Linux, UNIX i ostali unixoidi Open source OS-ovi i sve o njima |
|
|
02.07.2010., 17:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
wik91 kaže:
A zakaj bi plačal dodatni hardwer ako mogu jednostavno izabrati zfs umjesto btrfs-a  . Prilično logičan odabir s obzirom na rezultate ovog testa. 
|
O cemu pak ovaj? 
|
|
|
02.07.2010., 19:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
Forest Gimp kaže:
Baš suprotno. ZFS je zamišljen da bude dobar bez obzira na čemu se vrti.
|
Jer nema u biti ZFS nije klasičan datotečni sustav, koristi modificirano binarno stablo, ali opet nije sve isto na čemu vrtiš
|
|
|
02.07.2010., 20:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Slax je super.
- mali (manje od 400 Mb)
- brz
- radi na hardu ili USB sticku
- čita/piše Windows particije
- nema instalacije, samo kopiraš šta ti treba
- jednostavno podešavanje
- jednostavan backup
- Debian/Slackware kompatibilan
|
|
|
02.07.2010., 21:11
|
|
Lives for the hunt
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
efodiks kaže:
FS je u beti, a ti stvaras tragediju. Uopce ne sumnjam da ce btrfs biti jako dobar FS.
|
Uopće ne sumnjam da si ti optimist
Za nas ostale, koji trebaju negdje pouzdano te brzo skladištiti podatke, prekjučer, ostaju alternative koje pouzdano delaju svoj posel još od 2006., te nisu u perpetualnoj "beti koja bu jednoga dana bila jako dobar FS".
Optimizam

Alas for the weakness of the great! Mighty king is Gil-Galad, and wise in all lore is master Elrond, and yet they will not aid me in my labors. Can it be that they do not desire other lands to become as blissful as their own, nay, even as Valinor?
Zadnje uređivanje Annatar : 02.07.2010. at 21:16.
|
|
|
02.07.2010., 23:20
|
|
Sneguljac-patuljak nudist
Registracija: Mar 2004.
|
pa šta fali optimizmu Annatare, šta širiš defetizam ?
elem zadnjih par dana sam nešta radio na RHEL 4.0 koji nije bio spojen na RHN kanal, a trebalo je instalirati npr. apache 2.2.xxx, a na RHNU paket 2.0.56, neki libovi mi 2 verzije niži elem, a šta se zajebe
elem posao sam odradio na freebsdu, toliko o lindži (ma ja sam kriv, ali eto da okrivim linux)
inače malo mi se omrzno RedHat, naime oni idu prodavat OS koji je open source po cijeni vrlo sličnoj windozama 
|
|
|
03.07.2010., 00:21
|
|
untitled
Registracija: Aug 2008.
|
Quote:
grogo bolger kaže:
elem zadnjih par dana sam nešta radio na RHEL 4.0 koji nije bio spojen na RHN kanal, a trebalo je instalirati npr. apache 2.2.xxx, a na RHNU paket 2.0.56, neki libovi mi 2 verzije niži elem, a šta se zajebe
elem posao sam odradio na freebsdu, toliko o lindži (ma ja sam kriv, ali eto da okrivim linux)
inače malo mi se omrzno RedHat, naime oni idu prodavat OS koji je open source po cijeni vrlo sličnoj windozama 
|
Pa RedHat je oduvjek bio microsoft pod maskom. 
|
03.07.2010., 00:32
|
|
Rezignirani korisnik
|
Quote:
grogo bolger kaže:
|
Prodaju support, ne OS. I fali ti komad infrastrukture za take podvige, olitiga build system, pa probaš prvo roknut Fedorin SRPM da vidiš dal ide.  Bar apache nebi trebal bit problem  , javu si zbildaš s jpackage repoa i lagano peglaš kaficu uz jutarnje čitanje mejlova 
|
|
|
03.07.2010., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2009.
|
Quote:
jets0n kaže:
Prodaju support, ne OS. I fali ti komad infrastrukture za take podvige, olitiga build system, pa probaš prvo roknut Fedorin SRPM da vidiš dal ide.  Bar apache nebi trebal bit problem  , javu si zbildaš s jpackage repoa i lagano peglaš kaficu uz jutarnje čitanje mejlova 
|
Ovo baš nisam razumio. Zašto Fedorin srpm?
|
03.07.2010., 10:44
|
|
|
Quote:
jets0n kaže:
|
ma joq! neda mi se, ali adje naučijo sam iskompajlirat apache iz source koda ./configure ---prefix=/opt/httpd --enable-modules=all --enable-ssl
inače podrška im je blagorečeno zakurac, podsjeća me na pjesmu od shaggya "it wazn me" 
|
|
|
03.07.2010., 11:31
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bjesomar_ kaže:
Pa RedHat je oduvjek bio microsoft pod maskom.
|
Ako ćemo o cijenama i ostalim parcijalnim karakteristikama - svi ljudi dijele određene karakteristike sa Adolfom Hitlerom. No to ne znači da su i svi ljudi Adolf Hitler pod maskom.
ftp://ftp.redhat.com/redhat/
Đe je tako nešto od Mirkosofta da napravim Kenjtos Windows distribuciju?
|
03.07.2010., 14:07
|
|
Rezignirani korisnik
|
Quote:
Forest Gimp kaže:
Ovo baš nisam razumio. Zašto Fedorin srpm?
|
Zakaj ne, ak baš inzistira na novijoj verziji softvera koje nema ni na RPMForgeu, ni EPELu, ni u RHELu? Najlakše ti je onda zbildat RPM od Fedore IMO. 
|
|
|
03.07.2010., 14:10
|
|
|
is! pa samo su prepakovali ono šta su podrpali sa neta
pa nije Bill Gejts lood da stavi svoj kod
ili rećemo da stevan od applje pušći os x in pablik, a šta se on nadrpo, ali je eto cool 
|
|
|
03.07.2010., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jets0n kaže:
Zakaj ne, ak baš inzistira na novijoj verziji softvera koje nema ni na RPMForgeu, ni EPELu, ni u RHELu? Najlakše ti je onda zbildat RPM od Fedore IMO. 
|
Koliko sam skužio on inzistira na bilo kojoj verziji na serveru koji nije prijavljen na RHN, pa zar onda nije bolje skinuti RHEL srpm pa od toga zbuildat. A nema što nema na epelu i rpmforgeu.
|
03.07.2010., 14:58
|
|
Lives for the hunt
|
Quote:
jets0n kaže:
Prodaju support, ne OS.
|
Nazalost, to vise nije istina. Na redhatovom site-u pise:
"Free 30 Day Trial"
"Buy online"
http://www.redhat.com/rhel/server/
Jedina opcija koristenja RHEL-a besplatno je CentOS.
A osim toga, budimo realni: GPL ne sprecava nikoga da naplacuje lovu za software, on samo stipulira da izvorni kod kao i njegove promjene moraju biti dostupne svima.
Alas for the weakness of the great! Mighty king is Gil-Galad, and wise in all lore is master Elrond, and yet they will not aid me in my labors. Can it be that they do not desire other lands to become as blissful as their own, nay, even as Valinor?
|
|
|
03.07.2010., 15:04
|
|
Lives for the hunt
|
Quote:
grogo bolger kaže:
|
Ma neee, ali ovo kaj doticni pise, to vec granici s fanatizmom.
See no evil
hear no evil
speak no evil.
Linux zajednica nemre nikad nis krivo napraviti, sve je super, savrseno, nebo je plavo, Sunceko sija i pticice pjevaju... imas poluprodukt koji je totalno sranje, i svi znaju da je totalno sranje, sam Chris Mason (tvorac btrfs-a) veli da nema fixa, ali ne, on je uvjeren da bu to "jednog dana dobar FS". Divno je kad si brucos pa si mozes priustiti takav luksuz cekanja, ali ima ljudi i koji s racunalima trebaju obaviti i neku zadacu, kao kaj je napr. pouzdana pohrana podataka. I lagan storage management.
|
|
|
03.07.2010., 16:15
|
|
Rezignirani korisnik
|
Quote:
Forest Gimp kaže:
Koliko sam skužio on inzistira na bilo kojoj verziji na serveru koji nije prijavljen na RHN, pa zar onda nije bolje skinuti RHEL srpm pa od toga zbuildat. A nema što nema na epelu i rpmforgeu.
|
Pa pričal je o nekom apache 2.2.xx a u repou je navodno 2.0.xx?
Kaj se free RHELa tiče, osim CentOSa možda nekom more upast u oko i Scientific Linux.
|
|
|
03.07.2010., 17:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
zasto mi ovaj file operations blokira kad idem sa mobitela prebacivat slike na kompjuter? kad saljem na mobitel, sve je ok (os je ubuntu 10.04, mob nokia n70) saljem preko bluetootha
|
|
|
03.07.2010., 22:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jets0n kaže:
Pa pričal je o nekom apache 2.2.xx a u repou je navodno 2.0.xx?
|
A jebemu. Sad sam i ja postao disklesičan.

|
05.07.2010., 12:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
Annatar kaže:
A osim toga, budimo realni: GPL ne sprecava nikoga da naplacuje lovu za software, on samo stipulira da izvorni kod kao i njegove promjene moraju biti dostupne svima.
|
I, BTW, nije li Stallman osobno naplacivao $100 za Emacs tamo na pocetku?
Quote:
jets0n kaže:
|
  Scientific Linux!
Probao sam raditi s tim sranjem. 
|
|
05.07.2010., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
UrchinStar47 kaže:
Probao sam raditi s tim sranjem.
|
Dobro, hoćemo li čuti nešto podrobnije ili će sve ostati na smajlićima?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:49.
|
|
|
|