Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane |
|
|
06.02.2012., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Dobar ti je ovaj smajlić... ovako i ja izgledam trenutno  ...
žao mi je za +1,5 kg.... ali dobro da si se vagala, odmah vidiš da si krenula u nepoželjnom smjeru i to ćeš zaustaviti...
Kako je vani hladno, tijelo nas naprosto pita više papati (valjda mu treba više energije da se zagrije na ovoj hladnoći  )... to se bar meni dešava, pa sam onda ubacila veće količine juhe (domaće narafski) svaki dan... zatomi mi glad, a kao da me i zatopli i okrijepi  ... jučer sam za večeru umjesto planiranog jogurta smazala pun pijat juhe... i nakon nje nije me više pitalo za papanje...
BTW, popečke ću peći na PEK papiru u pećnici ....a inače kad tako pečem sve pošpricam s masl. uljem (stavim ga u onu špricu)... više ništa ne pečem u onom dubokom ulju otkad se pazim masnoća ko samog vraga....
|
|
|
07.02.2012., 11:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
ovi smrznuti smajlići su štosni
joj santa, nadam se da si se ugrijala iako znam da je teško ugrijati se strujom...
kod mene grije toplana, radijatori su vreli a svejedno nije pretoplo...
veliki su minusi i teško je ugrijati prostor na bilo koji način...osim možda nekom peći na drva...obožavam takav način grijanja, samo eto
ovaj plus kg kod mene nije neočekivan jer jedem više zadnjih tjedana...a krećem se manje
jedem sve kao i do sada, jedino količinski nešto više...ne jedem slatkiše, kekse, nikakve grickalice...ništa od tih takvih namirnica...
što god tko rekao o prehrani zimi, pogotovo na ovim polarnim hladnoćama, ali osjećam da moram pojesti malo više...treba mi energije..
ovo za juhe se slažem...juhe i variva...da, toga bi sada trebalo što više..toplo, zasitno, krijepi a nema tako puno kalorija 
|
|
|
09.02.2012., 09:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Jutro curke moje mile, zima dere pa dere 
Što reć, u plusu, užas.
Cure šta ćemo, pod hitno se moramo upristojit 
Poz i želim vam toplo
|
|
|
10.02.2012., 10:12
|
|
Registrirani korisnik
|
dobar dan svima...
zima je stisnula, ali neće još dugo 
doći će brzo topliji dani i moramo se malo uozbiljiti i nastaviti kako smo si isplanirali
cilj nam je 75 i to možemo i moramo dostići
hajde vallys, nemoj posustati...pokazala si da možeš!
nikome nije lako ovih ledenih dana kontrolirati se još i oko hrane...pa to je valjda normalno...kako kažu, treba slušati tijelo a tijelo nam sada traži energije i topline
|
|
|
14.02.2012., 11:10
|
|
Registrirani korisnik
|
drage kombinirke, pa gdje ste?
sretno vam Valentinovo
(kod mene je ovako  )
|
|
|
16.02.2012., 15:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Hi curke 
Malo me poslase vanka gdje sam naslagala 90kg 
sve to moji zubi skosali 
nema veze bilo mi sve fino sada je vrijeme da se pokrenem i da prihvatim promjene na koje sam se sama odlucila
Jucer provela vezbajuci 1.40h 
20min bicikal 20min trake lagano uzbrdo 1h ajrobika
skolica trcanja jos nije krenula trebalo krenuti pocetkom Mar ali odgodise zbog vremena. Nema veze krenut ce i to  do tada vezbujemo u zatvorenom
Poceh pisati dnevih prehrane (jedenja) 
Danas:
06:45h pola salice crne kave bez icega
D: 08h 2 Ž zobenih, 4 suhe sljive, 1 Ž lanenih
10:45h zeleni caj
11:30h 1 jabuha, 1 šaka badema
13:15h pileci mali batci na saft sa sakom tjesta (necem vise jesti tjesto) i jedna svjeza crvena paprika
V: budemo vidjeli

|
17.02.2012., 09:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Dobro jutro kombinirkice, gdje ste!?!?
Znaci jucer je izgledalo:
06:45h salica crne kave 
D 08h 2 zlice zobenih, 1 casa jogurta, 4 suhe sljive, 1 zlica lanenih
10h zeleni caj (bez meda, bez icega)
11:30h 1 jabuka , saka badema
R 13:15h 4 pileca mala batka (saft) sa tjestom (saka) 1 crvena friska paprika
V 19h 3 krilca iz safta, 1 crvena friska paprika, 3 snite domaceg kravljeg sira (iz kalupa onak polu suhi - dobro da sam se zustavila to bi mogla jesti i jesti!!)
16.02.2012 => prvi dan bez slatkisa
Za danas je u planu:
07h salica crne kave 
D 08h 2 Ž zobenih, casa jogurta, 3 suhe smokve, 1 zlica lana
sada ce biti neki vocni caj sa medom
11:30h 1 kruska
R 13h dinstane mahune i malo domace suhe kobasice
16h malo badema
V jogust 500g i onaj fini domaci sir
u 17h vezbovanje malo biciklo malo traka i 1h ajrobika
bas se veselim
javite se, pisite, nemojte nestati trebam vas!!!!!!!!
Zadnje uređivanje Ms Ladybug : 17.02.2012. at 10:51.
|
|
|
20.02.2012., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
|
dobar dan
ne znam gdje su svi nestali 
dal' su odustali ili skinuli sve suvišne kile pa im više ne treba društvo sa foruma...ako su smršavili super, ako nisu onda će se valjda javljati 
možda svi čekamo sunce i ponovni klik
kod mene nema bitnih promjena...jednu kilu sam u plusu stalno i nikako opet krenuti prema minusu...koštala me je ova zima, ne toliko zbog hrane-iako i zbog nje, koliko zbog smanjene aktivnosti...nisam išla redovno na aerobik, nisam išla na hodanje ali i papala sam malo više..to je ta količina koja je vječni problem 
neću odustati od cilja koji imam i potrudit ću se dostići ga...
znam što moram, i to moram trajno...lijepo je biti opušten i jesti sve po redu...uživati u hrani bez zadrške, ali manje je lijepo stati na vagu i pogledati se u ogledalo...ili ići tužan od dućana do dućana tražeći neki komad odjeće u koji ćemo stati i da je pri tome moderan i prikriva viškove od deset i više kila..
pogotovo sada ide proljeće, ljeto kada je teško kamuflirati se odjećom
Ms Ladybug...super da si se odlučila na promjene i krenula 
nije lako i nikada neće biti...mi koji volimo papati i skloni smo debljanju uvijek moramo biti na kočnici...
vidim da je jednako teško, ako ne i teže, ovo nazovimo održavanje...iako nisam još u pravoj fazi održavanja jer trebam smršaviti barem još nekoliko kila 
|
|
|
17.05.2012., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
santa.rka kaže:
linazg... ja ne pazim kad što jedem, već nasrojim paziti na količine (kalorisjki unos odokativnom metodom   ), ali ne bi rekla da je za sir bolji unos prijepodne... mislim da za njega možeš jesti u bilo kojem obroku cijeli dan... ipak je to protein (dok npr. za UH kažu da ih je bolje minimizirati/preskočiti u večernjem obroku).... Vidjet ćeš kako ti tijelo reagira.... A i cure će ti ovdje napisati svoja iskustva...
Ja sam recimo skužila da meni večere moraju biti lakše (mislim na kalorijski unos) bez obzira od čega se sastoje  ...
::::::::::::::::::::::::
A tko zna šta je onom našom trudnicom? aleksansdra_zg... jesi rodila ?
|
Pozdrav mojim dragim kombinirkama!
Nadam se da me se sjećate! Da, rodila sam 05.03. predivnog dečka po imenu Vito! Pa, kako ste mi?
|
|
|
02.07.2012., 09:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Drage kombinirke, pa gdje ste..?  Prestale kombinirati...?
|
|
|
02.07.2012., 10:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
alexandra_zg kaže:
Drage kombinirke, pa gdje ste..?  Prestale kombinirati...?
|
pozdrav i tebi 
ne znam gdje su svi nestali...vjerojatno je svima malo dosadilo ili su ih stisnule obaveze...tko će znati 
ja navratim makar pogledati teme o mršavljenju, ove koje su aktivne...inače sam si dosta dobra, uhodala sam se oko izbora hrane i kuhanja a i kile su pod kontrolom...nisam došla do onih željno očekivanih 75, ali nema veze...mislim, ima veze i željela bih još koju kilu smršaviti samo što nikako ne ide...fali mi malo odlučnosti...ali u globalu sam zadovoljna pa zato valjda i ne forsiram
kakvo je stanje kod tebe s obzirom na trudnoću i bebicu?
čestitam na bebaču 
|
|
|
14.07.2012., 23:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
rossana kaže:
pozdrav i tebi 
ne znam gdje su svi nestali...vjerojatno je svima malo dosadilo ili su ih stisnule obaveze...tko će znati 
ja navratim makar pogledati teme o mršavljenju, ove koje su aktivne...inače sam si dosta dobra, uhodala sam se oko izbora hrane i kuhanja a i kile su pod kontrolom...nisam došla do onih željno očekivanih 75, ali nema veze...mislim, ima veze i željela bih još koju kilu smršaviti samo što nikako ne ide...fali mi malo odlučnosti...ali u globalu sam zadovoljna pa zato valjda i ne forsiram
kakvo je stanje kod tebe s obzirom na trudnoću i bebicu?
čestitam na bebaču 
|
Nakon poroda u mjesec dana od 17 kg viška ostalo mi samo 3 za skinuti.. Sve otišlo u prvom mjesecu vjerojatno najviše zbog dojenja. Sve je super samo mi maleni reagira na neke alergene iz hrane pa sam sad prošla na makrobiotsku hranu u kombinaciji s raw hranom, pa eto to je novitet. Makrobiotiku uvela priije dva mjeseca a raw food tek nedavno. Ne znam dal se sjećate al u trudnoći mi nije pasalo mlijeko, e sad primjećujem da ni maleni ne smije mlijeko, ne znam da li je to povezano ili sasvim slučajno tako da sad konzumiram mlijeko/napitak od riže, badema, pira.. Većinom sama radim te napitke.. Počela sam čak i sama klice uzgajati.
Kilažom zadovoljna samo mi ponekad nedostaje stara prehrana.. 
|
|
|
06.08.2012., 19:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Kombinirke drage, pa gdje ste..?! Izgleda da sam je jedina "preživjela"... 
|
|
|
07.08.2012., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
alexandra_zg kaže:
Kombinirke drage, pa gdje ste..?! Izgleda da sam je jedina "preživjela"... 
|
Hej,kako si ?
ma i ja sam tu,samo sam se sklonila kad je ovdje postalo presvadljivo,jer to nije moj stil 
i onda je sve zamrlo...
nadam se da si dobro i da je bebać još bolje 
|
|
|
10.08.2012., 23:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ekatica kaže:
Hej,kako si ?
ma i ja sam tu,samo sam se sklonila kad je ovdje postalo presvadljivo,jer to nije moj stil 
i onda je sve zamrlo...
nadam se da si dobro i da je bebać još bolje 
|
Eeej! Pa, kako si? Ja sam ti ok, junior je super!  Evo, sve po starom osim novog režima u prehrani..  Najnovija kombinacija je: raw food i makrobiotika.. Počela zbog malog a sad mi se sve čini da ću ovako nastaviti i dalje.. Trenutno sam jako zadovoljna rezultatima..
Btw. Sjećaš se one naše priče o soji? Imala si pravo. Sve je samo ne dobra.. 
|
|
|
12.08.2012., 22:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
alexandra_zg kaže:
Eeej! Pa, kako si? Ja sam ti ok, junior je super!  Evo, sve po starom osim novog režima u prehrani..  Najnovija kombinacija je: raw food i makrobiotika.. Počela zbog malog a sad mi se sve čini da ću ovako nastaviti i dalje.. Trenutno sam jako zadovoljna rezultatima..
Btw. Sjećaš se one naše priče o soji? Imala si pravo. Sve je samo ne dobra.. 
|
baš me raduje da si dobro...
naravno podržavam raw,nastojim i ja dosta toga jesti prirodno,samo sam malo lijena...  ma zauzeta s malom unukom po cijele dane pa i nemam toliko vremana za pripremu i razmišljanje...
čuj,ako tebi to paše to je super....našla si svoj model prehrane....
soja  šta čini marketing....
ali dobro je da mi ipak znamo kakava je to namirnica,u moja usta tenkjuverimač 
ja sam i dalje na lchf i super sam,turbo baka 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:41.
|
|
|
|