|
|
11.11.2014., 08:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Jutro sanjači i tumači…
Evo jednog sna…. Vani smo, sjedim na nekakvoj klupici u blizini ceste. Sa mnom je još netko, ne znam tko i jedan moj poznanik. Ne izgleda ko u stvarnosti, ali znam da je on, pričamo o stvarima o kojima pričamo kad se vidimo. Na trenutak je on dijete. To dijete sjedi meni s lijeve strane. Obućeno je samo u nekakav bijeli bodi i čvrsto je stisnuto uza me. Ne znam što govorimo, ni da li zaista govorimo, ili su to samo misli, ali nešto tipa da je tako dobro što čuvamo jedno drugo. Dijete ponovno postane taj muškarac. Ima bujnu, raščupanu smeđu kosu i govori da mora ići. Na odlasku priča da ga cijeli tjedan ne bude u tom i tom gradu, ali nas (mene i tog nekog tko je sa mnom) poziva da dođemo u mjesto na kojem će biti. Smije se i digne glavu tako da mu vidim prva dva zuba. Jedan je ravni, a drugi stoji unutra na koso, ali ne jako, tek toliko da nisu pravilni.
|
|
|
11.11.2014., 08:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|

Nocna mora sinoc!
Ispricavam se sto vas zatrpavam snovima, ali ovo je bilo uzasno!
San je bio dosta zbrckan, jako puno slika i svega, vise kao puno fleshova koji se redaju jedan za drugim, ali pokusat cu to nekako suvislo opisat....
Dakle, isla sam na more sa nekim ljudima koje ja u snu poznajem, ali u zbilji nemam pojima tko su.
Trebali smo ici busom ali zbog necije pogreske smo fulali bus i nasli se usred nekakvog kamenjara, po izgledu bi rekla da je nekakav otok u dalmaciji, ono ostro bijelo kamenje.
Znaci, samo odjednom mi jesmo na moru i rebamo se vratiti natrag kuci ali smo usli u krivi bus i morali smo izac na tom kamenjaru i snaci se da dodjemo do Zagreba. Ja hodam po tom kamenjaru i pogledam dolje, kad ono stopala mi krvare od tog ostrog kamenja, ja ljuta na tog nekoga jer njega krivim sto smo se nasli tu gdje jesmo.....
Samo odjednom drugi flesh, u nekakvom sam odmaralistu na moru, sa par ljudi, medju njima i djevojcica od kojih 10tak godina koja radja!  
Stvari su otisle krivim putem, mala krvari uzasno jako, ja joj pokusavam pomoc ali sve sto vidim oko sebe je krv, uzasno puno krvi, i ja sam sva krvava i vicem da mi netko dodje pomoc, da zovu hitnu jer ce i mala i dijete umrijet ako im netko strucan ne pomogne
Samo odjednom iduci flesh, na plazi sam sa tim istim ljudima i tom djevojcicom i tamo su nekakvi standovi sa glupostima i ona si gleda nekakvu torbicu ali joj teta koja prodaje kaze kako nema dovoljno novaca za to i neka si radje kupi nekakav prsten, ona ga kupuje i odlazi natrag na plazu kod ostalih sta su sa nama a ja ostajem i kupujem tu torbicu da ju iznenadim, medjutim kad se vratim na plazu nje nema sa nasom grupom, ja izbezumljena lutam plazom i trazim ju, ljuta sto je tako neodgovorna a tek je rodila i nalazim ju sa starijim nepoznatim parom kako sjedi, odvlacim ju od njih i ljutim se govoreci joj kako moze biti tako glupa, zar ne shvaca da to mogu biti nekakvi pedofili koji ce joj nauditi......
Nakon toga me sin probudio.....
Sta mi se dogadja, vec mjesecima nisam sanjala nista lijepo, i nekako precesto sanjam male bebe, ili ja radjam ili netko drugi. Ali uvijek je u pitanju novorodjence.
Pomoc!
|
|
|
11.11.2014., 08:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
nebeski prah kaže:
Katarina7,hvala..Samo mi nije jasna ova magla u snu,kazes da ona predstavlja ogranicenja koja su me sprecavala da zivim potpunije..imala sam divno djetinjstvo,bezbrizno..pa me malo to buni,ne znam ni sama sta ta magla predstavlja ...ali u svakom slucaju hvala ti.
Landone,da mi nisi rekao,ne bih primjetila..
Da,slazem se sa tobom,dobro je ponekad sjetiti se lijepih slika iz proslosti..
|
Slika iz djetinjstva je matafora. Propust ili taj osjećaj da je nešto propušteno, odnosno da nije iživljeno, ne mora se odnositi na djetinjstvo. Nešto ti nije jasno, nešto nisi vidjela. To može biti vrlo bliska prošlost, ili je možda sad, ovaj trenutak. Baš mi je lijep ovaj tvoj san, premda ima te nesigurnosti i nejasnoća u njemu.
Slike djetinjstva provlače se kroz snove tijekom cijeloga života. One su pečat i iskon sve simbolike u snu. Trenutak u kojemu živimo odražava se često u njihovim varijacijama: sada je nešto nestabilono, nesigurno pod tvojim nogama. Možda nisi sigurna kako postupiti, možda ne vidiš jasno sve činjenice i okolnosti. Povezala sam tu maglu s prošlošću, ali ona je, opet kažem, samo metafora za nejasnu situaciju.
|
|
|
11.11.2014., 09:38
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
@Noleani
Jeste li dva dana prije sna konzumirali veće količine alkohola? Sama arhitektura sna upućuje na akutni umor kao posljedicu mamurluka od prethodnog dana.
a sama tematika sna govori da živite jedan vrlo nesređen život prepun briga i problema. Mala primanja, krediti, nemate životnog partnera... itd, itd
|
|
|
11.11.2014., 11:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
@Noleani
Jeste li dva dana prije sna konzumirali veće količine alkohola? Sama arhitektura sna upućuje na akutni umor kao posljedicu mamurluka od prethodnog dana.
a sama tematika sna govori da živite jedan vrlo nesređen život prepun briga i problema. Mala primanja, krediti, nemate životnog partnera... itd, itd
|
Alkohol nisam pila vec sigurno kojih godinu dana, i inace ga rijetko pijem tako da mi je mamurluk nepoznanica.
Brige i problema imam, kao i svi, ali mi je zivot poprilicno sredjen. Stabilan brak, bez kredita, primanja dovoljna da se pokrijemo iz mjeseca u mjesec...
Tako da stvarno ne znam sto bi to bilo da mi muci toliko podsvijest.
Cak sam i pomislila da mi bioloski sat otkucava pa zato toliko cesto sanjam bebe, ali tek sam na pragu 30tih tako da ne vjerujem u to.
Nesto drugo?
|
|
|
11.11.2014., 11:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
katarina7 kaže:
Povezala sam tu maglu s prošlošću, ali ona je, opet kažem, samo metafora za nejasnu situaciju.
|
Hvala ti sto se trudis da nam svima strpljivo objasnis..Sada mi je puno jasnije tvoje tumacenje sna,i ovaj simbol magle.. i meni ja san divan,tako sam se i osjecala u njemu,sem ovog straha na kraju..jedan od retkih kojih se dobro sjecam. 
|
11.11.2014., 12:06
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
Noleani kaže:
Alkohol nisam pila vec sigurno kojih godinu dana, i inace ga rijetko pijem tako da mi je mamurluk nepoznanica.
Brige i problema imam, kao i svi, ali mi je zivot poprilicno sredjen. Stabilan brak, bez kredita, primanja dovoljna da se pokrijemo iz mjeseca u mjesec...
Tako da stvarno ne znam sto bi to bilo da mi muci toliko podsvijest.
Cak sam i pomislila da mi bioloski sat otkucava pa zato toliko cesto sanjam bebe, ali tek sam na pragu 30tih tako da ne vjerujem u to.
Nesto drugo?
|
Uzimate li kakve lijekove koji bi kao nuspojavu mogli imati simptome slične mamurluku.
Jeste li bili izloženi radijaciji u zadnje vrijeme? Rengen ili slično.
Jeste li se otrovali pokvarenom hranom?
|
|
|
11.11.2014., 12:09
|
|
Obliviate
|
Moze netko pomoci?
San je jako cesti, poceo prije jedno 4, 5 godine, sanjala sam ga skoro svakodnevno. Onda nisam sad vec preko dvije godine i prije mjesec dana je sve opet krenulo.
Radi se o nekom hodniku u dvorcu na kojem je tepih kroz cijeli hodnik, imam osjecaj da hodnik nema kraja. U snu sam ja kao curica od 6 godina, trcim kroz hodnik i naganja me neki lik u kaputu, izrazito mrsav, faca mu je crna i ne mogu ga prepoznati ovako izvan sna (u snu imam osjecaj kao da ga poznajem). Ispred njega trci pas, za izrazenim ostrim zubima. Na zidu u tom hodniku se nalaze 10 pravokutnih ogledala, srednje velicine, pa onda jedna baklja, pa opet 10 ogledala, pa baklja, i tako u nadogled.
I ja prakticki samo tako trcim dok ne nabasam na vrata koja su priljepljena na zid (a hodnik i dalje ide ravno), ogromna su i imaju veliku kljucanicu. Oko tih vratiju (na stoku od njih) se nalaze zmije (kao da su one taj okvir vratiju), micu se, ali stoje na mjestu. I onda kako mi se priblizava taj gospodin koji me lovi, nastavim trcati.
I to je prakticki to. San nema zavrsetak, samo se probudim.
Jednom mi se dogodilo da sam se probudila bas na kraju hodnika i taj gospodin je bio valjda metar od mene.
Znam da nije nista posebno, ali neugodno mi je ici spavati jer znam da cu to sanjat. Ne osjecam se ugodno ni u snu, ni kad se probudim.
|
11.11.2014., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
josip-presvetli kaže:
Uzimate li kakve lijekove koji bi kao nuspojavu mogli imati simptome slične mamurluku.
Jeste li bili izloženi radijaciji u zadnje vrijeme? Rengen ili slično.
Jeste li se otrovali pokvarenom hranom?
|
Joj, ne ni to.
Trenutno uzimam samo dodatak vitamina C jer sam malo prehladjena, a sto se tice rengena i pokvarene hrane, nista od navedenog.
|
|
|
11.11.2014., 18:55
|
|
Antikorisnik
Registracija: Aug 2014.
Lokacija: Lijepa naša domovino oj puna izdaica uvjek bila tu se krade danonoćno da bi laž istina bila mila kako si nam zadnja mila si nam ti izjebana mila si nam vragu prodana mila izgubit ćeš svog sina
|
Sanjao sam sebe u sakou i vozim prilično brzi auto,noć je i idem k svojoj vili,onda me jutro probudi i shvatim da me čeka ford stari,trošna jakna i ključ od stana,bilo mi je žao što ono nije stvarnost a ovo san.
|
11.11.2014., 19:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2006.
|
Quote:
learntofly kaže:
.
|
.. a jebate .. zanimljiv san .. .. počekati ćemo ove znalce ..
.. ne izgleda mi ništa strašno .. .. zanimljivo je ponavljanje .. i zastoj u ponavljanju ..
.. sav je u simbolima .. ogledala .. deset .. baklja ..
.. ta vrata .. kojima se možda može pobjeć .. ali zmijski osigurana .. valjda je onuda .. strašno .. .. i imaju veliku ključanicu ..
.. i taj čovjek .. i pas .. .. što su to oni ..
.. ako su djelovi tebe .. zašto su opasni ..
.. vidjeti ćemo ove .. znalce .. .. kate je m+još najbolja valjda .. a i landona cijene ..
|
|
|
11.11.2014., 19:32
|
|
samo sanja
Registracija: Apr 2013.
|
Quote:
learntofly kaže:
Moze netko pomoci?
San je jako cesti, poceo prije jedno 4, 5 godine, sanjala sam ga skoro svakodnevno. Onda nisam sad vec preko dvije godine i prije mjesec dana je sve opet krenulo.
Radi se o nekom hodniku u dvorcu na kojem je tepih kroz cijeli hodnik, imam osjecaj da hodnik nema kraja. U snu sam ja kao curica od 6 godina, trcim kroz hodnik i naganja me neki lik u kaputu, izrazito mrsav, faca mu je crna i ne mogu ga prepoznati ovako izvan sna (u snu imam osjecaj kao da ga poznajem). Ispred njega trci pas, za izrazenim ostrim zubima. Na zidu u tom hodniku se nalaze 10 pravokutnih ogledala, srednje velicine, pa onda jedna baklja, pa opet 10 ogledala, pa baklja, i tako u nadogled.
I ja prakticki samo tako trcim dok ne nabasam na vrata koja su priljepljena na zid (a hodnik i dalje ide ravno), ogromna su i imaju veliku kljucanicu. Oko tih vratiju (na stoku od njih) se nalaze zmije (kao da su one taj okvir vratiju), micu se, ali stoje na mjestu. I onda kako mi se priblizava taj gospodin koji me lovi, nastavim trcati.
Jednom mi se dogodilo da sam se probudila bas na kraju hodnika i taj gospodin je bio valjda metar od mene.
Znam da nije nista posebno, ali neugodno mi je ici spavati jer znam da cu to sanjat. Ne osjecam se ugodno ni u snu, ni kad se probudim.
|
Nije bitno šta znači, ovakvi se snovi rešavaju lucidima.
Dakle, trebalo bi uveče pred spavanje svako veče da misliš na taj san, i na to kako ćeš ga razrešiti - ne znam šta tebi deluje kao razrešenje, meni bi tu delovalo kao čin koji vodi ka razrešenju to da se okreneš i suočiš s tim čovekom, i da ga pitaš ko je.
Ako budeš redovno pred spavanje skoncentrisana na to, vremenom ćeš verovatno postati u tom snu svesna da sanjaš, pa ćeš se setiti i da san trebaš razrešiti.
|
|
|
11.11.2014., 19:35
|
|
Registrirani korisnik
|
.. glavni je osjet sna .. to bježanje .. i sam osjećaj je moguće prepoznati .. ponekad ..
.. ako je san star 4 ili 5 godina .. možda otad nešto .. .. ako se sad vraća .. možda sada nešto slično .. .. iako ne mora biti baš prepoznatljivo ..
.. koji je osjet .. i sa čim ga usporediti ..
.. i vrata su osjet .. taj je .. u tom velikom i jebenom hodniku nemaš kamo .. moraš trčati naprijed .. .. a vrata su .. a jebiga .. moglo bi se skrenuti .. to je .. veliko skretanje .. velika vrata veliki ključ .. velika pizdarija ukratko .. koju još čuvaju zmije .. .. ne ne mogu tuda .. bježim dalje ..
.. a ogledala .. stalno se vidim .. stalno se gledam .. .. opet i opet .. sve preispitujem .. .. ali put osvjetljen .. jebo ga patak .. uvjek vodi danje .. .. ravno .. bez skretanja .. po tom jebenom tepihu .. sve proračunato ..
.. baš tuda koda me ovi pizduni najlakše gone ..
.. za psa će ovi reći .. kao .. nagon .. unutarnja žestina .. .. goni te ..
|
|
|
11.11.2014., 19:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Dalaj Sanja kaže:
.
|
.. ili ga rješiti na javi .. i san nestaje ..
|
|
|
11.11.2014., 19:58
|
|
samo sanja
|
Quote:
alim kaže:
.. ili ga rješiti na javi .. i san nestaje ..
|
.. ipak mislim da ga treba rešiti u snu ..
|
|
|
11.11.2014., 20:06
|
|
Obliviate
|
Hvala vam na odgovorima.
Sto se tice lucidnog pristupa; inace vecinom znam da sanjam i mogu upravljati snovima, ne predugo jer se probudim, ali uvijek ih mogu okrenut nabolje. Samo u pitanju nocnih mora i ovog sna nemam te 'moci'. Onako i previse razmisljam o tom snu i jednostavno ne mogu doci u lucidno stanje.
|
11.11.2014., 20:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2014.
|
Quote:
learntofly kaže:
Moze netko pomoci?
|
Ovaj me je san podsjetio na,davno nesto sto sam citala u vezi proslih zivota..
Sanjas da si djevojcica od 6 godina,dvorac pun baklji..mozda ti je taj san samo sjecanje na prosli zivot..
Ali naravno,pravo tumacenje ces tek dobiti,ovo je samo moj komentarcic..
|
11.11.2014., 20:14
|
|
Registrirani korisnik
|
.. zašto djevojčica ..
.. možda je korjen sna negdje .. iz tog doba .. .. ali ne mora biti ..
.. osjećaj je iz tog doba .. .. osjećaj straha bježanja kamo ću .. ko je taj .. ti osjećaji su isti onima .. djevojčice ..
.. ta djevojčica je sama .. negdje zalutala .. nabasala gdje ne treba .. ?
.. ja ti nisam neki znalac .. samo pričamo .. .. ja uvjek vjerujem da treba .. prepoznati .. sačuvati .. osjećaj .. čim bolje .. odmah po buđenju .. i pokušati vidjeti uz što je vezan .. i na tjelu .. gdje je eventualna mučnina .. ali možda i na mišićima osjet .. napetost .. .. i uz šta vezujem osjet .. vani .. sa dogođajima .. ljudima .. gdje kada ..
|
|
|
11.11.2014., 20:20
|
|
Registrirani korisnik
|
.. koliko je hodnik osvjetljen .. koliko je star .. jesu li zidovi kameni .. koliko je visoko i široko .. jesi li u tome mala .. izgubljena .. .. koliko teško trčeš .. osjećaš napetost u nogama ..
.. okrećeš li se da bi vidjela ovog i psa .. ili ih osjećaš iza .. .. gledaš li i sebe i ove kao da si promatrač .. ?
|
|
|
11.11.2014., 20:30
|
|
samo sanja
|
Quote:
learntofly kaže:
Hvala vam na odgovorima.
Sto se tice lucidnog pristupa; inace vecinom znam da sanjam i mogu upravljati snovima, ne predugo jer se probudim, ali uvijek ih mogu okrenut nabolje. Samo u pitanju nocnih mora i ovog sna nemam te 'moci'. Onako i previse razmisljam o tom snu i jednostavno ne mogu doci u lucidno stanje.
|
Mislim da ćeš moći - najveći značaj lucida upravo i jeste kod takvih snova.
I mislim da te svako naše tumačenje udaljava od rešenja.
Uostalom, takvi snovi nestaju ako se pravilno razreše - ako ne dobiješ adekvatno tumačenje, nastavićeš ga sanjati.
Nastoj da se u snu setiš da sanjaš. Misli o tome kako se suočavaš s progoniteljem, intenzivno pred spavanje misli o tome.
Možda ne razrešiš jednom nego u par koraka, ali svejedno.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:03.
|
|
|
|