|
|
13.08.2013., 19:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
|
|
|
14.08.2013., 16:02
|
|
Protunarodna vlast
Registracija: Dec 2007.
|
Ide li tko sutra u Crikvenicu? 
|
|
|
14.08.2013., 16:57
|
|
Nema me
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
wand_1 kaže:
Nisu lopatice loše, ali nekad su okrutne prema ramenima. Ako tražiš osjećaj probaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=k28oy3DCu48
Ili još jednostavnije, dok ih nabaviš probaj 15-ak minuta plivati kraul sa zatvorenim šakama (ali blago bez stiskanja) pritom pazeći na tehniku.
Iznenadit ćeš se što se dogodi kad ih skineš rukavice, odnosno ponovno otvoriš šake. Teško da postoji bolja metoda za poboljšavanje osjećaja za vodu, a time i tehnike.
|
što misliš da ću lopaticama uhebat ramena? ozlijedu si napravit  mene zatežu ramena nakon treninga, al to je ugodan osjećaj, ono da znam da se nešto radilo, to volim, kad poslije zateže sve po malo, tad znam da je bilo dobro
hmm, pitanje jel tog uopće ima kod nas, jedva sam lopatice u zagrebu nabavila  to moraju biti neke specijalne rukavice za plivanje, ili ovako obične gumene
fala na savjetu
ne sviđaju mi se šveđanke, izgledaju mi prekomplicirano...
imam arenine neke što imaju taj most prilagodljiv nosu, al meni se to tak prikelji i ureže onda.. morat ću malo po dućanima isprobavat, fala na savjetima.. kad kupim javit ću što sam uzela
Quote:
Smotani2 kaže:
Ide li tko sutra u Crikvenicu? 
|
sporadi čega 
|
|
|
14.08.2013., 17:33
|
|
Moderator
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Alicia_K kaže:
što misliš da ću lopaticama uhebat ramena? ozlijedu si napravit  mene zatežu ramena nakon treninga, al to je ugodan osjećaj, ono da znam da se nešto radilo, to volim, kad poslije zateže sve po malo, tad znam da je bilo dobro 
|
Ne, ok je, nemam ništa protiv lopatica, samo kod nekih rekreativaca izazovu previše naprezanja na ramena, s obzirom da su rekreativci mahom odrasle osobe bez prethodnog iskustva u sportu i da nemaju baš fleksibilan rameni pojas.
Kod tebe je ok...Što funkcionira to se ne mijenja..Lopatice su ok za plovnost, brzinu zamaha, neki kažu i za osjećaj iako ja mislim da plivanje sa zatvorenim šakama nema konkurenciju što se tiče pojačavanja osjećaja za vodu.
Kod nas nema ništa  (to je samo moj dojam, nisam ni gledao) Ne treba nabaviti baš te rukavice, za početak probaš plivati sa zatvorenim šakama, to je ista osnovna stvar koju nude rukavice. Prvih par minuta izgleda kao da ti je netko oduzeo pravo da se koristiš rukama, neki solidni plivači imaju osjećaj kao da će se utopiti, ali mozak ubrzo kompenzira nedostatak signala sa proprioceptora u dlanovima i pristima i automatski počneš stjecati daleko veću svijest o vlastitoj tehnici i osjećaju za vodu. Kad ih skineš (ili ako ih nemaš samo otvoriš šake) odjednom dolazi lavina novih informacija i izgleda kao da je netko upalio svjetlo..
A Americi u ranom dijelu sezone plivači ih koriste jako često..jer je osjećaj za vodu i plovnost nešto što nema svaki plivač, pa se i to mora učiti.
Ako budeš zadovoljna efektima plivanja sa zatvorenim šakama i bez rukavica lako ćeš ih nabaviti ili napraviti sama, a možda ti uopće niti ne trebaju. Jedino što rukavice nude dodatno jest da ti same zatvaraju šaku pa ne moraš misliti na to i što su neoprenske pa dobro klize u vodi..
Zadnje uređivanje wand_1 : 14.08.2013. at 17:40.
|
|
|
14.08.2013., 20:38
|
|
Protunarodna vlast
|
Quote:
Alicia_K kaže:
...
sporadi čega 
|
Plivački maraton Šilo - Crikvenica, naravno!
|
|
|
14.08.2013., 23:56
|
|
Nema me
Registracija: Apr 2011.
|
wand_1 hvala na savjetima
probat ću ovo s šakama čim prije baš me zanima
s lopaticama sam više nego zadvoljna, otkad ih imam stekla sam bolju tehniku, kondiciju, super su mi..
|
|
|
15.08.2013., 22:19
|
|
KLOK
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Smotani2 kaže:
Plivački maraton Šilo - Crikvenica, naravno!
|
Smotani jesi bio?
Ja, naravno, nisam dovoljno "trenirala".
Tri i pol km isplivam u komadu, ali za koliko, prije dam one stvari, nego što priznam.
Djeca pobjeđuju, lagana, mlada. 
|
16.08.2013., 06:47
|
|
Protunarodna vlast
|
Quote:
Ostoja Grubica kaže:
Smotani jesi bio?
Ja, naravno, nisam dovoljno "trenirala".
Tri i pol km isplivam u komadu, ali za koliko, prije dam one stvari, nego što priznam.
Djeca pobjeđuju, lagana, mlada. 
|
Naravno da jesam.
No, uzalud.
Zbog bure otkazana utrka.
Ništa strašno, osim što se već 4 dana znalo da će puhati bura, pa su mogli i otlkazati ranije, da se ne sakuplja 300+ ljudi i čeka šro će biti.
Šteta, potrošilo se a nije se plivalo. Čak nisu htjeli ni razmisliti o prijedlogu da se otpliva 3-4 ture uz rivu, onako, simbolički (uz rivo more nije bilo uzburkano).
Neozbiljno s njihove strane; bar znam da me više neće tamo vidjeti.
Zanima me kakve bi reakcije bile das smo takvo nešto napravili mi, kontinentalci.
Na kraju, ispao je solidan izlet; otišli smo na Kačjak, prekrasnu, mirnu uvalu, i tamo sam otplivao cca 4 km.
|
|
|
17.08.2013., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
Smotani2 kaže:
Naravno da jesam.
No, uzalud.
Zbog bure otkazana utrka.
Ništa strašno, osim što se već 4 dana znalo da će puhati bura, pa su mogli i otlkazati ranije, da se ne sakuplja 300+ ljudi i čeka šro će biti.
Šteta, potrošilo se a nije se plivalo. Čak nisu htjeli ni razmisliti o prijedlogu da se otpliva 3-4 ture uz rivu, onako, simbolički (uz rivo more nije bilo uzburkano).
Neozbiljno s njihove strane; bar znam da me više neće tamo vidjeti.
.
|
Ja sam se za trku ustao u pola 5 ujutro i vozao se do Crikve, da mi tamo kažu da nema trke i da ne vraćaju pare. Super, još k tome ja najbolje plivam po valovima, uživao bih u trci da su nas pustili.
Ovako sam kupil jeftinu bijelu majcu sa konzumom na leđima za 100 KN i još sam išao po nju u Crikvenicu. Totalna banana
|
|
|
17.08.2013., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Nemojte ljudi lopatice koristiti ako niste plivači sa 10 godina iskustva. Razvaliti ćete si ramena samo tako. Radije koristite one kontra lopatice za učenje tehnike.
|
|
|
18.08.2013., 13:06
|
|
Protunarodna vlast
|
Quote:
Biondi kaže:
Ja sam se za trku ustao u pola 5 ujutro i vozao se do Crikve, da mi tamo kažu da nema trke i da ne vraćaju pare. Super, još k tome ja najbolje plivam po valovima, uživao bih u trci da su nas pustili.
Ovako sam kupil jeftinu bijelu majcu sa konzumom na leđima za 100 KN i još sam išao po nju u Crikvenicu. Totalna banana
|
Također, isto.
Više me neće tamo vidjeti.
|
|
|
18.08.2013., 17:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Hej, može savjet u vezi bazena u Zagrebu? Kakav je bazen kod Doma sportova u usporedbi sa Mladosti na Jarunu? Tamo sam bila jednom i bila je ogromna gužva pa se gotovo nije dalo plivati. Dom sportova mi je sad praktički susjed pa mi se neda dolje do Jaruna  . I dal postoje u klubovima nekakve rekreacijske grupe ili mogu recimo trenirat u natjecateljskoj ali kao rekreativac?  Trenirala sam plivanje nekih 5 godina u osnovnoj/srednjoj pa bi bilo zgodno kad bi postojale neke rekreativne grupe.
|
|
|
22.08.2013., 23:34
|
|
KLOK
|
Isprike, ako nije tema. Gore nema nikoga. 
Dakle, otišao mi kostim. Ja obično uzimam u Outletu u Gajevoj; ubodem uvijek nešto za prihvatljivu cijenu.
Imaju u ponudi, jedan Arenin, duplo prošiven, otporan na klor, ima patent na leđima, visoko do vrata. Prilično je zatvoren i sav onako, vrlo stisne.
Duplo snižen s 579 na 290 ćuna. Kažu da je to kostim za vaterpolo.
Kakav je za plivanje? Ima li tko iskustva?
Prosim fino.
http://www.xco.co.za/products/view/id/487
Žao mi je za maraton, dečki.   Ja sam prije jedno mjeseca pukla do Crikve, namjerno, da onjušim teren. Ali zaključila sam da s brzim juniorima nema smisla mokriti gaća. 
|
23.08.2013., 05:40
|
|
Protunarodna vlast
|
Ne možeš nabaviti preko neta povoljnije? 
|
|
|
23.08.2013., 13:23
|
|
KLOK
|
Quote:
Smotani2 kaže:
Ne možeš nabaviti preko neta povoljnije? 
|
Dobaci koji link na PM, ako se ne smije ovdje.
Biondi, objasni malo.
|
23.08.2013., 13:32
|
|
Protunarodna vlast
|
Quote:
Ostoja Grubica kaže:
Dobaci koji link na PM, ako se ne smije ovdje. 
|
Pokušaj ovdje:
http://www.wiggle.com/
|
|
|
23.08.2013., 14:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2013.
|
Jel netko zna di u Hrvatskoj se moze polagati za trenera plivanja ili pomocnog trenera plivanja.Neki tecaj,obuka bilo sta?
|
|
|
24.08.2013., 09:21
|
|
Registrirani korisnik
|
Uf, koje šugavo vrijeme, taman za forumiranje. Jarunska liga sutra za hrabre
Biondi, objasni malo.[/QUOTE]
Ako sam dobro skužio tema je plivanje s lopaticama.
1. Ideja plivanja s lopaticama je "bildanje" ramenog pojasa i svih pripadajućih mišića. Međutim ako plivaš aerobno, znači velike dionice u komadu, onda to nije to. Po meni lopatice imaju smisla na kratkim sprint dionicama za dizanje specifične snage ramena.
2. Mogućnost ozljede ramena je ogromna. Drugo su klinci koji plivaju 3 sata dnevno i koji su izrasli tako da im muskulatura ramena to izdrži. Mi u godinama ( i sa kojom kilom previše) riskiramo ozljedu s takvim gadgetima.
3. Koja je svrha daljinskog plivanja s lopaticama? Stalno plivaš s njima i onda odeš na trku. Skineš ih i sve je totalno drugačije, ritam, osjećaj, otpor vode, drugi sport.
4. Primjetio sam različita iskrivljavanja tehnike sa lopaticama. Jedno je da ljudi plivaju sa totalno ravnim rukama i izuzetno niskim brojem zaveslaja. Drugo sam vidio da ljudi nesvjesno spuštaju laktove jer im je otpor vode prevelik, pa na taj način isključe podlaktice.
5. Ja volim lopatice za isplivavanje poslije jakog treninga. Dugački zaveslaji na niskom broju jedno 300-500m, taman za istezanje mišića i smirivanje pulsa.
To nije samo moje mišljenje, to sam pročitao u Total immersion-u. Bolje su mi o one antilopatice, s njima nema nikakvog otpora kroz vodu. One uče plivače kako ujednačiti zaveslaj da probijanje vode bude što manje. Također s njim se stječe "high elbow" položaj pošto nema otpora na dlanovima, pa treba gurati s podlakticama. Kad njih skineš onda tek poletiš.
Ispričavam se na poduljem postu. Također dozvoljavam da sam u krivu, molim pametnije da me isprave.
|
|
|
24.08.2013., 16:05
|
|
Moderator
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Biondi kaže:
Ako sam dobro skužio tema je plivanje s lopaticama.
1. Ideja plivanja s lopaticama je "bildanje" ramenog pojasa i svih pripadajućih mišića. Međutim ako plivaš aerobno, znači velike dionice u komadu, onda to nije to. Po meni lopatice imaju smisla na kratkim sprint dionicama za dizanje specifične snage ramena.
2. Mogućnost ozljede ramena je ogromna. Drugo su klinci koji plivaju 3 sata dnevno i koji su izrasli tako da im muskulatura ramena to izdrži. Mi u godinama ( i sa kojom kilom previše) riskiramo ozljedu s takvim gadgetima.
3. Koja je svrha daljinskog plivanja s lopaticama? Stalno plivaš s njima i onda odeš na trku. Skineš ih i sve je totalno drugačije, ritam, osjećaj, otpor vode, drugi sport.
4. Primjetio sam različita iskrivljavanja tehnike sa lopaticama. Jedno je da ljudi plivaju sa totalno ravnim rukama i izuzetno niskim brojem zaveslaja. Drugo sam vidio da ljudi nesvjesno spuštaju laktove jer im je otpor vode prevelik, pa na taj način isključe podlaktice.
5. Ja volim lopatice za isplivavanje poslije jakog treninga. Dugački zaveslaji na niskom broju jedno 300-500m, taman za istezanje mišića i smirivanje pulsa.
To nije samo moje mišljenje, to sam pročitao u Total immersion-u. Bolje su mi o one antilopatice, s njima nema nikakvog otpora kroz vodu. One uče plivače kako ujednačiti zaveslaj da probijanje vode bude što manje. Također s njim se stječe "high elbow" položaj pošto nema otpora na dlanovima, pa treba gurati s podlakticama. Kad njih skineš onda tek poletiš.
Ispričavam se na poduljem postu. Također dozvoljavam da sam u krivu, molim pametnije da me isprave.
|
Ja bi se složio s tobom. Nisam ljubitelj lopatica, ali vidim da su raširen rekvizit za plivanje. Po meni, za većinu rekreativaca one predstavljaju opasnost za ozljedu ramena. Druga je stvar ako je netko mlad, fleksibilan, mobilan, uravnotežene muskulature..npr. ima dobru plivačku tehniku i može napraviti slobodni handstand od minute  I da, nema logike s njima plivati duge dionice, to je više za sprinteve, ali po meni daljinsko plivanje može teoretski istrpjeti nešto lošiju tehniku, a sprint ne može.
Radije sam za pomagala koja će poboljšavati tehniku i osjećaj za vodu, kao što su fistgloves ili male plivačke peraje za usavršavanje tehnike za delfin ili sprint slobodnim stilom..
|
|
|
24.08.2013., 19:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Slažem se u potpunosti za lopatice.
A što se tiče plivačke opreme o kojoj je bilo riječ par postova ranije, imate Speedov dućan na ulazu u park Mladost na Savi, nije velik, ali nađe se raznih stvari, pa bacite pogled ako ćete biti u bilzini.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:52.
|
|
|
|