Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.06.2016., 14:44   #2161
Uostalom, možemo pokrenuti i peticiju za zabranu štetne hrane jer neumjerenost u jelu i piću i zanemarivanje tijela svoga je također grijeh, bar na mom listiću za ispovijed, treba voditi računa o njenom životu vječnom i držati ju dalje od napasti, njenim metodama.
Kod našeg bivšeg popa ta bi tetka provela prilično vremena na klecalu.
Ms_Manners is offline  
Old 02.06.2016., 14:58   #2162
Quote:
Salammbo kaže: Pogledaj post
Je, grdo je uplitati njezinu debljinu u raspravu, ali bome ona tom svojom debljinom isto tako promovira nezdravi/neprirodni životni stil dok istovremeno drugima želi krojiti kako da žive. Onak, idemo zbog nje organizirati prosvjed "Pravo na zdravlje".
Pa hajmo, slazem se da je debljina nezdrava i da kosta mene, tebe i ostale porezne obveznike, za razliku od abortusa kojeg placaju zene same. Bila hi to vrhunska trolidba.
Samo je nemojmo nazivati debelom krmacom, prasicom, gerardom depardieuom i ostalim manje ili vise kreativnim uvredama.

(Da bar malo ostanem u doticaju s temom, bacila bi se s prvog mosta da mi je svekrva 10 posto nje. Ne u fizickom smislu )
Old 02.06.2016., 17:02   #2163
Quote:
makake kaže: Pogledaj post
Samo je nemojmo nazivati debelom krmacom, prasicom, gerardom depardieuom i ostalim manje ili vise kreativnim uvredama.
Aha, nemojmo nju vrijeđati, ali njega možemo. Nije ni on cvijetak, ali ipak vodi u toj usporedbi.
Ms_Manners is offline  
Old 02.06.2016., 17:40   #2164
Ko kaze da njega mozemo?
Tako su je u javnosti nazvali, nisam ja to izmislila. Za koga je to veca uvreda, otvoreno je za raspravu. I sasvim nebitno. Bitno je da je zena trol. Ali ne radi izgleda, nego radi stavova i nacina na koji manipulacijom iste lazno prezentira kao duge, jednoroge i ljubav, a svima je jasno da joj je motor pokretac mrznja prema svemu drugacijemu.

Ne kuzim sto si naskocila na mene, na istoj smo strani, osim sto je meni fakat gnjusno u pricu o njenom djelovanju uplitati njezin lik. Zena bi bila jednako odurna i da je Elle McPhearson herself.
Old 02.06.2016., 18:06   #2165
Quote:
makake kaže: Pogledaj post
Ne kuzim sto si naskocila na mene, na istoj smo strani, osim sto je meni fakat gnjusno u pricu o njenom djelovanju uplitati njezin lik. Zena bi bila jednako odurna i da je Elle McPhearson herself.
Oprosti, nisam znala da su ju tako nazivali.
I njezin lik u fizičkom smislu nisam mislila pod spodobom.
S nekima od njenih stavova se čak mogu složiti, i zaboli me koliko kila ima, odbojna mi je zbog licemjerja i dvoličnosti te metoda koje koristi. Svoje navodne vrijednosti užasno predstavlja i dovodi na loš glas sve koji se s ikojim dijelom mogu poistovjetiti.
Ms_Manners is offline  
Old 02.06.2016., 18:57   #2166
Quote:
Ms_Manners kaže: Pogledaj post
Oprosti, nisam znala da su ju tako nazivali.
I njezin lik u fizičkom smislu nisam mislila pod spodobom.
S nekima od njenih stavova se čak mogu složiti, i zaboli me koliko kila ima, odbojna mi je zbog licemjerja i dvoličnosti te metoda koje koristi. Svoje navodne vrijednosti užasno predstavlja i dovodi na loš glas sve koji se s ikojim dijelom mogu poistovjetiti.

U prvim komentarima sam i napisala da je se moze nazvati spodobom zbog stavova, prezentacije istih i licemjerja i da to smatram sasvim legitimnim. Ovo o fizickom izgledu sam dodala jer me zalosti sto dosta ljudi, od kojih mnoge smatram pametnima, skliznu na taj teren. A moze joj se toliko toga zamjeriti, pa mi je malo dnoasto zapeti bas na tome
Kuzimo se
Old 03.06.2016., 00:53   #2167
Ma obje smisleno zborite. I ja se slazem s obje.
Atticus Finch is offline  
Old 15.06.2016., 21:49   #2168
Situacija je ubrzala(bogu hvala ) rastanak sa zajednicom,dok je svekrva kod svoje kcerke ja odlazim kod svojih gdje pocinjem raditi a muz ce ubrzo za mnom cim nadjem stan.Eh sada zanima me kako se postaviti? dal se ponasat kao da smo ja i ona bile ekstra dobre ili odmah na pocetku biti otvoreno s tim kako se ponasala u ovih godinu dana prema meni! muzu ce biti krivo to znam,ali nece insistirati na tome da zovem i postujem mu majku
medina89 is offline  
Old 16.06.2016., 08:38   #2169
Quote:
medina89 kaže: Pogledaj post
... dal se ponasat kao da smo ja i ona bile ekstra dobre ili odmah na pocetku biti otvoreno s tim kako se ponasala u ovih godinu dana prema meni! muzu ce biti krivo to znam,ali nece insistirati na tome da zovem i postujem mu majku
vrlo jednostavno.
suprug (i množina) očekuje,
tvoj korektan odnos s njegovom majkom.
trebala bi poštivati njegove želje.

to se preporuča
i svim drugim suprugama
Old 16.06.2016., 09:28   #2170
Quote:
medina89 kaže: Pogledaj post
Situacija je ubrzala(bogu hvala ) rastanak sa zajednicom,dok je svekrva kod svoje kcerke ja odlazim kod svojih gdje pocinjem raditi a muz ce ubrzo za mnom cim nadjem stan.Eh sada zanima me kako se postaviti? dal se ponasat kao da smo ja i ona bile ekstra dobre ili odmah na pocetku biti otvoreno s tim kako se ponasala u ovih godinu dana prema meni! muzu ce biti krivo to znam,ali nece insistirati na tome da zovem i postujem mu majku
Ja bih ju pustila u kuću ako je trenutno odnos takav, ali do neke točke.
Ako ne može poštivati granice u tvojoj kući i tebe kao domaćicu, onda kao i svi ostali gosti nije više dobrodošla. Ti joj daj šansu, a ona je sama odgovorna za posljedice ako ju ne opravda.

Ako se već ponaša tako da ju tamo ne želiš, onda si je sama kriva.
Ne znam kakve ste sad, neću se vraćati, ali ako se npr. duri ili te vrijeđa, onda ti nema što raditi u kući.

"Krv nije voda" ide u dva smjera.
Ti trebaš zbog svog muža pokušati imati miran odnos, ali i ona treba to isto zbog svog sina. Ako neće, široko joj polje.
Ms_Manners is offline  
Old 16.06.2016., 11:04   #2171
Quote:
...
"Krv nije voda" ide u dva smjera.
...

"krv nije voda" ide samo u jednom smjeru :
poštuj oca i mater (svoje i muževljeve i tuđe),
da ti bude dobro na zemlji
Old 16.06.2016., 11:12   #2172
Quote:
KRIN1 kaže: Pogledaj post

"krv nije voda" ide samo u jednom smjeru :
poštuj oca i mater (svoje i muževljeve i tuđe),
da ti bude dobro na zemlji
Krin, već smo ustanovili da tebi Sv. Svekrva i Majka mogu pišati u usta ako požele, ali sjaši, nije to svima kriterij.
Meni u kuću ne ulazi dvaput netko tko psa ne poštuje, kamoli muža ili mene.
Ms_Manners is offline  
Old 16.06.2016., 11:28   #2173
Quote:
Krin, već smo ustanovili da tebi Sv. Svekrva i Majka mogu pišati u usta ako požele, ali sjaši, nije to svima kriterij.
Meni u kuću ne ulazi dvaput netko tko psa ne poštuje, kamoli muža ili mene.
vidi se čvrstina
pretpostavljam i katoličanstvo.
Old 16.06.2016., 11:41   #2174
U Bibliji stoji i svašta o tome da će sin ostaviti oca i majku, na zaručničkim tečajevima se spominje svašta što se roditelja odrasle djece više ne tiče. U nekim slučajevima i svećenici istaknu da se određeni tip otrovnih osoba može poštovati izdaleka, bez izlaganja nekome tko te zapravo svojim ponašanjem navodi na grijeh. Sjećaš se onoga o odsijecanju desnice ako je bludna?
Zgodno je citirati samo stranu koja ti odgovara, ali ne pali uvijek.
Ms_Manners is offline  
Old 16.06.2016., 11:45   #2175
Quote:
U nekim slučajevima i svećenici istaknu da se određeni tip otrovnih osoba može poštovati izdaleka, bez izlaganja nekome tko te zapravo svojim ponašanjem navodi na grijeh.
Isus uvijek kaze, okrenite drugi obraz i oprostite gresniku.
Bakermat is offline  
Old 16.06.2016., 13:05   #2176
Oprostiti i dozvoliti da te tlače u tvom domu su dvije različite strane.

Prvi uvijet za oprost je pokajanje i "da ću se popraviti i da neću više griješiti" dio. Nepokajani ni na ispovijedi ne može dobiti oprost grijeha.
Takve je i Isus osobno pobacao iz hrama, ako se sjećaš.
Ms_Manners is offline  
Old 16.06.2016., 13:09   #2177
Isus nikada nikoga nije odbacio. Prastanje ovisi o neograncenoj Bozjoj ljubavi koju je Isus imao napretek.
Bakermat is offline  
Old 16.06.2016., 14:03   #2178
Stvarno? Ne sjećaš se s vjeronauka scene s trgovcima u hramu?
Isus zasuče uže u bič te ih sve istjera iz Hrama, istjera ovce i volove, mjenjačima prospe sav novac po podu

Ili ono što kaže za izvore napasti u životu?
I ako te sablažnjava desna tvoja ruka, odsijeci je i baci je od sebe, jer je bolje za ...... Ako te noga tvoja sablažnjava, odsijeci je!

Poanta je bila u tome da se prigrli onaj tko želi biti prigrljen, a ne silom onaj koji svjesno čini nešto za što zna da je zlo.

Da ne idemo dalje u religiju, medini sam zato i savjetovala da pruži svekrvi priliku, ako je sad njihov odnos takav, ali da joj ne dozvoli da ju u vlastitom domu tlači.
Ako "na mome, moja pravila" vrijedi za svekrvin dom, onda sada svekrva nema argument da ne prihvati isto na medininom.
Ms_Manners is offline  
Old 16.06.2016., 14:08   #2179
To su lazi i neistine ubacevene u Svetu knjigu u svrhu obmane naroda i kaljanja Isusovog imena.
Bakermat is offline  
Old 16.06.2016., 15:48   #2180

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
marta 29 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:50.