|
|
26.05.2025., 10:09
|
|
pesto đenoveze
Registracija: Jul 2006.
|
Jes, dupe-ova je hrpu, i to poprilično uspješnih, jbg
|
26.05.2025., 10:30
|
|
Prirodna gospođa
Registracija: May 2016.
|
Quote:
Trilla kaže:
Prenemaganje na ultra mode, darlings, ma kad god je vidim da nesto reklamira okrecem ocima. Kao da nije sva cista u glavi. Izgleda mi doista cudno u najmanju ruku.
A sad se i svađa sa svima otvoreno koji su iskopirali njene proizvode uspjesno, a za cetvrtinu cijene. Sve mi je nekako lame i not classy kod nje.
|
E da, ali nek je i ljuta što je kopiraju, međutim na kraju tuži dva mini brenda koja je uopšte ne kopiraju već koriste riječ "airbrushed" kao da ju je ona izmislila.
Umjesto da stoji iza svojih riječi pa tuži elf, makeup revolution ili mcobeauty koji joj doslovno kopiraju pakovanje (ovaj zadnji pogotovo)
|
|
|
26.05.2025., 10:34
|
|
pesto đenoveze
|
Čak ju i primark brutalno kopira 
|
26.05.2025., 10:38
|
|
Prirodna gospođa
|
Ma svi živi
|
|
|
26.05.2025., 10:40
|
|
on upper floor
Registracija: Jan 2013.
|
Ne tuzi Elf jer je to brand koji je vrijedan par milijardi dolara i moze se tuzakat s njom, a vjerojatno zakon i nije na njenoj strani. Ona je doslovno bully prema malim brendovima koji si to ne mogu priustiti, pa ih tako zastrasuje.
|
26.05.2025., 10:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Koji su to mali brendovi?
|
26.05.2025., 10:46
|
|
Prirodna gospođa
|
Quote:
Trilla kaže:
Ne tuzi Elf jer je to brand koji je vrijedan par milijardi dolara i moze se tuzakat s njom, a vjerojatno zakon i nije na njenoj strani. Ona je doslovno bully prema malim brendovima koji si to ne mogu priustiti, pa ih tako zastrasuje.
|
Znam, samo nadodajem zašto je još bitchy.
Makake, Trigwell Cosmetics i Airbrushed Skin,oba zbog imena, kao zbuniće nekog Trigwellow logo jer je isto sa slovima T i C kao i njen  . A ovaj drugi zbog riječi "airbrushed"
|
|
|
26.05.2025., 10:47
|
|
shimmer buržujka
Registracija: Nov 2020.
|
Šarlota se jako ljuti na dupes pa je imala onaj video kako je ona originalna i posebna, prijetila se i Hudi jer je repostala neki video s tik toka. Ugalvnom baba malo pošandrcala.
|
26.05.2025., 10:59
|
|
pesto đenoveze
|
Quote:
Artan Lili kaže:
Znam, samo nadodajem zašto je još bitchy.
Makake, Trigwell Cosmetics i Airbrushed Skin,oba zbog imena, kao zbuniće nekog Trigwellow logo jer je isto sa slovima T i C kao i njen  . A ovaj drugi zbog riječi "airbrushed"
|
Ovo mi je čak ok i zakonski je pokriveno, ako su to njeni zaštićeni trademarks, sasvim uobičajeno je u tom svijetu ne dozvoliti registraciju nečega što previše podsjeća na tvoje (s ciljem da ti uzme neupućene klijente i zavara ih da možda kupuju tvoje, u želi se okoristiti tvojim uspjehom)
Dakle, ako je nekog zato ganjala, zbog loga i imena, to mi je razumljivo. Iz prvog posta sam shvatila kao da tuži one koji imaju isti stil proizvoda, to mi jr bilo bzvz jer je teže dokazivo i manje ima smisla
|
26.05.2025., 11:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2024.
|
Quote:
Snow Fairy kaže:
Planiram kupiti ISDIN. Vidim da imaju hrpu opcija, koja je preporučena?
|
Quote:
Scissors. kaže:
Ja imam fusion water, i nju preporučam. Imam i tu verziju koja je tonirana, lagana je boja, ko neka cc krema, nista napadno, al ova bezbojna verzija mi je bolja
|
Ja sam na kraju uzela Spot Prevent i stvarno sam zadovoljna. Samo čekam odlazak na more baš ga testirati, ali za ovo malo što sam ga koristila mi je 
|
|
|
26.05.2025., 11:12
|
|
Prirodna gospođa
|
Zar je zaštitila alfabet, šta?
Slova?
A za airbrushed joj možda i prođe, iako je brend totalno drugačiji od njenog po svemu, mada znam da mogu zaštititi neke riječi (što mi je isto glupo). Hajde da je neka kombinacija riječi, ali samu riječ koja postoji prije njenog brenda i koja se npr. koristi u obradi fotografija (airbrushed filter) mi nema nikakvog smisla i ako joj prođe to je baš žešća rupa u zakonu.
Meanwhile
https://cdn0.woolworths.media/conten...e/277062_1.jpg
Ove stvari prolaze, pa čak i riječi koje podsjećaju na njen proizvod, a da ne govorim o izgledu (za formulu ne znsm).
|
|
|
26.05.2025., 11:13
|
|
on upper floor
|
Quote:
teta paleta kaže:
Šarlota se jako ljuti na dupes pa je imala onaj video kako je ona originalna i posebna, prijetila se i Hudi jer je repostala neki video s tik toka. Ugalvnom baba malo pošandrcala.
|
Imala ih je vise i svi su krinđi, cijeli internet je ismijava.
Sto se tice brendova, mislim da ih je jos par indie toliko malih i nepoznatih da ih se sad ne mogu sjetit.
Zadnje uređivanje Trilla : 26.05.2025. at 11:22.
Reason: pravopis
|
|
|
26.05.2025., 11:18
|
|
pesto đenoveze
|
Da Artan, logo se štiti, vizual. Nije to do 'zaštite slova C i T', nego tog izgleda, cijele kombinacije. Nije to nikakva rupa u zakonu, nego sasvim legit stvar. Sve nas brandovi i vizuali od Pepsija, KFC-a, YSL-a itd. asociraju baš na njih, i naravno da zakonski postoji mogućnost da onemogućiš nekom drugom da koristi isto ili previše slično (postoji hrpa kriterija kako se to procjenjuje) za svoj brand, zarađuje na tvojoj slavi i dovodi kupce u zabludu.
Drugi par rukava je kako se strateški odlučuje protiv koga će se ići a protiv koga ne, što jest isplativo a što nije, o kojem se teritoriju (zemlji) radi gdje nešto jest zaštićeno a gdje nije, i koji imitatori već toliko tuzbi imaju da im je to ko dobar dan i imaju spremna sredstva za to i nece prestati s tom praksom...
|
26.05.2025., 11:20
|
|
Prirodna gospođa
|
|
|
|
26.05.2025., 11:20
|
|
The cool girl
Registracija: Sep 2010.
|
Robert Welsh priča ovdje o CT.
|
26.05.2025., 11:23
|
|
Prirodna gospođa
|
Quote:
Scissors. kaže:
Da Artan, logo se štiti, vizual. Nije to do 'zaštite slova C i T', ...
|
Ma neće ona ništa morati to dokazivati, case nema, ali ima novca koji manji brend vjerovatno neće ni moći ispratiti samo za advokatovo angažovanje na sudu.
Za rupu u zakonu nisam govorila o logu, to je valjda jasno da ne treba biti dozvoljeno korištenje presličnog loga (što ovdje i nije slučaj), nego za trademark na riječ, jednu riječ. To je užas.
|
|
|
26.05.2025., 11:27
|
|
Prirodna gospođa
|
Uostalom, "štiti se vizual", ali samo onda kad se tuži indie brand, a kad je u pitanju cijeli copycat brend (vidjeti primjer mco-a kog sam iznad dala i kako je Hollywood Flawless Filter iskopiran) onda se više ne štiti.
Nemojte mi sad na ovo "ko je jači, tlači"
CT je bljakić i to je to.
|
|
|
26.05.2025., 11:30
|
|
on upper floor
|
Ocito je da gubi valjda silnu lovu, ali ovakav marketing joj radi vise stete nego koristi.
Sva je Iconic, magical, legendary i revolutional, darlings.
I onda se nateze sa svima po internetu.
|
26.05.2025., 11:32
|
|
Prirodna gospođa
|
Pa gubi zbog elf-a 
A sad mi više nije ni žao što je tako. Da je samo ostalo na kritici dupeova koji previše sliče na njen proizvod, ne bih riječ rekla .
|
|
|
26.05.2025., 11:33
|
|
pesto đenoveze
|
Quote:
Artan Lili kaže:
|
Gle, to je čitava nauka i postoji struka i sustav isključivo specijaliziran za to, i nekad se zabranjuju i logotipovi i manje slični od ovog. Jako je puno kriterija koji se gledaju, i da naravno da nije dovoljno da samo nije identično. Budimo realni, ovaj mali brend nije slučajno odabrao baš ova slova i da se logo sastoji bas od tih velikih početnih slova, a bave se istim poslom i nude slične proizvode.
Dakle, ne mora izgledati identično da bi bilo zabranjeno, gleda se opći dojam, dal nešto fonetski zvuči slično, izgleda (npr. NIKE i N!KE), font koji se koristi, boje, raspored, jel u pitanju ista industrija, itd...).
Jasno je meni da to ljudima nije simpatično jer vide borbu diva vs. mali brend, ali budimo objektivni i priznajmo da taj mali brend nije nevino upotrijebio bas ovaj logo, i da smo mi ti koji smo izgradili neki brend ne bi baš tako nonsalantni bili prema krađi od nekog trećeg, ma koliko mali i 'indie' bio...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:37.
|
|
|
|