|
|
06.06.2025., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2004.
|
Quote:
Cincare kaže:
Istina, iako možda može koristiti akcijsku kameru, npr. Gopro Hero 13 ili DJI Osmo Action 5 Pro, i sl.
Ako uključi u upaljač kabeli će se vidjeti tj. vise iz kamere, a i pitanje je da li upaljač radi kad je auto ugašen (ako mu treba na parkingu).
Ni ja ne želim provlačiti kablove jer čitam da znaju bit zajebani s garancijom, iako kamera nama veze (u najgorem slučaju bi ti mogli odbiti reklamaciju akumulatora), ali kad je šteta par tisuća eur (hibridni pogon i sl.), traže dlaku u jajetu. Ali ako se želi koristiti i na parkingu, nema alternative provlačenju. Gopro nije dobro ni ostaviti npr. na suncu, isto kao ni mobitel.
|
onda odeš u ovlašteni neka oni to slože i garancija ostaje. dakle upišu to u dosje auta i riješen problem, tu žicu ne vadiš van ona ostaje u autu kao dio vozila kad ideš u drugi auto dereš običan USB kabl jeftiniji je i sam napraviš kabl za napajanje kamere. ja nisam spajao kameru na auto ožičenje, provukao sam kabl do upaljača ubacio punjač za mobitel i spojio kameru i sve radi, kabl ostavim u autu kad ide prodaja vozila, neda mi ga se vaditi van mada niti to nije neka muka.
|
06.06.2025., 17:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2023.
|
Sumnjam da će ti u ovlaštenom instalirati aftermarket opremu, isto kao što neće uzeti tvoje ulje ili filtere iako su originalni. Radije će prodati svoje (lošije) po 5x višoj cijeni.
Ali kako ubrzo planiram promijeniti cijeli auto za drugi koji to ima u opremi, nije mi više bitno.
|
|
|
06.06.2025., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cincare kaže:
Sumnjam da će ti u ovlaštenom instalirati aftermarket opremu, isto kao što neće uzeti tvoje ulje ili filtere iako su originalni. Radije će prodati svoje (lošije) po 5x višoj cijeni.
Ali kako ubrzo planiram promijeniti cijeli auto za drugi koji to ima u opremi, nije mi više bitno.
|
prodaš kameru i nadoknadiš si malo keša.
|
10.06.2025., 15:00
|
|
TK
Registracija: Jan 2004.
|
Imaju li dash kamere 2 ulaza za napajanje, posebno za stalno napajanje a posebno za ovo s upaljača ili je samo jedan ulaz? Ako je samo jedan kako kamera "zna" da si ugasio auto da prekine snimanje ako je spojena na stalno napajanje?
|
10.06.2025., 15:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Chome kaže:
Imaju li dash kamere 2 ulaza za napajanje, posebno za stalno napajanje a posebno za ovo s upaljača ili je samo jedan ulaz? Ako je samo jedan kako kamera "zna" da si ugasio auto da prekine snimanje ako je spojena na stalno napajanje?
|
NE. ulaz u kameru za napajanje je jedan i ovisi kojeg formata su ga stavili, večinom novije kamere imaju TYPE C ili MICRO prvi je noviji stare kamere znaju imati klasični ulaz za napajanje ali to je minoran broj i to starijih kamera koje i netreba uopče spominjati. kamera u sebi ima nešto slično žiroskopu koji regulira spavanje kamere i pazi na moguće udarce, trešnju i takve stvari i odmah pali kameru.
|
10.06.2025., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
Chome kaže:
|
Hardwire kit postoji s dvije i tri žice.
Masa i plus ili masa i dva plusa od kojih jedan ide na stalnih 12v a drugi na 12v nakon kontakta.
Normalno... na verziji s 3 žice kamera sve zna 
|
|
|
11.06.2025., 10:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
Chome kaže:
|
Ovisi kako koja, većina ima napajanje na USB portu, a HW kit se spaja na taj isti port i preko data linija daje info kameri da li je u parking modeu ili ne.
|
|
|
23.06.2025., 20:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2010.
|
Quote:
Chome kaže:
|
Jedan ulaz samo.
Za stalno napajanje preko upaljača,za napajanje samo dok auto radi preko USB ulaza.
Barem je kod mene tako.
Kamera ne zna ništa,ako ima napajanje ona radi,ako se prekine napajanje ne radi i gotovo!
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:05.
|
|
|
|