Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.06.2024., 11:47   #2081
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
kako je moguce da bude druga cijena? kad prihvatis voznju ciiena je dogovorena
Mislim da nije ako plaćaš cashom.
Old 22.06.2024., 13:30   #2082
Quote:
Sophsy kaže: Pogledaj post
Mislim da nije ako plaćaš cashom.
moguce, nisam od kad je ubera nikad platila cashom
Old 22.06.2024., 14:12   #2083
Quote:
moguce, nisam od kad je ubera nikad platila cashom
Ja mrzim dodavati karticu.
Old 22.06.2024., 14:19   #2084
Ali Uber me zadnji put zeznuo, cekam opet pred bolnicom, napišem im i da sam pred zelenom zgradom, jer Rebro ima 4 lokacije (bijela, zelena, glavna, hitna, sto app ne pokriva, debilno!) taksi ne dođe ali mi pošalje poruku da je došao, ne odgovara na poruku, ali me i dalje obavještava da je tu (nije, ispred zgrade su samo cammeo i radio taxi zg).

Plus nijedan taksi nema opciju kao polazište ili cilj te 4 lokacije na Rebru.
Zašto? Cammeo je imao neke oznake - ulaze, ali ulaz 3 im je bila gornja rampa, što sam saznala kad me nazvao da mi kaže da je na rampi (kao idiot sam računala ulaze - hitna, glavna, zelena... ali nisu ti!)

Sad će netko tko ne zna dobro engleski objasnit tom Muhhamedu koji nije došao da treba doći po njega pred zelenu zgradu ili ga otpeljati pred bijelu zgradu. Lokacije koje nema ni u aplikaciji. Dajte najte.
Old 22.06.2024., 16:21   #2085
ja te opet ne kuzim, pa i bolt i uber imaju na karti tocno gdje da te pokupe
stavis onu pribadacu tocno gdje zelis.
mene na poslu cita da sam u ulici do jer sam unutar zgrade bliza toj ulici nego svojoj, samo narihtam ravno pred vrata i to je to
Old 22.06.2024., 16:24   #2086
Quote:
ja te opet ne kuzim, pa i bolt i uber imaju na karti tocno gdje da te pokupe
stavis onu pribadacu tocno gdje zelis.
mene na poslu cita da sam u ulici do jer sam unutar zgrade bliza toj ulici nego svojoj, samo narihtam ravno pred vrata i to je to
Ne znam.
Velim da mi se više puta dogodilo da mi nisu došli na vrata zelene zgrade.
Uber nemam pojma di je bio, Cammeo otišao na rampu.
E: na app mi je bilo da je auto ispred mene, u stvarnosti ga nije bilo nigdje od rampe pa skoro do glavnog ulaza (a tamo je bila gužva)

Možda bolnički krug ne tretiraju isto kao cestu. On nije javna površina kao što je cesta.
Old 22.06.2024., 16:27   #2087
jesi li provjerila ovo sto ti govorim? kad narucujes taxi pogledaj gdje je pribadaca
Old 22.06.2024., 16:32   #2088
Neki dan sam išla iz Zajčeve, preko app radio, lokacija je bila automatski, pa me zvao taxist da gdje sam, jer on samo ima ulicu, ne i broj, tj. točnu lokaciju.
Kažem mu da sam pred ulazom u bolnicu.
(gdje me taxi doveo kada smo dolazili)
On je tu.... ali nema ga.
Ali on nije došao gore pred ulaz gdje taxisti smiju nego se na cesti vrtio sim tam.
Dok sam uspjela doći (sa teško pokretnom osobom) bila sam ljuta, kažem mu da smo taxi naručili zato da ne hodamo.
Kaže, nemojte se na mene ljutiti... zašutili smo oboje do odredišta.
Ok je bio, ali stvarno, ako možeš do ulaza zašto ne dođeš?
Old 22.06.2024., 16:33   #2089
Bilo je to prosle godine, ali uobicajeno sam narucila, ne pamtim vise detalje osim tog da Uber niti je dosao na lokaciju niti se javio, dok je Cammeo rekao da njima na app štekaju informacije o lokacijama unutar bolnickog kruga.

A ovaj sad me u Traumatolosku otpeljao tako da je prosao kraj nje i jedva jedvice se zaustavio pred semaforom, pa sam se sa stakama penjala uz prilaz u bolnicu jer of kors lik nije odavde, ne govori hrvatski, natuca nesto malo engleski, i nema pojma o zagrebackim bolnicama i nije usao unutra. Iako sam mu rekla da se popne. Ali njemu to nije bilo jasno jer ga aplikacija ne vodi do ulaza u Traumu.

Sad ajmo zamisliti ljude koji ne mogu komunicirati na engleskom a moraju u bolnicu i dobiju taksista koji ne zna rijec hrvatskog i ne pozna grad. Da bar zna do bolnica, ljudi cesto taksi koriste kad idu doktoru, vjerojatno je to dobar dio voznji.
Old 22.06.2024., 17:14   #2090
omg
ljudi kojo ne znaju engleski ce i tako naruciti zg taxi
nek me i hitler vozi ako ja dodjem za 5 eura kam god ocu.
a vi ocito ne znate koristiti aplikacije ako vam se takve stvari desavaju.
zasto automatska lokacija, provjeri gdje je i gdje dolazi taxi, ne kuzim fakat
Old 22.06.2024., 17:21   #2091
Ponekad se u taxiju ne voze osobe kao što si ti.
I koma je kad ih netko otpelja kilometrima daleko od odredišta.
Old 22.06.2024., 17:32   #2092
Thumbs down

zato srecom postoji zg taxi, preporucam svima koji ne znaju koristiti app niti znaju engleski.
meni je vazno da znam unaprijed koliko ce voznja kostati i da ta voznja bude jeftina.
zato idem uberom.
kome su druge stvari vaznije, nek ne ide s njima
Old 22.06.2024., 17:36   #2093
Slažem se.
Ali eto, koji puta nemaš utjecaj na neke stvari.
I dogodi se sranje jer ljudi koji voze taxi ne znaju gdje je Novi Zagreb.
Old 22.06.2024., 18:02   #2094
Quote:
omg
ljudi kojo ne znaju engleski ce i tako naruciti zg taxi
nek me i hitler vozi ako ja dodjem za 5 eura kam god ocu.
a vi ocito ne znate koristiti aplikacije ako vam se takve stvari desavaju.
zasto automatska lokacija, provjeri gdje je i gdje dolazi taxi, ne kuzim fakat
Omg moja susjeda od 75 godina koja ne zna engleski se vozi cammeom.

Koji mene pred par dana nije znao dopeljati u bolnicu. Narucen preko aplikacije.

E: ne zove se vise cammeo
Old 22.06.2024., 18:22   #2095
Quote:
Sophsy kaže: Pogledaj post
Bilo je to prosle godine, ali uobicajeno sam narucila, ne pamtim vise detalje osim tog da Uber niti je dosao na lokaciju niti se javio, dok je Cammeo rekao da njima na app štekaju informacije o lokacijama unutar bolnickog kruga.

A ovaj sad me u Traumatolosku otpeljao tako da je prosao kraj nje i jedva jedvice se zaustavio pred semaforom, pa sam se sa stakama penjala uz prilaz u bolnicu jer of kors lik nije odavde, ne govori hrvatski, natuca nesto malo engleski, i nema pojma o zagrebackim bolnicama i nije usao unutra. Iako sam mu rekla da se popne. Ali njemu to nije bilo jasno jer ga aplikacija ne vodi do ulaza u Traumu.

Sad ajmo zamisliti ljude koji ne mogu komunicirati na engleskom a moraju u bolnicu i dobiju taksista koji ne zna rijec hrvatskog i ne pozna grad. Da bar zna do bolnica, ljudi cesto taksi koriste kad idu doktoru, vjerojatno je to dobar dio voznji.
Taj ulaz u traumu je iz Rimskog doba. I rođeni zagrepčanin ga ne bi pogodio da ide prvi puta tamo. Preko pruge i nogostupa na nekakav 30% uspon od dva i pol metra širine.

Može ti on kiflu pred ulaz ako su gore dva saniteta npr...
forumnickxy is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2024., 18:34   #2096
Quote:
forumnickxy kaže: Pogledaj post
Taj ulaz u traumu je iz Rimskog doba. I rođeni zagrepčanin ga ne bi pogodio da ide prvi puta tamo. Preko pruge i nogostupa na nekakav 30% uspon od dva i pol metra širine.

Može ti on kiflu pred ulaz ako su gore dva saniteta npr...
Svasta.

Jedino kaj moras cekati ako je neki auto na prilazu. Nema problema, cekali bumo.

No poanta je da taksist nije znao dopeljati me do ulaza u bolnicu.
A taksist to mora znati.
Old 22.06.2024., 20:15   #2097
To je to,bolnice po brdima,prilazne i servisne ceste nikakve.
To ovim ravnateljima koji su tu imali prste,nikad nije sinulo.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2024., 21:02   #2098
(Off... Kakvim ravnateljima?.Bolnice su stare 100 godina. A Trauma je u ravnici. Unatrag zadnjih 35 god su svi krivi - trebalo je pola njih prodati i preseliti u Blato. To smo vec prodiskutirali na drugoj temi pa je nepotrebno i ovdje.Preseli post tamo pa mozemo tamo dalje o toj temi)

Što opet nema veze s tim da taksist mora poznavati grad, da mora znati najbitnije točke u gradu, da mora znati jezik minimum za A2 ili B1.
Bmq ako netko misli da zato kaj igra igrice na mobitelu treba ukinuti hrvatski i da nam službeni jezik mora biti engleski.
Službeni jezik je hrvatski.
Nauči ga.
Bmq kaj ti se ne da.
Hoćeš posao u kojem si u kontaktu s ljudima? Nauči.
Bmq za kolonije, mi to nismo.
Old 22.06.2024., 21:33   #2099
Ne kuzis.
Navodno su ravnatelji i vecina ostalog osoblja koja radi u njima,forsali da bolnice ostanu na tim lokacijama,umjesto da se presele preko Save npr.
Trauma je krama kao i sve ostale.Rebro je modernizirana krama.
Sve je to odavno trebalo nestat.
I sad u kombinaciji sa ovim migrantima sve zajedno djeluje uzasno i dodatno pojacava taj sveukupni uzas.
zacky is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2024., 22:01   #2100
Quote:
kako je moguce da bude druga cijena? kad prihvatis voznju ciiena je dogovorena
Aplikacija računa cijenu po minutama,km,gužvi.
A te podatke izvuče iz google mapsa.
Ako ispadne vremenski duže onda nakraju obračun bude skuplji.
Al skuplje te može izać jedino kad su popodnevne il jutarnje gužve,navečer nema šanse da ispadne skuplje od napisanog kad nema gužvi.
Ovo kaj je mene vozio taj Indijac,doslovno ga je vodilo punooooo dužom rutom i to još u najveću gužvetinu,da je išao mojoj rutom stigao bi 10 minuta prije.
JPR is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:00.