Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.09.2024., 23:08   #2001
Denis Latin od prvog dana podržava Palestinu i samo o tome piše.

Ja mu eto skidam kapu zbog toga jer pokolj u Palestini je rak rana današnjice koja je promijenila mnoge ljude. Neki žive kao da to ne postoji i ne događa se, ali ja eto, slično Denisu nisam ista osoba otkad je počeo taj pokolj. Jednostavno mi je kao čovjeku nemoguće zanemariti tolike civilne žrtve i ne vjerujem svojim očima i ušima da se međunarodni zakoni na koje sam bila na neki način ponosna i vjerovala da su dostignuće naše civilizacije totalno ignoriraju.

A ovo o papi Denis nije uklonio mada kao novinar zna da se ne smije objaviti ništa što nije tri puta provjereno ( ono što Zapadni mediji sve češće zaboravljaju) tako da možda on ima neki izvor koji mi trenutno nemamo.
Old 29.09.2024., 23:14   #2002
Quote:
Ona007 kaže: Pogledaj post
Denis Latin od prvog dana podržava Palestinu i samo o tome piše.

Ja mu eto skidam kapu zbog toga jer pokolj u Palestini je rak rana današnjice koja je promijenila mnoge ljude. Neki žive kao da to ne postoji, ali ja eto, slično Denisu nisam ista osoba otkad je počeo taj pokolj. Jednostavno mi je kao čovjeku nemoguće zanemariti tolike civilne žrtve i ne vjerujem svojim očima i ušima da se međunarodni zakoni na koje sam bila na neki način ponosna i vjerovala da su dostignuće naše civilizacije totalno ignoriraju.

A ovo o papi Denis nije uklonio mada kao novinar zna da se ne smije objaviti ništa što nije tri puta provjereno ( ono što Zapadni mediji sve češće zaboravljaju) tako da možda on ima neki izvor koji mi trenutno nemamo.
Znaš šta?
Čak i nije problem za shvatiti šta Izrael na američki turbo pogon radi decenijama.

Problem je u tome što neko još tjera ljude, javnost, obične pojedince da to nazivaju nekakvim tobože spasenjem zapadne civilizacije, demokracije, nekakvih "zapadnih vrijednosti"...

Meni nije problem da prihvatim da "veliki tuku male". To nije nista novo, ali da me neko još u zdrav mozak utjeruje u tu laž da je to dobro, moralno, ispravno...

Edit: Zapadni mediji? Samo jedan hint... Jesi li ti ikad vidjela da je u US na glavnim medijima predstavljen i jedan drugi kandidat za bilo šta osim dvije partije blizanke? Retoričko pitanje.
Old 29.09.2024., 23:18   #2003
Quote:
Hint: nije mislio doslovno.
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.09.2024., 23:39   #2004
Quote:
COD2 kaže: Pogledaj post
Znaš šta?
Čak i nije problem za shvatiti šta Izrael na američki turbo pogon radi decenijama.

Problem je u tome što neko još tjera ljude, javnost, obične pojedince da to nazivaju nekakvim tobože spasenjem zapadne civilizacije, demokracije, nekakvih "zapadnih vrijednosti"...

Meni nije problem da prihvatim da "veliki tuku male". To nije nista novo, ali da me neko još u zdrav mozak utjeruje u tu laž da je to dobro, moralno, ispravno...

Edit: Zapadni mediji? Samo jedan hint... Jesi li ti ikad vidjela da je u US na glavnim medijima predstavljen i jedan drugi kandidat za bilo šta osim dvije partije blizanke? Retoričko pitanje.
Ja sam prvi put otišla na protest kad je napadnut Irak. Bilo nas je tada dva miliona u Londonu. I ne priznajem nikome da ih je bilo manje, čak mislim da je bilo i više jer rečeno je tada 2.5 miliona od strane organizatora. Staricu sam jednu vidjela sa štapom koja jedva hoda i koja je došla iz Škotske u London na taj protest. Mahala je tim štapom i plakala. Protest nije učinio ništa. Dva miliona ljudi na ulicama. To je bilo nešto nevjerojatno za doživjeti i biti dio toga.

Taj moment, kad je napadnut Irak, je bio prvi moment kad je prekršen međunarodni zakon a za to su krivi Blair i Bush. Britanski narod nikad neće oprostiti Blairu za ovo što je učinio. Blair se nakon ovoga obogatio, ali poveo je zemlju u rat bazirano na lažima. I dan danas se spominje "oružje za masovno uništenje" koje je kao bio razlog da se napadne Irak i što je bila noturna laž. Dokazano, nakon rata. Ali nije se moglo natrag. Razorena je i uništena suverena zemlja, protivno svjetskim zakonima. Nikad neću zaboravit slike tih vozila koje ulaze u Irak i to bombardiranje. Pljunuli su na sva zakonodavna tijela i sve ljude, neke koji su se cijeli život borili i radili za kreiranje boljeg i pravednijeg svijeta.

A Izrael i Netanyahu, pa cijeli svijet vidi i zna da se radi o totalnom luđaku i svi šute. Kakva moraš bit osoba da ti takav čovjek bude idol? Šta ti se treba dogodit u glavi? Potsjeti te na onu pjesmu od Martina Niemollera

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrat.
Kada su došli po sindikaliste,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalist.
Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobuni.

A što se tiče zapadnih medija, godinama sam radila za te medije, povraća mi se na njih.
Old 30.09.2024., 00:46   #2005
Nova tura IAF bombardovanja Bejruta.

https://x.com/sentdefender/status/1840512719444922597
Nibula is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 01:07   #2006
Evo hrabre vojske na američki pogon.
Može aplauz

Old 30.09.2024., 01:19   #2007
Quote:
COD2 kaže: Pogledaj post
Evo hrabre vojske na američki pogon.
Može aplauz
Ta vojska, država i narod su razvaljivali sve oko sebe, i izlazili kao gornji u srazu sa osjetno višebrojnijim neprijateljima, i puno prije nego su se prebacili na američki pogon. Tko god zna njihovu vojnu povijest i može im samo aplaudirati, i to ne samo na hrabrosti.
Čuj, "evo hrabre vojske". Ili neki drugi koji ih je nazvao "Pampers army". Ta vojska je kroz 75 godina postigla stvari sa kojima bi se ponosile i osjetno veće države. U više navrata.

A vi se do mile volje samo tješite da bi bilo drugačije da SAD ne stoje iza njih. Vjerujte mi, užitak i komedija je to sve za čitati. Kako se raspadaju nade da je cionistima kraj, tako i upisi postaju sve luđi. Makar, na kraju dana; a što vam drugo i preostaje? Očito da se neki ljudi naprosto ne mogu pomiriti sa činjenicama da Izrael postoji, da je supersila za svoju regiju i da se nemaju namjeru dati zajebavati. E, pa tim gore po činjenice, zar ne?
Luvre is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 02:10   #2008
Quote:
Luvre kaže: Pogledaj post
Ta vojska, država i narod su razvaljivali sve oko sebe, i izlazili kao gornji u srazu sa osjetno višebrojnijim neprijateljima, i puno prije nego su se prebacili na američki pogon. Tko god zna njihovu vojnu povijest i može im samo aplaudirati, i to ne samo na hrabrosti.
Čuj, "evo hrabre vojske". Ili neki drugi koji ih je nazvao "Pampers army". Ta vojska je kroz 75 godina postigla stvari sa kojima bi se ponosile i osjetno veće države. U više navrata.

A vi se do mile volje samo tješite da bi bilo drugačije da SAD ne stoje iza njih. Vjerujte mi, užitak i komedija je to sve za čitati. Kako se raspadaju nade da je cionistima kraj, tako i upisi postaju sve luđi. Makar, na kraju dana; a što vam drugo i preostaje? Očito da se neki ljudi naprosto ne mogu pomiriti sa činjenicama da Izrael postoji, da je supersila za svoju regiju i da se nemaju namjeru dati zajebavati. E, pa tim gore po činjenice, zar ne?
"Israel is offended by everything and ashamed of nothing."

Izrael je jedna velika obmana i laž za sam Jevrejski narod, a onda i jedna velika muka za domicilno stanovništvo u čije domove su uselili bježeći prije svega od evropskih antisemita ili preciznije rasista. Istovremeno vjerujući da će svoju sreću moći izgraditi na tuđoj muci.
Danas su ti doseljenici instrumentalizirani za neke druge ciljeve i praktično djeluju kao vojna visokomilitarizirana baza. Neko ih je ovih dana nazvao "američkim kopnenim nosačem aviona".
Oni su isto taoci kao i Palestinci i ostali Arapi.

Nema tu prostora za bilo kakav ponos, osim ako se neko treba ponositi time da hoće da melje ljudsko meso zato što može.
Old 30.09.2024., 04:28   #2009
Quote:
Ja sam prvi put otišla na protest kad je napadnut Irak. Bilo nas je tada dva miliona u Londonu. I ne priznajem nikome da ih je bilo manje, čak mislim da je bilo i više jer rečeno je tada 2.5 miliona od strane organizatora. Staricu sam jednu vidjela sa štapom koja jedva hoda i koja je došla iz Škotske u London na taj protest. Mahala je tim štapom i plakala. Protest nije učinio ništa. Dva miliona ljudi na ulicama. To je bilo nešto nevjerojatno za doživjeti i biti dio toga.

Taj moment, kad je napadnut Irak, je bio prvi moment kad je prekršen međunarodni zakon a za to su krivi Blair i Bush. Britanski narod nikad neće oprostiti Blairu za ovo što je učinio. Blair se nakon ovoga obogatio, ali poveo je zemlju u rat bazirano na lažima. I dan danas se spominje "oružje za masovno uništenje" koje je kao bio razlog da se napadne Irak i što je bila noturna laž. Dokazano, nakon rata. Ali nije se moglo natrag. Razorena je i uništena suverena zemlja, protivno svjetskim zakonima. Nikad neću zaboravit slike tih vozila koje ulaze u Irak i to bombardiranje. Pljunuli su na sva zakonodavna tijela i sve ljude, neke koji su se cijeli život borili i radili za kreiranje boljeg i pravednijeg svijeta.

A Izrael i Netanyahu, pa cijeli svijet vidi i zna da se radi o totalnom luđaku i svi šute. Kakva moraš bit osoba da ti takav čovjek bude idol? Šta ti se treba dogodit u glavi? Potsjeti te na onu pjesmu od Martina Niemollera

ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.
ja sam šutio;
ja se nisam pobunio;
Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobuni.

A što se tiče zapadnih medija, godinama sam radila za te medije, povraća mi se na njih.
Nakon Iraka, Afganistana, Libije, teško je braniti međunarodne humanitarne intervencije, slažem se... jer im je praktički jedini efikasan dio bio vojno obaranje režima, a to nije dovoljno.
Kako opet ne bi imali milijunske mase po ulicama (na što vlade zapadnih zemalja ipak nisu ravnodušne), mislim da su angažirani "podizvođači"... i jedan među njima, Netanyahu, izreklamirao se u američkom Kongresu.
Dobio je ovacije.

Tvoj post je ogolio teška pitanja na koja bi budući anti-ratni protesti trebali odgovoriti... npr. kako usmjeriti akcije vlastitih vlada da interveniraju kad je to nužno, ali i da zatim zadrže upravljačke komande, koriste ih pravilno... i otpuste kad su ih spremni preuzeti oni zbog kojih je ta intervencija napravljena (tj. trebala bi biti).

Kako slabiti moć svih diktatora, a ne samo pojedinih, a drugima podizati moć ?
Netanyahu je na vlasti voljom birača, no pljeskati mu kao regionalnom šerifu koji maše mapom svoje "from the river to the sea" u sjedištu UN-a jest.... nemam riječi za to.
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 06:17   #2010
Quote:
Luvre kaže: Pogledaj post
Ta vojska, država i narod su razvaljivali sve oko sebe, i izlazili kao gornji u srazu sa osjetno višebrojnijim neprijateljima, i puno prije nego su se prebacili na američki pogon.
Američki pogon je, barem financijski, postojao i prije nego što se formirao Izrael kao država. Inače su Palestinci bili u regiji po više mjerila najnaprednija i najuspješnija zemlja do tada.
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 06:30   #2011
next target
https://x.com/MOSSADil/status/1840475692326142352
DrSigmundFreud is online now  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 30.09.2024., 07:11   #2012
Quote:
Ja sam prvi put otišla na protest kad je napadnut Irak. Bilo nas je tada dva miliona u Londonu. I ne priznajem nikome da ih je bilo manje, čak mislim da je bilo i više jer rečeno je tada 2.5 miliona od strane organizatora. Staricu sam jednu vidjela sa štapom koja jedva hoda i koja je došla iz Škotske u London na taj protest. Mahala je tim štapom i plakala.
De facto si ti i svi ti milijuni prosvjedovali u korist genocidnog diktatora koji je pobio desetine tisuća vlastitih građana , čak i bojnim otrovima na civilna naselja, započeo nekoliko osvajačkih ratova u kojima su poginuli i ostali invalidnima milijuni, tiranizirao vlastiti narod, ...

Onako, u najmanju ruku nešto čime se baš i nije za hvaliti...

Quote:
Potsjeti te na onu pjesmu od Martina Niemollera

ja sam šutio;
jer nisam bio komunist.
ja sam šutio;
ja se nisam pobunio;
Kada su došli po mene,
više nije bilo nikog
da se pobuni.
Ima novija verzija, koja bi mogla biti tvoja:

"Kada je u Iranu došao na vlast islamistički klerofašistički režim,
meni je to bilo super.
Kada su u Afganistanu talibani preuzeli vlast,
meni je to bilo super.
Kada su horde 'izbjeglica' nahrupile u Europu,
ja sam prosvjedovala i nosila transparent "Willkommen flüchtlinge !"
Kada su napadali žene u novogodišnjoj noći,
ja sam prosvjedovala jer mediji pišu loše o tim izbjeglicama.
Kada je islamofašistički Hamas izveo neviđen koljački napad i oteo/pobio Izraelce i strance na mirovnom festivalu,
ja sam šutjela.
Kada je izraelska vojska pokrenula veliku antiterorističku akciju za uništenje islamofašističkog Hamasa i njihovih jataka,
Ja sam prosvjedovala.

Kada su islamfašisti preuzeli vlast u mojoj zemlji, gejeve su pobacali sa visokih zgrada, trasđendere javno spalili na trgovima, a mene su 'udali' i vezali lancem za štednjak i krevet, ...

Ali tako mi i treba, jer sam sve to podržavala.
"

thortwins is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 07:16   #2013
Kao sto rekoh:

Chanell12 je ponovo proveo istrazivanja i po tome rejting NEtanyahua raste kao i njegove stranke Likud.
Likud i dalje ne bi mogao samostalno sastaviti vladu. NEtanyahu ima prednost pred svim mogucim konkurentima ukljucujuci i BEnnya Gantza i Lapida. Da su danas izbori on bi ih pobijedio. Prije rata Gantz je imao prednost pred njim i drzao ju je jako dugo.
Popularnost Ben-Gvira kao i njegove stranke jako pada, ali to ide u korist Likuda. Ti glasovi se njima pretacu.

Nakon sto je i sluzbeno uklonjen NAshrallah bile su feste po Tel Avivu i drugim gradovima ( moze se naci na drustvenim mrezama). Netanyahu je ponovo postao Bibi. Vidjet cemo do kada.
Osim toga, njegov govor u UN se smatra jakim. DObrim. Osobito u kombinaciji sa napadom za eliminaciju Nashrallaha koji je od tamo odobrio i stvari se mijenjaju. KSA poziva na eliminaciju vode Huta.
Mossad kaze... ne morate nam dva puta reci( sala).

Edit: Izraelu je puno vazniji Abrahamski savez. Zemlje jos nisu spremne " izaci", ali taj savez je cilj od kojeg se nece odustati. To je vazno i USA je vazna.
EU ima svojih problema i previranja zbog kojih je blokirana. Manje-vise.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 07:39   #2014
Quote:

Hoćeš reći ima tri izvora?
Blut is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 07:49   #2015
Quote:
onu pjesmu od Martina Niemollera
Zidove si, čini mi se, izostavila iz citata.

Nego za ostale, kanal koji ima solidne analize aktualnih sukoba https://youtu.be/1H_TEnIgEwY?si=0rzu3pOzWR3swW85
Blut is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 07:51   #2016
Amerika i Izrael zele eskalirati, zele ogroman rat. To je ocito iz niza lazi i spinova koji jos od 7. listopada dolaze iz Bijele kuce. Slicno je bilo i 2003. kada su se plasirale svakojake izmisljotine kako bi se napao Irak.

Mozemo ocekivati i neki false flag attack ako Iran bude suzdrzan ili barem nesprječavanje nekog iranskog napada koji se mogao sprijeciti, slično onomu sto se dogodilo 7. listopada.
Ace Rimmer13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 07:56   #2017
Quote:
thortwins kaže: Pogledaj post
De facto si ti i svi ti milijuni prosvjedovali u korist genocidnog diktatora koji je pobio desetine tisuća vlastitih građana , čak i bojnim otrovima na civilna naselja, započeo nekoliko osvajačkih ratova u kojima su poginuli i ostali invalidnima milijuni, tiranizirao vlastiti narod, ...

Onako, u najmanju ruku nešto čime se baš i nije za hvaliti...
Sigurno nisu svi, manjina je bila ravnodušna prema ovom što si nabrojio, no rezultat napada na Irak, Afganistan i Libiju krajnje je problematičan.
Možda su postojale druge opcije djelovanja, a ako se već interveniralo, trebalo je osposobiti tamo demokratske institucije.
Što se na kraju dobilo ?
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 07:57   #2018
Quote:
knedlaugrlu kaže: Pogledaj post
A tih 300 civila nisu imali pojma da su potencijalne mete jer ispod sebe imaju potencijalne vojne mete. Izabrali su krive susjede.

Za razliku od 300 potonjih sa sigurnošću tvrdim da ispod moje zgrade i u mojoj zgradi u Zagrebu nema bunkera u kojem se skrivaju pripadnici huta, hezbolaha, hamasa i ostalih pripadnika koji vjeruju da ih nakon smrti čekaju djevice.

Inače moram priznati da je dobar potez napravio Bibi. Odlično isplaniran udar na one koji teroriziraju tvoju zemlju.

Jedno pitanjce onako čisto iz znatiželje budući da postoji nekakva šansa da nam se to desi. Iz Bosne njih par stotina mrzitelja kršćanstva prodre u Slavonski Brod, pokolje i siluje što stigne vrate se nazad u bosnu dok ekipa iz tuzle roka raketama po osijeku i vukovaru a vrli zapovjednik istih iz centra Sarajeva se moli alahu i pozdravlja uspješnost akcije protiv neprijatelja. A isti je u zaštiti te države i slobodno šetucka po Sarajevu. Što bi očekivao od naše vlade i predsjenika?
Jako dobar post, nazalost nije u skladu sa idejama nekih modova.

Dodao bih da si propustio dopisati: Iz Bosne njih par stotina mrzitelja kršćanstva prodre u Slavonski Brod, pokolje i siluje što stigne vrate se nazad u bosnu sa nekoliko stotina zarobljenika civila, staraca, zena i djece.

I da odgovorim na pitanje jer od forumasa koji brane svinje iz hamasa i hezbolaha pravog odgovora dobiti neces.
Ocekivao bih da naprave sve sto mogu da obje grupe napadaca, koljace/otmicare i raketomane kao i sve njihove zagovornike izbrisu sa zemlje.
Old 30.09.2024., 08:04   #2019
Quote:
cestar kaže: Pogledaj post
Sigurno nisu svi, manjina je bila ravnodušna prema ovom što si nabrojio, no rezultat napada na Irak, Afganistan i Libiju krajnje je problematičan.
Možda su postojale druge opcije djelovanja, a ako se već interveniralo, trebalo je osposobiti tamo demokratske institucije.
Što se na kraju dobilo ?
Ako vecina ljudi ne zeli demokraciju treba li istu silom nametnuti?
I je li to onda uopce demokracija?
Zapad je krenuo od krive pretpostavke da svi na svijetu zele zivjeti u demokratskom drustvu, a sto nije istina. Neki na zapadu to ne zele ni shvatiti ni prihvatiti, ali to je njihov problem, a ne problem tih drustava.
Na BI bi ljudi na potpuno slobodnim izborima ponovo izabrali svoje kraljeve, seike itd. Mozda u nekoj buducnosti to nece biti tako, ali sigurno ne ako im se to silom namece.
Tako da... ne treba se intervenirati. Nisam ni da se intervenira na mula rezim. Neka se urusi sam. To je idealni scenarij.
Naravno, ako isti rezim ugrozava okolne zemlje, treba ga smjestiti na mjesto... unutar vlastitih granica i silom ako je potrebno, a cesto je jer takvi rezimi samo taj jezik razumiju.
Vrlo brzo shvate i korigiraju se. Iran je bas primjer, a i Rusija.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2024., 08:05   #2020
Quote:
bubi mir kaže: Pogledaj post
Kao sto rekoh:

Chanell12 je ponovo proveo istrazivanja i po tome rejting NEtanyahua raste kao i njegove stranke Likud.
Likud i dalje ne bi mogao samostalno sastaviti vladu. NEtanyahu ima prednost pred svim mogucim konkurentima ukljucujuci i BEnnya Gantza i Lapida. Da su danas izbori on bi ih pobijedio. Prije rata Gantz je imao prednost pred njim i drzao ju je jako dugo.
Popularnost Ben-Gvira kao i njegove stranke jako pada, ali to ide u korist Likuda. Ti glasovi se njima pretacu.

Nakon sto je i sluzbeno uklonjen NAshrallah bile su feste po Tel Avivu i drugim gradovima ( moze se naci na drustvenim mrezama). Netanyahu je ponovo postao Bibi. Vidjet cemo do kada.
Osim toga, njegov govor u UN se smatra jakim. DObrim. Osobito u kombinaciji sa napadom za eliminaciju Nashrallaha koji je od tamo odobrio i stvari se mijenjaju. KSA poziva na eliminaciju vode Huta.
Mossad kaze... ne morate nam dva puta reci( sala).

Edit: Izraelu je puno vazniji Abrahamski savez. Zemlje jos nisu spremne " izaci", ali taj savez je cilj od kojeg se nece odustati. To je vazno i USA je vazna.
EU ima svojih problema i previranja zbog kojih je blokirana. Manje-vise.
Nije mi drago što sam pogodio, no ponovni uspon "kralja Bibia" sam prenio još početkom godine.
Do kada će biti spasitelj Izraela ? Dok ne naiđe na problem koji neće moći riješiti najmodernijim naoružanjem.
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:03.