Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.06.2010., 10:22   #201
[QUOTE=Cinnamon Girl;27282577]Imam ja. Puno vlakova - puno različitih cijena. Koje te destinacije zanimaju?[/QUOTE

U super!
Zanima me vlak Sevilla-Madrid i Madrid-Alicante!
Planiram sletjeti u Malagu, pa od tud malo proći Andaluziju i dalje prema metropoli, i nakraju u Alicante otkud imam let za nazad. Negdje sve oko 10, 11 dana!
Prema vašim dojmovima, vidim da trebam povećat broj dana u Madridu
svpetar is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2010., 10:51   #202
Od Malage dó Seville se ide regionalnim vlakom, karta je 19,50 €. Jeftinija možda ima za neke polaske, ali je duži put.

Od Seville do Madrida je AVE, ne kasni nikad. Čak imaš pravo dobiti novac nazad ako zakasni 5 min. No, to se ne dešava. Ako kartu kupiš rano, možeš je kupiti za jeftiniji novac. Odi na RENFE stranicu i nadji datum polaska, te odaberi Web ili Estrella kartu. Obrati pažnju da se te karte ne mogu promijeniti ili vratiti.

Madrid - Alicante je takodje regionalni vlak, put traje oko 4 sata i karta je oko 40-50 euro.

Zadnje uređivanje Cinnamon Girl : 18.06.2010. at 11:27.
Cinnamon Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2010., 11:34   #203
Quote:
Cinnamon Girl kaže: Pogledaj post
Od Malage dó Seville se ide regionalnim vlakom, karta je 19,50 €. Jeftinija možda ima za neke polaske, ali je duži put.

Od Seville do Madrida je AVE, ne kasni nikad. Čak imaš pravo dobiti novac nazad ako zakasni 5 min. No, to se ne dešava. Ako kartu kupiš rano, možeš je kupiti za jeftiniji novac. Odi na RENFE stranicu i nadji datum polaska, te odaberi Web ili Estrella kartu. Obrati pažnju da se te karte ne mogu promijeniti ili vratiti.

Madrid - Alicante je takodje regionalni vlak, put traje oko 4 sata i karta je oko 40-50 euro.
A autobusne linije? Jesu jeftinije ili skuplje?
Hvala puno na info!
svpetar is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2010., 11:41   #204
Quote:
svpetar kaže: Pogledaj post
A autobusne linije? Jesu jeftinije ili skuplje?
Hvala puno na info!
Jeftinije su i puno se duze vozi.

Npr. vlakom od Seville do Madrida je 2 i pol sata i 40-60 euro. Busom je 6 sati i 20 euro.
Ako ti ne predstavlja problem vrijeme i ako imas problem s novcem, ustani ujutro rano i uzmi bus u 8h, u Madridu si nesto iz 14h.
Old 18.06.2010., 11:45   #205
Quote:
Jeftinije su i puno se duze vozi.

Npr. vlakom od Seville do Madrida je 2 i pol sata i 40-60 euro. Busom je 6 sati i 20 euro.
Ako ti ne predstavlja problem vrijeme i ako imas problem s novcem, ustani ujutro rano i uzmi bus u 8h, u Madridu si nesto iz 14h.
Pa čak bi to s vlakom sevilla-madrid, bus bi uzela madrid-alicante!
Hvalaa!
svpetar is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2010., 12:08   #206
Quote:
svpetar kaže: Pogledaj post
Pa čak bi to s vlakom sevilla-madrid, bus bi uzela madrid-alicante!
Hvalaa!
Madrid - Alicante je regionalni vlak, put traje oko 4 sata i karta je oko 40-50 euro.

Madrid - Alicante busom je izmedju 5-6 sati, i karta je 30-40 euro. Mislim da se ta bus-kompanija zove Alsa.

Zadnje uređivanje Cinnamon Girl : 18.06.2010. at 12:15.
Cinnamon Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2010., 12:28   #207
Aha! znaći dođe skoro isto.
e ova tarifa web kako to aktiviram?
i jel znaš možda kako je organiziran prijevoz do aerodroma u alicanteu i malagi, i u veneciji? bus, vlak, i koja je cijena?
svpetar is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2010., 13:38   #208
Ne znam.

A tu web tarifu ne aktiviras, nego jednostavno odaberes tu kartu, koliko se sjecam. Kad sam ja kupovala, Estrella je bila jos povoljnija, pa sam kupila nju. Nekad je web jeftinija. Mada mislim da je cesto na relaciji Sevilla - Madrid ista cijena za Estrella, Web i Turista. Ali iz Madrida za Barcu i odatle za Malagu je Estrella i Web bolja opcija.
Old 20.06.2010., 02:25   #209
bit ću u Malagi 3 nepuna dana. Sama Malaga mi nije toliko privlačna,ali je idealno polazište za izlete. E sada, problem je u tome što ne znam koja bih mjesta posjetila, najradije sva,ali nemam toliko vremena. s obzirom na cijene prijevoza, udaljenost i količinu sadržaja u pojedinom gradu, da li je bolje posjetiti Gibraltar, Cordobu ili Granadu? I može li se možda u ta 3 dana ubaciti 2 grada, to bi bilo super? Prvi put idem u Malagu pa ne znam koliko mi vremena treba za obilazak.
Woody 2002 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2010., 12:11   #210
Quote:
Madrid - Alicante je regionalni vlak, put traje oko 4 sata i karta je oko 40-50 euro.
kao railfanu mi malo grdo zvuči ovo "regionalni" jer se odmah pomisli na nekakvo drndalo koje stoji na svakoj stanici, a Madrid - Alicante zapravo vozi Alvia koja stane jedno 5-6 puta između ta dva grada, brzina ide do 250 km/h, a voze najčešće ovi vlakovi
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2010., 12:40   #211
Quote:
Woody 2002 kaže: Pogledaj post
bit ću u Malagi 3 nepuna dana. Sama Malaga mi nije toliko privlačna,ali je idealno polazište za izlete. E sada, problem je u tome što ne znam koja bih mjesta posjetila, najradije sva,ali nemam toliko vremena. s obzirom na cijene prijevoza, udaljenost i količinu sadržaja u pojedinom gradu, da li je bolje posjetiti Gibraltar, Cordobu ili Granadu? I može li se možda u ta 3 dana ubaciti 2 grada, to bi bilo super? Prvi put idem u Malagu pa ne znam koliko mi vremena treba za obilazak.
Sevilla i Cordoba.
Old 20.06.2010., 12:43   #212
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
kao railfanu mi malo grdo zvuči ovo "regionalni" jer se odmah pomisli na nekakvo drndalo koje stoji na svakoj stanici, a Madrid - Alicante zapravo vozi Alvia koja stane jedno 5-6 puta između ta dva grada, brzina ide do 250 km/h, a voze najčešće ovi vlakovi
Ovdje u mojoj zemlji su regionalni vlakovi odlični, nisu značenje drndavih vlakova Ja ne pomislim odmah na to.

U Španjolskoj se pomisli na drndavi vlak kad veliš Estrella vlak. (Nije isto što i Estrella karta!)
Old 20.06.2010., 14:05   #213
Quote:
Ovdje u mojoj zemlji su regionalni vlakovi odlični, nisu značenje drndavih vlakova Ja ne pomislim odmah na to.

U Španjolskoj se pomisli na drndavi vlak kad veliš Estrella vlak. (Nije isto što i Estrella karta!)
yep. Estrella je ona klasika "lokomotiva + vagoni" i mislim da je svega par takvih vlakova ostalo u cijeloj Španjolskoj (manje od 10, ako je i toliko). ti su ultrajeftini. ostalo su sve Talgo garniture ili brzi elektromotorci
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2010., 15:45   #214
Gdje ti zivis, x-type, ako smijem pitati?
Old 20.06.2010., 16:03   #215
Za Madrid-Alicante preporucam avion (Spanair povratna dodje 88 eura, bas koliko i vlak) jer se putuje 1h, a ne 4h
Fuerteventura is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2010., 16:09   #216
Quote:
Fuerteventura kaže: Pogledaj post
Za Madrid-Alicante preporucam avion (Spanair povratna dodje 88 eura, bas koliko i vlak) jer se putuje 1h, a ne 4h
Plus do aerodroma i check in i od cekanje prtljage i onda od aerodroma. Ne dodje bas tolika razlika. Mada je to mnogo dobra opcija i prilicno jeftina. Moji poznanici u Spanjolskoj se najcesce prevoze od jednog mjesta do drugog avionom (ili vlakom). Najrjedje busom.
Old 20.06.2010., 17:01   #217
Quote:
Gdje ti zivis, x-type, ako smijem pitati?
isprazniš pretinac pa ti pošaljem pm da ne spamamo
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.06.2010., 17:06   #218
Ispraznjeno. Mada nije spam ako zivis u Spanjolskoj
Old 26.06.2010., 17:21   #219
Od jedanaestog mjeseca Ryanair leti na liniji: Trst-Valencia
povratna karta: 40 eura.
Fuerteventura is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2010., 00:56   #220
možda ću pitat preopćenito, ali koliko je španjolska ustvari skupa? konkretno, barcelona i lloret de mar? još konkretnije hrana i piće... čeka me ekskurzija pa da se pripremim.

Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:27.