Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Žensko zdravlje

Žensko zdravlje Od mjesečnice do menopauze: za ginekološke probleme i pitanja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.02.2014., 19:46   #201
hvala
CrvenaBucka is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2014., 09:28   #202
molim vas da mi napisete sto su vama rekli za anti mullerov hormon kad da ga vadite????
ici cu privatno i u steli mi traze da to bude od 3 do 5 dan ciklusa i dodje 350 kn....a u drugom labosu u sesvetama uopce nije bitno koji je dc i dodje 600 kn!!!!!!!!!! u jos jedan sam zvala na bukovcevom trgu i oni su rekli da nije bitno koji je dc i dodje 360 kn.....u Breyeru dodje 450 kn i isto nije bitno koji je dc. kad ste vi vadile i dali je netko vadio u ovim labosima koje sam navela??
kajjetebi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2014., 15:58   #203
Evo frisko od danas da podijelim info iz Vuk Vrhoveca svezi vađenja hormona (LH,FSH,PRL,T,E2,P4..etc.), došla ne naručena jer mi je ciklus bio totalno čudan ovaj mjesec i nisam se stigla naručiti jer je bio vikend. Uglavnom, dođeš, daš uputnicu, platiš dopunsko ak ga nemaš, ja sam platila cca 93 kn, ni ne sjedneš kad to platiš, odmah su me prozvali...sve u svemu je trajalo 10ak minuta.
Ugodno iznenađena brzinom i ljubaznošću teta doktorica.

btw, nalazi za tjedan dana.
smajlicc is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2014., 20:30   #204
Trebam pomoć! nisam iz Zg pa ne zna gdje se lab nalazi. trebam vaditi hormone u KB Merkur u laboratoriju za reproduktivnu biokemiju. Kako doći do tamo i gdje se nalazi taj lab?? :/
22Tina is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2014., 15:18   #205
Quote:
smajlicc kaže: Pogledaj post
Evo frisko od danas da podijelim info iz Vuk Vrhoveca svezi vađenja hormona (LH,FSH,PRL,T,E2,P4..etc.), došla ne naručena jer mi je ciklus bio totalno čudan ovaj mjesec i nisam se stigla naručiti jer je bio vikend. Uglavnom, dođeš, daš uputnicu, platiš dopunsko ak ga nemaš, ja sam platila cca 93 kn, ni ne sjedneš kad to platiš, odmah su me prozvali...sve u svemu je trajalo 10ak minuta.
Ugodno iznenađena brzinom i ljubaznošću teta doktorica.

btw, nalazi za tjedan dana.
ej draga, ja sam danas dobila za FSH,LH,E,testosteron ukupni i slobodi i prolaktin. znači kod njih samo dođeš i prime te. i meni jako neredovan ciklus tako da neznam nažalost procjeniti kad bi trebalo biti između 2-5 dana
za koliko su nalazi?
vjeverkica is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2014., 22:44   #206
vadila sam hormone 12.09. na merkuru. rekli su da će biti gotovi za tjedan dana, bila sam jučer igrom slučaja u zagrebu i otišla sam provjeriti jesu gotovi i nisu bili.
rečeno mi je da su poslali krv u VV i da se tamo čeka dok se skupi dovoljan broj radi nekog reagensa. da me netko sad ubije, ne mogu se sjetit što sam sve vadila (nekih 8-9 stvari), ali nisam bila upozorena da je išta od toga nešto "posebno" što se duže čeka.
sad više ni sama ne znam kad će to bit gotovo jer nisam dobila nikakav kontakt broj, a ja nisam iz zagreba pa mi nije zgodno ić svako malo provjeravat jel gotovo ili nije.
uz hormone sam vadila još i inzulin i GUK, ali opet nekak mislim da se tu nema šta tak dugo čekat.

šta da radim?
dire Dawn is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2014., 23:23   #207
cekaj, sta mozes drugo.
tamoreli is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2014., 23:26   #208
Slucajno sam naletio na ovu temu, pa da svim skrenem paznju da je mozda ipak bitno da se i za vadenje hormona bude nataste. Naprimjer na stranici KBC Split-a se sugerira tako. A i sjecam se da sam jos negdje tako procitao iako nisam 100% siguran u razlog pa necu lupetati.
Bitno je navodno popiti 2-3 dcl vode ujutro prije vadenja krvi.
Pozdrav
tamoreli is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2014., 16:42   #209
Jel zna netko u Zg-u gdje bih mogla izvaditi hormnone, a da se ne trebam naručiti? Imam uputnicu od liječnika i trebala bih na vađenje između 2-5. d.c, ali su mi menge neredovite.
Planirala sam na Sv. Duh, ali vidim da i oni naručuju. Kakva je situacija s Merkurom ili s nekom drugom bolnicom?

E da, imam uputnicu i za progesteron koji bih trebala vaditi 25. d.c, a to pada točno u ponedjeljak. Jel postoji šansa da me itko primi bez naručivanja?

Hvala.

Zadnje uređivanje Dora-Maar : 07.11.2014. at 16:54.
Dora-Maar is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2014., 22:18   #210
U Vuk Vrhovac se moglo doci ovisno o danu ciklusa. Ja sam im par dana prije poslala mail, odgovorili su mi da dodem od 2 do 5 dana ciklusa i nije bilo nikakvih problema.
Vida36 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2014., 23:34   #211
Quote:
Dora-Maar kaže: Pogledaj post
Jel zna netko u Zg-u gdje bih mogla izvaditi hormnone, a da se ne trebam naručiti? Imam uputnicu od liječnika i trebala bih na vađenje između 2-5. d.c, ali su mi menge neredovite.
Planirala sam na Sv. Duh, ali vidim da i oni naručuju. Kakva je situacija s Merkurom ili s nekom drugom bolnicom?

E da, imam uputnicu i za progesteron koji bih trebala vaditi 25. d.c, a to pada točno u ponedjeljak. Jel postoji šansa da me itko primi bez naručivanja?

Hvala.
Vuk Vrhovec. Zvala sam ih 1. dan ciklusa i rekli su mi da dođem sutra.
Old 08.11.2014., 08:11   #212
Quote:
Vida36 kaže: Pogledaj post
U Vuk Vrhovac se moglo doci ovisno o danu ciklusa. Ja sam im par dana prije poslala mail, odgovorili su mi da dodem od 2 do 5 dana ciklusa i nije bilo nikakvih problema.
Quote:
borntobewinner kaže: Pogledaj post
Vuk Vrhovec. Zvala sam ih 1. dan ciklusa i rekli su mi da dođem sutra.
Hvala cure. Otići ću u ponedjeljak osobno. Možda se smiluju pa me prime odmah za progesteron, a za ovo ostalo se lako naručim za par dana.

To je adresa Dugi dol 4a? Još moram proučiti kako da dođem do tamo
Dora-Maar is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2014., 13:21   #213
Pozdrav! Motete li mi reci razliku između Merkura i Vuka Vrhovca i kamo bi trebalo ici s uputnicom ginrkologa zbog poremecaja ciklusa, nikqkva trudnoca u planu? Je li VV samo za planiranje obitelji ili se može s ceste?
Ref is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2014., 15:35   #214
Nije VV samo za planiranje obitelji :-) to je klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma. Mislim da spadaju pod bolnicu Merkur.
Vida36 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.04.2015., 19:52   #215
Pozdrav,
drage žene,molim pomoć.Suprug i ja nastojimo zanijeti nekih godinu i pol.Bili smo na konzulatcijama u poliklinici Vili i liječnik mi je preporučio da napravim pretrage na FSH,LH,prolaktin,TSH,ft4,antiTPO,antiTG.
Htjela bih to obaviti u Petrovoj preko hzzo-a,zanima me hoće li mi ginekolog uopće bez pogovora dati uputnicu za sve ovo.
Iz Zagreba sam,ginekolog mi je u Sigetu.Obavljaju li se ove navedene pretrage za štitnjaču zajedno sa ostalim pretragama u Petrovoj ili negdje drugdje?
IvG is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2015., 13:41   #216
Quote:
IvG kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
drage žene,molim pomoć.Suprug i ja nastojimo zanijeti nekih godinu i pol.Bili smo na konzulatcijama u poliklinici Vili i liječnik mi je preporučio da napravim pretrage na FSH,LH,prolaktin,TSH,ft4,antiTPO,antiTG.
Htjela bih to obaviti u Petrovoj preko hzzo-a,zanima me hoće li mi ginekolog uopće bez pogovora dati uputnicu za sve ovo.
Iz Zagreba sam,ginekolog mi je u Sigetu.Obavljaju li se ove navedene pretrage za štitnjaču zajedno sa ostalim pretragama u Petrovoj ili negdje drugdje?
Naravno da ti moze dati uputnice ali moras ih traziti i reci zasto.
Ja sam bas dobila sve to za obaviti,ali najbolje ti je to sve zajedno obaviti 2-5 dc kad se hormoni vade

Sad nisam sigurna za narucivanje kako ide za VV,ali mislim da se zove 1 dc i narucuje ili dodjes na 2-3 dc tamo osobno.Uzmi si za svaki sl.vise uputnica.Na jednu stavi hormone 2-5 dc,drugu hormone i antitjela stitnjace i na trecu progesteron 21-25 dc. Tako sam ja sve napravila
mimi25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2015., 13:43   #217
Dali je tko frisko vadio hormone u VV-u i hormone stitnnjace ?
mimi25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2015., 14:18   #218
Mimi25,hvala puno na informaciji.
Evo ja prošli četvrtak i petak to obavlia.Za spolne hormone sam dobila uputnicu od ginekologa i išla sam u Petrovu bez naručivanja.
Teta koja tamo radi mi je rekla da trenutno nema gužve pa se nisam trebala naručiti,ali da inače se čeka oko dva mjeseca tako da ipak treba prethodno nazvati za svaki slučaj.Nalaze šalju i mailom.
Za testiranje hormona i antitijela štitnjače sam dobila uputnicu od liječnika opće prakse te sam to obavila u laboratoriju na SV.Duhu.Kod njih se samo dođe bez naručivanja,a nalaz se čeka tjedan dana(za što sam se jako ugodno iznenadila).
IvG is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2015., 01:06   #219
Bok svima!
Prošli tjedan sam bila kod doktorice koja mi je napisala uputnicu za vađenje hormona na endokrinologiji u Kliničkoj bolnici " Sveti Duh". Međutim, nije me naručila jer mi mjesečnice nikad nisu redovite, a te hormone moram vaditi 3.dan i 21. dan menstruacijskog ciklusa. Uglavnom, rekla mi je da se taj 3.dan,kao i 21. pojavim tamo s tom uputnicom i zamolim ih ako je ikako moguće da izvadim hormone. Pa me zanima, je li netko imao isti slučaj kao i ja, i je li mu uspjelo bez naručivanja? Hvala
martaa178 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2015., 22:49   #220
Da li mogu s uputnicom koja je naslovljena na jedan grad izvaditi hormone u nekom drugom gradu?
Hyacinthus is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:40.