|
|
21.04.2016., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Pauza nakon fakulteta
Završio sam Pravni fax.
Malo (malo puno! ) se čovjek zasiti nakon toliko učenja. Razmišljao sam da ne počmem odmah tražiti posao u struci kao odvjetnički vježbenik (rade i po 12 sati dnevno, najčešće bez plaće) nego da godinu divije radim stvari koje me više ispunjuju i na kojima mogu i zaradit nešto. Sviranje u bendu po pirevima npr.
Kakav je stav poslodavca prema ovakvim idejama i mogućnost zaposlenja naspram onih koji su upravo završili fax?
Hvala
|
23.04.2016., 16:50
|
|
Pametnjakovićka
Registracija: May 2009.
|
Jako loša ideja. Drži se ti struke i probaj nać neki pripravnički, odradit godinu dana i položit stručni. Moj bratić je počeo kao pripravnik za oko 4000 kn radit, bez prekovremenih, najnormalnije u nekom odvjetničkom uredu, položio stručni i eto ga već po sudovima i svugdje negdje. Nije imao nikakvu vezu, čak ne zna ni engleski.
Čim izbivaš par godina iz struke sve je teže vratit se, skoro pa nemoguće. A svirke ostavi kao hobi za vikende.
|
24.04.2016., 21:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
Quote:
Yuna kaže:
Jako loša ideja. Drži se ti struke i probaj nać neki pripravnički, odradit godinu dana i položit stručni. Moj bratić je počeo kao pripravnik za oko 4000 kn radit, bez prekovremenih, najnormalnije u nekom odvjetničkom uredu, položio stručni i eto ga već po sudovima i svugdje negdje. Nije imao nikakvu vezu, čak ne zna ni engleski.
Čim izbivaš par godina iz struke sve je teže vratit se, skoro pa nemoguće. A svirke ostavi kao hobi za vikende.
|
Hvala. A ima smisla. A, što i kažeš, svirat mogu uvik vikendima.
|
04.05.2016., 10:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Odabir karijere astrološkom metodom, preko znaka na vrhu 10. kuće tzv. točke midheaven.
Aries MC: seeks self-employment, military, athlete, politics, police force, fire fighter, mechanics, engineering, pilot, architect, medical field
Taurus MC:hands-on job, banking, artist, musician, finance, real estate, agriculture, landscaping, business, chef, interior designer
Gemini MC: sales, the media, teacher, writer/poet, journalist, artist, musician, interpreter, radio/TV host, fashion designer
Cancer MC:teacher, nurse, social worker, artist, pediatrician, counselor, culinary arts, politics, psychologist, historian, architect
Leo MC:government, actor, management, film director, CEO, performer, musician, artist, fashion design, teacher, sales
Virgo MC:researcher, writer/poet, librarian, farming, healing, teacher, scientist, mathematician, banking, secretary, industrial designer
Libra MC:decorator, image consulting, artist, model, entertainment media, judge, counselor, journalist, politics, diplomacy, public policy
Scorpio MC:researcher, psychologist, crime investigator, social sciences, police force/military, banker, politician, hypnosis, actor, therapist, lawyer
Sagittarius MC:athletics coach, journalist, photographer, filmmaker, actor, writer/poet, pilot, politician, flight attendant, religious positions, teacher
Capricorn MC:farming, real estate, accountant, banker, stockbroker, manager, CEO, politician, lawyer, scientist, archeologist
Aquarius MC: social work, activist, astronomer, astrologist, photographer, filmmaker, pilot, scientist, engineering, graphic designer, artist
Pisces MC:artist, performer, musician, healer, writer/poet, filmmaker, anything spiritual, veterinarian, coast-guard, psychic, medical assistant
|
|
|
07.05.2016., 17:54
|
|
Kralj svizaca
Registracija: Sep 2015.
|
Quote:
Bolji od tebe kaže:
Odabir karijere astrološkom metodom, preko znaka na vrhu 10. kuće tzv. točke midheaven.
|
Ovo je bedasto i nema veze sa stvarnoscu.
|
|
|
03.06.2016., 07:49
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2012.
|
Bok,
da li netko zna da li je moguće raditi za nekog drugog i imati svoju firmu?
Planiram otvoriti svoju firmu,ali pošto sam praktički na 0 sa parama to bi mi možda olakšalo start.
Isto tako,jel moguće otvoriti firmu u svojoj kući dok firma ne stane na noge,a onda bi se preselio negdje drugdje?
Najveći udarac je taj što mi treba knjigovođa.
Koliko se njih uopće plaća,te postoji li kakav tečaj ili mogućnost da si sam budem knjigovođa?
Kako netko traži posao za firmu?
|
|
|
16.06.2016., 23:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
-Svizac- kaže:
Ovo je bedasto i nema veze sa stvarnoscu.
|
Meni se ovo sviđa: Capricorn MC:farming, real estate, accountant, banker, stockbroker, manager, CEO, politician, lawyer, scientist, archeologist
|
|
|
27.06.2016., 20:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
izaberite po svakoj stranice nešto što vam se sviđa, i nešto što vam se ne sviđa
https://www.123test.com/career-test/
|
|
|
27.06.2016., 20:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Quote:
blackdragons kaže:
Bok,
da li netko zna da li je moguće raditi za nekog drugog i imati svoju firmu?
Planiram otvoriti svoju firmu,ali pošto sam praktički na 0 sa parama to bi mi možda olakšalo start.
Isto tako,jel moguće otvoriti firmu u svojoj kući dok firma ne stane na noge,a onda bi se preselio negdje drugdje?
Najveći udarac je taj što mi treba knjigovođa.
Koliko se njih uopće plaća,te postoji li kakav tečaj ili mogućnost da si sam budem knjigovođa?
Kako netko traži posao za firmu?
|
Za ovo je ti najbolje otvoriti jdoo. Trošak knjigovođe za jdoo je mislim 700 kn mjesečno.
|
|
|
10.10.2016., 20:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Pozdrav! Evo, ja sam malo karijerno zbunjena pa bi mi bilokakvi savjeti dobro došli!Ovo je moja situacija:ne znam u kojem smjeru da odem? Htjela bih završiti nešto konkretno s čime bih se po završetku mogla relativno brzo zaposliti.
Imam 21 godinu,bila sam na filozofskom(nisam studirala jezike),malo promatrala stvarnost, probudila se iz snova,shvatila da ću se jednog dana naći na burzi rada a da me moj studij ne osposobljava ni za što i da gubim vrijeme pa sam se ispisala.
Završila sam gimnaziju. Dobro znam engleski,ali ne toliko dobro da prevodim.Njemački znam koliko toliko,a opet ne dovoljno da radim recimo kao animator i vodim dječje grupe.Ukratko,trenutno nemam nikakvog konkretnog znanja kojeg bih mogla iskoristiti u pronalaženju posla.Pa evo, što biste mi savjetovali,što je pametno upisati a da te 3 ili 5 godina ne bude gubljenje vremena nego osposobljavanje za konkretan rad koji je potreban na tržištu rada?
Hvala
|
|
|
16.10.2016., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
teatralana kaže:
Pozdrav! Evo, ja sam malo karijerno zbunjena pa bi mi bilokakvi savjeti dobro došli!Ovo je moja situacija:ne znam u kojem smjeru da odem? Htjela bih završiti nešto konkretno s čime bih se po završetku mogla relativno brzo zaposliti.
Imam 21 godinu,bila sam na filozofskom(nisam studirala jezike),malo promatrala stvarnost, probudila se iz snova,shvatila da ću se jednog dana naći na burzi rada a da me moj studij ne osposobljava ni za što i da gubim vrijeme pa sam se ispisala.
Završila sam gimnaziju. Dobro znam engleski,ali ne toliko dobro da prevodim.Njemački znam koliko toliko,a opet ne dovoljno da radim recimo kao animator i vodim dječje grupe.Ukratko,trenutno nemam nikakvog konkretnog znanja kojeg bih mogla iskoristiti u pronalaženju posla.Pa evo, što biste mi savjetovali,što je pametno upisati a da te 3 ili 5 godina ne bude gubljenje vremena nego osposobljavanje za konkretan rad koji je potreban na tržištu rada?
Hvala
|
meni ser čini, jezici. možeš biti ovlašteni prevoditelj, možeš davati privatno satove, jezičnih škola ima milion ako želiš šredavati, pa škole prave, a ako poželiš možeš i vani probati raditi, jer već znaš jezik.
i posao je "gospodski"
ili neka medicina, med tehničar i sl, fizioterapeut, zub tehničar, to je uvijek traženo i biti će traženo, u svim zapadnim zemljama.
|
|
21.10.2016., 13:48
|
|
Registrirana Bičva
Registracija: Dec 2009.
|
Pozdrav, evo da se javim i ja, također karijerno zbunjena.
Završila sam školu za grafičkog urednika (novine, časopisi, portali), no nikad nisam imala (niti tražila) posao u struci, s time da sam u cijeloj RH vidjela povremeno tu i tamo po jedan ili dva oglasa što traže radnika s iskustvom. Znam podosta u programima Adobe (Photoshop, Illustrator) te MS Office (Word, PP, Excel).
Upisala sam ekonomiju za menadžera, ali spletom okolnosti sam se ispisala. Posao poduzetnice me izuzetno intrigira te bih se htjela baviti poslom gdje mogu u nečemu upućivati ljude ili imati svoj posao (obrt, tvrtku). No, i na tom pravcu, kad bih otvarala svoj posao ne znam u vezi čega.
Dobra sam u engleskom jeziku, ali nisam se nešto previše predala da usavršim poslovni engleski. Mogla bih upisati tečaj, ali trenutno mi nije od neke važnosti.
Također, planiram upisati tečaj, ali ne znam za što. Tipa, dobra sam u masažama (ponešto sam sama naučila, a ponešto od prijateljice fizioterapeutikinje), znam podosta o bojanju i blajhanju kose te mogu sve moguće pletenice i akrobacije s kosom napraviti.
Od 2013. bavim se izradom interijera u programu Planner5d (online) te redovito uzimam full pakete. Dobivala sam nekolicinu bezznačajnih online nagrada, kao priznanja na profilu te me sam vlasnik stranice pitao smatram li treba li što nadopuniti. To me strašno zanima, ali ne vjerujem da ima takvih tečajeva, bar ne u trajanju od par mjeseci.
Radila sam preko mjere stručnog osposobljavanja za rad na mjestu administrativnog referenta, no nisam završila jer sam upisala fakultet. (10 mj. radnog staža) Odlična sam u brzom tipkanju i organizaciji te pisanju dopisa.
No, također mi je strast kuhanje, za što se baš i ne vidim u budućnosti, osim za nekog chefa restorana koji povremeno napravi nešto.
Molim vas, ako itko ima drugu percepciju ovog napisanog da je izloži, bila bih mu jako zahvalna.
Trenutno radim i sakupljam novac dok ne saznam što ću dalje sa životom.
Hvala.
Zadnje uređivanje bičvaaa : 21.10.2016. at 14:02.
|
|
|
05.11.2016., 22:00
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2010.
|
.
Zadnje uređivanje mammoth : 05.11.2016. at 22:15.
Reason: autocenzura zbog vulgarnog izražavanja
|
|
|
05.11.2016., 22:14
|
|
U samoizolaciji
|
Nemam živaca više za pisat sve ponovo, zanima me: a) kako upast u sustav, jer vjerujem da doslovno svatko može radit poslove višeg ranga ako mu se da šansa, ima li netko iskustva s krivotvorenjem svog radnog iskustva, recimo u managementu tj. organiziranju ljudi ili projekata, b) kakve su šanse za uspon u istoj firmi ako sam radio za razne tvrtke kontraktore već neke poslove za tu firmu, a čak sam bio i u doticaju s nekim pravnim procedurama vezanim za to područje, pa da se predstavim kao da želim tamo graditi karijeru i inzistirati na tome da mi se pruži prilika.
Ne zanimaju me poslovi gdje ću 8 sati crkavat za kakvu god plaću dok ne umrem, nego ona stepenica iznad tog. A škole i tečajeve neka završavaju oni koji će kopat po kontejnerima ili radit 8 ili više sati dnevno monotone poslove za nekog dok ne umru.
|
|
|
06.11.2016., 00:08
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
mammoth kaže:
b) kakve su šanse za uspon u istoj firmi ako sam radio za razne tvrtke kontraktore već neke poslove za tu firmu, a čak sam bio i u doticaju s nekim pravnim procedurama vezanim za to područje, pa da se predstavim kao da želim tamo graditi karijeru i inzistirati na tome da mi se pruži prilika.
|
Naravno, ovo u kombinaciji s krivotvorenim radnim iskustvom u određenom sektoru.
|
|
|
08.11.2016., 12:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
mammoth kaže:
Nemam živaca više za pisat sve ponovo, zanima me: a) kako upast u sustav, jer vjerujem da doslovno svatko može radit poslove višeg ranga ako mu se da šansa, ima li netko iskustva s krivotvorenjem svog radnog iskustva, recimo u managementu tj. organiziranju ljudi ili projekata, b) kakve su šanse za uspon u istoj firmi ako sam radio za razne tvrtke kontraktore već neke poslove za tu firmu, a čak sam bio i u doticaju s nekim pravnim procedurama vezanim za to područje, pa da se predstavim kao da želim tamo graditi karijeru i inzistirati na tome da mi se pruži prilika.
Ne zanimaju me poslovi gdje ću 8 sati crkavat za kakvu god plaću dok ne umrem, nego ona stepenica iznad tog. A škole i tečajeve neka završavaju oni koji će kopat po kontejnerima ili radit 8 ili više sati dnevno monotone poslove za nekog dok ne umru.
|
S takvim stavom, gud lak u trazenju. Ja te prva nne bih zaposlila, pogotovo ako ces lazirat iskustvo, a sve sto ja trebam je nazvat frendicu u toj firmi za koju kazes da si radio i provjerit.
|
|
|
12.11.2016., 00:01
|
|
U samoizolaciji
|
Quote:
ostoppbar kaže:
S takvim stavom, gud lak u trazenju. Ja te prva nne bih zaposlila, pogotovo ako ces lazirat iskustvo, a sve sto ja trebam je nazvat frendicu u toj firmi za koju kazes da si radio i provjerit.
|
S kakvim stavom, da neću bit ničiji rob kao masa ljudi koja je to prisiljena biti u ovoj nakaznoj i nakaradnoj državi?? Sa stavom da ću "probiti vrata" ako treba, prva, druga, deseta, dok mi ne uspije jednom, umjesto da stojim ispred, čekam do sudnjeg dana i smješkam se dok se raznorazni podobni nametnici sadistički smiju i zbrajaju pokradeni novac?!
I otkud ti uopće ideja da bih ja i htio radit za tebe takvu, pa radije bih čistio zahode, časan i pošten posao.
Ti imaš frendice u svim firmama? Tko si ti, žena od Sanadera? Ako je dobra priča, pitanje je hoće li provjeravat, točnije koliko njih hoće, meni je dovoljno da neki neće.
|
|
|
30.11.2016., 21:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Sto ces ti biti kada svojom prijevarom dodjes na poziciju? Cime se razlikujes od bilo kojeg drugog nametnika koje si spomenuo? Osim toga, u nekoj renomiranoj firmi nemas sanse jer ce se prvo provjeravati tvoje znanje u sklopu selekcije.
Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk
|
|
|
09.01.2017., 13:56
|
|
prosječna
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Disperadun. kaže:
Zadnje vrijeme sve više razmišljam otići iz IT-a(voditeljska pozicija, završen faks+dodatne edukacije) jer počeo me previše umarati. Svjestan sam koliko sam truda uložio u znanje ali kipi mi u glavi non-stop. Godišnji se uzima po dan-dva zbog puno projekata sa nerealnim rokovima, stalni pritisci, ma...
Razmišljam se prebaciti na turizam podići kredit, kupiti par brodova i rentati. Zimi bi možda i dalje fušario u IT-u ali više za gušt. Ako bi dovoljno zaradio, onda bi se prebacio na restoranski biznis. Ima li tko kakav drugi prijedlog za potencijalno dobar posao u turizmu?
|
Vidim, ima nas još koji žele van ...
Također u IT-u cijelu karijeru, iako ne programiranje, ali širok je IT ...
Uglavnom, ja bih vaaaann ITa ! Užasno umarajuć posao, psihički, fizički, mentalno... nakon 1X godina, jasno mi je da više ne želim ostati gdje jesam.
Nije čudo da fali ljudi u IT-u kad je tako .. zapravo ružan posao, svima koji nisu rođeni geekovi (pričaju ljudi svoja iskustva, pa znam ..).
Sad sam u fazi promjene posla ali opet u okviru struke, jer tu me trebaju, žele s obzirom na iskustvo, love , nude se... A meni zlo jer u biti želim totalnu promjenu, a ne samo firmu promijeniti.
Takodjer ne znam što bi to drugo bilo, jer da znam... pa išla bih u tom smjeru, malo po malo.
Problem je da se meni općenito više ne da raditi.. ja bih malo uživala ...ja bih da je zanimljivo, da mi vrijeme proleti i da nemam osjećaj da zapravo radim.. i da zaradim pare Ma čak bi i pare preskočila da samo da me ispunjava ...
bah, barem sam rekla što mislim..
|
|
|
10.01.2017., 20:43
|
|
žena ratnik
Registracija: Dec 2010.
|
Pozdrav svima! Evo jedno pitanje. Radim kao asistent u nastavi u školi za djecu s posebnim potrebama. Inače, po struci sam nešto sasvim drugo, daleko od toga, i struka me ne privlači.
Htjela bih se baviti nečime što bi uključivalo rad s djecom s teškoćama, što bih mogla upisati da upotpunim svoja znanja i vještine i eventualno postanem nešto više?
Edukacijsko rehab. fakultet mi se sad čini nekako "prekasno" za to. Imam već blizu 30 ...
Možda znakovni govor, ali što mogu s tim?
Ili nešto drugo? Ima tko kakvu ideju?
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:40.
|
|
|
|