Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.05.2014., 13:45   #2041
Quote:
kotulica kaže: Pogledaj post
ti ne shvaćaš.

pa ti uopće nemaš pojma za što je sve hrvatska tužila srbiju, koji su zahtjevi hrvatske prema ICJ-u i o čemu se uopće radi u ovom procesu.

nemaš pojma ni na kojem sudu su osuđeni ovi za ruandu, je li ruanda uopće podnijela tužbu pred ICJ-em i slično.

u stvari ti ništa ne znaš pa s tobom uopće nema smisla komunicirati.
Hhahaha

pa prije koliko stranica sam ja to napisao,ali ne vi se nalijepili ko muha i hranite trolla
TONI-VU is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.11.2014., 21:49   #2042
http://www.jutarnji.hr/odluka-o-tuzb...015--/1232717/

Quote:
Presuda u sporu po tužbama Hrvatske i Srbije za genocid bit će donesena do veljače 2015., najavio je Peter Tomka, predsjednik Međunarodnog suda u Haagu podnoseći godišnji izvještaj Generalnoj skupštini UN-a.
Liziko Luftic is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 09:40   #2043
Može se reći da je Srbija pokušala genocid, ali im se izjalovilo.
Problem je u protutužbi.
Ako usporedimo popis stanovništva iz 90.g. vidljivo je u usporedbi sa najnovijim da je Srba barem 200.ooo manje.
Jeste da je i Hrvata manje, pored svih onih doseljavanja iz Bosne, Srbije, Kosova, ali ne toliko manje koliko Srba.
Nisu svi zbrisali u Srbiju, mnogi se jednostavno preimenovali u Hrvate, da si ne kompliciraju život, ali jeste činjenica da je razlika velika.
karter is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 10:46   #2044
Quote:
karter kaže: Pogledaj post
Ako usporedimo popis stanovništva iz 90.g. vidljivo je u usporedbi sa najnovijim da je Srba barem 200.ooo manje.
znači, hrvatska bi mogla biti osuđena za protjerivanje srba.
i hrvata.
Old 02.11.2014., 11:59   #2045
Quote:
Problem je u protutužbi.
Jeste da je i Hrvata manje, pored svih onih doseljavanja iz Bosne, Srbije, Kosova, ali ne toliko manje koliko Srba.
Nisu svi zbrisali u Srbiju, mnogi se jednostavno preimenovali u Hrvate, da si ne kompliciraju život, ali jeste činjenica da je razlika velika.
Ako pogledamo presudu haaškog suda u slučaju Gotovina, jasno je da to nije problem, jer nisu postojali elementi masovnog zločina u odlasku Srba iz Hrvatske, a primitkom u EU i zatvaranjem poglavlja o pravosuđu i ljudskim pravima smo dokazali da je uložen zadovoljavajući trud u osiguranju povratka tih Srba bez opasnosti od neosnovanog sudskog progona. To uopće nije i ne može biti argument. Jedini realan argument kojeg imaju Srbi su ratni zločini s naše strane, ali su oni pojedinačne prirode i djelomično procesuirani unutar vlastitog pravosuđa.

U ovoj priči je srpska protutužba tzv. "non-issue", samo smetalo koje služi produljenju procesa. Puno veći problem je rezultat naše tužbe.
Old 02.11.2014., 18:32   #2046
tako je, oslobađanjem generala protutužba pada u vodu

mene samo zanima zašto nije prošla tužba BiH?
Old 02.11.2014., 20:33   #2047
Quote:
Kiki114 kaže: Pogledaj post

Koliko sam citao o tome, bila je lose pripremljena. Ali vjerujem da bi ti bolji odgovor znao dati netko tko je u to malo vise upucen, mozda netko od kolega forumasa iz BiH.
Gerry Conlon is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.11.2014., 20:50   #2048
Quote:
Gerry Conlon kaže: Pogledaj post
Koliko sam citao o tome, bila je lose pripremljena. Ali vjerujem da bi ti bolji odgovor znao dati netko tko je u to malo vise upucen, mozda netko od kolega forumasa iz BiH.
hvala,doduše pronašao sam neke članke u međuvremenu

upitnije je mogu li naši vladajući sabotirati naše zastupnike
Old 03.11.2014., 08:17   #2049
Quote:
Kiki114 kaže: Pogledaj post

Kod tužbi generala utvrđivala se individualna krivnja.
karter is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2014., 14:14   #2050
Quote:
Liziko Luftic kaže: Pogledaj post
http://www.jutarnji.hr/odluka-o-tuzb...015--/1232717/

Quote:
Presuda u sporu po tužbama Hrvatske i Srbije za genocid bit će donesena do veljače 2015., najavio je Peter Tomka, predsjednik Međunarodnog suda u Haagu podnoseći godišnji izvještaj Generalnoj skupštini UN-a.
Tako su rekli za jednu godinu, pa za dvije, pa za tri, rekli su do prosinca ove godine i eto, sada do veljače, pa će onda opet biti do one druge veljače 2016, pa 2017... i sve će tako odgađati dok ne bude potpuno kasno, kao što je Srbima sada kasno za Jasenovac i ćele-kule.
Old 03.11.2014., 14:17   #2051
Quote:
Da, zato ste pjevali nakon prvostupanjske "presuda Tuđmanovoj Hrvatskoj"
El Cid is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2014., 17:09   #2052
Quote:
To baš i nije sasvim točno. Nekoliko točaka, od kojih je najpoznatija ona o udruženom zločinačkom pothvatu, su bile itekako kolektivne prirode.
Old 03.11.2014., 17:55   #2053
Quote:
Problem je u protutužbi.
ma naravno, to je jako čudno, s obzirom da bi u SAD Rusiji i takvim velesilama u slučaju napada susjednih država pripadnika te nacije ostalo na prste jedne ruke. vi ne da ste ostali živjet u hrvatskoj, već Srbi koji nisu bili na okupiranim područjima nije im vlas s glave pala, najgore što im se događalo je to da su na tekmama morali slušat za dom spremni i ubij srbina, ali i to je posve razumljivo kad se uzme u ozbir količina ljubavi koja teče u venema kod srba na spomen hrvatske i hrvata.

isto tako, ono što ste vi pokušali napravit 1991, Hrvati nikada nisu niti će radit srbima, NDH nikad nije išla u smjeru uništenja srpske države niti u smjeru uništenja srpske nacije, prema tome ni te ustaše ne možete povezivat i uspoređivat s svojim genocidnim i zločinačkim namjerama iz 1990ih. to što su Srbi planirali napravit hrvatima 1990ih, većina drugih naroda bi odavno sve pripadnike te i takve nacije izbacila iz svoje države na glavačke, Tito je protjero 400.000 volksdojčera zbog tzv "kolaboracije" prema tome, o čemu mi pričamo? sad svi suze rone, pogotovo ovi naši "antifašsiti" a redom komunisti za srbima, a riječ je notornim četnicima i likovima koji su palili naše kuće s smješkom na licu, to znam jer mi je stari iz like stara iz banovien tako da meni nitko neće komunističko četničke zablude prodavat pod normalno. i opravdavat njihove zločine, nečjim tuđim pogotovo ustaškim.

tužba za genocid je jasna, i ako su je naši pravno predstavili ona ima velike šanse za uspjeh, ali pošto je spor vođene za ove vlade nešto sumnjam u uspjeh iste. jer namjere ovih "socijalista" u hr, kad su Hrvati i Hrvatska u pitanju nikad nisu bile čiste, to je sve ista ekipa samo jedni nose petokrake a drugi kokarde. hrvatska je jednima i drugima trn u oku, i to je ono što je i rezultat ovog spora, da nije bilo komunizma ne bi bilo ni rata 1990ih, kao ni cijelo stoljeće zatiranja hrvata na njihovoj zemlji. ali to smo mi Hrvati krivi, mi smo dozvolili komunistima i srbima da od nas rade metu, i da se iživljavaju na nama. ali nikad više, ja vam se kunem da ćete sve svoje iživljavanje platit u krvi bude li potrebno. nećemo ne više glumatat domobrane, i zazivat zdrav razum dok netko kolje naše ljude i planira okupirat što veće teritorije naše države i utjerat nas u nekakve jugoslavije pod krinkom borbe protiv fašizma. dosta je bilo vaših predstava, vaših zabluda tome će se stati na kraj u vrlo skoro vrijeme, kao što se 1990ih Hrvatska osamostalila iako mnogi to nisu htjeli, ne samo u Srbiji već i u Hrvatskoj.
pieceOFme is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2014., 18:03   #2054
Quote:
El Cid kaže: Pogledaj post
Da, zato ste pjevali nakon prvostupanjske "presuda Tuđmanovoj Hrvatskoj"
na žalost to su pjevali ovi naši "partisani" tzv "antifašisti", jelena lovrić i celi jutarnji imbex i slična glasila, bio je to jedan divni euforični dan za njih. da bude tragikomedija veća, drugostupanjska presuda je pogodila više njih jugoslavene nego velikosrbe i četnike u srbiji. u to budi siguran, nikoga nije ta presuda više unazadila nego njih, ali kao što vidimo oni i nakon iste jašu jednako silovito i nakazno kao i prije iste. i dalje pričaju da je domovinski rat zločinački, i da su branitelji ustaše jer nose ustaške oznake i pjevaju ustaške koračnice. to ti je ta logika u glavi, sve hrvatsko za njih je nazadno i fašističko. to je taj "antifa" mozak, nije lako njega shvatit ali svakako da su meni ti odnarođeni likovi jasni kad se uzme u obzir u kakvoj šugovini od države smo proveli skoro pola stoljeća.
pieceOFme is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2014., 19:03   #2055
Quote:
pieceOFme kaže: Pogledaj post
najgore što im se događalo je to da su na tekmama morali slušat za dom spremni i ubij srbina, ali i to je posve razumljivo kad se uzme u ozbir količina ljubavi koja teče u venema kod srba na spomen hrvatske i hrvata.
Hmm, ajde da prevedem ovo sa tvog nemustog govora u razumljiviju formulaciju, dakle, posto Hrvati znaju koja kolicina ljubavi tece u venama Srba koji danas zive u Hrvatskoj, potpuno je razumljivo da moraju slusati 'za dom spremni' i 'ubij srbina'.

Btw. kulturni Hrvatu, Srbi se pisu sa velikim pocetnim slovom, kao i svi ostali narodi.

Quote:
pieceOFme kaže: Pogledaj post
isto tako, ono što ste vi pokušali napravit 1991, Hrvati nikada nisu niti će radit srbima, NDH nikad nije išla u smjeru uništenja srpske države niti u smjeru uništenja srpske nacije, prema tome ni te ustaše ne možete povezivat i uspoređivat s svojim genocidnim i zločinačkim namjerama iz 1990ih.
Naravno, NDH je bila jedna mittleeuropska, kulturna i iznad svega civilizovana drzava, velikih intelektualaca (evo ti si dokaz, intelekutalac bez premca), u kojoj nikako nije vazilo pravilo za Srbe 'trećinu pokrstiti, trećinu protjerati i trećinu pobiti' i u kojoj zapravo nije pobijeno i po najoptimisticnijim, zatucanim ustaskim izvorima bar jedno 70000 Srba...

Da neko prica ovakve baljezgarije 2014. godine, i onda da se pravi naivan i ne veruju da su se Srbi osecali ugrozenim pred sam pomen ponovnog stvaranja nove nezavisne Hrvatske drzave mora biti krajnje licemeran.
Interesuje me, ako zanemarimo ovog forumasa sa ocigledno izrazito niskim koeficijentom inteligencije, koji je gotovo uvek odlika wannabe neuspelih desnicara, da li i ostali hrvatski forumasi dele ovo misljenje po pitanju NDH i razumevanja skandiranja Ubij Srbina posto vidovite ustase znaju sta tece u srpskim venama? (omg ne verujem ko je mogao ovo da napise, ne zbog sovinizma, vec zbog gluposti, osecam se kao debil samo dok citiram ovu tuznu gresku prirode - pieceOFme)
nomotiv is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2014., 21:36   #2056
Quote:
nomotiv kaže: Pogledaj post
Interesuje me, ako zanemarimo ovog forumasa sa ocigledno izrazito niskim koeficijentom inteligencije, koji je gotovo uvek odlika wannabe neuspelih desnicara, da li i ostali hrvatski forumasi dele ovo misljenje po pitanju NDH
Nije to mišljenje nego jednostavne povijesne činjenice. NDH je bila marionetska država pod silama osovine, usto i talijanski protektorat, na kraju nije imala ni zapovjedništvo nad vojskom. Smisao i cilj stvaranja takve države je bilo provođenje holakousta nad židovima. Nije joj bio cilj uništavanja srbske nacije ili države nego židova i roma. Da su svi "nehrvati" kao i neistomišljenici platili velik ceh, da. Ali nacisti i fašisti su napravili NHD kao produženu ruku svoje volje koja je imala za cilj istrebljenje židova i roma. A to sve skupa je apsolutno nebitno za stvari koje su se desile 90-tih. A 90-tih je bila agresija Srbije na RH i genocid ili pokušaj istog nad hrvatskim narodom ali to već ulazi i u pravne formulacije. Poanta je da agresori trebaju platiti ratnu štetu i to je bit cijele priče. Da su Srbi pristali na plaćanje odštete i na vraćanje kulturnog blaga, stočnog fonda i objavu imena nestalih osoba koje su pobijene u logorima u Srbiji vjerujem da do tužbe nebi nikad ni došlo.
noname23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2014., 22:14   #2057
o kakvim baljezgarijama se ovdje priča

umjesto da svi podržavamo tužbu (koja je društveno dobro za sve stanovnike RH, pa i Srbe!)

mi ćemo se međusobno prepirati o Jasenovcu

ja svakim danom sve više gubim vjeru u naš narod
Old 05.11.2014., 15:31   #2058
[QUOTE=Kiki114;52137816]o kakvim baljezgarijama se ovdje priča

umjesto da svi podržavamo tužbu (koja je društveno dobro za sve stanovnike RH, pa i Srbe!)

mi ćemo se međusobno prepirati o Jasenovcu

ja svakim danom sve više gubim vjeru u naš narod[/Q
Istina, ne bi bilo uopće loše da tužbu dobijemo, a samim tim i otštetu od Srbije!
Jel ti stvarno vjeruješ u to da je to moguće?
karter is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2014., 20:05   #2059
Quote:
Istina, ne bi bilo uopće loše da tužbu dobijemo, a samim tim i otštetu od Srbije!
Jel ti stvarno vjeruješ u to da je to moguće?
ne znam

ali se nadam
Old 06.11.2014., 20:26   #2060
Koliku možemo dobiti odštetu od srbije?
Kung-Lao is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:19.