Kokošinjac Nesuvisle i chaterske teme |
|
|
31.03.2022., 13:58
|
|
sedated
Registracija: Oct 2012.
|
Quote:
Pješčani sat kaže:
Zašto ne?
|
zašto je to bitna informacija, nije mi jasno
kao i na spomenicima kada piše liječnik, pravnik, sudac itd
stvar je osobnog uskusa valjda, smatram to neukusnim jako, egostičnim čak, da i u smrti ostaje titula (bilo da je okojnik to tražio bilo da je obitelj to stavila samoinicijativno)
prije svega pokojnik je bio čovjek, osoba, ljudsko biće
to je jedina bitna informacija
|
|
|
31.03.2022., 14:23
|
|
posvuduša
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
izabela f kaže:
|
titula, odnosno zanimanje, čini ogroman dio nečijeg života. po meni je informacija o tome na što si trošila barem 8 sati dnevno 40 i više godina, jako bitna.
|
31.03.2022., 14:26
|
|
sedated
|
Quote:
poison.Ivy kaže:
titula, odnosno zanimanje, čini ogroman dio nečijeg života. po meni je informacija o tome na što si trošila barem 8 sati dnevno 40 i više godina, jako bitna.
|
stvar percepije
nebitno mi je to i u ovom životu a pogotovo u zagrobnom
po struci profesor, po karakter govno npr
trebalo bi to stvaljati na osmrtnice
|
|
|
31.03.2022., 14:40
|
|
VIP gošća
Registracija: Sep 2006.
|
Njemu je bilo bitno, ili ljudima koji ostaju. Nedavno sam vidjela osmrtnicu Taj i Taj, učitelj u mirovini, i bome sam tek tad shvatila o kome se radi, jer je na slici bi opuno stariji nego sam ga se sjećala.
|
31.03.2022., 14:43
|
|
posvuduša
|
Quote:
izabela f kaže:
nebitno mi je to i u ovom životu...
|
nebitno ti je kako si provela jednu trećinu svog života? čudno.
|
31.03.2022., 14:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
Kymatica kaže:
Neće. I unatoc ovakvim glupostima, I dalje su ljudi po tiho, puni predrasuda.
Radila sam u velikoj finan instituciji, gdje je sadasnja pred Uprave, koja se stalno naslikava po zenskim poslovnim doruckima, I raznim pizdarijama za Poslovne zene, je sjedila u komisoji, kad su zaposljavali djelatnika, I za jednu ženu koja nije bila udana, a imala sve što treba za posao, lijepo izvalila, sigurno je lezba kad još.nije udana, nema šanse nju.
Sad to ne priča al šta se u tim glavama krije, naizgled visoko obrazovana, Poslovna, bla bla..a seljancura.
Sent from my SM-A125F using Tapatalk
|
Tadašnja prodekanica nečega, koja je usput bila i predsjednica feminističke civilne udruge, je mojoj sestri kad je došla zaliti se jer joj kasne s upisom na diplomski odbrusila "nek se rade doma bavi s djetetom, umjesto da hoda po fakultetu" .
|
|
|
31.03.2022., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
izabela f kaže:
zašto je to bitna informacija, nije mi jasno
kao i na spomenicima kada piše liječnik, pravnik, sudac itd
stvar je osobnog uskusa valjda, smatram to neukusnim jako, egostičnim čak, da i u smrti ostaje titula (bilo da je okojnik to tražio bilo da je obitelj to stavila samoinicijativno)
prije svega pokojnik je bio čovjek, osoba, ljudsko biće
|
Meh. Oduvijek je grob bio mjesto iskaza socijalnog statusa. Nije se ni kršćanstvo toga riješilo.
Tak da ne samo da mi to nije čudno, već mi je i razumljivo.
Van toga da na kraju, ipak nešto govori o tebi i tvom životu činjenica da si bio profesor ili liječnik ili kovač-i tu ne mislim na neku implikaciju imovinskog statusa, već kako si provodio zivot. A to ti je ipak skoro trećina života.
|
|
|
31.03.2022., 14:47
|
|
Rolling with hedgehogs
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
poison.Ivy kaže:
|
Radno mjesto, zanimanje ili odjel u kojem netko radi jeste važna informacija za sve koji poslovno surađuju s nekim, titula ili zanimanje ne.
Uz svu poslovnu prepisku širom svijeta ne sjećam se da sam ikada vidjela oznaku titule po obrazovanju uz nečije ime u potpisu. Uz CEO ili CFO nisam npr. nikada vidjela i academic degree.
Osim kod nas. Tu sve pršti od dr, mr, prof...
Evo: In most cases, you shouldn't include a bachelor's degree as part of your email signature. The same could be said for an associate degree. However, a few exceptions do exist, and it's up to the individual whether or not to include it after his name.
|
31.03.2022., 14:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Nisam nikad razmišljala o tome što piše na tuđim osmrtnicama. Jebe mi se
|
|
|
31.03.2022., 14:51
|
|
sedated
|
Quote:
poison.Ivy kaže:
nebitno ti je kako si provela jednu trećinu svog života? čudno.
|
ne , nije mi nebitno kako sam provela trećinu svog života
nebitno mi je, za percepciju nekoga , kao ljudskog bića koje je struke i koliko diploma ima ili nema
a pogotovo mi je nebitno za odluku hoću li otići na sahranu te osobe
|
|
|
31.03.2022., 14:52
|
|
sedated
|
Quote:
makake kaže:
|
ni ja
danas sam primjetila
tema je ono što te živcira pa eto mojih 5 cents, živcira je prejaka riječ, jednostavno sam se začudila
|
|
|
31.03.2022., 14:57
|
|
/
Registracija: Oct 2017.
|
Obavezno poslijepodne pročitam osmrtnice, iziđu nove za sljedeći dan. Osim informacija je li mi netko poznat preminuo, ili kad je pogreb na kojeg planiram otići, iz njih se toliko toga da iščitati - životi, obiteljski odnosi, karakter preminulog, obrazovanje obitelji, duh, nedostatak istog... I nepresušan su izvor za temu o najgorim i najčudnijim imenima.
Kad pročitam da je netko bio učitelj, pomislim o svim generacijama koje je odobrazovao. Kad vidim da je inženjer građevinarstva, pomislim o kućama i zgradama koje ostaju za njim. Ima mi to smisla. Pogotovo za zvanja.
Lijepo mi je i kad obitelj za nekog napiše gospodin ili gospođa.
Evo jedna gospođa iz BiH poručuje nešto lijepo sa onoga svijeta.
"Obitelj preminule žene od pokojnice se oprostila na krajnje neobičan način.
Naime, na obavijesti o smrti ispod imena pokojne žene napisano je "Dobro sam, biće bolje“, piše Blic.
Na umrlici još piše da je žena iznenada preminula 28. veljače u 57. godini života, a sprovod je obavljen 1. ožujka u 12 sati na Novom groblju u Boru.
Između ostalog, u osmrtnici se navodi da je pokojna žena imala supruga i troje djece, piše Blic."
|
|
|
31.03.2022., 14:59
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Nije mi ni neobično, ni krizđasto vidjeti titulu pokojnika na osmrtnici, ali zato kod ožalošćenih
Sin August, dipl.iur., snaha Filomena, dr.med., unuk Michael, diler
|
31.03.2022., 15:02
|
|
posvuduša
|
Quote:
makake kaže:
|
tako je. majku mu, barem na osmrtnicama dajmo ljudima da napišu šta im se ćefne!
Quote:
shtefy kaže:
Osim kod nas. Tu sve pršti od dr, mr, prof...
|
ne sjećam se da sam ikada vidjela titulu u poslovnoj komunikaciji - samo poziciji... dakle, ako je netko voditelj ili ravnatelj nekog odjela. baš titulu? stvarno ne. pišem za hrvatsku, s inozemstvom nemam nekog iskustva.
a i ovdje je riječ o nadgrobnom spomeniku, to je vrlo individualno - ali ne vidim zašto bi bilo negativno da netko na svoj spomenik metne i ono što ga je definiralo ogromnu komadinu života. dakle, ako sam profesor i uložila sam ogroman trud i vrijeme u to zvanje i titulu... naravno da je bitno.
p.s. ali mislim da je to stari običan, možda se piše još na osmrtnicama čisto prepoznavanja radi, na spomenicima baš i ne
prije je znalo pisati tipa Mirka Mirkić, žena doktora
|
31.03.2022., 15:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
izabela f kaže:
ni ja
danas sam primjetila
tema je ono što te živcira pa eto mojih 5 cents, živcira je prejaka riječ, jednostavno sam se začudila
|
A šta te točno začudilo? Nit je rijetkost, nit je neuobičajeno.
|
|
|
31.03.2022., 15:05
|
|
sedated
|
a jbt jeste se sjatile
nek pišu jebe mi se
imam stav da je krinđ i nepotrebno ma što god drugi mislili o tome jel
|
|
|
31.03.2022., 15:06
|
|
/
Registracija: Oct 2017.
|
Quote:
harpy kaže:
Nije mi ni neobično, ni krizđasto vidjeti titulu pokojnika na osmrtnici, ali zato kod ožalošćenih
Sin August, dipl.iur., snaha Filomena, dr.med., unuk Michael, diler
|
E a kad je potonji u zatvoru pa u zagradi stoji (odsutan)
Neobično je kad netko naš premine u dijaspori, pa ide po američku šonet, sa svom životnom pripovijesti, užom i širom familijom, objašnjenjima iz koje je kuće, zašto ode vani, kako se upoznao i s kim oženio, što je radio vani, hobiji, povijest bolesti, svega čega.
|
|
|
31.03.2022., 15:06
|
|
einfach so
|
Quote:
poison.Ivy kaže:
prije je znalo pisati tipa Mirka Mirkić, žena doktora
|
Ok ovo mi je cringe
Sta kazete o pisanju zanimanja u instagram bio?
|
|
|
31.03.2022., 15:07
|
|
sedated
|
Quote:
makake kaže:
A šta te točno začudilo? Nit je rijetkost, nit je neuobičajeno.
|
nisam do sada to primjećivala
tu i tamo na grobu doduše jesam
kao i ono supružnici podignuli spomenik za vrijeme života
no that s me
neću ići okolo markerom i šarati titule po osmrtnicama
|
|
|
31.03.2022., 15:09
|
|
posvuduša
|
Quote:
izabela f kaže:
a jbt jeste se sjatile
nek pišu jebe mi se
imam stav da je krinđ i nepotrebno ma što god drugi mislili o tome jel
|
ma sve pet, on topic si
meni je to isto smijesno, da se razumijemo... na nadgrobnim spomenicima pogotovo. ionako bitni ljudi znaju ko si i sta si, ostali te se nece sjetit ali ok, imas ljudi koji se jako identificiraju svojim zanimanjima, neki nista drugo u zivotu osim posla nisu ni imali
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:58.
|
|
|
|