Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Interijeri

Interijeri Unutrašnja ljepota.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.02.2018., 11:22   #201
Termostat na izdisaju. Ili impresioniraj mamu pa sam mjenjaj, ili se isprsi pa plati majstora dok mame nema doma
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2018., 11:29   #202
Hvala man!

Naravno da hoću impresionirati mamu!
ferengic is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2018., 12:34   #203
Neznam od kud si ali se djelova za Gorenje da naći. Uglavnom skini zadnju ploću i prati sondu. Nisam siguran koji sisitem ima tvoja šporet onaj s lancom spojenim na šipku od onog prekidaća pećnice ili je termostat vezan na njega. Ako zapneš poslikaj pa tu stavi i bude ti netko objasnio kako dalje.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.07.2018., 13:11   #204
Pećnica Elettrozeta

Pozdrav, kupio sam rabljenu (ugradbenu) pećnicu pod ispravnu , kad sam je spojio iskočio je osigurač i pregorio onaj zaštitni termostat 250 stuppnjeva na ulazu 220V . Promjenio sam termostat i ne znam šta se događa . Iskače osigurač. Pregledao sam grijače , gornji i donji u redu su cca 30 o0hm. Nema proboja na masu . Iskapčao sam stopice sa grijača sa priključenim unimerom na dovodu dok nisam izgubio kratki spoj. Sad grijači griju bez te žice . Nije mi jasno šta se događa a shema mi nije dobra , isprana je . Ako netko ima shemu spoja za ovaj aparat dobro bi mi došla. Model NI32.T01ECS Pozz

[IMG][/IMG]
sasabcp is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.07.2018., 13:02   #205
Solved
sasabcp is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2018., 18:58   #206
Malo dižem temu jer imam identičnu situaciju. Prastara pečnica ugradbena piše na njoj i iskra i sigurnost pančevo (staklo). Pred mjesec dana mi je otišao gornji grijač i na njemu je bio vidljiv proboj. Zamjenjen je istim kakav je bio, tj. ovakav https://www.njuskalo.hr/image-bigger...a-38699418.jpg
I taj grijač nije baš original jer je vidljivo da je pripasan, ali uglavnom spojio novi grijač i sve radilo. I nakon par korištenja danas izbacio onaj starinski automatski osigurač, ponovno ga uključio i nakon 10ak minuta opet izbacio.
S obzirom da kad je krepao stari grijač sklopka nije izbacila a sad izbacuje, šta mi je činiti? Jel moguće da sam s novim naletio na škart primjerak ili
Imam multimetar pa mogu mjeriti otpor i probijanja mase. Na šta tipujete?
farfan is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2018., 19:01   #207
Quote:
Na šta tipujete?
Na kvalitetno zbrinjavanje na otpadu. NHF

pozdrav
Old 03.11.2018., 23:16   #208
A drugi grijać? Negdje ti nešto dobija kontakt sa masom kad se zagrije. A sad što...

Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2018., 17:48   #209
Štednjak Gorenje K6 serije - mogući problem

Nisam siguran koji štednjak imam, piše na uputstvu FK6A..., FM6A..., no najviše sliči ovome na slici:

Doveo nas je u nedoumicu jer prilikom odabira načina pečenja, odabira temperature, te pritiska start na displeju u svakom načinu pečenja pali ventilator.

Čini mi se da to nije normalno. Da nije možda majstor prilikom spajanja žica nešto krivo spojio?
Old 18.12.2018., 07:22   #210
Majstor taj dio ne dira kad spaja kabel, tako da može biti jedino tvornička greška.

Međutim, vanjski ventilator, koji je prije bio rezerviran za ugradbene pećnice, se sve češće nalazi i na samostojećima, a njegova uloga je zaštititi okolne kuhinjske elemente od pretjerane topline pri pečenju. Provjerite koji ventilator se pali - onaj od iza prostora za pečenje koji cirkulira zrak u pećnici bi se trebao paliti samo na programima s ventilatorom, a onaj koji izbacuje vrući zrak iz vanjskog kućišta se pali na svim programima, a na nekim pećnicama ostaje uključen i nekoliko minuta nakon gašenja pećnice.
MrBlc is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2018., 07:42   #211
Dok sam isprobavao, jednom prilikom je taj ventilator ostao upaljen i nakon gašenja, tako da bi možda moglo biti to. Taj ventilator se dobro osjeti i van kućišta, oko vrata.

Edit: našao sam online upute, piše da ima rashladni ventilator, bit će da je to. Hvala!
Old 19.01.2019., 10:06   #212
Nabavih novi kombinirani štednjak, kako sam glup i neiskusan malo kasno shvatim da je stari bio spojen na trofaznu struju (nisam ga nikad micao niti vidio da se miče od kad znam za sebe), dok je novi došao sa monofaznim kabelom. Radi se o ovom Končaru. Stari trofazni priključak mi je naravno u zidu odmah iza mjesta za štednjak, a monofazne utičnice pre daleko za kabel koji sam dobio.

Zanima me prvo je li problem ako se štednjak uključi u struju preko produžnog kabela, pod uvjetom da ništa drugo nije uključeno u taj kabel?

Također, ako je štednjak došao sa kabelom za monofaznu struju, je li uputno mijenjati kabel i staviti trofazni i spojiti ga na trofaznu struju? Na taj način bi bilo sve kao prije.

Ako oboje od ovoga ne dolazi u obzir, nabavim dulji monofazni kabel i stavim njega.
Vrab15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 10:53   #213
Možeš slobodno zamjeniti kabal za trofazni (ako ti šporet to podržava) ili zamjeiniti utičnicu a možeš si i složiti prelaz za trofane na monofaznu.
Kad imaš trofaznu a trebaš jednu nije problem. Problem je obrnuto.

kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 11:25   #214
Hvala na odgovoru, samo još par pojašnjenja.

Ako sam dobro shvatio, u redu je jednostavno izvaditi monofazni kabel i staviti trofazni pa spojiti u trofaznu struju? Na štednjaku otraga postoji priključak sa šemom koja pokazuje trofazno spajanje (ono L1 L2 L3 itd jel, 6 šarafa) tako da u tom slučaju podržava.

Također, što je sa produživačem? Pod uvjetom da je štednjak jedini spojen u njega, jel mogu jednostavno tako ostaviti? To bi očito bila najjednostavnija opcija.
Vrab15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 11:36   #215
Quote:
Vrab15 kaže: Pogledaj post
Hvala na odgovoru, samo još par pojašnjenja.

Ako sam dobro shvatio, u redu je jednostavno izvaditi monofazni kabel i staviti trofazni pa spojiti u trofaznu struju? Na štednjaku otraga postoji priključak sa šemom koja pokazuje trofazno spajanje (ono L1 L2 L3 itd jel, 6 šarafa) tako da u tom slučaju podržava.

Također, što je sa produživačem? Pod uvjetom da je štednjak jedini spojen u njega, jel mogu jednostavno tako ostaviti? To bi očito bila najjednostavnija opcija.
Lošija opcija, ali išlo bi pod uvjetom da ti ta dalja utičnica je na vodu predviđenom za tu snagu (šporet je veći potrošać) i da je sam produžnin kabal dovoljno debel i ima kvalitetan utikać i utičnicu. Ja bih na tvom mjestu zamjenio kabal na šporetu.
Usput kako 6 šarafa? L1 L2 L3 0 i uzemljenje.

kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 11:45   #216
Iz nekog razloga su 2 za 0, spojeni komadom bakra.

Ovako nekako, da ga sad ne mičem i ne slikam ali šema je ovakva:

Vrab15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 11:56   #217
To sam i mislio. Ali vidiš da se oni brikaju zajedno. Vjerojatno već i je brika postavljena.
Kao što rekoh, kad ti je već trofazna struja tu, ja bih ju i spojio trofazno.

kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 12:03   #218
OK, tako ću onda napraviti. Hvala još jednom.
Vrab15 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2019., 12:58   #219
Quote:
Vrab15 kaže: Pogledaj post
OK, tako ću onda napraviti. Hvala još jednom.
obavezno skinuti brike!!!!!!!!!!!!!!
Old 19.01.2019., 13:09   #220
Jasno.
Vrab15 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 06:51.