Turske serije Bivši podforum Neprikazano-sapunice |
|
|
28.05.2023., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Još kad se ispostavi da je bila velika Behramova ljubav ali da se tako morao ponašati zbog obitelji...sve u svemu gledajući njeno ponašanje ona ne dolazi iz neke teške konzervativne obitelji.
|
|
|
28.05.2023., 15:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Prvi službeni tvit danas, u nedjelju.
Tahir’e bakarken Kerimşah, Kaan’a bakarken Kerimşah / Kerimšah, kad gleda Tahira; Kerimšah, kad gleda Kaana
Nova epizoda u srijedu, u 20 sati, na FOX-u!
Kerimšah gleda Tahira s ljubavlju, kao jako dragu osobu. Da, i on, Tahir, voli njegovu mamu, ali nije zbog toga ljubomoran. Zasad.
Njegov razgovor s Tahir abijem o ocu jako je razuman za dijete njegovog uzrasta.
A Kaan mu je "oteo" dragu prijateljicu.
_________
A onda Gönül u 13. epizodi, "napada" Tahira jer da joj je (od)uzeo i Kerimšaha i Faru jer ih odvodi u Francusku.
A Kaan i Gönül kao bračni par? Pred obitelji (majka Vera, rođaci Bade i Bekir) otac Ali Galip sramoti sina Kaana kad mu govori da se on sa svojom ženom ponaša kao cimer! Kaan, kao da se srami zbog tih riječi, Bekir se cereka. (Sad bi samo trebale iskrsnuti kamere koje je aga postavio u sinovu spavaću sobu; ili barem bubicu - za zvukove).
Gönül, opet, govori Fari, da nema ništa od djeteta.
Naravno da se više ne sjećam što sam o njima dvoje pisala od trenutka kad Kaan kao Emir ulazi u njezin život. On, Verin i Ali Galipov sin, 25 godina. A Gönül, Orhanova i Perihanina kći, 24 godine.
Jesam li na temi bila spomenula riječ "incest", ne sjećam se. Možda jesam, jer sam nekako odbijala mogućnost da bi se njih dvoje toliko zbližili, da bi pao (vidljiv) seks, pa da se naknadno ustanovi, npr. ovo: da su krvni srodnici, po ocu.
Najprije se pitam zašto se s dva mjesta (Aga, Gönül; a ni Kaan se previše ne buni zbog očevih okrutnih riječi) potencira da njih dvoje nisu konzumirali brak? Nije to bez vraga.
I, kako nam se polako odmotavaju priče od prije tridesetak godina... Vera, preljubnica, sigurno je spavala s Orhanom, vraća se Ali Galipu (1991. ili 1993. godina)
Orhan, teško ranjen (ranio ga Ali Galip), vraća se podvijenog repa kući, žena ga njeguje, žena ga želi zadržati uza sebe. Ostaje trudna.
Onda, npr. Vera kao prva, rađa Kaana (otac mu je Orhan); prije 25 godina.
Onda Perihan rađa Gönül (otac joj Orhan); prije 24 godine.
Sad bi njih dvoje, Kaan i Gönül, trebali imati i pravu svadbu, jer nisu je imali, kako Perihan prigovara Veri za stolom u restoranu.
Tu je smetalo Bekir, koji Gönül u uho stavlja bubicu o daaavnom poznanstvu njenog oca amira s mafijašem Alijem Galipom, pa o tome tko je bila žena zbog koje je njezina majka Perihan uistinu bila "perišan - perişan, jadna i nikakva. Tko je ta žena ne želi ni majka Perihan reći svojoj kćeri.
I, kako će proteći ta #GönKa svadba?
Mene kopka i Verina rečenica na proslavi Tahirovog rođendana - da je tog dana, kad se srela s Tahirovom, ona dobila drugog /još jednog sina.
(Vera: “O gün bir oğlum daha oldu benim.”)
Na tom mjestu kamera najprije ide na Tahira, a potom na Agu. Ovo je njegov pogled:
I, sad ću završiti. Tad je Vera vjerojatno već imala malog Kaana. Jer, Tahir je već mladićac kad ga oni pokupe iz zatvora.
Ali, kad u Mustafinoj kući ona začuje plač djeteta, recimo da joj majčinski instinkti nisu dopustili da ode a da ne uzme malo dijete u kolijevci. Možda je još bila svježa rana (moja asocijacija na ovu sliku) iz SSSR-a/Rusije. Možda je tamo zakopala svoje prvo dijete. Pa je bebeka Tahira barem uzela sa sobom... Poslije su se već, ona i Ali Galip, dogovorili kako će i što će - da zametnu tragove zločina.
Ako na svadbi #GönKa ne bude nikakvih incidenata, znači da su Kaanovi roditelji Ali Galip i Vera
edit (u 16:18) Ispravila pogrešno Kaan u točno: Vera. Upozorila me zugica (njezin post u 16:14).
|
|
|
28.05.2023., 16:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
kedi18 kaže:
_________
Gönül, opet, govori Fari, da nema ništa od djeteta.
Naravno da se više ne sjećam što sam o njima dvoje pisala od trenutka kad Kaan kao Emir ulazi u njezin život. On, Verin i Ali Galipov sin, 25 godina. A Gönül, Orhanova i Perihanina kći, 24 godine.
Jesam li na temi bila spomenula riječ "incest", ne sjećam se. Možda jesam, jer sam nekako odbijala mogućnost da bi se njih dvoje toliko zbližili, da bi pao (vidljiv) seks, pa da se naknadno ustanovi, npr. ovo: da su krvni srodnici, po ocu.
Najprije se pitam zašto se s dva mjesta (Aga, Gönül; a ni Kaan se previše ne buni zbog očevih okrutnih riječi) potencira da njih dvoje nisu konzumirali brak? Nije to bez vraga.
I, kako nam se polako odmotavaju priče od prije tridesetak godina... Vera, preljubnica, sigurno je spavala s Orhanom, vraća se Ali Galipu (1991. ili 1993. godina)
Orhan, teško ranjen (ranio ga Ali Galip), vraća se podvijenog repa kući, žena ga njeguje, žena ga želi zadržati uza sebe. Ostaje trudna.
Onda, npr. Vera kao prva, rađa Kaana (otac mu je Orhan); prije 25 godina.
Onda Perihan rađa Gönül (otac joj Orhan); prije 24 godine.
Sad bi njih dvoje, Kaan i Gönül, trebali imati i pravu svadbu, jer nisu je imali, kako Perihan prigovara Veri za stolom u restoranu.
Tu je smetalo Bekir, koji Gönül u uho stavlja bubicu o daaavnom poznanstvu njenog oca amira s mafijašem Alijem Galipom, pa o tome tko je bila žena zbog koje je njezina majka Perihan uistinu bila "perišan - perişan, jadna i nikakva. Tko je ta žena ne želi ni majka Perihan reći svojoj kćeri.
I, kako će proteći ta #GönKa svadba?
Mene kopka i Verina rečenica na proslavi Tahirovog rođendana - da je tog dana, kad se srela s Tahirovom, ona dobila drugog /još jednog sina.
(Vera: “O gün bir oğlum daha oldu benim.”)
Na tom mjestu kamera najprije ide na Tahira, a potom na Agu. Ovo je njegov pogled:
I, sad ću završiti. Tad je Vera vjerojatno već imala malog Kaana. Jer, Tahir je već mladićac kad ga oni pokupe iz zatvora.
Ali, kad u Mustafinoj kući ona začuje plač djeteta, recimo da joj majčinski instinkti nisu dopustili da ode a da ne uzme malo dijete u kolijevci. Možda je još bila svježa rana (moja asocijacija na ovu sliku) iz SSSR-a/Rusije. Možda je tamo zakopala svoje prvo dijete. Pa je bebeka Tahira barem uzela sa sobom... Poslije su se već, ona i Ali Galip, dogovorili kako će i što će - da zametnu tragove zločina.
Ako na svadbi #GönKa ne bude nikakvih incidenata, znači da su Kaanovi roditelji Ali Galip i Kaan. 
|
Ovu zadnju rečenicu ne razumijem da me streliš. Kaan sam sebi roditelj?
Ne razumijem kako bi Vera dozvolila brak Gonul i Kaana, ako ima imalo sumnje da je Orhan otac? Možda ne zna 100%, može biti i promil sumnje, Vera taj brak ne bi dozvolila i ne bi još potencirala na svadbi. Vera je pametna žena i sumnja bi je ubila i izjedala.
Kad je rekla da ima i drugog sina, ja sam samo pimislila na Kaana i Tahira, jer uvijek naglašava kako joj je Tahir sin, posvojeni, ali to ne izgovara. Ako se sjećaš Kedi, kada su Orhan i Vera bježali u kuću Tahirovih roditelja, Vera nije znala kuda ide, tko su ti ljudi, tako da nam logika govori kako Tahir nije mogao biti njeno dijete iz Rusije. Znala bi kod koga ga je ostavila.
A možda ga je tamo sklonio Orhan, bez njenog znanja? I zašto bi čekala trinaest godina da ga dovede u Galipovu kuću? Malo mi je sve to nategnuto.
Ili se može svašta dogoditi da scenarist pomisli kako imamo kratko pamćenje pa nam serviraju neku nelogičnu priću koja će im u datom trenutku pasati.
I još nešto. Ne mogu vjerovati da Meho nije prepoznao Orhanov glas dok je slušao zargovor njega i Galipa. Ne vjerujem. Koliko je puta razgovara sa Orhanom telefonski, a sad ne prepoznaje glas. Glupost!
I kad ga je nazvao sa telefona onog "nogometaša" kako ga ti nazivaš. Još jedna glupost.
|
|
|
28.05.2023., 16:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
anamarie 25 kaže:
Još kad se ispostavi da je bila velika Behramova ljubav ali da se tako morao ponašati zbog obitelji...sve u svemu gledajući njeno ponašanje ona ne dolazi iz neke teške konzervativne obitelji.
|
Djevojčice, evo, utvrdi gradivo: #PRIČAFARAHERŠADI (tekst je 3. put na temi)
Citiram dio o Farinim roditeljima:
Quote:
Imala je jako dobre roditelje, naučili su svoju kćer svemu što su znali, ljubavi, dobroti, da dijeli.
Da bude tužna zbog nesreće drugih i da se raduje njihovoj sreći. (...) Roditelji su željeli da djevojka pobjegne.
|
Naravno, u Farinoj priči je i Behnam.
Quote:
Tada se u njenoj ulici pojavio čovjek. Djevojka je osjetila emocije koje nikada prije nije osjetila, bezuvjetno se zaljubila. Bila je spremna učiniti sve. Nije bilo sretnije djevojke na svijetu, jer njena ljubav je bila obostrana. Mislila je da će ovo trajati zauvijek. (...) Ali mjesto gdje je živjela nije bilo poput njezina vrta. Bilo je tu loših ljudi, užasavali su je, radili su joj jako loše stvari. Ali to nije uplašilo djevojku. Uostalom, koja knjiga kaže da je prava ljubav s nekim pogrešna? No, tog je dana doživjela svoje prvo razočarenje.
Onaj kojeg je voljela, stao je na njihovu stranu. Nazvao ju je grešnicom, kao da on nema udjela u tom grijehu. Djevojka se našla u mračnoj rupi. (...)
Napokon ga je upoznala, i shvatila da on više nije muškarac kojeg voli. Bio je moćan, kontrolirao je situaciju, nije im htio dopustiti da pobjegnu.
|
Riječ "grešnica" / "preljubnica" Farah ima i u svojoj noćnoj mori - izgovara je Behnam i upućuje je njoj. U grijeh on uključuje i sina.
|
|
|
28.05.2023., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
zugica kaže:
Ovu zadnju rečenicu ne razumijem da me streliš. Kaan sam sebi roditelj?
|
Ma, mora stajati Vera. Hvala ti,  ispravila sam u postu i navela ime upozoriteljice!
Quote:
Ne razumijem kako bi Vera dozvolila brak Gonul i Kaana, ako ima imalo sumnje da je Orhan otac? Možda ne zna 100%, može biti i promil sumnje, Vera taj brak ne bi dozvolila i ne bi još potencirala na svadbi. Vera je pametna žena i sumnja bi je ubila i izjedala.
|
To da i otac mladoženje tj. otac ismijava sina pred rodbinom u vezi s njegovim bračnim dužnostima - ma, kakvi ljubavnici, oni su cimeri - dovelo me do griješnih misli premda mislim da bi bio šok šok šok da nešto takvo bude u turskoj dizi! (Hahaha, premda je stvarnost drukčija još uvijek u nekim krajevima TR).
Quote:
Kad je rekla da ima i drugog sina, ja sam samo pimislila na Kaana i Tahira, jer uvijek naglašava kako joj je Tahir sin, posvojeni, ali to ne izgovara. Ako se sjećaš Kedi, kada su Orhan i Vera bježali u kuću Tahirovih roditelja, Vera nije znala kuda ide, tko su ti ljudi, tako da nam logika govori kako Tahir nije mogao biti njeno dijete iz Rusije. Znala bi kod koga ga je ostavila.
|
bold = i ja mislim na Tahira. To sam napisala na više mjesta, a i u tvitu, kad je Vera prvi put izrekla rečenicu o "još jednom sinu" u 13. epizodi
Nema Tahir veze s Rusijom.
bold = Ja mislim na vrijeme dok je Vera živjela u Rusiji (a vezano za sliku onog lijesa s bijelim cvijećem). Dok Vera još nije znala ni za Orhana ni za Alija Galipa.
Scenaristi su uzeli 1991. godinu. Mi možemo zamisliti da je Vera tek te godine iz SSSR-a pobjegla u TR. Možda je pobjegla, ilegalno, i malo prije. U to vrijeme (a tu je priču Orhan ispričao Fari na klupi) Orhan je bio policajac na zadatku, zaljubio se u Veru itd... pa su ga otkrili, pa je on popio nekoliko metaka...
Dakle, moramo zamisliti da se sve s Verom u TR dogodilo 1991. godine (a možda i prije).
Quote:
A možda ga je tamo sklonio Orhan, bez njenog znanja? I zašto bi čekala trinaest godina da ga dovede u Galipovu kuću? Malo mi je sve to nategnuto.
|
Sad ja ne shvaćam ovaj tvoj bold, ali nastavit ću s odgovorom kao da sve shvaćam.
Vjerujem da su i Orhan i Ali Galip i Vera čekali određeni broj godina da Orhan ode po Mehmeta (e, tu je manje vremensko razdoblje!), a ovi dulje vremensko razdoblje da iz zatvora dovedu kući Tahira.
I jedni i drugi su zlotvori koji će ta dva bića iskoristiti kao izvršitelje, kao paravane za svoje prljave a unosne akcije.
Kako je samo Bekir počeo Ilijasu nabrajati što sve ima Orhan... a Ilijas: Ne zna se zna li sve to, a pravi se da ne zna, ili ništa nije shvatio (a to bi ipak bilo glupo).
Quote:
Ili se može svašta dogoditi da scenarist pomisli kako imamo kratko pamćenje pa nam serviraju neku nelogičnu priću koja će im u datom trenutku pasati.
|
Mene je već "uznemirilo" to da se pojavljuje 1991. godina kad Vera i Orhan bježe od Alija Galipa (i kad će se za nekoliko dana dogoditi krvoproliće u Mustafinoj kući), a novinski članak o heroju Orhanu je iz svibnja 1993. godine  (onaj članak koji čuva Bekir u svojem kovčežiću).
Quote:
I još nešto. Ne mogu vjerovati da Meho nije prepoznao Orhanov glas dok je slušao zargovor njega i Galipa. Ne vjerujem. Koliko je puta razgovara sa Orhanom telefonski, a sad ne prepoznaje glas. Glupost!
I kad ga je nazvao sa telefona onog "nogometaša" kako ga ti nazivaš. Još jedna glupost.
|
bold= To bi morao prepoznati. Možda nam tu informaciju čuvaju za 14. epizodu. Da je prepoznao "očev" glas.
Ipak, ne bi bilo ok da na kraju sezone otkriju svu janjad. Što bi ostalo za drugu sezonu? Ne bih voljela da u drugoj sezoni gledamo obračun tur.-iranskih pislika, mafijaša itd. To nitko u TR ne bi gledao. Mislim da i sad publici u TR smeta da glavna junakinja nije Turkinja. I da je tako rezolutna, odlučna prema glavnom junaku koji je Turčin. Pa se stalno mora "braniti".
Mehmet je nazvao broj "baškana" (Orhan), ovaj je podigao slušalicu, ali je šutio. Onda Mehmet nije izdržao pa je rekao: Kara kuzu.
Orhan je šutio.
(uf, tako bih rekla na sudu, tako sam zapamtila).
zugice, izbaci sliku iz citata!
|
|
|
28.05.2023., 17:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Hvala kedi! Ma zaboravim na to.
Turci su se posvadili sa godinama i ne obazirem se na to. Znaš od kada to pamtim? Još od Fatmagul. Nešto je bilo sa godinama kad su se Mustafa i Fatmice zabavljali i godinama njenog nečaka. Tu niš nije štimalao. Od onada u svakoj seriji nešto. Primjetim i krenem dalje.
Ne isplati se ništa predviđati, ne baratati sa kuglama, jer će nas scenarist iznenaditi. I meni se ovaj Iranac ne gleda, uopče mi se ne gleda, jer znam da će biti svašta.
|
|
|
28.05.2023., 20:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Tvit, prije četiri sata:
E, moj će prijevod (=pisanje imena) biti dobar:
Tahir, Aga’dan ve Behram’dan Farah’ı koruyabilecek mi? / Hoće li Tahir moći zaštititi Faru od age i Behnama?
JOŠ TRI DANA!
Dva komentara ispod tvita (u vezi s ispravnim pisanjem imena):
- Behram mi? onun adı Behnam değil mi?? (Behram? Zar se ne zove Behnam?)
- (naša Iranaka): O "Behnam" olmasın admincim  ( Nikako ne ide to "Behnam", admine  )
Morteza mora da je fotograf serije Morteza Atabaki.
Morteza uči Demet perzijski!
Čujmo što govore:
(kraj razgovora)
M: Pozdrav!/Zdravo! (Selam) Kako si?
D: Dobro sam, hvala. Kako si?
M: Dobro sam, hvala.
M: Demet, da te pitam. Tako si dobro naučila perzijski. Koje su tvoje tri omiljene perzijske riječi?
D: Žena, život, sloboda.
GT mi nema izgovor za perzijski, inače bih sve provjerila.
zen - zendegi - azadi. Tako čujem.
Treća riječ je "azadi" ili jako slično tome. A to je Behnamovo prezime (sloboda).
________
Edit (u 21:02):
Prijevod razgovora s perzijskog na turski:
-Selam
*Nasılsın?
-iyiyim mersi. Sen nasılsın?
*Demet, şimdi sana birsoru soracağım.
Bu kadar güzel Farsça öğrenip
bunca zaman birlikte çalıştıktan sonra, senin Farsça'da en sevdiğin 3 kelime nedir?
*#KadınYaşamÖzgürlük
|
|
|
28.05.2023., 21:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Ovdje vidim da je Tahir možda došao po Faru u bolnicu. Radi li Farah? Je li Kerimšah ostao u bolnici (sam)? Olmaz. Znači, dobila posao, a oni bi sad u Francusku? Možda je Farah išla zahvaliti na ponudi.
Glavno da sam se, dok je išla ova scena u live-u, ja usredotočila na to kako se na turskom kaže dinja ( kavun). I da se dućan u kojem se prodaje voće i povrće zove manav.
Daje li Tahiru njegov mobitel znak (svjetlosni) da ga netko prati? Ili samo da mu dolazi poruka? Ali, to sad ne vidi. Možda i vibrira.

|
|
|
28.05.2023., 23:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Izgleda da je trojac smislio akciju, uhapsili Tahira da ne smeta  sjedi u autu vezanih ruku, viče da mu neće oprostiti, Mehi 
|
|
|
29.05.2023., 07:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
kedi18 kaže:
|
Tu su bas slatki, ko pravi par
On je drzi oko struka posesivno, jos uvek zabrinut a ona ga gleda i kao da razmislja kako da mi sve isprica, kako ce reagovati.
Farah je obucena kao kad su pucali na nju i Bade, mislim da je to posle one scene u bolnici gde su se svi okupili, ciju fotku smo obe stavile.
Quote:
Glavno da sam se, dok je išla ova scena u live-u, ja usredotočila na to kako se na turskom kaže dinja (kavun). I da se dućan u kojem se prodaje voće i povrće zove manav. : bonk:
......
|
A ja na to da je sve potrpao u istu kesu i dao prodavcu da naplati, pa se pitala hoce li sad ovaj vaditi jedno po jedno i meriti ili sve ima istu cenu
Quote:
Daje li Tahiru njegov mobitel znak (svjetlosni) da ga netko prati? Ili samo da mu dolazi poruka? Ali, to sad ne vidi. Možda i vibrira.
|
Vala ne bi me cudilo, pametna kuca, pametni telefon  ....moj je toliko " pametan" da ne smem da pogledam ni u jedan izlog, odmah mi stize reklama  Pracenje na delu
Quote:
Spadalica kaže:
Izgleda da je trojac smislio akciju, uhapsili Tahira da ne smeta : facepalm: sjedi u autu vezanih ruku, viče da mu neće oprostiti, Mehi 
|
Uhapsili da ne pridavi Mehu, dok malo svari saznanje da ih je ovaj opet uvalio u opasnost.
Na Mehu je naskocio ali vice da nece oprostiti Ali Galipu "dete za dete", tako sam bar ja shvatila. Jer dao je da se ubije donor zato sto Tahir dao policiji Kaanov pistolj. Osveta Tahiru za Kaana - Kerimsah. Mislim da mu to Farah govori kao obrazlozenje zasto je pristala da ubaci onu hemijsku u Agin kabinet.
Do sada su mu istinu o donoru precutkivali a Farah ga odgovorila i od potrage.
Plus ubistvo roditelja. A javio je i Farinom bivsem da ima dete, mada ne znam da li sve to znaju u to momentu. To ce verovatno kasnije saznati.
|
|
|
29.05.2023., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
kedi18 kaže:
|
Prijevod (izvan linka):
Farah: Da, postoji tajna koju sam skrivala od tebe.
---
Farah: Oprosti mi, zbog svega.
---
Tahir: Što bih trebao da znam, Farah?
---
Farah: Tvoj Aga... Napravio je nešto jako loše.
---
Tahir (ščepa Mehmeta): Što ti, zaboga, hoćeš od nas?!
---
Bade (?): Tahire!
---
Farah (govori Tahiru u autu): "Život mog sina za život tvog sina."
Tahir (u suzama): Kerimšaha?
---
Farah: Vidi, sutra će sve završiti.
---
Farah: Preklinjem te da dozvoliš.
Tahir: Ne dozvoljavam.
---
Tahir: Neću ti oprostiti, nitkove. Neću ti oprostiti.
Farah (grli Tahira): Oni nisu ljudi.
---
Tahir: Farah neće saznati. Ali Galip Akindži će umrijeti. ***
FOX, prije jednog sata:
Ailenle ilgili gerçekleri bir bilsen Tahir…/ Kad bi samo znao činjenice o svojoj obitelji, Tahire...
Tekst na slici: "Ne možeš pustiti onog tko te prvi uhvati za ruku dok ti ruka ne prokrvari /krvari."
"Elini ilk tutanı, elin kanayana kadar bırakamıyorsun."
|
|
|
29.05.2023., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Mislila sam da će doznati samo za donora, ali izgleda da će doznati i za roditelje.... 
|
|
|
29.05.2023., 16:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
adalet kaže:
I mene je preplasila jer sam joj u ocima na tren videla neki drugaciji pogled, lukaviji, odlucniji, prepreden...
Mozda postane mafijasica  : rofl:
|
bold = Samo to ne!
Quote:
Mozda je fotka iz mladosti ....a mozda se i ona samo doterala za svadbu.
|
Čudan mi je Farin pogled, izgled lica na toj slici. Dobro si ga opisala. Haha, bolje da je samo slika, a ne neki flashback; ma, svejedno mi je, važan mi je kontekst. Ako Farah ima npr. tu sliku sa sobom, onda joj je ona važna.
U iranskoj priči očito je važan i Behnamov otac. On, izgleda, gasi ponovno vatru kod sina Behnama. Ili mu je sin oduvijek bio takav (naprasit, razmažen, okrutan, ljubomoran, koji ženu optužuje za preljub, da je grešnica itd.), ali Farah, zaljubljena, to nije odmah vidjela, a ni doživjela.
Čekam da naš "telefonist" ugasi Behnamovu vatru:
Quote:
Dobro si cula : top:
Tajna zbog koje bi Tahir naskakao na Mehu moze biti o olovci, time ih je Meho opet doveo u zivotnu opasnost. Na nju sam mislila.
O donoru : zbog nje Tahir urla u kolima, tu mu je rekla da je Aga isao na donora da njega kazni zbog Kaana. "Dete za dete "
|
Bold: 
Toga se nisam sjetila kad se pojavio prijevod. Samo mi je bilo nejasno. Nisam išla toliko daleko kao neke druge fanice koje su već mislile da je Farah trudna (zbog riječi: "život tvog sina" - misleći da Farah govori o svojem i Tahirovom djetetu, i to odmah: sinu! Ali, za to je prerano.)
Quote:
A mozda urla i zbog trece, mozda mu je ispricala ceo razgovr Age i Vere koji je cula dok je postavljala hemijsku.
|
Ubit će nas znatiželja. A meni (od tebe) darovana/poslana kristalna kugla  ostala n prethodnoj stranici. Neka tamo i ostane.
Quote:
Nadam se da hoce. Kad mu isprica za hemijsku ( ona ili Bade ), onda mu moze ispricati i ceo razgovor koji je cula.
|
Samo da linkovi ne budu štrajkali pa da sve čujemo. Haha, a tek shvatimo!
Quote:
Na kraju, da nam zabibere do septembra : rofl:
|
Ovo se odnosilo na pojavljivanje Behnama.
Samo da ne bude nešto prestrašno, npr.: Kerimšah drži Behnama za ruku i klikče od radosti Gle, Tahir abi. Ovo je moj tata!
Npr. Behnam se javi Tahiru video-pozivom pa to vidimo.
Postajem okrutnija od Behnama.
Quote:
Meni na prvu izgledalo kao da je Bade. Sto kazes i stav i cipele su drugacije, pre ce biti da je Gonul : top:
Ono pucanje je bilo upozorenje , nisu bas hteli da ih likvidiraju. Zato mislim da su Orhanovi, to mi lici na njega, na onaj napad na Ali Galipovu kucu gde su stradalla samo stakla.
|
Za dva dana vidjet ćemo tko je u ambulati (ili na prijemnom u "Farinoj" bolnici): Gönül ili Bade.
A za ovo drugo: I ja sam pomislila na Orhanove "nogometaše" koji pucaju po Bekirovom autu. I da ga malo zastraše. Čini mi se da sam u autu vidjela Ilijasa (kako stavlja maskirku...).
Njih dvojica (Orhan i Ali Galip) krasno surađuju kao biznismeni dugi niz godina, a stalno podmeću jedno drugom.
Međutim, budući da izgleda da nisu ranjene ni Bade ni Farah, možda su Orhanovci opet namjerno pucali "u ništa". Ali, to, npr., ne treba znati Tahir.
On može misliti da (i) iza toga stoji Aga. Što bio to donijelo Agi - da Tahira šalje na sebe?
A tek "Sudnji dan"... 
I veliki depo za veliku pošiljku.
Iz "narativa" je ispala riječ "Irak" u 13. ep. Ostao je samo Iran. Ili nisam slušala na satu?
|
|
|
29.05.2023., 17:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2013.
|
Quote:
kedi18 kaže:
.....................
Samo da ne bude nešto prestrašno, npr.: Kerimšah drži Behnama za ruku i klikče od radosti Gle, Tahir abi. Ovo je moj tata!
Npr. Behnam se javi Tahiru video-pozivom pa to vidimo.
Postajem okrutnija od Behnama.
|
Meni to nije strasno, normalno mi da se dete raduje da upozna pravog oca. Razumeo bi to Tahir.
Najstrasnije mi je da otme Kerimsaha i odvede u Iran, pa mu time ugrozi zivot jer ne zna za detetovu bolest (ili ga nije briga). Pa Farah krene za njim zbog deteta.
Ili nesto slicno  ali na temu detetovog zivota.
Quote:
kedi18 kaže:
...........
Međutim, budući da izgleda da nisu ranjene ni Bade ni Farah, možda su Orhanovci opet namjerno pucali "u ništa". Ali, to, npr., ne treba znati Tahir.
On može misliti da (i) iza toga stoji Aga. Što bio to donijelo Agi - da Tahira šalje na sebe?
......
|
Mislila sam da je Aga mozda shvatio da Orhanu smeta Bekir a da bi opet Agi pre odgovaralo da se resi Bade i Farah a da ni Tahir ni Bekir ne posumnjaju u njega, pa zato predusretljivo onaj debeljko daje Bade kljuc od Bekirovog automobila.
 ovo su sve pretpostavke, bas me ubi nestrpljenje 
|
|
|
29.05.2023., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
adalet kaže:
Tu su bas slatki, ko pravi par
On je drzi oko struka posesivno, jos uvek zabrinut a ona ga gleda i kao da razmislja kako da mi sve isprica, kako ce reagovati.
Farah je obucena kao kad su pucali na nju i Bade, mislim da je to posle one scene u bolnici gde su se svi okupili, ciju fotku smo obe stavile.
|
Nisam zapamtila Farinu odjeću (a ni naknadno provjeravala). Jedino sam primijetila dio naslova bolnice (EĞİTİM). Bila mi je čudna njihova opuštenost jer smo svi mislili da je ranjena ili ona ili Bade. Sad vidim da je Farah nekako snažnija na slici, ali da je Tahir zamišljen i zabrinut. Divan je način kako je drži rukom - oko ramena.
Ali, ti si vrlo dobro opisala početne slike u gifu.
Farah će mu davati habere na malu, čajnu, žličicu. Kao da je najjači otrov koji odmah djeluje. Da previše ne poludi.
Već smo imali scenu ispred bolnice, kad Tahir čeka Faru, a ona iz bolnice izlazi i s viješću da je dobila posao, ali i s Mehmetovim vijestima (aga naredio donorovu smrt) i ponudom/ucjenom za suradnju s njim (podmetanje kemijske olovke). Sjećam se njezinog pogleda. I, zna ona što će, hoće li i kad reći.  (Njemu.)
Quote:
A ja na to da je sve potrpao u istu kesu i dao prodavcu da naplati, pa se pitala hoce li sad ovaj vaditi jedno po jedno i meriti ili sve ima istu cenu : rofl:
|
U gledanju live ja sam prije svega mala učenica turskog. U glavi prevodim riječi, zapisujem gl. vremena, a tek ako prepoznam neku riječ koju je Engin napisao u nekoj svojoj priči, a ja je zapamtila. Kaže Tahir Fari: "Kabus gördün." ("Imala si noćnu moru.") A ja se sjetim i naslova priče u kojoj je riječ "kabus" napisao Engin. A epizoda ide dalje. Neyse... i ovo je sreća!
Haha, ja učenica, a ti izvrsna domaćica. Naravno, dok je Tahir kupovao voće u 13. ep. ove naše serije, vidjela sam ja i Sancara kako ide u bakalnicu (bakkal) u "Amb. kćeri" pa kupuje sir, kruh itd.
Quote:
Vala ne bi me cudilo, pametna kuca, pametni telefon : D....moj je toliko " pametan" da ne smem da pogledam ni u jedan izlog, odmah mi stize reklama : rolleyes: Pracenje na delu : rolleyes:
|
Ili kod mene: inventura koju dobijem na kraju mjeseca na mail: kedi, ovdje si bila prošlog mjeseca. I onda slike dućana u kojima sam bila.
Quote:
Uhapsili da ne pridavi Mehu, dok malo svari saznanje da ih je ovaj opet uvalio u opasnost.
|
 Haha, da ne pridavi!!!!
Quote:
Na Mehu je naskocio ali vice da nece oprostiti Ali Galipu "dete za dete", tako sam bar ja shvatila. Jer dao je da se ubije donor zato sto Tahir dao policiji Kaanov pistolj. Osveta Tahiru za Kaana - Kerimsah. Mislim da mu to Farah govori kao obrazlozenje zasto je pristala da ubaci onu hemijsku u Agin kabinet.
Do sada su mu istinu o donoru precutkivali a Farah ga odgovorila i od potrage.
|
Tako sam i ja shvatila.
Quote:
Plus ubistvo roditelja. A javio je i Farinom bivsem da ima dete, mada ne znam da li sve to znaju u to momentu. To ce verovatno kasnije saznati.
|
Eto, naveli smo sve zločine i grijehe Bijelog Janjeta... Nešto će morati ostati na drugu sezonu.
|
|
|
29.05.2023., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
adalet kaže:
Meni to nije strasno, normalno mi da se dete raduje da upozna pravog oca. Razumeo bi to Tahir.
Najstrasnije mi je da otme Kerimsaha i odvede u Iran, pa mu time ugrozi zivot jer ne zna za detetovu bolest (ili ga nije briga). Pa Farah krene za njim zbog deteta.
Ili nesto slicno  ali na temu detetovog zivota.
|
Čim sam spomenula video-poziv, mislila sam da ga je oteo. Pa bio on još u TR ili je već u Iranu. S obzirom na veze, za sina mu ne trebaju nikakvi turski dokumenti. Oni su već izrađeni, sve na perzijskom.
_________
Evo novi tvit:
Tahir, saklanan acı sırrı öğreniyor! / Tahir saznaje gorku tajnu koja je bila skrivena
Tekst u videozapisu: Tahir saznaje istinu! (Tahir gerçekleri öğreniyor!)
|
|
|
29.05.2023., 19:51
|
|
Registrirani korisnik
|
A da Farah ne ukoka Agu prije Tahira!
|
|
|
29.05.2023., 20:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
anamarie 25 kaže:
A da Farah ne ukoka Agu prije Tahira!
|
Imamo dosta crnih likova, nemoj sad i nju zacrniti i ocrniti! Da okrvavi ruke. I postane ubojica.
Naša edit-umjetnica se pita: #AdımFarah: were they trying to tell us something? Are you ready for season finale?
Izvukla je scene sa snom... sanja Farah, sanja Kerimšah...
Hoće li se njihovi snovi ostvariti? Znamo da hoće... Pojavit će se Behnam.
Ali, ne baš svi.
Vala, jedna komentatorica vidi i da je Tahirova frizura drukčija u Farinom snu. Znači li to nešto?

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:30.
|
|
|
|