Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.07.2009., 14:56   #201
Htjela bih u kupaoni gdje je moj muž stavio one fuj, fuj sive fuge na bijele pločice malo prefarbati te fuge ili na bijelo ili na zeleno. Da li se to može, s čim i gdje to kupiti? To je jedno pitanje, a drugo je da li se mogu nove pločice ljepiti na stare pločice? Thx.
Vivien35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2009., 18:31   #202
trebala bi skinuti jednu puknutu pločicu na sredini zida i naljepiti novu

pločica je keramička.....

e sad ...frka me da ne oštetim okolne pa ako netko ima iskustva s istim molim da ga iznese

hvala
tiliw is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2009., 21:04   #203
razbiješ joj prvo sredinu pa vadiš prema krajevima. neb tribalo bit problema
pixel pixić is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.07.2009., 21:08   #204
vivien35
što se tiče farbanja fuga nemam iskustva stim al novo na staro ide. prvo veza staro-novo a onda flex ljepilo
a ima i posebna ljepila baš za tu svrhu
pixel pixić is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.07.2009., 15:41   #205
hvala pixić
Vivien35 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2009., 13:00   #206
Cao svima.Hteo bih da pitam iskusne keramicare da li vredi da se na zid lepe zidne plocice koje su u kutiji stajale oko 20 godina ako ne zasto ih ne stavljati i kako mogu da ih iskoristim ako je uopste moguce jer mi je zao da ih bacim.
Hvala unapred.
baki_v is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.07.2009., 21:38   #207
slobodno idu na zid a ako su zastarile i nesviđaju ti se, čekić i razbijaj a onda slaži mozaik
pixel pixić is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2009., 19:28   #208
OTPADAJU MI PLOČICE! HELP!
Naime. Prije mora (prije dva tjedna) sam s mužem postavljala gres pločice na štenge na glazuru i pločica na pločicu u hodniku. Po pločicama smo lijepili sa flexibilnim i sve je ispalo super , a ove na štengama smo lijepili s običnim. Dakle -možeš ih skinuti sa špahtlom . Ljepilo opće nije primilo. Močili smo podlogu i pločice , ali je bilo jako vruće i možda se zbog toga ljepilo prebrzo osušilo. Ne znam...dakle , moje pitanje glasi. Zbog čega pločice otpadaju , odnosno što treba napraviti da bi se pločice dobro zalijepile? Molim brzi odgovor , jer bi ih sutra trebala lijepiti!
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2009., 21:39   #209
Još nešto- Jel za gres obavezno flexibilino ljepilo ?
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2009., 21:41   #210
pločice

[QUOTE=ANUŠKA;22277013]OTPADAJU MI PLOČICE! HELP!
Naime. Prije dva tjedna sam s mužem postavljala gres pločice na štenge na glazuru i pločica na pločicu u hodniku. Po pločicama smo lijepili sa flexibilnim i sve je ispalo super , a ove na štengama smo lijepili s običnim. Dakle -možeš ih skinuti sa špahtlom . Ljepilo opće nije primilo. Močili smo podlogu i pločice , ali je bilo jako vruće i možda se zbog toga ljepilo prebrzo osušilo. Ne znam...dakle , moje pitanje glasi. Zbog čega pločice otpadaju , odnosno što treba napraviti da bi se pločice dobro zalijepile? Molim brzi odgovor , jer bi ih sutra trebala lijepiti!
Što da radim?
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2009., 23:25   #211
Skini sve i ponovo, mozes i na obicno al se nesmije presusit ljepilo i nemoj ih mocit(plocice)
tonino2008 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.08.2009., 23:40   #212
i ako stavljaš pločice na stube (što nije baš pametno) obavezno stavi one rubne profile, protiv klizanja i da se ne odlomi rub pločice
baustelac99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 09:49   #213
Znači -nije stvar u tome što smo koristili obično ljepilo. Meni rekoše da sam obavezno trebala stavilti flexibilno. I NE močiti? Mislila sam da ih nisam DOVOLJNO močila.Ne kužim . Zakaj su mi onda popadale pločice? Zbog vrućine? Lijepo sam cijelu površinu namazala , napravila smjesu ni prerijetku ni gustu , nismo hodali 2 dana po njima...Tko zna?
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 09:50   #214
I da, stavljala sam rubne profile. To mi je ok ispalo , a sad smo sve skinuli . Neke su se dale rukom skinuti.
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 12:13   #215
Quote:
tonino2008 kaže: Pogledaj post
Skini sve i ponovo, mozes i na obicno al se nesmije presusit ljepilo i nemoj ih mocit(plocice)
loš savjet i u dobroj namjer je loš savjet...
slaboupojne podloge=flex ljepilo(gress,porculan....)
snakehunter is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 12:46   #216
Kupila sam grund. To mi je reko tip u Bauhausu da sam trebala. I sad samo - treba li močiti podlogu i pločice ili ne? Ja znam da se kad sve zidarije sve treba močiti.
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 17:38   #217
Quote:
ANUŠKA kaže: Pogledaj post
Kupila sam grund. To mi je reko tip u Bauhausu da sam trebala. I sad samo - treba li močiti podlogu i pločice ili ne? Ja znam da se kad sve zidarije sve treba močiti.
grund(akrilnu emulziju )razrijediš prema deklaraciji i namažeš podlogu....
gres se ne moči več se postavlja na FLEXIBILNO ljepilo...inače,močenje podloge je samo triper kombinacija u pokušaju uštede na impregnaciji(tehnologija materijala...)...
ukoliko su stepenice vanjske obavezno fugirajte sa flex masom...
snakehunter is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 17:39   #218
samo da dodam....obavezno mazati i podlogu i pločicu...
snakehunter is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 17:40   #219
Ja ne močim! jesam u pravu ili bum opet sjebala stvar?
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.08.2009., 17:43   #220
Mažem podlogu i pločicu. Vidim da su mi skinute pločice skoro suhe , tj uopće mi nije ušlo ljepilo u reške odostraga . Sad se malo odmaram -bumo vidli kak bu sad ispalo. One kaj sam prije ljepila sa flexibilnim po pločicama na podu su stvarno super. Zakaj mi nisu u dućanu rekli da trebam to ljepolo , jebemu...
ANUŠKA is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:33.