatre u Libanonu, Gazi, Palestini, Izraelu
https://www.vaticannews.va/hr/papa/n...-podrucja.html
Quote:
Libanon je poruka, ali u ovom trenutku to je poruka patnje, a ovaj rat ima razorne posljedice na stanovništvo: mnogo, previše ljudi i dalje iz dana u dan umire na Bliskom istoku. Molimo za žrtve, za njihove obitelji, molimo za mir. Potičem sve strane na trenutni prekid vatre u Libanonu, u Gazi, u ostalim dijelovima Palestine, u Izraelu. Neka se taoce pusti na slobodu i dopusti dostava humanitarne pomoći. Nemojmo zaboraviti napaćenu Ukrajinu.
Kako je od te Papine izjave došao do gornjeg zaključka meni je misterija. Ili postoji još neka druga?
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 22:10   #1994
Ono što je papa Franjo zaista rekao jest "da su napadi Izraela na Gazu i Libanon bili "nemoralni" i nesrazmjerni, pritom napomenuvši da je njihova vojna dominacija nadišla pravila ratovanja."

https://www.ctvnews.ca/world/pope-fr...oral-1.7056273
Old 29.09.2024., 22:18   #1995
Rekao je ovo:
Quote:
Franjo nije spomenuo Izrael imenom i rekao je da govori općenito. No rekao je da “obrana uvijek mora biti proporcionalna napadu”.

Kada postoji nešto neproporcionalno, postoji dominantna tendencija koja nadilazi moralnost”, rekao je. "Zemlja koja čini takve stvari - a govorim o bilo kojoj zemlji - na superlativan način, to su nemoralne radnje."

Rekao je da čak i ako je rat sam po sebi nemoralan, postoje pravila koja "ukazuju na neku moralnost".

"Ali kada to ne učinite... vidite zlu krv ovih stvari", rekao je.
I dalje ne vidim kako se ova izjava može interpretirati kao što je Latin zaključio.
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 22:25   #1996
latin se okrenuo alternativi, kako znam nazalost kakve stvari to radi na mozak covjeka ne treba komentirati, nije on kriv nego ti "medikamenti", radi chrona za koji nema pomoci kod meidcine okrenuo se alternativi, jel pomaze ili ne nemam pojma, ali da djeluje na mozak to znam nazalost
klingonac_worf is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 22:35   #1997
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post
Ono što je papa Franjo zaista rekao jest "da su napadi Izraela na Gazu i Libanon bili "nemoralni" i nesrazmjerni, pritom napomenuvši da je njihova vojna dominacija nadišla pravila ratovanja."

predlažem da antipapa okupi kao nekad templare, danas propalestinske dobrovoljce i krenu naoružani s dvije bombe, nožinom i batićem štitit Palestince. Čovječe cilj svake vojske je da bude dominatna. Mislim da antipapa malo previše nogometa gleda gdje je 11 na 11
Old 29.09.2024., 22:37   #1998
Quote:
zeljko_ri kaže: Pogledaj post

Pretpostavljam da misli na broj civila koji su stradali ili izbjegli, ne znam sto bi drugo to moglo znaciti.
Old 29.09.2024., 22:39   #1999
Moguće da se nešto desilo Maheru al-Assadu, bratu Bashara i zapovjedniku 4. oklopne divizije. Visoko rangiran u njihovoj nomenklaturi, zapravo dosta ljudi ga smatra brojem 2 u Siriji. I dosta blizak Hezbollahu i Irancima. Danas je bio zračni napad IDF-a u regiji gdje je njegova vila, tvrdi se da je meta bio sastanak Mahera sa Irancima i Hezbollahom. Neki izvori tvrde da se vodi kao nestao, drugi da je u bolnici
https://x.com/Levant_24_/status/1840...56_9THV4Q&s=19
https://x.com/ryanmauro/status/18404...3V-6ouwOQ&s=19
https://x.com/CocoFreesyria1/status/...R54Fvd0Ig&s=19
Luvre is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 22:41   #2000
Quote:
Andrej kaže: Pogledaj post
Rekao je ovo:

I dalje ne vidim kako se ova izjava može interpretirati kao što je Latin zaključio.
Na koga je Papa mislio jasno je. Da dalje ne ulazim u besmislenu raspravu.

I Papa i Latin su samo ljudi na kraju krajeva.

Edit:
I da. Papinu izjavu nisam ni vidio. Nije da me previše zanima. Reagovao sam zbog proglašavanja čovjeka ludim.
To mi je ispod svakog nivoa. Naprosto, on to nije zaslužio da ga neki cenzor na forumu denuncira.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:37.