Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.03.2015., 21:34   #201
Quote:
kmf55 kaže: Pogledaj post
1. dan...ako ćete se navečer motati po kvartu, spustite se i Kumkapi, vrlo živo uvečer...
Može. Dobro zvuči a i blizu nam je stana.

Quote:
2. dan...ja bih ovo sve prijepodne, pa put Suleymaniye, a onda dolje do Zlatnog roga, uskočit na bus 99 ili 99a (provjeriti, ja ovo po sjećanju), pa do Eyupa, motat se malo oko camii, pa na uspinjaču gore do Pierre Lotija, dočekati svjetla grada i onda nazad...taman na balik ekmek tamo u Eminonu uz obalu...
Uh, pola termina u ovome sam morao zaguglati. Ali dobro je, razumio sam i zapisao.

Quote:
3.dan...ok ali sljedeći put obavezno po europskoj strani od Sariyera do Ortakoya. Jest da ti poslije treba ortoped ili fizijatar ali...
Može. Obećavam.

Quote:
4. dan...vrag ti utakmicu (i ja sam curica i ne razumijem poantu u najglasnijem navijanju na svijetu)...popnite se na Sapphire, slikajte grad odozgora i divite se...
Ali nogomet...utakmica...buka... Evo vidiš da bi i cure išle.
Mogli bi na Sapphire, vidiš to nije loše. Često na putovanjima se popnemo na neku zgradurinu baciti pogled. Može li se gore i koliko košta vidikovac?
Old 09.03.2015., 21:38   #202
Što ne stignemo izbacit ćemo u hodu u ovisnosti od prolaznog vremena.

Vidim svi se slažete da se Dolmabahce može i preskočiti. Dobro je znati, ako ne bude vremena ona otpada prva. Ionako sam se nagledao već tih royal palača po svijetu, sve su lijepe ali i pomalo slične u svojoj raskoši.
Old 09.03.2015., 22:02   #203
Pa da. Sve su te palače lijepe ali dosade.

Što se tiče utakmice, slažem se s Cartmanom.
Turci su fanatični navijači i mislim da je poseban doživljaj otići tamo na utakmicu. Meni je žao što sam prije tri godine propustila Bešiktaš na sad već pokojnom Inonu stadionu.
Najesen se spremam u Barcelonu i već planiram odlazak na utakmicu. Iako se moje babe žestoko protive.
Old 09.03.2015., 22:04   #204
Quote:
Meni plan ne izgleda preambiciozno. Rekla bih da se uz dobru organizaciju sve to stigne...
pa baš je u tome i problem, ustvari. lako tebi i ostalima ovdje koji ste bili xy puta . vjerujem da je tebi karta istanbula stalno u glavi i da točno znaš gdje se šta nalazi, kako do čega doći itd.
imali smo i mi detaljan plan, proučili cijelu temu i još par vodiča, nagledali se dokumentaraca, slika itditd.
no, svejedno, malo zapneš dok tražiš hotel, pa neke stanice tramvaja i metroa nisu tako blizu kako se čine na karti, pa ti je uskudar isto šta i kadikoy, pa misliš da ćeš do nečeg brzo doć pjehe, pa na pola zaplačeš i zoveš taxi i takoooo
dalje, meni je stvarno grehota obavljati neke stvari po principu da samo protrčiš kroz njih čisto da kažeš da si bio.
također, jako jako jako puno se hoda po istanbulu koji je brdo na brdu, umori se čovjek stravično, tako da su cay pauze pod moranje.
itditd. nadam se da me kužiš šta želim reći. naravno da se može svašta ugurati u plan, ali lijepo je i stati i pomirisati ruže, kako se ono kaže. u istanbulu tulipane ili podragat mačku kakvu

Zadnje uređivanje me in honey : 09.03.2015. at 22:17.
me in honey is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 22:11   #205
Quote:
_Lolita_ kaže: Pogledaj post
Iako se moje babe žestoko protive.
ja ću biti tvoja baba, uzmi mene

e daa, kad je cartman već tu. nisam sigurna da sam se i ja zahvalila za najbolji savjet ikad na temi press kartice hvala ti ko bratu
ljudi, nemojte se ustručavati napraviti ih. kao prvo, niko vam ih skoro neće ni pogledat. a drugo, to šta mislite da ćete turcima "oteti" kroz neplaćanje karata će vam oni itekako naplatiti kroz piće, hranu, suvenire, tako da će se ravnoteža ostvariti. bez brige
Old 09.03.2015., 22:15   #206
Tu se isto slažem (post prije ovog gore ). Nigdje nema smisla bezglavo trčati okolo. U Istanbulu pogotovo. Lako se "izgubiš". Zavede te neki sokak ili trg...kafić, park, slastičarna, pogled...i ode dan. Zato je moj prijedlog uvijek isti: neki okvirni plan i pusti da te grad ponese. Svi detaljni planovi tamo ionako padnu u vodu.

P.s. ok babo, vodim te u Londru. Na pitu od zelja.
Old 09.03.2015., 22:19   #207
Quote:

P.s. ok babo, vodim te u Londru. Na pitu od zelja.
hahahhaa od domaćih jaja s broadway marketa :klap:
Old 09.03.2015., 22:25   #208
Quote:
me in honey kaže: Pogledaj post
hahahhaa od domaćih jaja s broadway marketa :klap:
Nego.
Ali ima u tom kvartu blizu i turskih dućana, restorana pa poslije možemo na kafu i bakljavu. Tamni pudiiiiing.

@gileg, da se nisi usudio otići iz Istanbula a da ne probaš puding od tamne čokolade. Evo slinim.
Old 09.03.2015., 22:35   #209
Quote:
Dolmabahce me se nije nešto posebno dojmila ...a možda sam se to jutro ustala na lijevu nogu.
Vrtovi su joj prekrasni. I ona ogromna željezna vrata s obalne strane.
Beylerbeyi nisam obišla i mada lijepo izgleda izvana, ako mislite da nećete stići, sjednite na čaj na Cengelkoyu. http://www.cengelkoycinaralti.com/Home/Galeri
A i onaj, nekad glavni ulaz što je sad zatvoren...isto krasna vrata, vrt...da, samo zbog vrta se isplati kao i zbog lustera teškog 4 tone...i zbog onih patkica...
Küçüksu Pavilion mi je također lijep...i tamo je na kahve ili cay dobro sjesti...

Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 22:41   #210
Quote:
Cartman kaže: Pogledaj post
Totalno krivo razmisljanje, nije utakmica samo utakmica, to vec pocinje kad se vozis metroom sa tim ljudima na tekmu , i vidis da su taj dan samo u tome, druzenje u kvartovima ispred stadiona gdje se prodaje na sve strane klopa, cuga i razne grickalice, pa ti ne radi metro linija pa te ukrcaju u poluraspadnuti dolmus sa 50 turčina da te dofuraju do stadiona i onda isto tako nazad...samo promatranje tih ljudi gdje vidis da zive za tekmu..

Grad ne sačinjavaju beton i zgrade, vec ljudi, samo se trebas ubaciti negdje izmedju njih i malo drugacije dozivjeti taj Istanbul
Ma znam...zato sam i napisala da sam curica pa ne razumijem al vidiš da druge curice razumiju. Mene s ničim na stadion ne bi dobio jer kad sam zadnji puta bila, davno, doživjela sam jako loše stvari pa...
Ovo za Sapphire sam napisala jer tako i tako žele pogledati neke od tornjeva pa...
Što se tiče utakmica, znam , imala sam priliku gurati se ulicama sa navijačima, a bogami i pri samom dolasku 2013. jedva smo došle do apartmana, taksi nas nije mogao prebaciti preko mosta (sa Sabihe) pa smo s koferima iz Uskudara išle preko brodom.
Potrudila sam se ja malo i o tekmama čitati i npr znam da su njihovi navijači najglasniji na svijetu, najviše decibela izmjereno na stadionu upravo tamo.

Zadnje uređivanje kmf55 : 09.03.2015. at 22:59.
kmf55 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 22:45   #211
Sad će to curica i dečkić posložiti...

Quote:
gileg kaže: Pogledaj post

Jel vam ovdje nešto nedostaje ili ima viška? Može li to ovako izgledati:

1. dan - stižemo u 14:55 na Ataturk. Dok stignemo do stana i spustimo se na Sultanahmet vjerovatno će baš biti vrijeme za otići u Arasta Bazar na derviše. Večer ćemo se vjerovatno motati negdje po kraju.
Ako dolazite taksijem do hotela, stići ćete i više.

Quote:
2. dan - Sultanahmet, klasika, Aja Sofija, Plava džamija, Cisterna, Topkapi, Egipatski i Grand bazar...izvana pogledati Sulejmaniju, Sogukcesme Sokak i Gulhane Park
Suleymanija je zaslužila da je vidite iznutra.
Plava nije ništa ljepša iznutra, izvana je doživljaj.
A red za Plavu je ogroman.
Kužiš...

Quote:

3. dan - izlet Bosporom, sve ono što ste spominjali proteklih dana, a mislim da smo odlučili taj dan ostati u Aziji, nekako mi se čini najpraktičnije. Najvjerovatnije ćemo brodom do Anadolu Kavagi, popeti se na Yoros kaštel i ostaviti pogled na Crnom moru pa natrag busom, Beylerbeyi palača (vrijedi li ići tamo ili to možemo i preskočiti?), pa otići na Camlicu, pa večer za Uskudar i Kadikoy.
Pogledajte Beylerbeyi izvana.
Nećete pogledati Kucuksu izvana?

Quote:

4. dan - Taksim i okolica. Galata most pa pored Galata kule ulicom Istikal do Taksima, pa dalje Dolmabahče palača, Yildiz park do Oratkoya. Navečer negdje prema novom Istanbulu, vidite neke od onih novih tornjeva i do Galatasaray stadiona obavezno. E sad taj dan je malo problematičan jer utakmica je u 18 h što nam opasno krati dan ako idemo. Bojim se da će utakmica ipak otpasti ovaj put no vidit ćemo još na licu mjesta. Nada umire zadnja.
Ambiciozno i na velikom terenu. Ali se može.
Osim ako ne idete u Dolmabahce, što baš ni ne morate.

Ja bi malo obrnula. Ujutro bi išla do Kabatasa tramvajem. Onda bi pješaka pored Dolmabahce prema Besiktasu. Usput ćeš vidjeti i Besiktasov stadion u renoviranju.
Onda bi na Besiktasu uzela bus do Yildiz parka i Ortakoja.
Sa Ortakoya lijepo u bus 25T do Taksima, dalje M u novi dio do stadiona na tekmu ( od srca ti želim) ili na Saphire, možda i od tamo vidiš stadion i tekmu ( šala mala).
Poslije se spustite do Taksima i onda lijepo pješke, noćni doživljaj: Istiklal, Galata kula, Galata most, Eminonu i dalje do hotela ( ne znam gdje ste smješteni)

Quote:

5. dan - let sa Ataturka imamo u 15:40 tako da je to samo pola dana. Vjerovatno će dobro doći za popunjavanje rupa od prethodnih dana.

Jel vam izgleda ovo izvodivo? Jel nedostaje nešto bitno?
Iskoristite to jutro, s čim god da idete do aerodroma, možete do 12 h nešto obići.
Npr. Pierre Loti, zadnji čaj za ovaj put i još jedan pogled na Zlatni rog.

Sretan put i dobru zabavu.
Idete tamo vidjeti nešto, osvježite se čajem, ali u kafiću možete sjediti i u svom gradu.
Zato, zorom ranom van iz hotela i da se niste vratili prije ponoći.

Očekujemo iscrpan izvještaj,

Zadnje uređivanje adan : 09.03.2015. at 22:58.
adan is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 22:46   #212
Quote:
Može. Dobro zvuči a i blizu nam je stana.

Uh, pola termina u ovome sam morao zaguglati. Ali dobro je, razumio sam i zapisao.

Može. Obećavam.

Ali nogomet...utakmica...buka... Evo vidiš da bi i cure išle.
Mogli bi na Sapphire, vidiš to nije loše. Često na putovanjima se popnemo na neku zgradurinu baciti pogled. Može li se gore i koliko košta vidikovac?

Ma za tekmu sam se šalila...dečki se odmah uzjogunili!

Sapphire...nisam sigurna...jel to 18 tl...?
https://www.istanbulsapphire.com/onlinebilet/

a vidi ovo...
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 22:53   #213
Quote:
Old 09.03.2015., 22:56   #214
Quote:
pa baš je u tome i problem, ustvari. lako tebi i ostalima ovdje koji ste bili xy puta . vjerujem da je tebi karta istanbula stalno u glavi i da točno znaš gdje se šta nalazi, kako do čega doći itd.
imali smo i mi detaljan plan, proučili cijelu temu i još par vodiča, nagledali se dokumentaraca, slika itditd.
no, svejedno, malo zapneš dok tražiš hotel, pa neke stanice tramvaja i metroa nisu tako blizu kako se čine na karti, pa ti je uskudar isto šta i kadikoy, pa misliš da ćeš do nečeg brzo doć pjehe, pa na pola zaplačeš i zoveš taxi i takoooo
dalje, meni je stvarno grehota obavljati neke stvari po principu da samo protrčiš kroz njih čisto da kažeš da si bio.
također, jako jako jako puno se hoda po istanbulu koji je brdo na brdu, umori se čovjek stravično, tako da su cay pauze pod moranje.
itditd. nadam se da me kužiš šta želim reći. naravno da se može svašta ugurati u plan, ali lijepo je i stati i pomirisati ruže, kako se ono kaže. u istanbulu tulipane ili podragat mačku kakvu
Nisam bila xy puta, nego svega 3 puta......i nje se meni Istanbul sam "ulio" u glavu...
Sve je stvar pripreme i istina, meni se nije bilo problem dobro pripremiti prije odlaska jer sam i u tom dijelu uživala...tako da sam unaprijed znala koji tram, koji bus, koji brod, od kuda i kada.
Upravo to mi je i omogućilo da ne protrčavam već sjednem gdje god mi se dopalo, bilo to u kakav park ili uz Bospor na klupicu, na neku terasu na kahve, cay ili večeru, a da ne pričam o raznim dogodovštinama sa ljudima...ne zgradama...
Istina, ako se putniku neda trošiti vrijeme na istraživanje, pripremu, malo je teže sve to stići.
Opet, govorim iz iskustva. Kad sam bila prvi put, nisam se tako dobro pripremila pa smo se muž i ja zadnja tri dana motali stalno po istim mjestima, nisam se usudila dalje od Ortakoya.
Sljedeći put, jedna draga duša s ovog mjesta je odradila većinu posla, a ja sam se kao kufer švercala za njom, a prošle godine sam si sve zacrtala i bilo je fenomenalno...baš onako za gušt, sve polako, a puno vidiš i sve stigneš.
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 23:00   #215
Quote:
...kusura bakma...i jedna curica!...
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 23:01   #216
Quote:

Jel vam ovdje nešto nedostaje ili ima viška? Može li to ovako izgledati:

1. dan - stižemo u 14:55 na Ataturk. Dok stignemo do stana i spustimo se na Sultanahmet vjerovatno će baš biti vrijeme za otići u Arasta Bazar na derviše. Večer ćemo se vjerovatno motati negdje po kraju.
od stana Askaraj se prvo moraš malo penjati pa imaš jedan dio ravan Laleli-Bejazit a onda se tek spuštaš prema Sultanahmet
nibleri is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2015., 23:44   #217
Quote:
Don't worry, imamo mi dosta iskustva sa putovanjima i zemljama koje su daleko konfuznije i nama čudnije od jedne europske Turske. Jasno mi je sve, da se čovjek može izgubiti, da prst na karti i ne mora biti mala udaljenost pod nogama, da pobrkaš imena dijelova grada. Plan je tu kao spisak želja i interesa, ne gajim iluzije da ćemo sve sa njega ostvariti, niti je nužno, niti želim, samo dobro dođe imati okvir a ne bezglavo jurcati. Slažem se i da je grehota neke stvari protrčati samo da bi ih prekrižio, vjeruj mi da nam to nije cilj ali s druge strane nema potrebe niti mistificirati i obilaziti nešto pola dana kako bi ispunio normu zadržavanja koje to mjesto zaslužuje ako nije u tvom osobnom interesu.

Bez brige, nema nikakvog pressinga, koliko stignemo stignemo, što ne stignemo ima drugi put, pa nije Istanbul na kraj svijeta. Ionako nam je ovo uletilo slučajno, iznenada. Volim i ja pustiti da me odnese put, ako me nešto usput privuče lako odlutam i ne žalim za planom, pa bio to miris ruže, dobro ne baš miris ruže ili nešto slično, nema problema.

I koliko taj Istanbul može biti brdovit. Vidim to svi spominjete. Naravno, nisam ga vidio osobno ali ne čini mi se baš kao opasno brdovit grad. Rekao bih daleko manje nego npr. Porto. Ako smo jesenas preživili Južnu Ameriku i penjanje po Cuscu na 3.400 metara ili po Boliviji na 4.900 stvarno ne znam koliki problem može biti malo uspona na nadmorskoj visini.
Old 09.03.2015., 23:51   #218
Quote:
@gileg, da se nisi usudio otići iz Istanbula a da ne probaš puding od tamne čokolade. Evo slinim.
Pazi sad ovo - ne volim puding, čokoladu pa ni slatkiše općenito. Nije mi to dobra osobina za Tursku, zar ne. Dobro, jedem ja slatkiše ali obično samo kad sam gladan a nema ništa drugo, poslije mi ne trebaju. Ja sam više za dobar kebab.
Ali ženska polovica ekipe će sigurno objeručke prihvatiti tvoj prijedlog. A i ja ću probati.
Old 10.03.2015., 00:03   #219
Quote:
adan kaže: Pogledaj post
Pogledajte Beylerbeyi izvana.
Nećete pogledati Kucuksu izvana?
Ne znam, jesam to propustio? Predlažeš to umjesto Beylerbeyia ili oboje?

Quote:
Poslije se spustite do Taksima i onda lijepo pješke, noćni doživljaj: Istiklal, Galata kula, Galata most, Eminonu i dalje do hotela ( ne znam gdje ste smješteni)
Smješteni smo kod stanice Aksaray u Fatihu.

Quote:
Iskoristite to jutro, s čim god da idete do aerodroma, možete do 12 h nešto obići.
Npr. Pierre Loti, zadnji čaj za ovaj put i još jedan pogled na Zlatni rog.

Sretan put i dobru zabavu.
Idete tamo vidjeti nešto, osvježite se čajem, ali u kafiću možete sjediti i u svom gradu.
Zato, zorom ranom van iz hotela i da se niste vratili prije ponoći.

Očekujemo iscrpan izvještaj,
Tebi se baš sviđa taj Pierre Loti? Evo tamo ćemo sigurno otići.

Ovo ranom zorom van iz hotela i povratak u ponoć je zagarantirano.

Biće izvještaj, i ovdje i u vidu putopisa. Sa kojima sam btw već prilično u kašnjenju.
Old 10.03.2015., 00:06   #220
Quote:
Nemoj prst u oko.

Quote:
Sapphire...nisam sigurna...jel to 18 tl...?
https://www.istanbulsapphire.com/onlinebilet/

a vidi ovo...
Sjajna slika. Jel tvoja?
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:25.