Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.03.2024., 10:09   #2061
Quote:
denijama kaže: Pogledaj post
ne znam točno o čemu govoriš, ali taxi se (barem u Zagrebu) jako puno koristi..dapače, u nekim "peakovim" je teško i doći do taksija,,,govorim naravno o aplikacijama Uber i Bolt, a ne o "klasičnim taxi službama".
Ovisi što ti znači puno. Recimo, ovdje se prosječna obitelj vozi takijem svaki dan. Taksiji su svuda a i kruže gradom ako ti treba mahneš rukom i zaustaviš ga. Taksijem se ide i po gradu, ali i van grada, recimo na more, odnosno na plažu.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2024., 10:13   #2062
Quote:
mravac8 kaže: Pogledaj post
Ovisi što ti znači puno. Recimo, ovdje se prosječna obitelj vozi takijem svaki dan. Taksiji su svuda a i kruže gradom ako ti treba mahneš rukom i zaustaviš ga. Taksijem se ide i po gradu, ali i van grada, recimo na more, odnosno na plažu.
puno znači upravo ovo što sam i rekao -puno. Do granice da ga je i teško dobiti u terminima kada se najviše koristi. To je puno.

Nemam pojma za Peru i kako je sve regulirano, ali normalno je da taxi jeftiniji kada je i prosječna plaća barem 3 puta manja ako se ne varam (u odnosu na RH). Taxi u Belgiji i nekim druigim zemljama je isto brutalno skup..puno skuplji nego u RH...
ne bih nikako rekao da je cijena taxija u RH neki veliki problem...barem preko aplikacija.
denijama is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.03.2024., 12:05   #2063
Quote:
puno znači upravo ovo što sam i rekao -puno. Do granice da ga je i teško dobiti u terminima kada se najviše koristi. To je puno.
To ti govori o nedostatku taksija, a ne o tome koliko se Hrvati voze taksijima. Moguće je da se svega 1 posto (dakle, vrlo malo) ljudi vozi taksijima, ali da broj taksija ne pokriva ni taj postotak.

Quote:

Nemam pojma za Peru i kako je sve regulirano, ali normalno je da taxi jeftiniji kada je i prosječna plaća barem 3 puta manja ako se ne varam (u odnosu na RH). Taxi u Belgiji i nekim druigim zemljama je isto brutalno skup..puno skuplji nego u RH...
ne bih nikako rekao da je cijena taxija u RH neki veliki problem...barem preko aplikacija.
Bit je u tome da se Peruanci, unatoč tri puta manjim plaćama, voze taksijima i da su oni dostupni svima.

Za cijenu taksija u Hrvatskoj ne znam, napisala samo ono što znam iz vlastitog iskustva.

Budući da je ovdje tema Uber a Uber je, ako se ne varam, jeftini taksi, Uber omogućava da si sve više ljudi mogu priuštiti taksi prijevoz. Pa da se voze kao Peruanci.
Ni jedan organizam ne može stajati sam za sebe. Evolucija prvih živih organizama odvijala se zajedno s pretvorbom planetarne površine iz neorganskog okruženja u samoregulirajuću biosferu. Život je značajka planeta a ne pojedinih organizama.
mravac8 is online now  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 13:28   #2064
Dal je moguce sloziti sa Uberom da tata bude zaposlen u mojoj firmi i da Uber placa na racun moje firme? On je profesionalni vozac i treba mu jos par godina staza do mirovine pa trazimo soluciju kako to rjesiti.
slobodarazlike is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2024., 18:54   #2065
Za uber vozaca postoji li neki ugovor koji se potpise sa uberom te proslijedi putem aplikacije ?
john newman is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2024., 13:26   #2066
Quote:
slobodarazlike kaže: Pogledaj post
Dal je moguce sloziti sa Uberom da tata bude zaposlen u mojoj firmi i da Uber placa na racun moje firme? On je profesionalni vozac i treba mu jos par godina staza do mirovine pa trazimo soluciju kako to rjesiti.
da, moguće je, ali tvoja firma mora ispuniti nekoliko uvjeta za obavljanje taxi prijevoza, pa tek onda sklapanje ugovora sa Uberom ili Boltom, dobivanje licence za aplikaciju, pa prijava oca na firmu ...

no, preko tvoje firme ( ako je doo ili jdoo) ti ne bih preporučio, bolje je da otac sam otvori obrt budući je profi vozač, tada mu je sve puno jednostavnije i financijski svakako isplativije
K@rlo is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2025., 01:39   #2067
Nisam zadnjih godina vidio uberovce kako voze, ali jesam taksije i oni su danas najgori vozači.
Tomaso Gatto is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 01:08   #2068
Zasto mi uber prikazuje jednu cijenu prije same voznje pa onda je na kraju sasvim druga cijena?

Recimo pokazuje 7e i ja platim unaprijed revolutom, voznja zavrsi izadem iz auta, udem u stan i vidim na mailu racun s iznosom od 11e te isto tako prikazuje u revolutu kao da nikad onih 7 nije bilo naplaceno vec 11.

Vozac me nije cekao niti 5 sekundi da udem, nije bilo guzve niti prometnih pa da se moralo s rute skretati.

Ista stvar kad te pobere na aerodromu u gorici, tek kasnije se prikazuje dodatna naknada od 3e za zracnu luku a isto nisu 5 sekundi cekali da udem.
domac5 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:53.