Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.09.2023., 13:47   #201
Quote:
tiziana kaže: Pogledaj post
Victoria station. Open: Daily 7am–11pm.
Charing Cross station. Open: Daily 7am–11pm.
Kings Cross station. Open: Daily 7am–11pm.
Euston station. Open: Daily 7am–11pm.
London Bridge station. Open: Daily 7am–11pm.
St Pancras International station. Open: Daily 7am–11pm.
Paddington station. Open: Daily 7am–11pm.
Waterloo station
Hvala!
marino-m is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2023., 10:55   #202
Jel isao tkk u kazaliste, htio bi pogledati neku komediju ili slicno, ako ima tko preporuku kazalista
murof7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2023., 22:54   #203
Pogledaj ovdje:
https://www.timeout.com/london/theatre
tiziana is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2023., 00:04   #204
Pozdrav ekipa, u Londonu sam od 11.-15.11.

Ovo je 6. put, nisam bila od 2017 god.
Vjerujem da se nije puno toga promjenilo, ali svejedno cu malo vise prelistati starije postove u potrazi za nekim savjetima i preporukama.

Zasad bi vas molila preporuku za par stvari, idemo ja i sestra pa slazemo nekakav okvirni raspored…

1. Neko lijepo mjesto za dorucak u centru?
2. mjesto gdje mozemo pojesti dobre burgere.
3. Nekakvo finije mjesto/restoran za izlazak navecer. Nije nuzno da je klub, nego onako da se mozemo srediti i izaci na veceru/pice.
4. Mjuzikl - gledale smo Mamma miu, Wicked, We will rock you. Sad razmisljamo Hamilton, Lion King ili Moulin rouge? Za Lion King znam da je dobar, a da li je netko gledao ova druga dva da mi kaze par rijeci?

Mislim da bi nas trebao docekati bozicni ugođaj, nadam se da ce se dotad upaliti vecina lampica na Oxford i Regent St.

Hvala svima na odg.
Old 18.09.2023., 16:32   #205
Jel kad se lsti za stansted jel ide preko londona mozda?jel se vidi grad?
murof7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2023., 17:45   #206
Quote:
murof7 kaže: Pogledaj post
Jel kad se lsti za stansted jel ide preko londona mozda?jel se vidi grad?
Ne
https://www.flightradar24.com/data/f...r2189#3210d5b3
brch123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2023., 12:28   #207
Pozdrav Ekipa,
prvi puta idemo za London i slijećemo na Stansted. Koji je najeftiniji način za doći do
Collingham Place, Kensington i Chelsea,...u pitanju su dvije velike obitelji pa možda i opcija ukoliko je netko uzimao rent car tipa kombi prijevoz?
Bart is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2023., 15:03   #208
Quote:
Bart kaže: Pogledaj post
Pozdrav Ekipa,
prvi puta idemo za London i slijećemo na Stansted. Koji je najeftiniji način za doći do
Collingham Place, Kensington i Chelsea,...u pitanju su dvije velike obitelji pa možda i opcija ukoliko je netko uzimao rent car tipa kombi prijevoz?
Ja mislim da vam je bolja opcija vlak + underground. Rent a car i London (pogotovo Chelsea/Kensington) nisu bas najsretnija opcija zbog dodatnih troskova tipa congestion charge ili skupi i tesko dostupan parking. Javni prijevoz je s druge strane odlican i besplatan za djecu do, cini mi se, 12 godina.
Kumpic is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2023., 15:26   #209
Kad vas je toliko, vjerojatno će vas taksi izaći jeftinije od vlaka. Usporedi cijene pa vidi.
zgdust is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2023., 08:53   #210
Ima li tko preporuku za smjestaj za 2,3 dana? Os Stansteda do grada vlakom? Sto bi preporucili za viditi u 2 dana?
Old 26.09.2023., 23:40   #211
Quote:
duksy kaže: Pogledaj post
Evo da nešto naučim ove koji tupe da je za 7 i više dana najbolje plaćati karticom.
Otvorite računa na:
https://www.daysoutguide.co.uk/

Zatim izaberete ponude za 2 for 1 za London.
Kad dođete u London odete na jednu od željezničkih stanica, ja sam išao na Victoria.
Odete na šalter od National rail i tražite 7day travelcard.
On Vam omogućuje da na gore navedenom linku izaberete između
hrpe atrakcija u Londonu.
Mi smo bili u trećoj zoni pa je travelcard koštao 48 funti.
Ako idete recimo u Muzej voštanih, London aye i London zoo, uštediti ćete toliko
da će vam prijevoz u Londonu za 7 dana biti besplatan.

Ako recimo idete na izlete van Londona, onda sa kartama od vlaka
možete koristi te popuste i u drugim gradovima.
Mi smo ih koristili u Brightonu.
Plaćanje karticama je ok za kraće vrijeme u Londonu, ali za 7 dana se isplati
samo ovaj Travelcard i ništa drugo.
Quote:
Bart kaže: Pogledaj post
Pozdrav Ekipa,
Mi smo sa Stansteada uzeli bolt i izašao nas je 60 funti, a išli smo skroz na drugu stranu prema Heathrowu.
Bilo nas je 4 i to je bila najjeftinija opcija.
duksy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 19:15   #212
Kakva je situacija s roamingom sad? Vidio sam u nekom ranijem postu da 2022. još nisu naplaćivali roaming, ali prošlo je već dosta vremena, pa bih zamolio za informaciju od nekog tko je nedavno bio.

Konkretno, idemo u prosincu gore, imamo telefone na hrvatskom telekomu i bonbonu. U službi za korisnike ni sami nisu sigurni. Piše da nema roaminga u zemljama EU/EEA, a UK nije ni u jednoj od tih skupina..

Hvala.
Hamanu is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 19:33   #213
Sve radi i dalje.
zgdust is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2023., 23:08   #214
Internet kao i u Hrvatskoj, bili u lipnju
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2023., 09:47   #215
Hvala na odgovorima!
Hamanu is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2023., 11:53   #216
Smjestaj

Pozdrav,

zanima me preporuka za cjenovno pristupacan smjestaj u Londonu. Nesto sto je blizu zracne luke Stansted, a opet da je ok povezano sa sredistem grada.
Prvi put idem, odlazni let je ranije ujutro sa Stansteda, pa ne bi da sam predaleko.

Hvala
Honey B. Fly is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2023., 12:09   #217
Stansted je šezdesetak kilometara od centra Londona. Tamo ti se samo isplati uzeti zadnju noć (ja bih svejedno preferirao smještaj u Londonu pa rani vlak). Cjenovno pristupačni mogu biti eventualno hosteli, sve drugo košta - čak i Airbnb na dobrim lokacijama. Skup grad.
zgdust is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2023., 00:02   #218
London (IV dio, OBAVEZNO PROČITATI PRVI POST !!!)

Pozdrav svima,

ako je netko u zadnje vrijeme bio na nekom od mjuzikla, gdje ste uzimali karte ako ste kupovali online? Konkretno Lion King bi isli gledati u 11 mj.

I vezano za smjestaj, uzela sam hotel Indigo Kensington - https://www.booking.com/Share-oykm03 . Da li je bio netko?
Jako su dobre recenzije i preko puta podzemne je, a slijecemo na Heathrow i onda nam je super ispalo da idemo podzemnom do grada i nazad. Jedino nikad nisam bila smjestena u tom kvartu, Earls court mi je nepoznanica, uvijek sam bila oko King Cross stanice.
Old 18.10.2023., 11:31   #219
Prvi put putujemo u London koji nam je zapravo početna stanica, bit ćemo tamo svega 1,5 dan. Krecemo dalje prema sjeveru.

Što se može uspjeti vidjeti u tako kratko vrijeme? Isplati li se obici grad (mislim na centar naravno), s busom redovnim ili onim hop off-hop on busom?
Smještaj za tu jednu noć smo našli u Paddingtonu i to mi se čini da smo imali sreće.
Klara 32 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.10.2023., 22:17   #220
Quote:
Julie Bergdorf kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima,

ako je netko u zadnje vrijeme bio na nekom od mjuzikla, gdje ste uzimali karte ako ste kupovali online? Konkretno Lion King bi isli gledati u 11 mj.

I vezano za smjestaj, uzela sam hotel Indigo Kensington - https://www.booking.com/Share-oykm03 . Da li je bio netko?
Jako su dobre recenzije i preko puta podzemne je, a slijecemo na Heathrow i onda nam je super ispalo da idemo podzemnom do grada i nazad. Jedino nikad nisam bila smjestena u tom kvartu, Earls court mi je nepoznanica, uvijek sam bila oko King Cross stanice.
Headout aplikacija
murof7 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:11.