Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Nekretnine

Nekretnine Vlasništvo, posjed, gruntovnica, porezi i dr.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.09.2018., 13:57   #201
Nema nikakvih ograničenja. Nešto ti ne štima s brojem čestice. Možda nije usklađena čestica u katastaru i gruntovnici. Imao sam takav slučaj u Novigradu. Katastarski postoji s jednim brojem, a u gruntovnici skroz neki drugi broj
tzac is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2018., 14:03   #202
Quote:
tzac kaže: Pogledaj post
Nema nikakvih ograničenja. Nešto ti ne štima s brojem čestice. Možda nije usklađena čestica u katastaru i gruntovnici. Imao sam takav slučaj u Novigradu. Katastarski postoji s jednim brojem, a u gruntovnici skroz neki drugi broj
Hm....vidi, imam u Zadru katastarsku česticu (broj xxxx) koju vidim online i dobijem im tzv. posjedovni list i sve ali ne radi veza na zk/zemljišne knjige.

Za zk/zemljišne knjige sam dobio skroz drugi broj tj. yyyy (a ne xxxx) i veli da ne postoji
maslac3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.09.2018., 23:58   #203
Gdje mogu online skinuti skice parcela u susjedstvu mog posjeda, s pripadnim brojevima?

Uspjela sam skinuti s neta popise parcela za pojedine vlasnike.
Brijana is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2018., 19:01   #204
Quote:
maslac3 kaže: Pogledaj post
Hm....vidi, imam u Zadru katastarsku česticu (broj xxxx) koju vidim online i dobijem im tzv. posjedovni list i sve ali ne radi veza na zk/zemljišne knjige.

Za zk/zemljišne knjige sam dobio skroz drugi broj tj. yyyy (a ne xxxx) i veli da ne postoji
Dakle, jel mogu ikako online ili nekako u Zagrebu dobiti identifikaciju cestica u katastru (cestice su u Zadru) tj. da vidim kako se one mapiraju na brojeve zk cestica u gruntovnici

H V A L A
maslac3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.09.2018., 19:19   #205
Ne, osim ako ne uspiješ naći nekog ljubaznog u katastru ZD koji će ti poslati takvu kopiju ili da nađeš kojeg geodeta da to odradi. Taj z.k. plan "nije služben" i ne postoji digitalno već se daje kopija ili originalnog plana ili zadnjeg elaborata koji je rađen za to područje...
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2018., 08:32   #206
Quote:
Fitz kaže: Pogledaj post
Ne, osim ako ne uspiješ naći nekog ljubaznog u katastru ZD koji će ti poslati takvu kopiju ili da nađeš kojeg geodeta da to odradi. Taj z.k. plan "nije služben" i ne postoji digitalno već se daje kopija ili originalnog plana ili zadnjeg elaborata koji je rađen za to područje...
ok, hvala!
maslac3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2018., 11:51   #207
Quote:
maslac3 kaže: Pogledaj post
Dakle, jel mogu ikako online ili nekako u Zagrebu dobiti identifikaciju cestica u katastru (cestice su u Zadru) tj. da vidim kako se one mapiraju na brojeve zk cestica u gruntovnici

H V A L A
Probaj preko Akorda, ali moraš znati broj cestice ili eventualno broj cestice prvog susjeda.
http://preglednik.arkod.hr/ARKOD-Web...map_sc=7314285

🐾🌞
duxi is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2018., 12:45   #208
Imam pitanje u vezi kat.čestica za Zagreb.

Kada idem na Glavnu knjigu https://oss.uredjenazemlja.hr/public...blicLdbExtract

neznam što odabrati za Gl. knjigu,konkretno za kat.općinu Rudeš.

U ostalim dijelovima RH što sam provjeravao sve je bilo ok,ali ovdje mi ništa nije jasno...

Kako doći do vlasničkog lista.

Išao sam i na Pregled čestica,ali niti tamo ne dobivam vlasnika.

hvala unaprijed
Bundesland is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2018., 12:57   #209
Quote:
Bundesland kaže: Pogledaj post
Imam pitanje u vezi kat.čestica za Zagreb.

Kada idem na Glavnu knjigu https://oss.uredjenazemlja.hr/public...blicLdbExtract

neznam što odabrati za Gl. knjigu,konkretno za kat.općinu Rudeš.

U ostalim dijelovima RH što sam provjeravao sve je bilo ok,ali ovdje mi ništa nije jasno...

Kako doći do vlasničkog lista.

Išao sam i na Pregled čestica,ali niti tamo ne dobivam vlasnika.

hvala unaprijed
Ako se dobro sjećam, Rudeš ti se u Glavnoj knjizi vodi pod Vrapče ( imaš tri - Vrapče, Vrapče novo, Vrapče staro )
tzac is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2018., 13:09   #210
Quote:
tzac kaže: Pogledaj post
Ako se dobro sjećam, Rudeš ti se u Glavnoj knjizi vodi pod Vrapče ( imaš tri - Vrapče, Vrapče novo, Vrapče staro )
Hvala ti puno !

Ima možda negdje koja kat.općina ide pod koju gl. knjigu?

I da,počeo sam tako,i provjerio za sva 3 Vrapča,međutim čestica ne štima.Uzeo sam česticu s Geoportala,otišao na onaj pregled čestica i našalo ZK uložak,i išao sad preko toga i izbaci mi tu drugu kat.česticu

Nije mi to jasno,ali eto,ako je netko skužio možda pomogne za ubuduće.
Bundesland is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2018., 13:27   #211
Quote:
Bundesland kaže: Pogledaj post
Hvala ti puno !

Ima možda negdje koja kat.općina ide pod koju gl. knjigu?

I da,počeo sam tako,i provjerio za sva 3 Vrapča,međutim čestica ne štima.Uzeo sam česticu s Geoportala,otišao na onaj pregled čestica i našalo ZK uložak,i išao sad preko toga i izbaci mi tu drugu kat.česticu

Nije mi to jasno,ali eto,ako je netko skužio možda pomogne za ubuduće.
Klasična Hrvatska priča. Neusklađenost čestica katastra i GK. Toga još ima na tone ...... glavno da smo se digitalizirali, ali kako, nije bitno.
tzac is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.10.2018., 18:58   #212
Znači ideš ovdje i ubaciš podatke s Geoportala, katastarski ured Zagreb:

https://oss.uredjenazemlja.hr/public...CadastreParcel

kad se dole pojavi čestica, klikneš na "Pregledaj ZKU/BZP" i ako je unesena veza, otvorit će ti se z.k. uložak s tom česticom. Ta čestica neće imati isti broj niti istu katastarsku općinu kao čestice s Geoportala jer se vode na drugom planu. Za točan podatak odi u katastar i traži identifikaciju.
Fitz is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2018., 22:50   #213
Pozdrav ekipa,

preko geoportala pronađem svoju česticu, ali kada ju kucam izađe mi sljedeća poruka:

"Ne postoji ZK uložak za tražene podatke"

Što to konkretno znači? Ako odem kod javnog bilježnika po ZK, koja je procedura i koliko bi to platio?

Naime, ja sam suvlasnik nekretnine, hoće li se na tom izvatku vidjeti i ostali suvlasnici i konkretni udjeli u suvlasništvu? (u biti, bude li to kao onaj izvadak s neta, pokušavao sam otvoriti neke druge koji rade pa vidio kako to izgleda).
wawrinka1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2018., 23:14   #214
Quote:
wawrinka1 kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa,

preko geoportala pronađem svoju česticu, ali kada ju kucam izađe mi sljedeća poruka:

"Ne postoji ZK uložak za tražene podatke"

Što to konkretno znači? Ako odem kod javnog bilježnika po ZK, koja je procedura i koliko bi to platio?

Naime, ja sam suvlasnik nekretnine, hoće li se na tom izvatku vidjeti i ostali suvlasnici i konkretni udjeli u suvlasništvu? (u biti, bude li to kao onaj izvadak s neta, pokušavao sam otvoriti neke druge koji rade pa vidio kako to izgleda).
https://oss.uredjenazemlja.hr/public...blicLdbExtract

Provjeri ovdje. U dosta slučajeva ZK nije povezan s katastrom a ponegdje ne postoje upoće ZK ulošci nego imaš nekakve kartone, a negdje ni to.
BolajiBadejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2018., 03:54   #215
pozdrav,
vezano za kupnju stana....
vlasnik mi je dostavio original ZKU, pecatiran od strane opcinskog suda(split) sa opaskom - "ZK uložak u prijepisu (NIJE VERIFICIRAN!)"...
tvrdi mi da ne moze podnesti zahtjev za verifikaciju ZK uloska, kako sam negdje procitao da treba podnesti....

Konkretno me zanima, hocemo li se banka/odnosno ja, moci upisati normalno u vlasnicki list... bez obzira sto ulozak nije verificiran...?
septik is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2018., 08:23   #216
Quote:
septik kaže: Pogledaj post
pozdrav,
vezano za kupnju stana....
vlasnik mi je dostavio original ZKU, pecatiran od strane opcinskog suda(split) sa opaskom - "ZK uložak u prijepisu (NIJE VERIFICIRAN!)"...
tvrdi mi da ne moze podnesti zahtjev za verifikaciju ZK uloska, kako sam negdje procitao da treba podnesti....

Konkretno me zanima, hocemo li se banka/odnosno ja, moci upisati normalno u vlasnicki list... bez obzira sto ulozak nije verificiran...?
izvadak je možda u biti u fazi E prijepisa kada nije verificiran ili dovršen prijepis ali je pravno valjan.
Mislim da ne bi trebalo biti problema

Do verifikacije ZK-Ise se vodi u ručnoj zemljišnoj knjizi. Ukoliko je gruntovni originalni zk uložak čisti i nema nikakvih tereta i plombi, problema ne bi trebalo biti.

🐾🌞
duxi is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2018., 18:06   #217
Quote:
BolajiBadejo kaže: Pogledaj post
https://oss.uredjenazemlja.hr/public...blicLdbExtract

Provjeri ovdje. U dosta slučajeva ZK nije povezan s katastrom a ponegdje ne postoje upoće ZK ulošci nego imaš nekakve kartone, a negdje ni to.
Krivo sam se izrazio, na geoportalu sam nasao svoju cesticu pa ju ukucao tu pa mi je izasla ona poruka. Trenutno nisam doma, kada dodem pokusat cu malo po papirima potrazit je li to ta čestica.

Jos nesto, ako izvadim ZK preko e-građani, hoce li na njemu biti napisani svi suvlasnici i konkretni suvlasnički udjeli?
wawrinka1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.10.2018., 13:23   #218
Quote:
wawrinka1 kaže: Pogledaj post
Krivo sam se izrazio, na geoportalu sam nasao svoju cesticu pa ju ukucao tu pa mi je izasla ona poruka. Trenutno nisam doma, kada dodem pokusat cu malo po papirima potrazit je li to ta čestica.
Broj čestice u katastru ti se uopće ne mora poklapati s brojem čestice u ZK. Probaj ovaj link na ministarstvo pravosuđa pa vidi kaj se dešava i kaj javlja.

Quote:
Jos nesto, ako izvadim ZK preko e-građani, hoce li na njemu biti napisani svi suvlasnici i konkretni suvlasnički udjeli?
Ako su se svi upisali i sredili papire, da, a ako nisu onda ne. Moguće je svašta. Možeš imati jedno u katastru, a skroz deseto upisano u ZK.
BolajiBadejo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2019., 16:23   #219
Poz, zasto mi ne može pronaći cesticu k.č. 2607 k.o. Sušak u Gradu Rijeci?

Odem online i na geoportal i na katastar i nema te cestice uopce a navedena mi je u dokumentu. Da li je moguce da se mora upisati ili šta ne kužim, pls help...
Sanjo00 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2019., 16:40   #220
Quote:
Sanjo00 kaže: Pogledaj post
Poz, zasto mi ne može pronaći cesticu k.č. 2607 k.o. Sušak u Gradu Rijeci?

Odem online i na geoportal i na katastar i nema te cestice uopce a navedena mi je u dokumentu. Da li je moguce da se mora upisati ili šta ne kužim, pls help...
Kao što su već neki rekli možda imate broj kat. čestice iz zemljišne knjige koja se često ne poklapa sa brojem u katastru i geooortalu. Probajte tu česticu pronaći kroz izvod iz zemljišne tj. Glavne knjige
tzac is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:13.