|
|
19.10.2024., 16:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2014.
|
Onda možda najbolje sa velikim servisom to uraditi koji je za nekih 3god  ako nije previše za čekati.
A dotad onda svejedno koje ulje kuri..
|
|
|
19.10.2024., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
leli35 kaže:
Onda možda najbolje sa velikim servisom to uraditi koji je za nekih 3god  ako nije previše za čekati.
|
Čekaj nemaš eko testa? S te strane te boli briga al osobno nebi htio vozit auto koji guta tolko puno ulja
|
19.10.2024., 16:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Nemam eko test..Ni ja ga rado ne vozim ali uloviti mehu da to promjeni a komplikacija je pa onda nakon par god opet za veliki servis..Mislim da ne bi ni pristao to mjenjati.. Troši i više od 1l na 10tkm evo sad mi fali još 1000km a ulje pri kraju štapića..Sad uzet 1 l ili odmah 5,6 koliko cu trebati za ubuduće..
I trebao bi preci sa 5w-40 na 10-40 skoro duplo je jeftinije
|
|
|
19.10.2024., 16:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
leli35 kaže:
|
Ovisi o izvedbi, ne znam napamet.
Na nekim motorima ne treba glavu skidati ako se majstoru da zajebavati.
Kod tebe više ide van kroz auspuh.
Kod mene curi na dihtungu dekla a i inače popije nešto manje od litre na 15 000 km servisnom intervalu.
Za tvoj motor polusint 10W40 je premija pa što nađeš.
Renault motori inače rade na višim temperaturama i ulje brže gubi svojstva.
Do 10 000 km je kod mene bilo OK, nakon toga počeo jače trošiti ulje.
Najbolje se je pokazalo 5W40 iz Lidla, najmanje ga je trošio. Ali njega nema stalno.
|
|
|
19.10.2024., 17:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
Quote:
werdas kaže:
A sad je odjednom wonder u pravu a vrijeđao si ga par postova prije!
Koja si ti munja to je nevjerojatno! 
Čist za tvoju informaciju čisto novo ulje ima u sebi i čiste nove aditive koji budu više napravili za motor neg bilo koji engine flush pogotovo ne iz benzinca.
A i te tvoje maščobe nastaju od uljnih para koje se talože kad se toći krivo ulje a to na vag motorima bi trebale spriječiti njihove norme konkretno u ovom slučaju 508.00
VW 508.00/509.00
This specification combo (508.00 for petrol, 509.00 for diesel) requires a 0W20 viscosity, fuel economy oil with long life additives. These specifications are NOT backward compatible with the eariler VW specifications. Recommended for the new 2.0 TFSI 140 kW and 3.0 TDI CR 160 kW VW/Audi engines.
Sad mi se zbilja neda kopat koja još norma paše predspostavljam da neka starija al nebitno za temu di idiot gnoji s glupim idejama i savjetima.
|
zašto da napadam čovjeka ako je u tom postu rekao pozitivnu stvar, vi ste mustre, jer mislite da iako netko nešto OK kaže da ga se treba razapeti, to je bolesno mišljenje. mi se ne moramo složiti u jednom ali možemo u drugom tako da velika je razlika priznati tako nešto a mana jebati čovjeka u glavu kad je u pravu.
|
19.10.2024., 17:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
werdas kaže:
Čist za tvoju informaciju čisto novo ulje ima u sebi i čiste nove aditive koji budu više napravili za motor neg bilo koji engine flush pogotovo ne iz benzinca.
A i te tvoje maščobe nastaju od uljnih para koje se talože kad se toći krivo ulje a to na vag motorima bi trebale spriječiti njihove norme konkretno u ovom slučaju 508.00
VW 508.00/509.00
This specification combo (508.00 for petrol, 509.00 for diesel) requires a 0W20 viscosity, fuel economy oil with long life additives. These specifications are NOT backward compatible with the eariler VW specifications. Recommended for the new 2.0 TFSI 140 kW and 3.0 TDI CR 160 kW VW/Audi engines.
Sad mi se zbilja neda kopat koja još norma paše predspostavljam da neka starija al nebitno za temu di idiot gnoji s glupim idejama i savjetima.
|
aditivi nisu tu da tope mašćobu već da poboljšaju rad motora sa tim i tim uljem, bog te mazo kako ste vi kratke pameti, miješate vodu i vino i dobijete kurac od rezultata.
|
19.10.2024., 17:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
werdas kaže:
Mrcima kak s ovom normom:
VW 505.00
Passenger car diesel engine oil specification, minimum performance level CCMC PD-2. Lists viscosities SAE 5W-50, 10W-50/60, 15W-40/50, 20W-40/50 requiring 13% max. evaporation loss and SAE 5W-30/40, 10W-30/40 requiring 15% max. evaporation loss.
Znaći jedna norma pokriva od sve gradacije.
To je po tebi nemoguće jel tak?
|
daj prekini više trolanje teme, tebi treba pička a ne forum jer ti je mozak na rezervi.
|
19.10.2024., 17:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
Kakve ti gluposti melješ....
U sustavu podmazivanja je 5 bara pritiska. Bilo kakav otpadak koji nije komad metala će se bez problema razbiti unutra i nema šanse da spriječi protok ulja.
Daj barem pogledaj kak su široki ti kanali za podmazivanje. Debljina olovke, a ti palamudiš da će komad gareži kojeg smrviš prstima začepiti kanal?

Jedino sranje može biti ako se zaglavi u nekom ventilu (regulacija zakreta bregaste, zategnutost lanca...) ili bude toliko smeća da blokira protok ulja kroz filter.
Daj prestani sa glupostima o mašćobi.
Plinaši su poznati po tome da pojačano troše ulje.
Ako ti iz auspuha ide bijeli dim dok auto rula a gas je pušten (na nizbrdici) semerinzi ventila su ti pa-pa.
|
po ovome vidim da ti je znanje ravno 0. kanali veličine olovke onda ti imaš kurac kalibra 155mm, to je tvoja definicija uljnih kanala u motoru.
|
19.10.2024., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2005.
|
Quote:
mrcina 22222 kaže:
aditivi nisu tu da tope mašćobu već da poboljšaju rad motora sa tim i tim uljem, bog te mazo kako ste vi kratke pameti, miješate vodu i vino i dobijete kurac od rezultata.
|
Aditivi za poboljšanje rada motora se dodaju u GORIVO a ne u ulje. Idiote.
Kakav kurčev utjecaj na rad motora imaju aditivi u ULJU?
Quote:
mrcina 22222 kaže:
po ovome vidim da ti je znanje ravno 0. kanali veličine olovke onda ti imaš kurac kalibra 155mm, to je tvoja definicija uljnih kanala u motoru.
|
Toyota uljni hladnjak, cijev vanjski promjer 10 mm.
https://www.amazon.com/Premium-Assem.../dp/B0B77MQM22
|
|
|
19.10.2024., 20:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
|
bolje da šutiš, ti kao da si doslovce pao sa marsa svojim upisima ovdje.
|
19.10.2024., 21:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mrcina 22222 kaže:
bolje da šutiš, ti kao da si doslovce pao sa marsa svojim upisima ovdje.
|
Ak si nekog marsovci deportirali onda si to ti.
|
19.10.2024., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
|
ad si toliko pametan i naučen objasni ljudima što je ovdje problem sa uljima.
https://www.youtube.com/shorts/YKEs5JnuJ-w
|
19.10.2024., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Ne razumijem o kakvoj potrošnji ulja 1l/10tkm pričate?
Pa to je zanemarivo, kod zamjene natočiš do max i nakon 5tkm doliješ 0,5 litre i imaš do slijedeće zamjene.
Ili kod zamjene naliješ do max, i kad padne na min zamjniš opet, i to je taman cca 10tkm.
Što se ispiranja motora tiče i ja to radim ponekad iako mislim je to magla.
Zadnji put prije sipanja LM ispirača uzmem uzorak ulja, onda usipam ispirač i pustim 15 minuta i ispustim.
I uspordim ulje prije ulijevaja iispirača i ulje ispušteno sa ispiračeem.
Okom, salvetom, svjetlom razlika se ne vidi, iako neću reći da ne postoji.
Kad mi je prije par godina prijetelj popravljao zakoksani motor, za sve osim blata u dnu kartera je trebao šrafciger, šaber, žičana četka.
Ništa kemija, pemzla, molitva, milom.
Samo silom.
Tako da ja ne vidim šansu da se korištenjem ispirača neki komad sranja odlomi, odpluta na neko kritično mjesto i tamo zapriječi cirkulaciju.
|
|
|
19.10.2024., 22:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
werdas kaže:
Tak svejedno kaj natočiš kad bu opet trošilo ulje. tak veliku potrošnju neće nikakvo ulje popraviti. Možda je neka glupost tipa pcv ventil a možda gumice ventila il karike...pravac mehaničaru da popravi il njuškalo da se uvali dalje auto.
|
Kakva potrosnja ulja? Litra na 10 000? Vozi i ne diraj. Trosak od manje od 10 eura na 10 000 km ces vratit kad s ikakvim cackanjem?
Doslovno zanemarivo.
Poslano sa mog M2010J19CG koristeći Tapatalk
|
|
|
19.10.2024., 23:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Zasad necu ništa ni dirati...I neznam zašto uopće kupujem toliko skuplje 5w-40 umjesto 10w-40..koje je dosta jeftinije .A razlike nem sem u nekoj niskoj temperaturi koje faktički više nema nigdje
|
|
|
20.10.2024., 07:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
leli35 kaže:
Zasad necu ništa ni dirati...I neznam zašto uopće kupujem toliko skuplje 5w-40 umjesto 10w-40..koje je dosta jeftinije .A razlike nem sem u nekoj niskoj temperaturi koje faktički više nema nigdje
|
Vidi koja je vag norma za taj motor pa uzmi ulje 10w40 s tom normom pa si bezbrige.
|
20.10.2024., 09:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Ivan M. kaže:
|
Ja bi Castol ...
od 1997 do danas uvijek Castol. Kako sam ti napisao bit je ne mješati ulja - malo ovaj proizvođač, malo onaj. Ja osobno to ne volim i kako sam napisao - nisu svi paketi aditiva kod različitih proizvođača isti... i to je moj stav kojeg se držim od 1997. godine.
Zašto je vw "možda" generalno ... baš ne pratim prešao na Shell ... zato što i sam vidiš po maloprodajnoj cijeni šparaš po litri skoro 1€, sad uzmi tvornicu koja na veliko kupuje.
Kod njih je tko ponudi jeftinije i bolje uvjete tog ću uzeti, ali nikad neće ići na neka NN ulja uvijek će tu biti Castrol, Shell, Aral - ne znam na čijoj bazi i recepturi se sada radi VW ulje ( https://webshop.tokic.hr/ulja/ulje-m...-00507-00-1-1/) - ali radi se o miliunima € ušteda samo na ulju. Ima negdje podatak, traži ako te zanima.
Otud ona preporuka na kanticama ulja "VW preporučava Castol ili sada možda Shell" tu je i reklama ....
Svako nekog sponzorira i to je lova za tvornicu, a i za proizvođača ulja - tvornica dobije jeftinije ulje, od reklame se ulje bolje prodaje ... Ali ako pratiš malo nikad nisam vidio da neki vodeći proizvođači auta reklamiraju "loše" marke ulja ...
|
|
|
20.10.2024., 10:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
leli35 kaže:
|
5w je sintetičko ulje a 10w polusintetičko. Razlika je u cijeni i kvaliteti. Za veliku većinu auta sintetičko je bolja opcija.
|
|
|
20.10.2024., 12:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
I wonder kaže:
|
zar stvarno ti ne možeš držati svoju jezičinu za zubima, zar na svaki post moraš stavljati svoje odgovore u stilu što si ako nisi kurčina. svi znamo da postoji i jedna i druga solucija u 10W40 ali ti to moraš svakome stavljati pod nos, rekao sam ti odi se liječi jer ti je EGO veći od kurca a to ne valja.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:01.
|
|
|
|