Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.04.2018., 16:41   #2161
Tomorrow, sad si rekla otprilike ono što sam ja planirala skicirati još..

Poslano sa mog LG-D410 koristeći Tapatalk
Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2018., 17:44   #2162
Evo još nešto na tragu onoga što je hours zadnje stavila, samo sam kuhinju pomaknula prema dnevnom da bude povezano (čisto jer bi mene mučio veliki razmak između kuhinje i dnevnog, najviše zbog klinaca...i mi imamo dvoje djece od 2g.i 4g., ali, naravno, ne znači da svi pate od povezanog prostora kao ja), a ovako opet sve bitne prostorije imaju prozor.

Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2018., 19:45   #2163
Meni bi bilo bitnije da blagavaona ima prozor nego kupaona...
Al pitanje moze li se toliko toga rusiti s obzirom da je to prizemlje
Old 08.04.2018., 20:05   #2164
I to je nosivi zid.😭 oko 3m bi mogli rusiti ali vise od toga malo teže. A mozda i mi previse hočemo sa tri soba.🙄
Nino75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2018., 20:21   #2165
Nino, morale bi stati tri sobe. Daj nam jos podataka:
1. Koji su tocno nosivi zidovi? Mozda da ih na nacrtu oznacis crveno i zakacis ponovo tu.
2. Biste li htjeli(smjeli) probiti prozor prema balkonu do ulaza (kuzim da gleda na svekrvu al probajmo to zanemarit )?
3. Gdje vode vrata na velikoj juznoj sobi i biste li ih mogli pretvoriti u prozor?
4. Koliko je udaljen od donjeg desnog kuta taj prozor na velikoj juznoj sobi?
5. Biste li umjesto unutarnjeg ulaznog prostora mogli napraviti zatvorenu verandu s vanjske strane?

Kad uhvatis deset minuta sve nam napisi, imam jos par ideja ali fali informacija
Imate dovoljno kvadrata i moralo bi se moci dobar prostor sloziti.
Neugodno mi je zakaciti sad nacrt, ali uspjela sam ti napraviti i tri sobe i dodatni wc, sutra cu lijepo napraviti pa ti se mozda ucini ok
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2018., 22:14   #2166
Quote:
Nino75 kaže: Pogledaj post
I to je nosivi zid.😭 oko 3m bi mogli rusiti ali vise od toga malo teže. A mozda i mi previse hočemo sa tri soba.🙄
najbolja mi je ova zadnja verzija.
moze se malo reducirati rušenje tako da kupaonica bude u ulaznom prostoru, a za srednju sobu bude ulaz tamo gdje i sada (a ne da se buši iz dnevnog).
onaj zid kroz novi dnevni mozda nije skroz nosiv jer je preblizu još debljem zidu, ali svakako zvati staticara.
da se i sa čelicnim profilima zamijeniti zid. ovo je obiteljska kuca, a ne visevlasnicka zgrada pa su i granice vece.
prirodno svijetlo kod stola i nije toliko vise presudno jer rijetko tko je kuci prije mraka osim vikendom, a na šanku se se isto moze jesti.
nadam se da imate i vanjski dio gdje moze stol
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2018., 22:21   #2167
Evo &hours moji odgovora.

1. Koji su tocno nosivi zidovi? Mozda da ih na nacrtu oznacis crveno i zakacis ponovo tu. označio sam nosive zidove
https://postimg.org/image/fai0b9f4t/

2. Biste li htjeli(smjeli) probiti prozor prema balkonu do ulaza (kuzim da gleda na svekrvu al probajmo to zanemarit )? na toj strani je u biti postoječi prozor, lokacija prozor je označena na skici

3. Gdje vode vrata na velikoj juznoj sobi i biste li ih mogli pretvoriti u prozor?
Ta vrata su balkonska vrata

4. Koliko je udaljen od donjeg desnog kuta taj prozor na velikoj juznoj sobi? 140cm, označio sam na skici

5. Biste li umjesto unutarnjeg ulaznog prostora mogli napraviti zatvorenu verandu s vanjske strane? mogli bi, da
Nino75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.04.2018., 22:26   #2168
Ne zanm, možda bi kod rušenja ovog zida za dnevni boravak bilo potrebno namjestiti stupove jer je dužina zida cca 4m?
Nino75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 07:24   #2169
@hours ako možeš molim te probati i jednu verziju bez zatvorene verande sa vanjske strane? Samo radi financijskih troškova.
Hvala!
lp
Nino75 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 10:05   #2170
Fasinain, iako bih i ja radije imala prozor u blagovaonici,mislim da bi kupaonica ipak trebala imati prednost za prozor zbog čestog stvaranja pare koju se ipak lakše ispusti otvaranjem prozora i bolje se prozrači prostor. Imala sam ranije kupaonu s ventilacijskim sustavom a sad s malim prozorom i moram priznati da itekako osjetim razliku.

Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 13:03   #2171
I ja mislim
Old 09.04.2018., 13:11   #2172
Quote:
Nino75 kaže: Pogledaj post
Ne zanm, možda bi kod rušenja ovog zida za dnevni boravak bilo potrebno namjestiti stupove jer je dužina zida cca 4m?
Àko da, mislim da ce biti dovoljan na kuhinjskom zdu. Onaj drugi zid je od 50cm i tu bi se mogao ukupati zid.
Staticar ce ti svakako trebati
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 16:00   #2173
Nino, stavljam ti ovaj prijedlog gdje bi ulazni prostor bio prebačen na verandu. Nacrtala sam na verandi s južne strane veliki prozor ali se iz nekog razloga ne vidi.
Problem je što je malo labirint do kupaonice, ali tu su dva wc-a i mala špajza u sredini. U malom wc-u sam ucrtala gore prozorčić, kao solar zapravo da ulazi dnevno svjetlo, a možda da se može i otvoriti na kip prema kupaonici, uz ventilaciju obaveznu naravno.

Ovdje ti ostaje sačuvan velik dio drugog nosivog zida, a dobije se opet cjelovit dnevni prostor.

Evo ti i ovaj skuceniji primjer gdje je ulazni prostor unutra, ali je zato u njemu samo klupa/rešetka za obuću, vješalica i stalak za kišobrane. Tamo sam dodala stalažu za obuću i ormar za jakne između roditeljske sobe i malog wc-a. Nije baš nešto, daleko od ulaza ali stvar je navike valjda.
I ovdje sam ti ucrtala crvenu poličicu u ovom zrakopraznom prostoru između dva nosiva zida - tu možeš imati npr. ploču za crtanje na zidu i mali kutak za dječicu da se zabave dok ti ili supruga kuhate

Tri komotne sobe -da
Dnevni - da
Komotna kuhinja s prozorom - da
Kupaonica s prozorom - da

Nadam se da sam ti bar malo pomogla, i da te nisam uvalila u dodatne nedoumice
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 17:00   #2174
Bravo hours, stvarno si iskoristila svaki cm..

Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 18:05   #2175
Quote:
Light Green kaže: Pogledaj post
Bravo hours, stvarno si iskoristila svaki cm..

Da mi vrime prođe

Evo još jedan na tragu tvojih ideja, a čini mi se da je ovaj s najmanje posla najveći dobitak.

Neću više obećavam
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 18:46   #2176
Da, to sam mislila kad sam bila rekla da mogu okrenuti dnevni i kuhinju u jednom od onih prijedloga, ali nisam na kraju crtala kad je Nino rekao da im se sviđa verzija s ulazom skroz desno.

Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 18:49   #2177
Meni se najvise sviđa ova tvoja zadnja verzija s verandom, čak i s manjim ulazom bez verande.

Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 18:52   #2178
Ova zadnja verzija mi nije bas nesto. Cim su ormari oko prozora, manje ce svijetlost biti, a taj u kuhinji je jedini prozor u dnevnom.
Predzadnja je ok ako fali skladisnog prostora, a ona predpredzadnja mi je najbolja.
Ja bi radje jeftinu kuhinju sa polovnim uredjima i ulozila u gredu, nego imala previse zidova.
To sam zezla kod sebe i sad mi je malo zao
tomorrow2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 19:03   #2179
Tomorrow, nisam nacrtala zidne ormarice, samo je napa na tom zidu i u desnom uglu zadnji zidni iz niza visokih elemenata desno.
Slažem se za manjak dnevnog svjetla, to mi je najveći problem tu.
Trebali bi svakako ostaviti solare gdje mogu jer je cijela lijeva strana bez otvora, osim malog prozorčića odmah kod sadašnjeg ulaza.

Ne znam koliki je taj prozor na sjevernom zidu, možda ga mogu otvoriti čak u širini dva metra (jednog dana).
hours is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2018., 19:21   #2180
Quote:
tomorrow2 kaže: Pogledaj post
Ova zadnja verzija mi nije bas nesto. Cim su ormari oko prozora, manje ce svijetlost biti, a taj u kuhinji je jedini prozor u dnevnom.
Da, to bi i meni bio problem, zato mi se više sviđaju one verzije s dnevnim na mjestu sadašnje južne sobe.

Light Green is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:23.