Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je đžabe.
Podforumi: Kokošinjac, Slikovnica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.01.2024., 15:57   #2161
Quote:
Ferrari-Ficho kaže: Pogledaj post
Ajme, ova moja trojka je i za još jedno povremeno znala pitati. Sad su se navikli.
A i podobivali nešto bratića i sestrični malih pa im je valjda tako OK.
obično di ima više djece, bolje se slažu, pomažu jedni drugima i roditeljima bude lakše nego s jednim
skoro

jedinci uglavnom ne žale da su jedinci jer im se ne sviđa ideja da sav fokus nije na njima

a jedan je izjavio i da bolje da nema nikog jer će nasljedstvo bit samo njegovo
Old 26.01.2024., 16:00   #2162
Quote:
MarLov kaže: Pogledaj post
obično di ima više djece, bolje se slažu, pomažu jedni drugima i roditeljima bude lakše nego s jednim
skoro

jedinci uglavnom ne žale da su jedinci jer im se ne sviđa ideja da sav fokus nije na njima

Znam i dosta disfunkcionalnih obitelji s troje i više djece, uopće nije pravilo.

Svak se u svoje kule penje.
petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:02   #2163
Quote:
petrunjela84 kaže: Pogledaj post
Znam i dosta disfunkcionalnih obitelji s troje i više djece, uopće nije pravilo.
obično, sam napisala

jer je takvo moje iskustvo
Old 26.01.2024., 16:02   #2164
Quote:
MarLov kaže: Pogledaj post
skoro

prvo ne znam bas, drugo je istina a trece je pragmaticna istina
Old 26.01.2024., 16:04   #2165
Treba uzeti u obzir da nije lako ni jedincima, primjerice kad roditelji stare i trebaju pomoć, sve se lomi na jednoj sobi. Isto tako i sav emocionalni teret obitelji i tugu nemaju s kim podijeliti. Mnogi su itekako svjesni toga.

petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:05   #2166
cesto se lomi na jednom i kad ima siblinga cak i vise njih
Old 26.01.2024., 16:06   #2167
Quote:
SummerNight kaže: Pogledaj post
cesto se lomi na jednom i kad ima siblinga cak i vise njih
Je li onda dar što ima na koga ljut biti?
Old 26.01.2024., 16:09   #2168
Quote:
Treba uzeti u obzir da nije lako ni jedincima, primjerice kad roditelji stare i trebaju pomoć, sve se lomi na jednoj sobi. Isto tako i sav emocionalni teret obitelji i tugu nemaju s kim podijeliti. Mnogi su itekako svjesni toga.
Da. Meni su i mama i tata jedinci i sve je bilo na njima. Tesko je to. Ljudi ne razmisljaju puno o starosti vise ili barem ne realno.
Trilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:11   #2169
Meni je žalosno poslije oca i majke ne imati nikoga svog. Znam da ti brat/sestra mogu biti kamen oko vrata i da zna biti svega, ali ipak postoji prilika i da ne bude tako...
Ovako npr na blagdanskim okupljanjima ili nekim obiteljskim proslavama s tvoje strane nikoga...otužno mi to baš. Znam da sam cringe, ali eto ...svjedočila sam takvim situacijama više puta i svaki put bi mi upalo u oči...

petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:31   #2170
Pitanje je dal' i jedinci vide to tako. Ne znam...svi navedeni argumenti koji su za više djece radi lakše starosti, ne-usamljenosti, nekako ne čujem tu osobnu želju za još jedno, već eto radi nekog drugog većeg dobra.

Što se tiče jedinaca i nasljedstva, pa šta onda. Kao da je mala stvar u današnjem društvu bit sretan što ćeš dobiti sve. Ne vidim to kao nešto negativno...
Saronge is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:34   #2171
Ne znam, ni imanje ni nemanje siblinga, kao ni dvorotiteljske obitelji i dva seta praroditelja..., ništa to niej jamstvo ni sretnog djetinjstva ni sretnog života.
Svatko od nas gleda na to iz svojeg kutka, iz svoej povijesti i iz nekih odnos koje promatra u blizini.
Old 26.01.2024., 16:38   #2172
Bitnije je imat kvalitetne ljude oko sebe, sad krvni rod ili ne, nebitno.

Krvnog se roda ne možeš lako oprat kad ispadne teški šupak oko podjele imovine ili brige za roditelja, recimo.
Tako da ne žalim nikog jer nikad ne znaš što se u drugim obiteljima događa.
Vidjela sam na svoje oči slučajeva od petoro djece gdje se njih 4 češe po glavi kad roditelji završe šlogirani u domu i samo jedan trči okolo.
Old 26.01.2024., 16:41   #2173
Da, ali ako si sam u startu znaš da ćeš trčati samo ti. Ja sam isto vidjela slučaj s petero djece gdje svi sudjeluju oko roditelja na postelji, netko to nije tu više potegne financijski i tako...

petrunjela84 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:43   #2174
Quote:
Te sirote jedince bije glas da su razmaženi i sebični,a najgori ljudi koje znam nisu jedinci.U biti ne poznajem puno jedinaca,jer je to uvijek bilo rijetko,ali one koje znam mi ne spadaju u razmažene.Odnosno razmaženi ljudi u mom okruženju nisu jedinci.
roza jabuka is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:46   #2175
Quote:
Da, ali ako si sam u startu znaš da ćeš trčati samo ti. Ja sam isto vidjela slučaj s petero djece gdje svi sudjeluju oko roditelja na postelji, netko to nije tu više potegne financijski i tako...
Pa, nekad je bolje da znaš da se možeš osloniti samo na sebe, bez nekih lažnih fantazija.
Old 26.01.2024., 16:47   #2176
Quote:
Trilla kaže: Pogledaj post
Da. Meni su i mama i tata jedinci i sve je bilo na njima. Tesko je to. Ljudi ne razmisljaju puno o starosti vise ili barem ne realno.
Meni su i mama i nono jedinci,što je bilo prilično rijetko tada,iako su rođeni u gradu.A kolegica mi je isto jedinica koja ima muža jedinca i njih dvoje imaju jedinca
roza jabuka is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:53   #2177
Quote:
Uranija kaže: Pogledaj post
od petoro djece gdje se njih 4 češe po glavi kad roditelji završe šlogirani u domu i samo jedan trči okolo.
Istina, rastrči se jedan a nasljedstvo se dijeli na sve jednako. I eto problema
Moram priznati da ne znam idilične mnogobrojne obitelji

Uostalom oko mojih djedova i baka npr. nitko nije trčao, živjeli su sami, viđali smo ih dvaput godišnje
mad cat is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 16:57   #2178
Quote:
mad cat kaže: Pogledaj post
Istina, rastrči se jedan a nasljedstvo se dijeli na sve jednako. I eto problema
Moram priznati da ne znam idilične mnogobrojne obitelji

Uostalom oko mojih djedova i baka npr. nitko nije trčao, živjeli su sami, viđali smo ih dvaput godišnje
Jedan prijatelj je lani doživio to trčanje premda nije bio čak ni sin već unuk, ovi su svi bili valjda šokirani i stoga nepokretni.

Ljudi ne kuže da s potomstvom ostaje i neka odgovornost, a posebno to nekako promaši zlatnu, omiljenu djecu.
Old 26.01.2024., 16:59   #2179
Nema baš nikakvog pravila i glupo mi je o tome i raspravljati. Neki su sretni kaj su jedinci, neki nisu, nekima je velika obitelj divota, nekima muka, sve kak ti grah padne jer to kao dijete ne možeš birati.
Odrasla sam u čoporu i jedva sam ga se čekala riješiti, sad uživam što ne moram nikud niti mi itko dolazi. Netko drugi bi se i sam okružio djecom i rodbinom.
Coretja is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.01.2024., 17:05   #2180
Quote:
Uranija kaže: Pogledaj post
a posebno to nekako promaši zlatnu, omiljenu djecu.
Mušku najčešće ako ima izbora.
Nisam jednom čula žaljenja žena koje nemaju žensku djecu, drago im je da nisu rodile dite ali kćeri ostaju brinuti a muški odu.
Ah ti prekrasni obiteljski odnosi i promišljanja
mad cat is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:38.