Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.07.2008., 13:10   #2041
amarillis,meni je tebe fakat žao.

nepoštena si,bezobrazna,neprestano se stavljaš u položaj žrtve a što je najgore većinu ljudi(možda i sve) koje si spomenula stavljaš u kategoriju glupana,uključujući i vlastitu majku.

zaista mi je žao ljudi koji tebe moraju svaki dan podnositi.

Zadnje uređivanje štemajzl : 31.07.2008. at 13:41. Reason: brisanje oftopika
studentica21 is offline  
Old 31.07.2008., 13:30   #2042
Quote:
Amarillis kaže: Pogledaj post
moj dragi je dobio stan za kada se ozeni, a njegovog brata ceka druga kuca isto tako kad se ozeni. a sad je ona otisla iz "obiteljske kuce" u stan jer kao ne moze vise zivjeti tamo. i odkad smo mi zajedno stalno nam je govorila da ona izlazi iz stana kad se mi vjencamo i da njoj samo placamo stanarinu negdje dalje. i tako je tepla sve do nedavno.. ona sad nece otici iz stana na 2-3 godine koliko ce trebati da napravimo svoju kucu jer je to njoj glupo, jedino ako cemo zauvijek ostati zivjeti u tom stanu. a to je neizvedivo jer dragi treba radionu a tesko da si ju u stanu moze napraviti.. pa je sad njoj palo na pamet da mi u toj kuci u biti od njegovog tate gornji kat uredimo pa da onda kad se odselimo to ostane ili njegovoj sestri ili bratu-jer se i ona druga kuca mora sva renovirati pa da imaju gdje zivjeti do tad.. ma nemoj. ja cu uloziti tamo htpetinu novaca i inda to nijima ostaviti? bas bi vidila nekog od vas kako bi tako postupio. ne mozete vi ni shvatiti sta se sve događa jer je nemoguce sve prepricati.. a sto se tice mora i svega toga- mene zaboli neka stvar za poklone.. ali to sto je moja mama glupa i take pizdarije ide pravit sam joj jasno rekla da je bilo jadno od nje do bola i da joj nije vise nikad palo na pamet.. ja sam isla tamo da se odmorimo i da njega maknem od njih barem na tih tjedan dana. nije meni nista morao kupiti jer ja znam da nije bilo vise novaca za tako sta-ali nije morao ni njima, samo sto bi se gospoda uvrijedili do neba. ja dobijem novaca za proslaviti rođendan i onda odem i jos njegovoj sestri kupim hlace i patike jer je hodala sva pokidana, a ma da je netko hvala rekao. kao da je to najnormalnija stvar da se ti provodis a djetetu ti vire prsti iz patika? oprostite..ali to meni nije normalno. a sto je njegov stari alkos? nista nije bolji od nje-samo sam rekla da prema meni nikad nije bio bezobrazan, a sta je sve dragi u zivotu zbog njega prosao to sigurno necu zaboraviti. ja nisam savrsena, niti je moja obitelj, daleko od toga, ali znam da bi moji roditelji prije umrli od muke nego da se oni zabavljaju okolo a ja i brat da nemamo maltene sta obuc i sta jest. kao ona pre brzo izraste iz svega.. pa ne znam kako onda drugi ljudi oblace svoju djecu. najbolje da svi hodamo goli dok ne narastemo koliko trebamo pa tek onda pocnemo nositi odjecu, sta li?
Ne znam zašto se toliko uzrujavaš oko njezinih ideja. Neka ona planira Vaš život koliko hoće, vi ćete odlučiti što napraviti. Nije tako? Može ona imati 100 ideja, 1000 prijedloga, vi ne trebate prihvatiti ni jednog. Recite, da to za vas nije prihvatljivo i da niste financijski u mogućnosti raditi stan na katu i još graditi kuću.

Žena je otišla od doma, jer joj je muž alkoholičar. Jel tebi jasno, što je ona sve preživjela kraj njega i koliko je snage potrebno da se makneš od toga?
Dobro, možda je loša osoba, loša majka, loša žena, ali je svejedno čovjek.
Da, stan u kojem stanuje, bio je obečan tvom mužu. Ali okolnosti su se promjenile. Njegova mama treba taj stan. Ne možete vi potražiti neko drugo rješenje?

Jesi ti njegovoj sestri kupila hlače i patike zato da ti netko kaže hvala? Ili zato što ih je sirota trebala?

Daj, pročitaj sve što si napisala. Jel ti znaš koliko mržnje, gorčine i nezadovoljstva zrači iz tvojih riječi? Ja, da živim s tobom, bojala bih se pisnuti.

Pogledaj, tvoj dragi je očito iz neke ne baš dobre obitelji. Preživio je sve i svašta. U cijeloj toj priči najviše pati on. Taj odnos između njegove mame i njegove žene najviše pogađa njega. Ne nju. I zašto ne bi ti bila pametnija i bolja te zbog njega malo smirila tenzije te taj odnos svela na neku normalu.

Vidim da te najviše pere taj stan. Ako žena želi ostati u tom stanu, reci svom mužu nek ona ostane. Da ćete vi naći neko drugo rješenje. I neka ne brine. Da ga voliš i da ćete sve rješiti.
koka2004 is offline  
Old 31.07.2008., 14:22   #2043
Quote:
Xenia 13 kaže: Pogledaj post
A zašto vi lijepo ne odete u podstanare dok ne sagradite kuću?
ovo nije loša ideja

i ne znam šta je problem ostati sa starom dok ne napravite kuću da možete uvuć glavu u svoje

tebi se tvoji zahtjevi čine logični, ali realno stara ima više prava od tebe da ostane u tom stanu jer je faktički to njen stan

uzmite stambeni kredit i pokrenite se

ne očekuj da će netko riješit tvoje probleme, trebaš ih sama riješiti
Old 31.07.2008., 14:27   #2044
Quote:
koka2004 kaže: Pogledaj post
Ne znam zašto se toliko uzrujavaš oko njezinih ideja. Neka ona planira Vaš život koliko hoće, vi ćete odlučiti što napraviti. Nije tako? Može ona imati 100 ideja, 1000 prijedloga, vi ne trebate prihvatiti ni jednog. Recite, da to za vas nije prihvatljivo i da niste financijski u mogućnosti raditi stan na katu i još graditi kuću.

Žena je otišla od doma, jer joj je muž alkoholičar. Jel tebi jasno, što je ona sve preživjela kraj njega i koliko je snage potrebno da se makneš od toga?
Dobro, možda je loša osoba, loša majka, loša žena, ali je svejedno čovjek.
Da, stan u kojem stanuje, bio je obečan tvom mužu. Ali okolnosti su se promjenile. Njegova mama treba taj stan. Ne možete vi potražiti neko drugo rješenje?

Jesi ti njegovoj sestri kupila hlače i patike zato da ti netko kaže hvala? Ili zato što ih je sirota trebala?

Daj, pročitaj sve što si napisala. Jel ti znaš koliko mržnje, gorčine i nezadovoljstva zrači iz tvojih riječi? Ja, da živim s tobom, bojala bih se pisnuti.

Pogledaj, tvoj dragi je očito iz neke ne baš dobre obitelji. Preživio je sve i svašta. U cijeloj toj priči najviše pati on. Taj odnos između njegove mame i njegove žene najviše pogađa njega. Ne nju. I zašto ne bi ti bila pametnija i bolja te zbog njega malo smirila tenzije te taj odnos svela na neku normalu.

Vidim da te najviše pere taj stan. Ako žena želi ostati u tom stanu, reci svom mužu nek ona ostane. Da ćete vi naći neko drugo rješenje. I neka ne brine. Da ga voliš i da ćete sve rješiti.
Hvala ti na ovom postu jer sam već kanila otvoriti temu " Snahe i kako ih opametiti".
Dlapek is offline  
Old 31.07.2008., 14:50   #2045
ja sam doslovce alergična na ono kada netko spomene"a meni nije ništa donio/la ili kupio/la". glupo mi je kada se netko osjeća dužnim nekome nešto donijeti/kupiti a još mi je neshvatljivije kada netko očekuje da mu nešto bude kupljeno/donešeno.

a što se tiče kuće i posjeda zahvaljujem Bogu da smo muž i ja dovoljno sposobni da nam ne treba ničija...
impoSIBILA is offline  
Old 31.07.2008., 15:38   #2046
Quote:
JustForFun kaže: Pogledaj post
u kojem smislu skrebiti? da njemu daš dijete?

Da! On kao da nije svjestan nekih stvari!
Old 31.07.2008., 19:49   #2047
stan je na njegovo ime..ali to nije ni bitno vise. i ja znam da sam grozna ali to me je tako sve izbacilo iz takta. i jesam bila bezobrazna, ali ja to nisam nikome ni rekla tako nego sam se ispucala ovdje.. jer ne zelim stvarati dodatne probleme i histerizirati.. a ne mogu sve to drzati u sebi jer cu ispaliti.. i onda dodem tu, istresem se i bude mi lakse. mozda ona je ovaka ili onaka ali niti sam ja dragom sta rekla zta to niti sta.. ajd prihvatite da sam mlada i usijane glave jos uvijek. ne znam ni sta je pravi zivot jos a komilo sta vise.. ovdje sam nasla mjesto da ispucam malo svoje frustracije.. i neka mi kaze tko sta hoce.. ljuti me tako nekad kad mi ona kaze neke tako stvari pa se smjeskam i sutim, ali glupo mi je da ona meni serenda da smrsavim da budem zgodna za njenog sina bla bla.. i da se ne zapustim slucajno.. kako mi je s tim digla tlak.. ali neka. da samo pojasnim, ne zivcira ona mene konstantno, nego tako nekad kad neke svoje "duznosti" kao majka prebaci na mene ili njega. odkud ja mogu odgajati njeno dijete umjesto nje? a mala je stvarno teska. ja se s njom ne znam nositi jednostavno, a vidim da joj je zivot u banani zbog roditelja koji se ponasaju kao da imaju 5 godina.. to mi je jadno.. ali inace sam do sad s njom nekako i izlazila na kraj, i koliko puta ju isfeniram i ispegloam kosu, i ofarbam..zbilja je sve bilo super dok nije doslo pitanje tko ce kuda. a sto ne idemo u podstanare..skrta ja skrt on.. kuca nece biti gotova preko noci..a treba negdje placati stanarinu i rezije i graditi kucu kad ti svaka kuna treba.. ali ako ne bude islo drugacije naravno da cemo otici.. zato, nemopjte mi sve uzimati za zlo.. ja nisam takva kako sad tu kukam i sizim i jadam se..ovo je moj alter ego.. inace su me moji tako odgojili da se starije mora postovati pa sta god da bilo.. i eto.. ja se ovdje izivljavam da ne posizim pa napravim kakav shit u real lifeu..
Old 31.07.2008., 19:55   #2048
Quote:
impoSIBILA kaže: Pogledaj post
ja sam doslovce alergična na ono kada netko spomene"a meni nije ništa donio/la ili kupio/la". glupo mi je kada se netko osjeća dužnim nekome nešto donijeti/kupiti a još mi je neshvatljivije kada netko očekuje da mu nešto bude kupljeno/donešeno.
Slažem se. Ali ja sam još alergičnija kad mi netko nešto donese/kupi/pokloni pa nakon toga cijeli život nabija na nos kako je to nama dao..

Bolje da nije.

Zadnje uređivanje _Candy Candy_ : 31.07.2008. at 19:55. Reason: dodatak
_Candy Candy_ is offline  
Old 31.07.2008., 22:16   #2049
a šta bi ti rađe da ti je svekrva neka rospija?
iva23 is offline  
Old 31.07.2008., 23:43   #2050
Quote:
iva23 kaže: Pogledaj post
a šta bi ti rađe da ti je svekrva neka rospija?
Jel ti to meni??
_Candy Candy_ is offline  
Old 01.08.2008., 00:55   #2051
studentica21slažem se s tobom zdrav je razum odvagnuti kamo uložiti svoj novac,jer ako nešto radim,radim to s ljubavlj i onako kako se mužu i meni sviđa,ali ako ti netko za tvoje novce ne da napraviti što želiš,bar djelomično i ako ćeš to nešto za neko vrijeme morati napustiti jer nećeš imati novaca za isplatu braće il sestara...onda se tu nema što reći.
kokaje pravno gledajući kuća je moja,ali moralno...to nije...Ovdje je nažalost riječ o nečem dubljem, recimo to da sestre pred nama pričaju jedno,pred starcima drugo,a misle treće.Jedna od njih dužna nam je poveću svotu novca,koju ne planira vratiti, i do nedavno je dolazila po još i osuđivala nas kad više nismo htjeli financirati njezine luksuze,žena ima preko 40god .Ja samo i jednostavno znam da se s njima radije ne petljati.A i oni su kao njemu neku kleticu dali da održava i uređuje(ne na pismeno).I nedugo nakon toga kak smo počeli uređivati ,usput samo su nam rekli da su ju prodali,eto...S nekim više nemaš kaj raspravljati nakon toga. Meni ništa njihovo ne treba,stvarno. Ja se brinem za njih kad su bolesni i kuham im i posjećujem ih...ne njihove kćeri....eto da sam bar dobila drugačiju obitelj. Moja je obitelj sva zdrmana,imam 3polusestre koje sam nedavno upoznala,njihova mama i moja mama su na mojoj svadbi plesale prvi ples.Eto to je moja obitelj....pa se volimo i ne mrzimo,a mogli bi....
amarillisčini mi se da si ovdje došla ispuhati se ,a ne tržiti pomoć. Pa onda samo daj,al bilo bi ti pametno za par dana pročitati sve svoje postove i vidjeti gdje reagiraš bespotrebno,a gdje ne reagiraš.
M&N is offline  
Old 01.08.2008., 01:21   #2052
Quote:
Amarillis kaže: Pogledaj post
stan je na njegovo ime..ali to nije ni bitno vise. i ja znam da sam grozna ali to me je tako sve izbacilo iz takta. i jesam bila bezobrazna, ali ja to nisam nikome ni rekla tako nego sam se ispucala ovdje.. jer ne zelim stvarati dodatne probleme i histerizirati.. a ne mogu sve to drzati u sebi jer cu ispaliti.. i onda dodem tu, istresem se i bude mi lakse. mozda ona je ovaka ili onaka ali niti sam ja dragom sta rekla zta to niti sta.. ajd prihvatite da sam mlada i usijane glave jos uvijek. ne znam ni sta je pravi zivot jos a komilo sta vise.. ovdje sam nasla mjesto da ispucam malo svoje frustracije.. i neka mi kaze tko sta hoce.. ljuti me tako nekad kad mi ona kaze neke tako stvari pa se smjeskam i sutim, ali glupo mi je da ona meni serenda da smrsavim da budem zgodna za njenog sina bla bla.. i da se ne zapustim slucajno.. kako mi je s tim digla tlak.. ali neka. da samo pojasnim, ne zivcira ona mene konstantno, nego tako nekad kad neke svoje "duznosti" kao majka prebaci na mene ili njega. odkud ja mogu odgajati njeno dijete umjesto nje? a mala je stvarno teska. ja se s njom ne znam nositi jednostavno, a vidim da joj je zivot u banani zbog roditelja koji se ponasaju kao da imaju 5 godina.. to mi je jadno.. ali inace sam do sad s njom nekako i izlazila na kraj, i koliko puta ju isfeniram i ispegloam kosu, i ofarbam..zbilja je sve bilo super dok nije doslo pitanje tko ce kuda. a sto ne idemo u podstanare..skrta ja skrt on.. kuca nece biti gotova preko noci..a treba negdje placati stanarinu i rezije i graditi kucu kad ti svaka kuna treba.. ali ako ne bude islo drugacije naravno da cemo otici.. zato, nemopjte mi sve uzimati za zlo.. ja nisam takva kako sad tu kukam i sizim i jadam se..ovo je moj alter ego.. inace su me moji tako odgojili da se starije mora postovati pa sta god da bilo.. i eto.. ja se ovdje izivljavam da ne posizim pa napravim kakav shit u real lifeu..
Amarillis, ako te mogu savjetovati iz svog iskustva (ukljucujuci i svojevremeni suzivot sa svekrvom), nije point u tome da ti starije slusas pa stogod bilo, nego da ih probas razumjeti, probas doprijeti do razloga njihovih postupaka. Cesto kad govore nesto tebi ili o tebi oni u biti govore nesto o sebi, a ti si tu tek slusalac.

Npr ako ti govori da trebas smrsaviti i biti lijepa tvoja svekrva moguce razmislja o tome sto je ona mogla ili trebala uciniti kad je bila mlada i lijepa. Mozda zali za svojom prosloscu. Mozda zali za svojom ljepotom koje vise nema a koja je mozda bila jedino sto je na sebi cijenila.

I slicno.

Ljudi vecinom nisu zli, nego: usamljeni, preplaseni, ne uvijek bas pametni, neobrazovani, cesto sve nesigurniji kako stare, i onda rade i govore stvari koje mogu povrijediti druge. A cesto ako se malo potrudis i probas razumjeti njihove motive, mozes posve promijeniti njihovo ponasanje prema tebi.

Naravno tvoja je stvar koliko vremena/energije hoces utrositi na nekoga. S obitelji se to ipak najcesce--emocionalno a i drukcije--isplati. Puno je lakse zivjeti u obitelji gdje su odnosi razmjerno iskreni i topli.

I druga stvar koju sam ti htjela reci, gdje mozes pomoci sa svojim novcem ili vremenom, pomozi, i vjeruj mi da ce ti se to stostruko vratiti.

Npr ta dvanaestogodisnja curica koju majka zanemaruje. To sto joj ti kupis tenisice ili majicu je njoj vjerojatno velika stvar a za tebe je ili ce uskoro biti sitnica. Mozda ste ti i njezin stariji brat jedini koji je mozete saslusati i usmjeriti. Mozda imas priliku utjecati na jednu mladu osobu da se razvije u nesto bolje no sto bi bila da je prepustena svojim roditeljima. To je cini mi se ipak bitnije nego nesto gubitka komocije zbog toga sto je morate pokupiti iz grada kad ste vi u kinu. Ona je ipak sestra tvog muza i bolje da je odgoji on, ako vec roditelji nisu u stanju, nego nitko, pa da tek imate pravi problem u obitelji za kojih 5 godina.
Old 01.08.2008., 09:31   #2053
sve to stoji, ali ja malu kad nekako motiviram da se pokrene i dotjeram ju u kakav takav red oni to sve opet pokvare. nije meni zao sto sam joj kupila to. bolje i to nego da sam te pare popila ili sta drugo. ali glupo je kako je to njima najednom postalo normalno da se je trebam za nju brinuti. a oni nije da ne mogu nego tjeraju jedno drugome inat i onda mi svi ispastamo zbog toga. eto to je jedini pravi problem, ostalo su sve trzavice koje svi imamo u ovom ili onom obliku.. ali ja ne mogu na sebe preuzeti teret da nju odgajam a oni onda pokvare sve sto sam ja napravila. ili ce ju odgajati oni ili ja. neka se onda odluce. ovo je inace borba sa vjetrenjacama i nikuda ne vodi osim sto meni kida zivce. npr. dogovorimo se da ce ocistiti hrcka danas poslije rucka. i to obeca. i onda ju poslije rucka nazove prijateljica, ona nazove mamu da pita jel moze ici van, ona ju pusti i tako.. nista od hrcka, nista od mene.. ona isto tako samo onda gleda kako ce iskoristiti situaciju.. nije ni ona glupa. kad se posvađa sa mamom ode kod tate, kad s njim ode kod mame i kad ju svi otpuse onda dođe meni plakat. e a sta da ja s tim radim? ulizuje se sve dok nesta ne dobije i onda sve po starom.. i do kad joj to uopce treba tolerirati?
Old 01.08.2008., 13:02   #2054
Quote:
me je zabolilo sto mi nista nije kupio, neku sitnicu, nekakav privjesak za kljuceve..bilo sta za uspomenu malu
Pa bili ste skupa na moru .

Za uspomenu imas ljepo ljetovanje ne? Znam da ima zlobnih svekrva ali nekim snahama ni od zlata ne bi bila dovoljno dobra.
Jos mu tvoja mama kvoca dok on vozi, zamisli da je to bila svekrva kakvu bi salvu na nju spustila ovdje.
Joj i ja idem braniti svekrve upravo samu sebe iznendjujem

Quote:
ne mogu taj svoj bijes i mrznju prema njoj uopce dovoljno izraziti.
Te trujes samu sebe. Ona od toga nema nikakvih problema.

Jesu djeca tvoje svekrve jos maloljetna?

Quote:
an jer mi bude zao potrositi para sto ne moram(a ja, tj moji roditelji kod kojih jos zivim ih imaju vise nego dovoljno)a ona koja nema i to malo trosi na gluposti
Znaci crpis svoje starce i bed ti je sto ne mozes i nju?
Slazem se sa Stemajzlom skroz, makar me banirao mimo svake pravde

Quote:
nije sve stvar odgoja..sa nekim kvalitetama se covjek i rodi..kako bi inace djeca super roditelja koji imaju i para i sve daju za njih bili narkomani ili ubojice ili tako sta.. a on je sve samo ne poluproizvod
A rodio ga je tko? Cije gene ima?
ombia is offline  
Old 01.08.2008., 13:08   #2055
puffko lijepo te je citati

Quote:
čini mi se da si ovdje došla ispuhati se ,a ne tržiti pomoć. Pa onda samo daj,al bilo bi ti pametno za par dana pročitati sve svoje postove i vidjeti gdje reagiraš bespotrebno,a gdje ne reagiraš.

Quote:
Bili ste na moru, uživali i onda si sve uspjela pokvariti zbog jednog privjeska? Krasno. I još tvoja mama njega ispituje zašto ti ništa nije kupio, znači da si se prvo požalila njoj. I ona je lijepo intervenirala. Je li on možda za tvoju mamu rekao da je kujetina
Potpis.

Quote:
god bila nego šta,pa rastavila sina i ženu,pa da mama je nek rastavi,b
Imajuci svekrvu iz pakla mogu ti reci - ona vas moze rastaviti samo ako tvoj muz bude papak i to dopusti. No lakse je kriviti nju nego nekoga tko bi nas trebao voliti i postivati a to ne cini.

I primjecujem da vecina snaha koje olavajaju svekrvu ipak ZELE svekrvin imetak ali stara ti se makni. E pa treba biti faca i reci - ne trebam nista od tebe mogu sama i onda ganjati svoj dusevni mir.

koka2004 – super pises

Quote:

Ovo sam i ja pomislila a nisam bas neka bojazljiva osoba.

Quote:
ti si ljuta jer on tebi nije kupio sitnicu na ljetovanju na kojem ste skupa bili ja to prvi puta čujem... stvarno....
a jesi ti njemu kupila nešto?
jel sveki pitala jel je on šta dobio
Odlicno pitanje.

Amarillus ovo za hrcka - ako ste se vas dvije dogovorile i to PRIJE nego je dosao poziv za van, ona to mora napraviti. Tu nemoj popustati. Neki oblik blaze sankcije mora biti. Tu te potpuno podrzavam.
ombia is offline  
Old 01.08.2008., 13:16   #2056
Amarillus, znam da ne tražiš pomoć, ali ću ti reči što bih ja napravila oko kuće, podstanarstva, itd.

Ni u ludilu ne bih išla u podstanare. Kad gradiš kuću, svaka kuna ti je potrebna. Kao prvo, počeli bismo graditi kuću. Vjenčali bismo se po planu, a nakon vjenčanja ja bih ostala doma dok se u kući ne usposobi jedna soba za spavanje i kuhanje te kupaona (sve to se može u prvoj etaži ili podrumu napraviti za par mjeseci), kamo bismo se preselili i nastavili graditi i uređivati kuću.

Cijeli je život pred vama, neće Vas pojesti još par mjeseci razdvojenosti.

Ne sekiraj se previše, od sekirancije raste guzica!
koka2004 is offline  
Old 01.08.2008., 14:04   #2057
znala sam ja da je ona vještica od moje svekrve kriva za moju guzicu!!!
impoSIBILA is offline  
Old 01.08.2008., 17:13   #2058
Angry

A moj problem, rastavljena sam i udana drugi put, uglavnom rastala sam se prvi put zbog svekrve, nisam ju mogla podnositi, ali me ona i dalje naziva, dosađuje kao da smo neke frendice, a ja ju organski ne mogu smisliti, kaj je najgore moja ju mala obožava i ne znam kak da ju otpilim. Inače nisam osoba koja je bezobrazna i koja brzo poludi
Bumbica is offline  
Old 01.08.2008., 18:41   #2059
mene su moji poslali na faks pod uvjetom da cu se samo njime baviti dok ga ne zavrsim, prema tome ja nemam jos drugih prihoda osim onoga sto mi moji daju. meni ne trebaju svekrvini novci nego se to odnosilo na to da se ona provodi i nije ju briga jel njeni dijete ima sta obuci i gdje je i sl. to sto je njemu moja mama srala sam pred njim jos s njom razjasnila u autu. ja se ne osjecam dovoljno kompetentnom da vec skoro pa djevojku preodgajam. a i kad to pokusam dobijem samo nogom u svoju enormnu guzicu zauzvrat. i sta sad? jesam i nabrijana i svakakva, ali zasto meni pocetak mog bracnog zivota treba biti takav da ja moram brinuti za necije dijete? i jos podnositi sva ta potkopavanja.. to za hrcka je jedan najbanalniji primjer. i to ga je i dobila od mene jer mi je dargi za uskrs kupio 2 pa su mi se namnozili nemilice. i nisam joj htjela dati jer sam znala da je nemarna..ali sam se osjecala nekako duznom.. i prvih tjedan dana bilo je super.. i od onda mislim da ga je ona ocistila 2 puta.. ja ga cistim, mijenjam vodu, kupujem hranu.. ali to je nebitno. bitno je to da je ona van kontrole i meni je muka od pomisli kako ce to dalje ici. ja ne mogu sjediti sa strane i uzivati dok oko mene nista ne valja. ne mogu gledati tog hrcka nesretnog u onoj prljavoj piljevini a kamoli djevojcicu u takvim uvjetima- kojih nema. ona nema granica. ne se svi boje jer kad joj se nesta ptrigovori odmah histerizira i vristi i pola dana se dere da ju se cuje na sve strane. i samo da napomenem prije nego netko kaze da ju tucemo ili tako sta- nitko ju nikad tako nije(bar otkad ja znam za nju) samo joj kazes nesta sto njoj ne stima i predstava pocinje. mene je eto naprosto strah toga. i po ne znam koji put.. ne treba meni nista svekrvino, i nadam se da nikad ni nece. meni sto treba je da se ponasa kao prava majka svojoj djeci uvijek, a ne kad njoj odgovara i da ne prebacuje taj svoj "teret" ni na mene a i na nikog drugog.
Old 01.08.2008., 18:47   #2060
a i situacija s time gdje cemo zivjeti dobila je danas jos jednu dimenziju.. moji se sele natrag u kucu na selo iduce godine tako da ce nama vjerojatno ostaviti kucu na koristenje dok se nasa ne izgradi.. i to ce vjerojatno i biti solucija koju cemo prihvatiti. naravno ako mojima sve bude islo po planu. eto da se ne brinete toliko oko toga da ja jadnu svekrvu zelim izbaciti iz njene kuce.. mozete vi mene i osuđivati i sve, ali ja mislim opet da nije toliko neshvatljivo ovo sve.. puno toga ima i sve nepovezano.. da znate kakav ja imam kosmar u glavi..ah..kao i vecina vjerojatno.. uzivajte mi ja idem uciti sad malo..

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:56.