Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Mobiteli > iPhone

iPhone iPad, Apple watch, iOS i sve vezano uz iPhone

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.10.2023., 20:14   #201
ja imam max i ne bih ga mijenjao za obicni pro, cisto jer volim veci ekran.

A nemam ogromne sake, rekao bih prosjecne muske

Bas probao pisati poruku, ili ga drzim jednom rukom a drugom tipkam ili tipkam sa obje, u svakom slucaju izvedivo

Mada priznajem da mi je nekad velik i tezak. Pogotovo je tezak kad duze telefoniram ili sam na video pozivu. A velik je kad sam npr biciklom ili kad sjedam u auto pa ili smeta ili hoce ispasti iz dzepa
daidza is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2023., 22:02   #202
iPhone 15 modeli

Ondavi vi ljudovi imate male šapice Ja bez problema sa palcem dohvatim donje dvije trećine ekrana, tj. sve što se nalazi ispod tipki za glasnoću i paljenje što je sasvim dovoljno za trošenje. Uz malo akrobacije sa prstićima dohvatim i bilo koji dio ekrana.
Također ne bih mijenjao max jer također volim veći ekran.
Brico_GO is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.10.2023., 23:16   #203
Ja imam lopovske prste, tako da mi je Max bas taman ☺ doduše nije ni najveći kojeg sam držala u rukama

Probala sam Pro i bas bas mi je mali, nikako mi ne bi odgovarao..
Old 11.10.2023., 07:54   #204
Meni je isto za nijansu pre veliki Max ali imam toliko pluseva u njemu da gs nikad nebih mjenjao za "obican" Pro.
Old 14.10.2023., 19:23   #205
Moram priznati da su mi se dojmovi oko 15 pro slegli i nije mi više na listi prioriteta. Već sam radio ponudu s t-comon i bili smo pred sklapanjem ugovora, ali imal sam 24h za razmisliti i ništa. Iako sam naručil maskicu i kaljeno staklo za nj, uzet ću ga isključivo ako bude dobar deal u t-comu. U smislu, da smisle neku bolju cijenu od 1270€ za model od 256gb.
U protivnom čekam ip 16 jer ovo je očigledno ispal poluproizvod.
Tak da do daljnjeg ostajem na 13ici.
Old 15.10.2023., 00:41   #206
Ista situacija i kod mene, gledajuci sve one recenzije...kamera i bolje slike kao i HDR, zoom, USB C i mogucnosti sa istim, tianium, novi procesor!!! Bas sam se bio zagrijao a u biti vise manje sve isto...iskreno od svega toga HDR i zoom je sto me najvise vuklo na zamijenu ali u konacnici bezpotrebno bacanje para. Onda dodjose svi ti "problemi"...pregrijavanja, burn-in ekrana, WiFi, gasenje tjekom noci, upitna cvrstoca straznje strane i tako te neke sitnice i na kraju krajeva nedostupnost u ducanima i erekcija spala
Ostajem na 14ci i cekamo 16ku ali kazu da ce 17ka biti gamechanger
Brico_GO is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 01:51   #207
Dostupan je jedan 15 pro 256 natural titanium u a1 ako nekog zanima

https://www.a1.hr/webshop/mobiteli-n...45309/savrsena
Old 15.10.2023., 11:20   #208
Cini se da je apple s 15pro serijom svrsil po faci obozavateljima.
Realno obicna 15ica ima vise novosti i kvalitetnijih dodataka od 15pro.
17ica bi zbilja mogla nekaj novo donijeti.
Uz sve spomenute “problemčiće” izgleda da su napravili najproblematicniji mob zajedno s ip6.
Smatram da se 15 ili 15pro isplati uzeti samo na vecoj akciji. Inace bolje pricekati 16
Old 15.10.2023., 11:53   #209
Imao sam 14PM,sad 15PM. Prezadovoljan s oba.

15PM osjetno brzi,fluidniji,nove boje su mi lijepe. Volim imati novi mob svake godine i uzivam u tome.

Probao S23U i nista od tog. Vratio se na Iphone,jednostavno mi vise paše.

Problemi na 15 seriji su 1/100 000 uredaja. Prenapuhani zbog Twitter,youtube (X) klikova i clickbait engagementa koji twitter plaća po kliku itd.

Doduse ove godine sam se podosta namucio da dodem do svog primjerka.
nixa2210 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 11:54   #210
Quote:
Armstrong kaže: Pogledaj post
Cini se da je apple s 15pro serijom svrsil po faci obozavateljima.
Realno obicna 15ica ima vise novosti i kvalitetnijih dodataka od 15pro.
17ica bi zbilja mogla nekaj novo donijeti.
Uz sve spomenute “problemčiće” izgleda da su napravili najproblematicniji mob zajedno s ip6.
Smatram da se 15 ili 15pro isplati uzeti samo na vecoj akciji. Inace bolje pricekati 16
Da,toliko je "svrsil" da se prodaju u rekordnom broju.
nixa2210 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 13:05   #211
Sve uredu kaj se tice prodaje. Super za njih. Neka im.
Al ja pokušavam objektivno razlučiti situaciju.
Ako si presel sa 14pro na 15pro super za tebe. I to podrzavam. Ako imas priliku i želju i vidiš smisao u tome imaš moju podršku apsolutno.
Ja sam planiral prebaciti se na 15pro ali dok ga čekam da postane dostupan, uviđam sve više razloga zaštoje bolje pričekati ili akciju ili naredni model.
#malo mi je zal toliko novaca izdvojiti za minimalni pomak + moguci problem.
Old 15.10.2023., 13:11   #212
Jučer sam u dućanu probao držat 15 pro max i - djeluje mi jeftino u ruci.
S druge strane 13 pro max (vjerojatno i 14, nisam probao), kad si držao, imao si osjećaj da držiš Bulgari nakit.
Vjerojatno je do čelika, titanij jednostavno nema taj "wow" faktor.
"If the United States saw what the United States was doing to the United States, the United States would invade the United States to liberate the United States from the tyranny of the United States.”Bockecho
Walkman is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 13:28   #213
iPhone 15 modeli

Evo mene već tjedan dana na novom iphoneu 15 koji mi je ujedno i prvi iPhone pa da napišem osvrt. Treba uzeti u obzir da dolazim sa Samsung A52 koji je midrange na flagship tako da su razlike ekstremnije.

PRELAZAK
Uglavnom je prošao glatko al su se fotografije mrvicu izmješale i nisu se baš sve prebacile, ali očekivao sam gore tako da ovo nije bilo toliko loše. Whatsapp je na veliko iznenađenje glatko prešao, a sa Viberom se nisam previše zamarao jer njega koristim samo s roditeljima.

GESTE
Na Samsungu sam koristio navigation bar pa mi ovo nije bilo nešto previše zahtjevno. Nema univerzalnog “gumba” za natrag ali većina popularnih aplikacija ima potez s lijeve strane mobitela udesno što mi je puno praktičnije od riješena na Samsungu gdje sam trebao biti dosta oprezniji s gestom za natrag.

60HZ
Mnogo ljudi se žali na samo 60hz na tako skupom mobitelu, ali stvarno je velika razlika između 60hz na mojem Samsungu i iPhoneu. Nakon par sati korištenja iPhonea sam išao pogledat koje aplikacije još nisam skinuo i stvarno se osjeća da su tih 60hz 2 različita svemira.

NOTIFIKACIJSKI CENTAR
Iskreno jedina loša stvar kod IOSa. Vrlo je zbunjujuć, a i notifikacije su čudno poredane nekako. Nadam se da je to samo stvar navike.

DYNAMIC ISLAND
Fora stvarčica, koristim dok slušam na spotifyu ili tijekom poziva dok se prebacujem na slušalice. Većinu vremena ga niti ne primjetim tako da nije nikakva smetnja ili razlika od hole puncha

KAMERA
Mislim da se tu nema šta previše govoriti. Napokon su stavili 2x zoom na obične modele. Također mi se svidjaju live photos.

FACE ID
Meni iskreno bolji od fingerprint senzora, ali nije neka prevelika razlika i oba su dobra i imaju svoje prednosti i nedostatke
borna 147 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 14:01   #214
Quote:
Walkman kaže: Pogledaj post
Jučer sam u dućanu probao držat 15 pro max i - djeluje mi jeftino u ruci.
S druge strane 13 pro max (vjerojatno i 14, nisam probao), kad si držao, imao si osjećaj da držiš Bulgari nakit.
Vjerojatno je do čelika, titanij jednostavno nema taj "wow" faktor.

Tocno to sam ja pomislio kad sam prije par sedmica imao u rukama 15 Pro od klijenta.
Ima mi onaj "cheap" osjecaj, nekako suplje, vjerojatno znog manje tezine.
Old 15.10.2023., 15:25   #215
Realno 13 pro je bil zadnji zadnji “pošteni” model iphonea je bil 13pro. 14 i 15 su relativno slabo napredovali.
16ica bi mogla imati smisla s novim gumbom. Vjerujem da se sami dizajn sa serijom 16 ne bude mijenjal.

Sveusvemu nek se niko ne osjeca pogođenim s mojim stajalištem. Volim apple, kupujem ga i kuput ću ga, ali smatram da postojeći modeli koje imamo su apsolutno u trendu i približnih svojstava kao trenutna serija 15. Također iphone 15pro se zbilja čini malo slabašnim tj khkim-fragilnim.

@borna147 kak mislis da se osjeti razlika u 60hz? U ciju korist?
Old 15.10.2023., 15:27   #216
U korist iPhonea logično. Nisu ljudi lagali kada su rekli da je 60hz na iPhoneu nešto drugo i neusporedivo s androidom. Ne treba gledati samo specs
borna 147 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 16:08   #217
Pitanje. Imam nedoumicu. Dali i ove godine ima kakve veze između 128 i 256gb? Znam da prošle god nešto nije bilo moguće na modelima sa 128gb.

Stvar je u tome da ja imam 256gb i upravo sam to popunil. E sad, uvijek mi je muka s prebacivanjem toga na flash. Sad sam to radil i prvo sam moral importirati slike na mac i onda exportirati na hdd. Puno previse vremena je otišli za vrijeme tog prebacivanja… nekak sam bolje organiziran s manje memorije jer onda imam manju šumu u galeriji nego sad. Ovak ne znam kaj bi ostavil, a kaj obrisal nakon prijenosa na flash. Bude mi žao brisati jer povremeno proletim kroz galeriju itd. S obzirom da smatram da bi imal bolju organizaciju prostora, a samim time bi lakše i brže prenio podatke kasnije na flash ukoliko bi uzeo ovaj put 128gb zanima me dali ima kakvih restrikcija ko prosle godine
Old 15.10.2023., 16:18   #218
iPhone 15 modeli

A iCloud? Na 15Pro možeš direktno spojiti SSD i prebaciti.
Brico_GO is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2023., 16:21   #219
Mogu i na 13 al prvo moram prebaciti svu foto medijateku u file da ih ekstrahiram u jpeg. Ali ako nemam vise free space onda nema ni free space da ih prebacim u file ak me kužiš
Old 15.10.2023., 16:25   #220
iPhone 15 modeli

Zašto prvo u files, direktno iz Photos na SSD?!
Brico_GO is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:01.