|
|
27.10.2012., 20:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
vegga kaže:
ja ti ovu prvu rečenicu uoće nisam razumjela pa molim te pojasni...fisura može boljeti ali se javlja i pečenje , žarenje umjesto boli, kako kod koga i ovisi kolika je fisura
|
po meni je i pecenje,i zarenje neka vrsta bola.
|
|
|
27.10.2012., 20:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
vegga kaže:
sa čime ti je pregledavao ?
meni je rekao da je sfinkter elastičan ali ne znam jel to dobro?
zarezivanje mišica, da...mene je isto strah
|
Ma nisam sigurna sa nekim komadom zeljeza cinimi se,od bola nisam nis vidjela kako treba,cak mi pozlilo.
I on kaze da je do tog misica,a on mozebiti stisnut i od stresa,a
ja sam uglavnom pod stresom,nadjem si ja nesto da se stresiram.Pa eto ako nedodje do elasticnosti operacija je neophodna.
|
|
|
28.10.2012., 09:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2012.
|
Quote:
Klaudija 77 kaže:
po meni je i pecenje,i zarenje neka vrsta bola.
|
Potpisujem. Mene boli u smislu žarenja, paljenja, pečenja, pogotovo za te nakon obavljene nužde.
Quote:
Klaudija 77 kaže:
Ma nisam sigurna sa nekim komadom zeljeza cinimi se,od bola nisam nis vidjela kako treba,cak mi pozlilo.
I on kaze da je do tog misica,a on mozebiti stisnut i od stresa,a
ja sam uglavnom pod stresom,nadjem si ja nesto da se stresiram.Pa eto ako nedodje do elasticnosti operacija je neophodna.
|
Taj komad željeza vrlo vjerojatno je rektoskop. Meni su radili gastroskopiju i kolonoskopiju u isti dan pa su me uspavali, mislila sam kad se probudim tko zna što će mi reći u kakvom su mi stanju crijeva. Ispalo je da imam veći problem sa želucem nego crijevima....a u obitelji imam polipe debelog crijeva i rak d.c. tako da sam bila sva preplašena. Napisali su samo da su to hemoroidi prvog stupnja. Analnu fisuru uopće nisu spominjali. Ugl, drago mi je da nisam ništa osjetila i da nisam bila budna. Što se tiče proktoloških pregleda, prvi puta se to radi s tim rektoskopom, meni nisu radili jer u istoj bolnici sam tjedan dana ranije radila totalnu kolonoskopiju, samo su mi eto 2x za redom radili sklerozaciju, znači bodu iglu u povećani hemoroid. Nije ništa strašno osim činjenice da mi nije rekao što radi, naravno i ne vidiš što on radi....od šoka se nisam mogla ustati nakon toga  Ugl, tko god da je izmislio tu sklerozaciju, to ništa ne pomaže. Da mi sad netko kaže, ajd dat ćemo ti još jednu injekciju rekla bi "fuck off", reži di treba 
|
|
|
29.10.2012., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Pronasla sam apoteku koja pravi kremu za fisuru na bazi nitroglicerina,
za koju sam cula da pomaze popustanju misica i tako dovodi do zarastana.E sada me strah upotrijebiti ju a svakako cu ju naruciti.
|
|
|
29.10.2012., 16:14
|
|
♡♡♡
Registracija: Jun 2009.
|
Ajd pukni link.
Ja sam za sada zadovoljna sa nevenovom masti (balea, dm, 11 kn  ), budemo vidjeli hoće li funkcionirati i dalje.
|
|
29.10.2012., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Klaudija 77 kaže:
Pronasla sam apoteku koja pravi kremu za fisuru na bazi nitroglicerina,
za koju sam cula da pomaze popustanju misica i tako dovodi do zarastana.E sada me strah upotrijebiti ju a svakako cu ju naruciti.
|
O kojoj kremi se radi i gdje se može kupiti?
Quote:
vegga kaže:
ako ti je dobra nevenova mast nemoj jos ici na nitroglicerinsku, ja sam je imala doma i istekao rok trajanja, bilo me malo strah jer da boli glava a s druge strane imam i hemeroide pa nisam sigurna da je dobro pošto širi krvne žile ali ako se odlučiš evo:
http://www.lobopharm.hr/o_nama/
|
Znači dođem u tu apoteku i da li će mi dati tu kremu bez recepta?
|
|
|
29.10.2012., 19:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Quote:
Esthelle kaže:
O kojoj kremi se radi i gdje se može kupiti?
Znači dođem u tu apoteku i da li će mi dati tu kremu bez recepta?
|
ja ne bi na svoju ruku mazala s nitroglicerinskom , najprije nek te pregleda specijalist i postavi dg. npr u Rijeci nisu nikad culi za tu mast a u Zg ju kirurzi preporučuju za analnu fisuru, uglavnom pomaže, nekad traže i recept nekad ne...ja sam je imala doma ali je bacila neiskorištenu jer me bilo malo strah mazati, probaj najprije sa prirodnim tipa neven, kantarionovo ulje, pantexol ..
|
|
|
29.10.2012., 20:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Citala sam da ima pozitivna iskustva kod fisure,e sad znam da ima i nus pojave jake,ali i
to je privremeno.Prave ju na licu mjesta pa je rok trajanja kratak.
Ma ne znam,vega ti kazes da znas puno iskustava i dugo se boris sa tim,
ok sto ti nisi upotrijebila kazes da te strah svega,a jesu li drugi koristili,i kakva su iskustva osim glavobolje.
|
|
|
29.10.2012., 21:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Vegga zna sve teoretski, praksa joj bas i ne ide  salim se malo  najlakse je davat savjete drugima, tesko to na sebi primjeniti. Trebala bi ici kod lastrica na pregled, a stvarno mi se ne da, lijena sam, odgadjam to dok mogu, citaj dok guzica jos vise ne nastrada 
|
|
|
29.10.2012., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Esthelle kaže:
Vegga zna sve teoretski, praksa joj bas i ne ide  salim se malo  najlakse je davat savjete drugima, tesko to na sebi primjeniti. Trebala bi ici kod lastrica na pregled, a stvarno mi se ne da, lijena sam, odgadjam to dok mogu, citaj dok guzica jos vise ne nastrada 
|
točno tako, ne znam što očekujete od mene? tu mast nisam koristila jer me strah, moji riječki kirurzi nisu mi preporučili i kazu da nisu čuli za to , normalno da me strah, jedna je imala uzasne glavobolje od toga ali nekima je bas pomogla....SVE OSTALE masti , kreme , ulja sam probala , točala se u kamilici 2 x dnevno, nista od svega, peče me i dalje, oni na kontrolnom pregledu napišu da nemam više fisure samo ragade...stvarno ne znam šta očekujete? da cu vas izliječiti, prvenstveno treba ici na pregled da dobijete pravu dijagnozu, ja i dalje mislim / po simptomima /da imam fisuru ali valjda su ragade, meni je to sve isto...čitala sam puno o tome, stavila sam vam link gdje kirurg priča o tome i ako prijeđe u kronično valjda treba operirat....ne može se liječiti preko foruma, samo razmijeniti iskustva, što i činim  meni za sad najbolje paše hemeroprotekt pa probajte
|
|
|
29.10.2012., 21:52
|
|
Registrirani korisnik
|
osim toga teško je naći na forumu nekog tko ima fisuru, ja znam dvoje koji su operirali jedna kod lastrica dilataciju i zadovoljna je a druga klasični rez i također je zadovoljna...
|
|
|
29.10.2012., 22:25
|
|
Registrirani korisnik
|
A da li nuspojave prestaju po prestanku koristenja masti?
Ma ja imam dijagnozumdva hirurga potvrdila fisuru i jos je akutna,
i dok je takva ja bi probala i tu kremu,pa sam mislila ako netko ima iskustva da
me posavjetuje,A ako ju ne uspjem sanirati dok je akutna ja cu operirati.Vega i mene je strah,
ali imali smisla muciti se sa tim godinama ako je moguce rijesiti se toga,
Mene muci treci mjesec i jos zadnjih 15 dana nije tako strasno jer sam izregulirala stolicu,
imam ju svaki dan i mekana je i nema peckanja niti bolova.A kako to kod tebe jel te stalno muci ili samo kada imas problem sa
stolicom?
|
|
|
30.10.2012., 09:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Evo sada sam razgovarala sa tetom koja bi mi napravila tu nitroglicerin kremicu,
i bonbardovala sam ju pitanjima.Kaze da je jako puno koristena kod fisure i da je dosta efikasna,
da vrsi diletaciju misica i nije pozeljna kod hemoroida koji krvare,ako ne krvare da nije problem.A
ako hemoroidi nisu jaceg stepena da se isplati koristiti ju neko vrijeme da se fisura sanira pa se onda zabaviti hemicima,
jer kao fisura je dosta bolnija.Pa eto budi pametan,ja cu ju poruciti pa cu jos razmisliti.
|
|
|
30.10.2012., 18:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Klaudija 77 kaže:
A da li nuspojave prestaju po prestanku koristenja masti?
Ma ja imam dijagnozumdva hirurga potvrdila fisuru i jos je akutna,
i dok je takva ja bi probala i tu kremu,pa sam mislila ako netko ima iskustva da
me posavjetuje,A ako ju ne uspjem sanirati dok je akutna ja cu operirati.Vega i mene je strah,
ali imali smisla muciti se sa tim godinama ako je moguce rijesiti se toga,
Mene muci treci mjesec i jos zadnjih 15 dana nije tako strasno jer sam izregulirala stolicu,
imam ju svaki dan i mekana je i nema peckanja niti bolova.A kako to kod tebe jel te stalno muci ili samo kada imas problem sa
stolicom?
|
probaj, mnogi ovdje su bili zadovoljni ali nakon nekog vremena im se opet vratilo, možda tebi pomogne buduci je akutna faza, meni je bila kronična pa oni tvrde da je više nema...peče me kako koji dan sada, do nedavno svaki dan, ima veze sa stolicom koja je meni veliki problem jer imam opstipaciju...kako si izregulirala stolicu, ja vise sama ne znam sta 
|
|
|
30.10.2012., 18:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Klaudija 77 kaže:
Evo sada sam razgovarala sa tetom koja bi mi napravila tu nitroglicerin kremicu,
i bonbardovala sam ju pitanjima.Kaze da je jako puno koristena kod fisure i da je dosta efikasna,
da vrsi diletaciju misica i nije pozeljna kod hemoroida koji krvare,ako ne krvare da nije problem.A
ako hemoroidi nisu jaceg stepena da se isplati koristiti ju neko vrijeme da se fisura sanira pa se onda zabaviti hemicima,
jer kao fisura je dosta bolnija.Pa eto budi pametan,ja cu ju poruciti pa cu jos razmisliti.
|
gdje si to naručila ? u Zg je oko 50 kn 0,2 % nitroglicerina
|
|
|
30.10.2012., 19:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisam iz Hrvatske,kod nas je oko 10 eura,jos nisam
sigurna da li da ju koristim,brinu me nuspojave,i da li prestanu
po prestanku koristenja kreme.
A sa stolicom i probavom sam se pravo pomucila,jer mi je anestezija poslije operacije
ulijenila crijeva.Pa strogo sam se pridrzavala prehrane sa vlaknima i integralno,i puno voca i povrca sa korom,
i puno vode.Bilo je jedan pogresan obrok i tvrda stolica.
Pijem i probiotike,kapsule flobiana su mi isto pomogle.
|
|
|
30.10.2012., 20:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Klaudija 77 kaže:
Nisam iz Hrvatske,kod nas je oko 10 eura,jos nisam
sigurna da li da ju koristim,brinu me nuspojave,i da li prestanu
po prestanku koristenja kreme.
A sa stolicom i probavom sam se pravo pomucila,jer mi je anestezija poslije operacije
ulijenila crijeva.Pa strogo sam se pridrzavala prehrane sa vlaknima i integralno,i puno voca i povrca sa korom,
i puno vode.Bilo je jedan pogresan obrok i tvrda stolica.
Pijem i probiotike,kapsule flobiana su mi isto pomogle.
|
ne znači da ces imati nuspojave /glavobolja/ ali ako osjetiš, prestanes mazati i to je to...prestane i glavobolja
|
|
|
30.10.2012., 20:32
|
|
Gastroenterolog
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
leeloo27 kaže:
Da.
Pila sam antibiotike prije 2-3 tjedna i od onda mi je krenilo. I malo se bilo smirilo do evo jučer kad je puklo da sam se uplašila kad sam skontala da imam krvi i po wc-u i po papiru. Znalo je biti par kapi, ovo je jučer bilo dobrano.
Hvala na savjetu.  Za sada koristim nevenovu mast, ako se ne poboljša uzet ću ovu što si mi preporučio. Iako naspram jučer mislim da se počelo smirivati. 
|
Jesi možda imala proljev poslije antibiotika?
U svakom slućaju dobro je uzeti probiotike.
Quote:
leeloo27 kaže:
Kakvo zarezivanje?
Mi ovdje pričamo o fisuri, ne hemoroidima.
|
Fisure se liječe ,poglavito chr. manualnom dilatacijom anusa,
ekscizicijom
subkutanom sfinkterektomijom
A hemoroidi se moguliječiti na doasta načina npr. može posegnuti za fiksacjskim metodama :npr. iniciranje sklerzansa,gumenim ligaturama , krioterapijom, fotokoagulacia infracrvenim ili laserskim zrakama
Također ima još i hemoroidektomijom itd itd.
Neke se skoro neprimjenju,neke češće. To zavisi od proktologa i pacijenta
A za što koja znači imate Google,jer mi se sad neda konkretno objašnjavati.
Quote:
gabriela00 kaže:
kako razlikovati fisuru i hemoroide?
meni se pojavi ponekad malo krvi na papiru, i zaključila sam da su to hemoroidi.  ne boli me ništa, samo se krv pojavi.
|
Razlikuju se pregledom.
Quote:
Loves Lily kaže:
Ako to nema smisla onda OPROSTITE na javljanju  I da,ici cu i kod specijaliste, a ne po vasem prijedlogu kod doktora opce prakse jer vidim da manje vise nagađaju sto mi je...
I da, bila bi najsretnija da je nesto sto se moze samo kremicom rijesiti, a nadam se da ce to moci specijalista reci..
|
Vi i dalje neshvaćate, ali to sam i očekivao.
Kako da vam se savjetuje ako se nezna od čega bolujete.
I neznam koliko puta ovo moram ponoviti IZ DIJAGNOZE IDE TERAPIJA.
Ovo je jedan sumljivi slućaj tipičnog pacijenta,a što ću ja kad istina boli,a netko je mora reći.
|
|
|
30.10.2012., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Hrvoje dr, molim vas možete mi objasniti razliku između fisure i ragade, odnosno ja teoretski to znam, prvo je rascjep sluznice, koji ja kao više nemam nakon 2 godine kroničnog tijeka / pregledala me dva kirurga u razmaku od 6 mjeseci/ ragade su , ispucana suha koža, e sad, ja imam iste simptome , peče me nakon stolice i po par sati, isto kao i prije, dobro možda rijeđe....terapija ista, nevenova mast, pantexol, kamilica....imam i hemeroide 2/3 stupanj ali za sad mi ne preporučuju operaciju...ako odlučim operirat hem. dal ce se riješit i ragade ili to nema veze...zbunjena sam..pogotovo što mi ovaj zadnji kirurg rekao da te ragade nece nikad proći...nije mi baš jasno, znaci nema lijeka????
..i da, koristim laksative savkodnevno, možda da izreguliram nekako /ne znam kako / bi se riješile i te ragade?
Zadnje uređivanje El Gato Félix : 30.10.2012. at 22:30.
Reason: spajanje postova
|
|
|
31.10.2012., 11:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2011.
|
pozdrav ljudi,
evo ja sam taman dosla sa pregleda.. i ja imam analnu fisuru i stvarno je "pain in the as*" sto bi rekli ameri. 
meni je jos ok jer kad mi se povuce, ne otvara se opet misecima i misecima. medutim, sad se otvorila i mucim se s tim da je zatvorim. doktorica mi je prepisala neku kremu koja je bas za fisuru, a koju radi jedna ljekarna u zadru. inace sam iz zadra.. nisam je jos probala, tek sam je uzela, a terapija je mazanje 2 put dnevno. iduci sam tjedan na kontroli, nakon terapije pa ako bude ok, javit cu vam koliko krema zbilja pomaze.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:36.
|
|
|
|