Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Eno i ino

Eno i ino (Bez)Alkoholna pića - Ne očekujte Mladena Grdovića na stolu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.09.2010., 14:33   #201
Quote:
neodoljivi1 kaže: Pogledaj post
Hvala puno na odgovorima. A gdje kupuješ kavu u zrnu, preko interneta ili? Budući da kod nas u shoping centrima ima samo par vrsta kave!?
imas pakiranja od kile kave u zrnu, u ducanima ima franck, lavazza (oko 150kn) ja sam Pellini kupio izravno kod distributera (imas raznih blendova-mjesavina, cijene su od 120kn)
flOorKilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2010., 14:49   #202
Za tu cijeni ima jeftinijih Gaggia, to je vjerojatno best buy. Snaga se odnosi na grijač, to nije toliko bitno - najbitnije je da ima tlak preko 15 bara i bojler (umjesto termobloka).
JPK is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2010., 18:17   #203
tema spojena!
grogo bolger is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2010., 18:29   #204
Moja mama je dobila neki Zepterov aparat. Nekako sam skeptična.
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2010., 18:36   #205
Quote:
Gipsyqueen kaže: Pogledaj post
Moja mama je dobila neki Zepterov aparat. Nekako sam skeptična.
ako ga je platila jedno trijest illjada na 2300rata čemen sumnja draga prijo?
grogo bolger is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.09.2010., 19:00   #206
Quote:
grogo bolger kaže: Pogledaj post
ako ga je platila jedno trijest illjada na 2300rata čemen sumnja draga prijo?
Nije ga ona platila. Dobila je na poklon.

Ali da, cijena je vjerojatno, kao i za sve od Zeptera, prevelika.

Morat ću isprobat' to čudo, da iskritikujem.
Gipsyqueen is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2010., 10:25   #207
Da li netko zna koja je razlika između GAGGIA Classic, Gaggia Newbaby i Gaggia Evolution. Samo u tome što GAGGIA Classic ima 3-way solenoid valve, ventil koji nakon iskljucivanja prekidača visak pritiska i vode izbacuje sa strane dolje u posudicu, tako da nema "kapanja" i vodice na vrhu kave i metalan je dok posljednja dva nemaju 3-way solenoid valve i plastični su, ili postoje i druge razlike? Također me zanima gdje se mogu u Zagrebu kupiti Gaggia-e osim u Mercatone-u gdje ih trenutno nema?
neodoljivi1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2010., 16:32   #208
Quote:
Simple Fille kaže: Pogledaj post
http://i40.tinypic.com/5bz4hx.jpg

Zna li možda slučajno netko ima li gdje u ZG kupiti ova kava u normalnim dućanima po normalnoj cijeni?

Naime, ista se može kupiti kod jednog dobavljača Illy kave u Istri,ali ti isti za jedno transportno pakiranje te kave traže oko 780 kuna sa dostavom dok se ista u Illy šopu u Ljubljani ili u Italiji može kupiti za 43,40 €.

Malo mi je pretjerana njihova marža na tu kavu pa im nedam lovu iz principa.
U Illyu me jedna kava izađe oko 3 kune,a kod njih oko 6 kuna.

Pa ako je netko slučajno vidio tu kavu negdje nek' bude dobar pa kaže gdje.

Kavu za x7 aparat od illya imas za kupiti u konzumu i bella forma ducanima ( trg zrtava fasizma i negdje gore kod saloona) u zagrebu.
zabica171 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.09.2010., 10:27   #209
FAEMA e61
la marzocco GS3

to je za one koji imaju dublji dzep. znaci to su pro semi-automatic aparati, samo su sa 1 grupom. to je jedino po meni sta vrijedi, drugo sve je "priblizno" espressu.

naravno ako imate doma aparat morate imati i dobar mlinac, ako ne i bolji i skuplji od aparata jer 50% dobrog espressa i u mljevenju zrna. ovi automatski aparati nis ne vrijede a pogotovo ako mlinac imaju u sebi. radije kupiti aparat za 500kn i odvojiti za mlinac nekih 1500kn...

www.baristass.com
Old 16.09.2010., 11:39   #210
zato kupiš Krups full espresso pa onda imaš i mlinac i sve u ujednom...i sve radis am-
jabito is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2010., 17:57   #211
Quote:
ovi automatski aparati nis ne vrijede a pogotovo ako mlinac imaju u sebi
kad moram sam sebe citirat...
Old 24.09.2010., 22:35   #212
Molim preporuku koju kavu uzeti za aparat Gaggia Classic.
Žabica is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2010., 12:16   #213
Quote:
Žabica kaže: Pogledaj post
Molim preporuku koju kavu uzeti za aparat Gaggia Classic.
ako nemas mlinac, onda kupujes mljevenu kavu za espresso aparate.
malo cudno pitanje jer kavu biras prema svojim ukusima i zeljama
probaj Illy.
flOorKilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2010., 12:55   #214
nemam mlinac, razmišljam o njemu
ma netko mi je rekao kako u taj aparat ide neka extra kava, pa me to zbunilo, da-da, početnik sam u kuhanju kave doma.
probala Illy, ne oduševljava me baš, mislim da mi je čak bolja Lavazza Rosso.
Žabica is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2010., 14:13   #215
ne postoji nikakva odredjena kava za odredjeni aparat....
kod kupnje mljevenih kava za aparat jedino trebas paziti da pise da je za espresso aparate iz razloga sto je malo krupnije mljevena od one za 'tursku' kavu.
uostalom probaj sama napraviti kavu i sa jednom i sa drugom. isprobaj razne kave, kombiniraj, igraj se dok ne nadjes sto tebi odgovara.
po nasim ducanima pored Illy i Lavazze neces naci neke druge, kvalitetnije blendove. preostaje ti kupnja kave na mjestima gdje sama biras vrstu i porijeklo kave npr franja coffee house (ilica,vlaska)
flOorKilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2010., 14:32   #216
probala sa franck ciglicom, na nagovor drugih, rezultat bljaaaaaaak.

tnx, znači kad dođem u zg, pravac ilica
Žabica is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.09.2010., 16:54   #217
mi smo dobili ovaj aparat od prijatelja

http://www.illyusa.com/webapp/wcs/st...rancis-x7-E307

zajedno sa 3 teglice razlicite kave. ja mislin da je kupljeno u austriji.
ja ne pijem kavu, ali mm obozava illy i svaki dan sprema... zasad je
Old 25.09.2010., 17:05   #218
mi imamo ovaj lavazzin i kava nam je prefina
unutra idu ''kapsulice'', izgledaju kao ona mala pakiranja vrhnja za kavu.
lavazza ima 4 vrste kave kod nas na tržištu u tim kapsulicama i po komadu ispada neke 3 kune.

Uploaded with ImageShack.us
dumbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2010., 00:55   #219
Kupujemo prvi espresso aparat, i to do 1500kn.
Oko smo bacili na Krups XP 5240 - koji nam je prvi izbor (iako se slabo obaziremo na činjenicu da je portafilter svega 49mm i da ima Termo bloker)

U igri su još: Gaggia Evolution i Gaggia Color (iako između ova dva nisam shvatio razliku).

Odbacili smo više radi cijene i ne impresivnosti: Electrolux Cremespresso i Krups XP 5280.

Može li netko plz savjetovati ili nas uputiti u nekom dobrom smjeru? Trenutno naginjemo prema Krups XP 5240.
Puno lakše bih se odlučio za Gaggiu Evolution ili Color - zbog imena, veličine portafiltera i bojilera; da nisam čitao kritike po netu da uređaj je preplastičan i ne odražava reputaciju?
Dogma is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2010., 10:30   #220
Quote:
Dogma kaže: Pogledaj post
Kupujemo prvi espresso aparat, i to do 1500kn.
Oko smo bacili na Krups XP 5240 - koji nam je prvi izbor (iako se slabo obaziremo na činjenicu da je portafilter svega 49mm i da ima Termo bloker)

U igri su još: Gaggia Evolution i Gaggia Color (iako između ova dva nisam shvatio razliku).

Odbacili smo više radi cijene i ne impresivnosti: Electrolux Cremespresso i Krups XP 5280.

Može li netko plz savjetovati ili nas uputiti u nekom dobrom smjeru? Trenutno naginjemo prema Krups XP 5240.
Puno lakše bih se odlučio za Gaggiu Evolution ili Color - zbog imena, veličine portafiltera i bojilera; da nisam čitao kritike po netu da uređaj je preplastičan i ne odražava reputaciju?

I ja sam u procesu kupnje espesso aparata. Odbacio sam odmah marku Krups zbog termo bloka jer savjetuju da je bolji bojler. Mislim da je Gaggia tu najbolji u cjenovnom rangu do 2.000 kn bez obzira na možda malo plastičniji izgled jer mislim da je bitna sama kvaliteta napravljene kave, a ne izgled aparata. Pogledaj postove ispred gdje kažu da se Krups dosta kvari. Pa ti vidi!!!???
neodoljivi1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:45.