Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Lokalni izbori 2025., Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.01.2019., 13:56   #2021
Polako dame i gospodje.
Ovo je nepravomocna presuda.
Vidim da ste zaboravili kako to zavrsava na kraju.
pinzgauer is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2019., 14:12   #2022
Quote:
pinzgauer kaže: Pogledaj post
Polako dame i gospodje.
Ovo je nepravomocna presuda.
Vidim da ste zaboravili kako to zavrsava na kraju.
Odmah mi je sinulo da će za 6 mjeseci izaći van...
Old 10.01.2019., 15:50   #2023
Quote:
BrokenEmpire kaže: Pogledaj post
Ne znam koliko bi se trebali oduševljavati ovime, jedini razlog zašto je dobio toliko je zbog izrazite pozornosti javnosti i činjenice da je ova presuda zgodna da se prikaže da se ipak kao nešto radi u sudstvu, a Daruvarac je tu zgodan okrivljenik jer, koliko vidim, nema nikakve rodbinske veze s "uglednim" članovima našeg društva. Treba li uopće razmišljati kakva bi presuda bila da je sve identično, samo se lik preziva Plenković/Bandić/Krstičević/itd.?
Istina.
Jedan od tih je HDZ-ov župan Alojz Tomašević, za kojeg žrtva - njegova supruga - tvrdi da batine dobiva godinama. Presuda nije ni na vidiku...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...c/2032021.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...o/2032286.aspx
Orion1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2019., 19:42   #2024
Njega sam u potpunosti zaboravio. Da, o tome pričam + iako su ga kao izbacili iz HDZ-a, u županiji mu još uvijek vjerno drže većinu.
BrokenEmpire is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2019., 19:47   #2025
Quote:
Nemruth Dagi kaže: Pogledaj post
Odmah mi je sinulo da će za 6 mjeseci izaći van...
Čisto sumnjam da će netko toliko žurit. Inače komplimenti sutkinji jer je u obrazloženju izgovorila zalipija dvi triske ili prevodu sa hrvatskog dva šamara.
Old 10.01.2019., 20:02   #2026
Citala je opis djela koje je sastavilo drzavno odvjetnistvo.
Old 10.01.2019., 20:50   #2027
Quote:
Ro_ kaže: Pogledaj post
Citala je opis djela koje je sastavilo drzavno odvjetnistvo.
Onda komplimenti njima. Kako ne bi bilo nesporazuma meni su takve stvari simpatične kao i večeras Bagino nemre u razgovoru sa Radošem. Naravno ne pretjerano.
Old 16.01.2019., 07:28   #2028
SCHUMACHEROVI SA VIRA

Opet su popušili na "Hrvatskom" sudu (u Zadru) :
https://zadarski.slobodnadalmacija.h...rnicnog-troska

NEĆETE VJEROVATI: NAKON ŠTO SU PRIJEVAROM IZGUBILI NOVAC, KUĆU I ZDRAVLJE Schumacherovi su u utorak izgubili i spor za naknadu štete, uz to moraju platiti i 100 tisuća kuna parničnog troška!

Ja znam kako će sapunica na kraju završiti :
Na Evropskom sudu i tamo će naša Lijepa država popušiti.
A mi će mo kao porezni obveznici sve to lijepo platiti.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2019., 10:46   #2029
Quote:
krena kaže: Pogledaj post

Malo sam više upoznat s ovim slučajem i mislim da si u krivu. Oni ovdje nemaju realne šanse dobiti na bilo kojem sudu.
Ne ulazeći u to tko im je bio što obećao i rekao usmeno ovdje “papiri” ne idu njima u korist i nemaju realne šanse dobiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
oshikuru is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2019., 11:07   #2030
Quote:
Opet su popušili na "Hrvatskom" sudu (u Zadru) :
https://zadarski.slobodnadalmacija.h...rnicnog-troska

NEĆETE VJEROVATI: NAKON ŠTO SU PRIJEVAROM IZGUBILI NOVAC, KUĆU I ZDRAVLJE Schumacherovi su u utorak izgubili i spor za naknadu štete, uz to moraju platiti i 100 tisuća kuna parničnog troška!

Treba biti oprezan sa tim pričama, posebno što se tiče papirilogije. Je, meni je žao tih ljudi, ali oni su ovdje napravili nešto što u Njemačkoj recimo nikada, ali baš nikada ne bi napravili - kupili nekretninu bez riješenog vlasničkog statusa i bez prijenosa na njihovo ime, jer su ovu državu smatrali po principu "sve može, na divljaka, ovo nije Njemačka".. Jebajga, ne kupuješ nešto mnogo manje vrijednosti bez toga a ne ovako. I tu i tamo, da onda se nekome ovako nešto desi. Oni su sebe prevarili sami jer su ušli u taj rizik, svjesno, radiće nešto što ponavljam, u Njemačko ne bi napravili apsolutno nikada, ne bi im palo na pamet.
ecobarbarus is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2019., 13:28   #2031
Sve stoji, ali koliko se sjecam bili su i pogresno vođeni, ovo se moglo predvidjeti.

Trebalo bi vidjeti kako su postavili, protiv koga, jesu li u zastari, dakle zasto su odbijeni.
Old 16.01.2019., 13:44   #2032
Quote:
Ro_ kaže: Pogledaj post
Sve stoji, ali koliko se sjecam bili su i pogresno vođeni, ovo se moglo predvidjeti.

Trebalo bi vidjeti kako su postavili, protiv koga, jesu li u zastari, dakle zasto su odbijeni.
Ma sve stoji, ali ajde ti sada primjerice, idi u Srbiju ili Bosnu pa kupi tamo nekretninu od 50 t ili više EUR-a, sa neriješenim vlasničkim statusom. To je ta relacija (obzirom da onda nismo bili u EU), potpuno ista, 2006. godine u usporedbi Hrvatske i Njemačke.

Prilično sam siguran da ti to ne bi palo na pamet....

Eto, njima jeste.

Jebajga, netko je vjerovao nigerijskom princu, a netko je vjerovao oglasu koji kaže "bezrirična kupnja vlasnički neriješene nekretnine"

Prevareni možda jesu, ali isto tako su i prilično glupi i naivni
ecobarbarus is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.01.2019., 22:23   #2033
Quote:
oshikuru kaže: Pogledaj post
Malo sam više upoznat s ovim slučajem i mislim da si u krivu. Oni ovdje nemaju realne šanse dobiti na bilo kojem sudu.
Ne ulazeći u to tko im je bio što obećao i rekao usmeno ovdje “papiri” ne idu njima u korist i nemaju realne šanse dobiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidjeti će mo , povikaše slijepci

Jadne Schumacherove je praktično zajebalo što su išli kuću legalizirati. Da to nisu uradili muće službeno ne bi bilo nego samo neka poljoprivredna parcela. Baš me zanima kakva bi to nastala pravna trakavica da je netko ovrhom dobio teren ali ne i kuću na terenu !?
Zato moj prijatelj niti ne pokušava kuću legalizirati. Kuća je građena prije II sv rata a produžavana je na sve strane tako da sada ima 3 puta veću površinu te 4 vlasnika , svaki sa svojim ulazom.

Sa našim pravosuđem je sve moguće.
Pa i ovo : https://www.telegram.hr/politika-kri...aign=NetWidget

Sutkinja za klevetu primi 137.000 kuna odštete. Tip kojeg su Merčepovci mučili strujom upravo je dobio 75.000

Ja sam mislio da je prošlo vrijeme kada je pravosuđem vladao socijalistički mentalitet. Ovih dana čitam presudu kako je moja obitelj 1985. izgubila 7500 m2 zemlje na brdu gdje su bili topovi JNA. Zemlja se vodila na nekoliko vlasnika što živih što mrtvih.
Ali su je oni isto prebacili na "opšenarodnu imovinu" !
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 01:36   #2034
Popriličan popis.
A ima ih još, nije samo da su medije suci tužakali.

Upada u oči da Zadra ima koliko i svih ostalih zajedno.

Upada u oči i još jedna stvar. Da su naši sudovi onako superkvalitetni, superprofesionalni, promptni, pa da onda budu oštriji i tvrđi u nastupu kod komentara njihovog rada, ajde.

Ali ova kombinacija koju sad imamo je nakaradna.

-Stipe
Stipe23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 09:57   #2035
Quote:
Sa našim pravosuđem je sve moguće.
Pa i ovo : https://www.telegram.hr/politika-kri...aign=NetWidget
Samo copy/paste....nego lijepo si suci u fušu podebljavaju prihode

U prosincu 2010. zadarski tjednik Narodni list Splitu morao je platiti 50 tisuća kuna odštete zadarskom sucu Borisu Babiću, aktualnom predsjedniku Županijskog suda u Zadru. Zbog ove presude kaznio nas je Europski sud za ljudska prava

Vladimir Gredelj, nekadašnji predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, dobio je 50.000 kuna od Novog lista, a Vrhovni sud povisio je cifru na 100.000 kuna (tražio je 250.000)

Dijana Grancarić, županijska sutkinja u Zadru, od Slobodne Dalmacije dobila je 137.000 kuna, a 2014. još 103.000 kuna (s troškovima postupka i kamatama)

Vladimir Živaljić, uskočki sudac Županijskog suda u Splitu, od Slobodne Dalmacije 2012. je dobio 120.000 kuna, a od Večernjeg 30.000 kuna

Ranka Mikelić, prekršajna sutkinja u Daruvaru, dobila je 75.000 kuna od Večernjeg

Sanja Prosenica, općinska sutkinja u Zadru, tražila je 200.000 kuna, a dobila je 70.000 od Narodnog lista

Zlata Smojver-Kanjer, općinska sutkinja u Zadru, dobila je 70.000 kuna od Narodnog lista

Antun Klišmanić, predsjednik Županijskog suda u Zadru, tražio je 110.000 kuna, dobio je 70.000 kuna od Narodnog lista

Dunja Ljubičić, općinska sutkinja u Splitu, tražila je 80.000 kuna, dobila 50.000 kuna od Večernjeg lista

Tatjana Domijan Mrva, sutkinja Općinskog suda u Zadru, tražila je 200.000 kuna, a dobila je 70.000 od Narodnog lista, no cifra je revizijom na Vrhovnom sudu povećana za 20.000 kuna
Orion1984 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 11:24   #2036
Cambj (negdje sam vidio da piše i Cambi) ih sam ima još 4-5.

Poznata je ona zadnja protiv Jutarnjeg, koji je objavio autorizirani interview s Grmojom, i u kojem nije on osobno ni spomenut, nego je samo navedeno (Grmojine riječi!) da je i u DSV-u puno korupcije.

A pod "poznata" mislim "odvratna".

-Stipe
Stipe23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 11:50   #2037
Mislim da je on Cambi, a na netu DSV-a pise Cambj sto bi mogla biti greska u pisanju koja se bez provjere dalje prenosi clancima.

Ont - da, suci su pretjerali s tim naknadama stete.
Racunaju na cehovsku solidarnost i dobiju je.
Old 19.01.2019., 13:53   #2038
Pravosudna mafija
newone is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.01.2019., 10:44   #2039
»Svi vi koji ulazite, ostavite svaku nadu!«

Quote:
newone kaže: Pogledaj post
Pravosudna mafija
http://www.hazud.hr/hrvatsko-pravosu...te-svaku-nadu/

Upravo tim riječima moglo bi se opisati stanje u kojem se trenutno nalazi njemačka obitelj Schumacher. Nakon prvog šoka, kada su ih prije godinu dana iselili iz kućice na Viru koju su kupili preko ovlaštene agencije za nekretnine i odvjetnika kojeg su opunomoćili za prodaju i uknjižbu, Schumacherovi su danas u Hrvatskoj beskućnici, i bez ikakve nade.

Za razliku od Schumacherovih, Branimir Petravić, kupac njihove kuće, može se pohvaliti dobrom srećom i učinkovitim pravosuđem. Njemu je sutkinja Dubravka Novaković dala pismenu uputu da umjesto Jose Gržete treba ovršiti upravo Schumacherove, pa umjesto da mu je prijedlog za ovrhu odbijen, on je preinačio prijedlog sukladno uputi sutkinje. Tako je sutkinja Novaković očigledno preuzela dužnost njegove odvjetnice i savjetnice.

Ovo boldano sam ja osjetio na svojoj koži, od istog suda !!
Naime, meni su bile ostale 3 rate neplaćene za tv, iz godine 2003. !!!!!
Iznos 150 kuna !
Tužba se na Zadarskom sudu kiselila sve do prošle godne. Pokušali su napraviti ovrhu 3 puta , zadnji put 2006. Svaki puta bi slali zahtjev na firmu u kojoj sam radio i koja se izvojila i firme gdje radim 35 godina.
Dakle, zadnji put je bila pokušana ovrha prije više od 10 godina. To znači da je slučaj u apsolutnoj zastari.
Ali ima neka pravna caka kada apsolutna zastara ne važi. TO JE ONDA KADA SUD OBAVIJESTI VJEROVNIKA DA MU SLUČAJ LEŽI NA SUDU GODINA A ON NIŠTA NE POZUZIMA. I to se meni dogodilo da se nakon 12 godina mirovanja na zahtjev suda , pokrenula obavijest vjerovniku. I on me je onda obvršio preko OIBa , a ne preko firme. https://www.forum.hr/showthread.php?t=879141&page=3

Nama govore krivo da je zastara 3 godine za neka plaćanja. U stvari je zastara 10 godina. Ali sada ispada da niti 10 godina nije apsolutna zastara.
Nego može biti u nedogled. Jer je naše pravosuđe puno nekih pravnik caka koje nemaju veze s pameću.
Kako drugačije reći da kada sud obavijesti vjerovnika da mu neki spis godinama leži kod njih - da taj akt prekida zastaru.
To nije pravna caka - to je pravna ludorija.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.01.2019., 12:44   #2040
Huanito ide u zatvor. Hrvatska država osudila ga je na smrt. Poserem se na takvu državu.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ef=read_more_d
Orion1984 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:18.