Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.12.2009., 17:53   #201
Quote:
Ally007 kaže: Pogledaj post
Evo mi se nakon Tajlanda odlučili za Maroko, problem je što dragi ima samo kolektivni godišnji u firmi pa to mora biti u 8. mjesecu. Umret ćemo od vručine ali nema nam druge... ide nas četvero, našli smo jeftinu avio kartu preko Ryanaira, iz Bergama za Tangier i onda iz Feza za Bergamo, u oba smjera ukupno €70 plus cestarina i parking na aerodromu ukupno cca €100... sad smo u fazi pronalaska smještaja i prijevoza unutar Maroka... Ja bi najradije u Riade ali mi se čini da ni oni nisu ispod €40, barem ne oni na booking.com pa ako netko zna neki bolji site neka mi se slobodno javi... Htjeli bi isto tako uzeti izlet u pustinju preko Atlasa, ima li toga i zna li netko kolika je otprilike cijena? sad idem čitati "nečiji" putopis...
trebati će vam i jeftin parking u Bergamu....

www.parcheggilowcost.it

U Maroku sam bio samo u Tangeru (hotel Omina 4*) tako da ti ne mogu više od toga pomoći.....
conan is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2009., 21:22   #202
Quote:
conan kaže: Pogledaj post
trebati će vam i jeftin parking u Bergamu....

www.parcheggilowcost.it

U Maroku sam bio samo u Tangeru (hotel Omina 4*) tako da ti ne mogu više od toga pomoći.....
to sam za Bergamo već našla... nije puno, bas sam se začudila... izbjegavat ću "hotele" hoću Riad hehehehe
Old 31.12.2009., 12:27   #203
mene zanima kako je u maroku u ovo doba godine, razmisljam kako bi bilo fora spojiti portugal-andaluziju-maroko.
al predaleko mi je ici do bergama, iako ima povoljnih karata, ima li nesto blize? bilo bi mi idealno krenuti iz trsta ili ljubljane.
Odgovori s citatom
Old 31.12.2009., 13:40   #204
Mi smo išli iz Graza do Barcelone, pa iz Barce za Marrakech,sve sa Ryan airom pa probaj vidjet koliko su karte. Onda su me došle manje od 100 eura za 2 karte.
danguba1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2009., 17:24   #205
Quote:
danguba1 kaže: Pogledaj post
Mi smo išli iz Graza do Barcelone, pa iz Barce za Marrakech,sve sa Ryan airom pa probaj vidjet koliko su karte. Onda su me došle manje od 100 eura za 2 karte.
pa ima i ryanair iz venecije do barcelone (girona) al to mi je 3 dana jahanja do portugala, odnosno maroka.
Odgovori s citatom
Old 03.01.2010., 02:02   #206
teoretsko pitanje:
dakle, nasla sam karte iz milana za casablancu i nazad iz lisabona za milano (malpensa), ukupno sa svim taksama 150 eura za dvije osobe. (ako nekog zanima, ima preko jet4you.com sljedeci tjedan karti po 8 eura iz milana za casablancu!)
trazim najjeftiniju mogucu varijantu za obilazak maroka i prelazak u spanjolsku (sevilla) do portugala (lisabon).
imamo na raspolaganju 8 dana. u casablancu stizemo malo prije ponoci, dakle tu se spava. da li se isplati ici do marrakesha ili skratiti djir i obici jos grad-dva do feza, koji je obavezno u ruti. ideja je koristiti nocni vlak (bus) ako se ide od marrakesha do feza, zanima me i koje su cijene (ako se ne varam, oko 20 eura?). isto tako, kakve su cijene hostela u casablanci, marrakeshu i fezu? pretpostavljam da se moze naci pristojan smjestaj i za 10 eura, navodno su najjeftiniji hosteli i po 5 eura?
najkompliciraniji i najskuplji dio mi djeluje prelazak gibraltara i put od seville do lisabona. prema podacima koje sam nasla, trajekt iz tangiera do algecirasa kosta 37 eura, ima li neka jeftinija varijanta?
zatim se ide za sevillu busom koji kosta oko 13,50 eura, i koliko sam shvatila, postoji nocni bus iz seville za lisabon koji kosta 35 eura. i to bi bilo to.
sto mislite o takvom itinereru? razmisljala sam i o kracoj verziji (samo maroko), ali nazalost nisam nasla jeftine karte iz tangiera ili feza.
cilj je kazem, vidjeti sto vise i potrositi sto manje.
Odgovori s citatom
Old 03.01.2010., 15:47   #207
Bio sam u Maroku dva puta, poslom, na po tri dana, u Agadiru i Fezu. Nakon početne fascinacije posve drukčijim i svakako vrlo zanimljivim svijetom, ipak su na koncu prevladali dojmovi o posvemašnjoj prljavštini, neredu i higijenskoj katastrofi za naše pojmove. Ne mislim pritom na visokokategorizirane hotele u kojima sam boravio, već na ulice i običan svijet koji na njima doslovce živi. Kao i na sela izvan grada. Naravno, ima pozitivnih primjera, ali to su rijetke iznimke. Niti hrana nije za pamćenje, makar sam tolerantan po tom pitanju. No, ceste su odlične. Da skratim, kao turistu Maroko me neće vidjeti, makar je prema prirodnim specifičnostima izuzetno zanimljiv.
franzjoseph is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 20:10   #208
Quote:
Natch kaže: Pogledaj post
teoretsko pitanje:
dakle, nasla sam karte iz milana za casablancu i nazad iz lisabona za milano (malpensa), ukupno sa svim taksama 150 eura za dvije osobe. (ako nekog zanima, ima preko jet4you.com sljedeci tjedan karti po 8 eura iz milana za casablancu!)
trazim najjeftiniju mogucu varijantu za obilazak maroka i prelazak u spanjolsku (sevilla) do portugala (lisabon).
imamo na raspolaganju 8 dana. u casablancu stizemo malo prije ponoci, dakle tu se spava. da li se isplati ici do marrakesha ili skratiti djir i obici jos grad-dva do feza, koji je obavezno u ruti. ideja je koristiti nocni vlak (bus) ako se ide od marrakesha do feza, zanima me i koje su cijene (ako se ne varam, oko 20 eura?). isto tako, kakve su cijene hostela u casablanci, marrakeshu i fezu? pretpostavljam da se moze naci pristojan smjestaj i za 10 eura, navodno su najjeftiniji hosteli i po 5 eura?
najkompliciraniji i najskuplji dio mi djeluje prelazak gibraltara i put od seville do lisabona. prema podacima koje sam nasla, trajekt iz tangiera do algecirasa kosta 37 eura, ima li neka jeftinija varijanta?
zatim se ide za sevillu busom koji kosta oko 13,50 eura, i koliko sam shvatila, postoji nocni bus iz seville za lisabon koji kosta 35 eura. i to bi bilo to.
sto mislite o takvom itinereru? razmisljala sam i o kracoj verziji (samo maroko), ali nazalost nisam nasla jeftine karte iz tangiera ili feza.
cilj je kazem, vidjeti sto vise i potrositi sto manje.
Najjeftinija varijanta za obilazak Maroka ti je javni prijevoz tamo je to stvarno bagatela, detalje ne znam mi smo se gibali i busom al ne do ovih mjesta kaj tebi treba, i jeepom i taxijem koji je super za po gradu, jer možeš iscjenkat dobru cijenu. Teško je s Marokom jer nemaju internet stranica buseva i kolodvori su po cijelom gradu za različite destinacije, i ima više kompanija svaka u svom dijelu grada, i moraš imat na umu da bi busnu kartu trebalo kupiti dan ranije jer kad smo mi išli iz Marrakecha u Essaouiru 3 sata ranije više nije bilo karata pa smo šerali taxi s ekipom 4 sata vožnje 80 eura( 40 smo dali mi).
Što se tiče itinerara, čini mi se da ti je bolje preskočiti Marrakech jer je malo van ruke a ak ideš u Fez( nisam bila al je navodno najljepši grad i ekipi više sjedne, izgleda da trgovci nisu tak napasni ko u Marrakechu), ja bih išla možda preko Meknesa i obavezno Chefchaouena koji je na sjeveru poseban po boji građevina, sve je bijelo.
Mi smo više brijali prema jugu, tj. prošli smo ga i od obale Atlantika Essaouire do pustinje Erg Chebbi na istoku, i za to nam je trebalo 8 dana. Naravno svako ima svoj tempo i svoje interese može i kraće a može i duže.
Ako se ipak odlučite za Marrakch predlažem da uzmete vodiča na pol dana(15 eura) ne one likove koji vas love za rukav po cesti, i on će vas u otfurat po glavnim znamenitostima a navečer istražujte sukove.

Evo linka mog puta u Marrakech, možda pomogne

http://putujemsvuda.blogspot.com/2009/11/maroko.html
danguba1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.01.2010., 20:17   #209
I još za Lisabon, ne znam da li si bila ali grad je fenomenalan, hrpa kulture i zabave, u blizini krasni gradovi s palačama(Sintra), plaže i ribarski gradići Cascais, i za to bi ja ostavila bar 3-4 dana.
Malo će ti bit nategnuto s vremenom. A di je još Sevilla. Možda malo preambiciozno za 8 dana, čak i ako se putuje noću. Skrati Maroko.
danguba1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2010., 01:11   #210
back on the road

I tako me nagovoriše i idem u Maroko. 25.02.2010.
Zna li tko kako NAJJEFTINIJE doći do Bergama?
I da li je netko prelazio granicu s Mauritanijom?
U LP-u piše da je jedini kopneni prijelaz Nouadhibou a mi bismo prelazili by land! Čini se da su avionske karte Maroko-Mauritanija očajno skupe. Je li uopće moguće prolaziti kopnom preko Zap. Sahare?

...
Btw, ja bih vrlo rado da ne moram čitat više ove priče o prljavštini, kar...ini, "zmazanostima", domaćoj ribi, kaosu i uopće zgražanju nad svime što nije europsko ili američko.
Ako ne volite putovat, nemojte nama koji volimo dosadjivat.
sabajta007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2010., 11:49   #211
Quote:
sabajta007 kaže: Pogledaj post
I tako me nagovoriše i idem u Maroko. 25.02.2010.
Zna li tko kako NAJJEFTINIJE doći do Bergama?
I da li je netko prelazio granicu s Mauritanijom?
U LP-u piše da je jedini kopneni prijelaz Nouadhibou a mi bismo prelazili by land! Čini se da su avionske karte Maroko-Mauritanija očajno skupe. Je li uopće moguće prolaziti kopnom preko Zap. Sahare?

...
Btw, ja bih vrlo rado da ne moram čitat više ove priče o prljavštini, kar...ini, "zmazanostima", domaćoj ribi, kaosu i uopće zgražanju nad svime što nije europsko ili američko.
Ako ne volite putovat, nemojte nama koji volimo dosadjivat.

Zapadna sahara ti je sastavni dio Maroka tako da tamo ne postoji granica .
Čitao sam u autoklubu jednu pustolovinu nekog bajkera iz VŽ koji je išao sve do Senegala i nije baš najbolje opisao tu granicu sa Mauritanijom .

Do Bergama lako stigneš vlakom iz Trsta a aerodrom ti je blizu stanice u BG:::...
conan is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2010., 16:10   #212
U 3 ili 4 mjesecu (ako se ništa ne pošemeri) odoh u Maroko. Imam na raspolaganju ful malo dana za sve kaj bi htjela vidjeti (7 dana) pa vas molim pomoć.
1. Kakav je Agadir - za sjedište putovanja? Mislim, to bi nam najvjerovatnije bio grad u koji bi doputovali, imali plaćen hotel i otputovali...ima li smisla iz Agadira ići u druga mjesta, s obzirom na udaljenost? Od Maroka - htjela bih prespavati u pustinji , vidjeti što više gradova, probati Marokanski šiš, kupiti si turban itd..ima toga kjoš, ali ne stane u 7 dana...
2. je li netko od vas išao preko one slovenske last minute agencije"odklop"?
Zeznuto mi je kaj si ne mogu organizirati put i smještaj u svom aranžmanu, nego mora biti preko agencije (don't ask)...
starshine is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2010., 15:00   #213
Quote:
conan kaže: Pogledaj post
Zapadna sahara ti je sastavni dio Maroka tako da tamo ne postoji granica .
Čitao sam u autoklubu jednu pustolovinu nekog bajkera iz VŽ koji je išao sve do Senegala i nije baš najbolje opisao tu granicu sa Mauritanijom .

Do Bergama lako stigneš vlakom iz Trsta a aerodrom ti je blizu stanice u BG:::...
ovisi koliko ih ide... mi smo gledali vlak iz trsta za bergamo, ali se presjeda 2 puta i kad smo zbrojili za nas četvero povratna karta više nam se isplati ići autom i platiti 9 dana parkinga...
Old 12.01.2010., 15:03   #214
Ja razmišljam o 4. ili 5. mjesecu. min. 10, a max. 15 dana. Ima li smisla biti u pustinji više dana ili je jedno noćenje sasvim dovoljno? Neka ekipa je navodno išla po 7 dana po pustinji. Kako zakon gleda na kanabis? A kako je to u praksi?
zeleni_zub is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2010., 18:52   #215
e ovako mi nismo išli u pustinju ali s obzirom da je većina ljudi ograničena s vremenom obično svi idu jednu noć možda dvije te ja osobno smatram da ti je jedna noć sasvim dovoljna ali to će ti ostali forumaši možda bolje odgovoriti.što se tiče kanabisa odnosno hašiša to je u praksi dozvoljeno osobito u mjestima koja su središte proizvodnje hašiša.recimo pokrajina ketama je najveći distributer hašiša u maroku te bi ti najbolje bilo otići u plavi gradić imena chefchouen sad ne znan kako se točno piše.taj grad ti doslovno kako kažu lebdi između neba i zemlje odnosno svi su više manje napušeni ( lokalci a i velik broj turista)taj grad je super kao što sam naveo plav muslimanska gradnja sve iste kuće šarmantan a okolo su sve zeleni brežuljci te misliš da si u irskoj a ne u africi te su ti po tim brežuljcima brojne plantaže hašiša.znači kad kupuješ hašiš a to recimo u chefchounu možeš bilo gdje u restoranima ,dućanima svi te to pitaju pripaziš da nisi na sred ulici i naravno nemoj pušiti ispred policajca i nećeš imati problema ..recimo mi smo pušili u restoranima na terasama i tako to..chefchoun ti je nekih 3 sata od fesa kojeg obavezno posjeti.ispričavam se na rečeničnim konstrukcijma pošto sam pisao kako su mi misli navirale..živija i lipo se zabavi u maroku..
Čiribimbaš is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2010., 19:02   #216
Conan, vlakom je povratna karta samo do milana 811 kuna (ako puno ranije rezerviram). A od milana do bergama... ziher nije najjeftinija opcija... za te pare letim avionom kao gospođa žena.
Ima tko jeftiniji način? Radi li još gorivo.hr?

E, a kakav je noćni život u maroku? (poglavito casablanci?)

U LP-u kažu da se viza za Mauritaniju može dobit na granici za 20eura...zna tko što o tome...?
sabajta007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2010., 15:51   #217
Quote:
sabajta007 kaže: Pogledaj post
Conan, vlakom je povratna karta samo do milana 811 kuna (ako puno ranije rezerviram). A od milana do bergama... ziher nije najjeftinija opcija... za te pare letim avionom kao gospođa žena.
Ima tko jeftiniji način? Radi li još gorivo.hr?

E, a kakav je noćni život u maroku? (poglavito casablanci?)

U LP-u kažu da se viza za Mauritaniju može dobit na granici za 20eura...zna tko što o tome...?
opciju sa vlakom sam i ja gledala, ne moraš ići do milana pa natrag za bergamo, imaš i vlak baš za bergamo samo presjedaš negdje... nas ide četvero pa nas dođe upola manje gorivo, cestarina i parking na aerodromu 9 dana nego da idemo vlakom...
Old 13.01.2010., 22:55   #218
Quote:
Ally007 kaže: Pogledaj post
opciju sa vlakom sam i ja gledala, ne moraš ići do milana pa natrag za bergamo, imaš i vlak baš za bergamo samo presjedaš negdje... nas ide četvero pa nas dođe upola manje gorivo, cestarina i parking na aerodromu 9 dana nego da idemo vlakom...

da ne idete možda 25.2.?
koliko je parking dnevno?
sabajta007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2010., 14:53   #219
Za Maroko imate sada iz TREVSO/CASABLANCA/TREVISO naznacene priblizne dane karta kosta 113 € povratna direktni let

link: http://www.airarabia.com/fr/home
carniolan is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2010., 18:35   #220
Quote:
carniolan kaže: Pogledaj post
Za Maroko imate sada iz TREVSO/CASABLANCA/TREVISO naznacene priblizne dane karta kosta 113 € povratna direktni let

link: http://www.airarabia.com/fr/home
ovo je odlicna vijest. kao i informacija da ista kompanija vozi iz trevisa i za istanbul
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:08.