|
|
10.02.2022., 15:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Quote:
jane kaže:
A parking za neboder?
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
|
Ispod zemlje pod cijelim blokom. Recimo kao VMD kvart u Strojarskoj. Tamo su dva poslovna nebodera i dvije stambene zgrade s 8 katova i nema parkinga između zgrada, sve je pod zemljom.
|
|
|
10.02.2022., 17:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Strojarski je top. Kolika je cijena kvadrata stana bila kada se to tada originalno prodavalo? I koje godine je to bilo?
|
|
|
10.02.2022., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2021.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Taj Pionir ima baš ružne zgrade koje i ružno stare. Ti veliki dugi balkoni ne kužim čemu služe. Žalosno je što to rade ljudi bez ukusa i smisla za estetiku i onda su ljudi osuđeni kupovati stanove u takvim zgradama jer nemaju gdje drugdje za tu cijenu.
Jel zna netko zašto se ne grade baš neboderi od 20-ak katova? jednaku količinu stanova bi smjestili na manju površinu zemljišta pa bi više ostalo za parkove i livade. To bi moglo riješiti problem koji je nastao s preizgrađenošću. A i meni su ljepši neboderi nego ti mastodonti koji idu u širinu.
|
To kako im zgrade izgledaju s godinama, barem unutra, treba dijelom zahvaliti i Mepa stanu, koji je upravitelj samo na papiru, kao i predstavnicima stanara koje određuje da mu idu niz dlaku.
Balkoni su im mrtvi kapitali. Dugi, uski, neiskoristivi. Nije ni čudo da ljudi zatvaraju, pa su im zgrade još veća rugla s jeftinim PVC-om i staklima.
|
|
|
10.02.2022., 18:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Massha kaže:
To kako im zgrade izgledaju s godinama, barem unutra, treba dijelom zahvaliti i Mepa stanu, koji je upravitelj samo na papiru, kao i predstavnicima stanara koje određuje da mu idu niz dlaku.
Balkoni su im mrtvi kapitali. Dugi, uski, neiskoristivi. Nije ni čudo da ljudi zatvaraju, pa su im zgrade još veća rugla s jeftinim PVC-om i staklima.
|
Ta stakla uopce nisu jeftina 
|
|
|
11.02.2022., 08:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Neno kaže:
Ta stakla uopce nisu jeftina 
|
Što je najgore od svega 
|
|
|
11.02.2022., 08:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
Kako je moguće da se na VMD zgradama npr. to ne događa da ljudi zagrađuju baklone i lođe ili na bilo koji drugi način mijenjaju fasadu? Što piše u međuvlasničkim ugovorima tih Pionir zgrada? To da je fasada zajednički dio svih suvlasnika je po defaultu, ali opet ugovorom može biti uređeno drugačije. Tko bi trebao spriječiti takve intervencije na fasadi? Možda je najbolje potpuno maknuti balkone jer ionako ih većina koristi kao skladišta i izvana se vidi što sve stavljaju na te baklone. VMD po meni ima odlično rješenje s onim griljama koje se sklapaju pa može biti otvoreno i zatvoreno.
|
Nije tema, ali cu odgovoriti.
1.Na VMD-u ne zatvaraju prozorima jer VMD vec ima zaluzine kojima je zatvarorio jednako svima lodje.
2. Pionir namjerno radi velike lodje, zato je cijena m2 jeftinija.
Pricuva ide na ukupnu netto povrsinu stana, jel da?
|
|
|
11.02.2022., 08:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jane kaže:
Strojarski je top. Kolika je cijena kvadrata stana bila kada se to tada originalno prodavalo? I koje godine je to bilo?
|
To se izgradilo oko 2014.-2015. a cijena kvadrata je bila 2350 eura ( link), smiješno za današnje pojmove, ali tada je bilo i to puno i smatralo se luksuzom.
|
|
|
11.02.2022., 09:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Nije tema, ali cu odgovoriti.
1.Na VMD-u ne zatvaraju prozorima jer VMD vec ima zaluzine kojima je zatvarorio jednako svima lodje.
2. Pionir namjerno radi velike lodje, zato je cijena m2 jeftinija.
Pricuva ide na ukupnu netto povrsinu stana, jel da?
|
Za prvo se slažem, nisam siguran jel baš na svim zgradama imaju tako, pogotovo starijim, ali nema veze, nije tema VMD.
Nisam ni mislio da slučajno rade velike lođe, ali zašto im je to cilj da kvadrat bude jeftiniji, a nije iskoristiv nego je još pogodan za razne prenamijene čime se ugrožava estetika zgrade i općenito kvarta? Ako im je cilj samo da jeftinije prodaju pa zarade više na pričuvi to mi nema logike jer ioanko bi sve prodali, a ako i ne bi mogu smanjit cijenu kvadrata općenito, nije da im je veći trošak gradit zatvoreni prostor od lođe?
|
|
|
11.02.2022., 09:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2016.
|
Krivo si me shvatio, nece oni vise zaraditi na pricuvi. Njima je jeftinije napraviti stan s velikom lodjom. I zato je ukupni m2 jeftiniji.
Pretpostavljam da otvoreni-zatvoreni dio utjece na izgradjenost cestice, placanje komunalija i cijenu zgrade u konacnici. Investitoru je jeftinije napraviti lodje, nego unutarnji prostor.
Netko voli veliku lodju.
Vecina kaze da ne bi kupila stan bez lodje ( kad govorimo opcenito o stanovima)
S druge strane svi zatvore lodje, jer je tako toplije, iako lodje imaju izolaciju, koliko sam vidjela plus zatvaranjem dobiju spremisni prostor
Mene zanima ak imas pr 30 -40m2 lodje koja ulazi u netto povrsinu stana , onda je i pricuva skuplja za tih 30 -40m2
|
|
|
11.02.2022., 09:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Massha kaže:
Balkoni su im mrtvi kapitali. Dugi, uski, neiskoristivi.
|
Uski i neiskoristivi? Balkoni su im sirine 2 metra, ne znam po kojoj definiciji je to usko i neiskoristivo.
|
|
|
11.02.2022., 09:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2007.
|
Mi imamo taj ogroman balkon i vec cetvrtina stanova je zagradila to i svi imaju drugacije prozore. Stvarno ruzno izgleda. Neki imaju bijele, neki sive. Mislim da je sirok 1,4 m tako da stvarno nije neka iskoristivost...dugacak valjda 7. Ne sjecam se vise tocnih dimenzija
Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk
|
11.02.2022., 10:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
kakva neiskorivosti? naš je 6x2m i baš smo s time zadovoljni, definitivno nam to nije minus kako ovdje dosta ljudi priča. koliko bi trebao biti onda, 3 - 4 metra?
|
|
|
11.02.2022., 10:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Krivo si me shvatio, nece oni vise zaraditi na pricuvi. Njima je jeftinije napraviti stan s velikom lodjom. I zato je ukupni m2 jeftiniji.
Pretpostavljam da otvoreni-zatvoreni dio utjece na izgradjenost cestice, placanje komunalija i cijenu zgrade u konacnici. Investitoru je jeftinije napraviti lodje, nego unutarnji prostor.
Netko voli veliku lodju.
S druge strane svi zatvore lodje, jer je tako toplije, iako lodje imaju izolaciju, koliko sam vidjela plus zatvaranjem dobiju spremisni prostor
Mene zanima ak imas pr 30 -40m2 lodje koja ulazi u netto povrsinu stana , onda je i pricuva skuplja za tih 30 -40m2
|
Mislim da u tu cijenu pričuve ulazi kvadratura lođe s nekim koeficijentom, ali nisam siguran.
Vezano za širinu i iskoristivost lođe, po meni bi puno bolje bilo da su više kvadratnog oblika, nego izdužene. Ali to je subjektivno. Druga stvar, 1,4x7 m je lođa na koliki stan? 50 kvadrata? To znači da u tako malom stanu na balkon ode jedna petina.
Lijepo je imat balkon, ni ja ne bih kupio stan bez balkona, ali ovo što oni rade nema smisla iz više razloga, a treći razlog je i to zatvaranje od strane pojedinih stanara pa se dobije vizura divlje gradnje u novoj zgradi. Spomenuli smo rješenje VMD-a (Mešić ima sličan model), to bi im vjerojatno bilo skupo da griljama sami zatvore, a i s debelim bijelim PVC-om koji ugrađuju ne bi ni izgledalo nešto lijepo, ali bar bi bilo uniformno i uredno, a zgrade im ni ovako nisu lijepe pa nema veze.
Kakva je situacija s drugim investitorima? Jel se kod još koga tako samovoljno zatvaru lođe ili je to samo kod Pionira?
|
|
|
11.02.2022., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2020.
|
Zatvaraju se lođe i na nePionirima. Pa hrpa starogradnji po starim kvartovima ima zatvorene lođe/balkone. Ljudima fali prostora, htjeli bi mir, tišinu i komfor kao da su u kući od 200 kvadrata, a to si ne mogu priuštiti pa rade ono što mogu.
Ima li ljudi koji su uselili u zgradu A Špansko? Kako ste zadovoljni? Može i na PM.
|
|
|
11.02.2022., 11:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Skyrim kaže:
Uski i neiskoristivi? Balkoni su im sirine 2 metra, ne znam po kojoj definiciji je to usko i neiskoristivo.
|
Ne znam kaj točno mogu na balkonu od 8 kvadrata kad svi prozori gledaju na taj balkon i ima jako malo zida. Po meni, puno prostora ni za što, iako sam fan velikih balkona. Kad smo ih gledali u fazi izgradnje, bilo nam je super, wow, koliki balkon, sad gledamo kako je možda mogao biti manji, a sobe veće... Ili da je bar više kvadrat, manje pravokutnik.
Isto vrijedi i za hodnike (pričam o većem stanu, u kakvom živim), uski, dugački, mračni.
Isto tako, mali stanovi imaju velike balkone, to je super, sve dok ne usfali prostora.
No, eto, to je stvar ukusa.
|
|
|
11.02.2022., 11:25
|
|
Tres chic
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Rosemary84 kaže:
Netko voli veliku lodju.
|
Loggia se posebno obračunava po koeficijentu i plaćaš pričuvu po nettu koji će ti stajati i u Vlasničkom listu.
I ja sam jedna od onih koja ne bi kupila stan bez balkona ili s mini balkonom, jer tek to nema smisla. Za nas je dolazilo u obzir samo veliki balkon. No kužim da eto drugima to nije napeto.
|
|
|
11.02.2022., 11:28
|
|
Tres chic
Registracija: Jun 2007.
|
Quote:
Massha kaže:
Ne znam kaj točno mogu na balkonu od 8 kvadrata kad svi prozori gledaju na taj balkon i ima jako malo zida. Po meni, puno prostora ni za što, iako sam fan velikih balkona. Kad smo ih gledali u fazi izgradnje, bilo nam je super, wow, koliki balkon, sad gledamo kako je možda mogao biti manji, a sobe veće... Ili da je bar više kvadrat, manje pravokutnik.
Isto vrijedi i za hodnike (pričam o većem stanu, u kakvom živim), uski, dugački, mračni.
Isto tako, mali stanovi imaju velike balkone, to je super, sve dok ne usfali prostora.
No, eto, to je stvar ukusa.
|
Na Borovju većina stanova ima točno prostor, kao niša na lodji u koji stane dobar ugradbeni ormar širok 2 m i dubok 60 cm. Uredno stanu stolovi sa stolicama, ispod prozora koji gledaju na balkon s eisto mogu staviti komode, tako da balkon je iskoristiv.
|
|
|
11.02.2022., 12:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Mirella kaže:
Na Borovju većina stanova ima točno prostor, kao niša na lodji u koji stane dobar ugradbeni ormar širok 2 m i dubok 60 cm. Uredno stanu stolovi sa stolicama, ispod prozora koji gledaju na balkon s eisto mogu staviti komode, tako da balkon je iskoristiv.
|
Balkon je sve ono što je izvan gabarita vanjskih nosivih zidova tako da balkon može biti samo tu. Budući da većina zgrada ima i "unutarnje" stanove kojima je samo jedna strana vanjski - balkon jedino tu i može biti.
Širina balkona opet je vjerojatno limitirana nekom nosivošću tako da teško može biti 4*4.
Ja osobno preferiram stan sa balkonom jer tu se barem pola godine može na "friškom" zraku i na suncu boraviti i družiti što opet ovisi o orijentaciji stana.
|
|
|
11.02.2022., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
dje-CAk kaže:
To se izgradilo oko 2014.-2015. a cijena kvadrata je bila 2350 eura ( link), smiješno za današnje pojmove, ali tada je bilo i to puno i smatralo se luksuzom.
|
Dakle danas bi to bilo cca 4 000€ ako ne i više. . Bila je priča zašto se ne grade stambeni neboderi pa sam naveo razlog parking. Nego se ide u širinu s zgradama. Trenutno je ipak malo puno 4000€ i da se na istom mjestu nalazi velik broj stanova. Onaj ko placa toliko nezeli gužvu nego exskluzivu.
S linka tekst;
"Stanari imaju privatni vrtić, teretanu, saunu, autopraonicu i dvoranu za događanja"
|
|
|
11.02.2022., 15:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jane kaže:
Dakle danas bi to bilo cca 4 000€ ako ne i više. . Bila je priča zašto se ne grade stambeni neboderi pa sam naveo razlog parking. Nego se ide u širinu s zgradama. Trenutno je ipak malo puno 4000€ i da se na istom mjestu nalazi velik broj stanova. Onaj ko placa toliko nezeli gužvu nego exskluzivu.
S linka tekst;
"Stanari imaju privatni vrtić, teretanu, saunu, autopraonicu i dvoranu za događanja"
|
Ali svejedno se na istom mjestu nalazi velik broj stanova, samo ne idu u visinu nego u širinu. Primjer ovo što gradi Pionir. Balkoni su po cijeloj dužini zgrade i pregrađeni su među stanovima. Zamisli neboder s 4-6 stanova po katu, svaki može imati svoj puno ljepši kvadratni balkon. Da stave parking ispod zemlje imaju puno više mjesta za zelene površine, parkove i livade, slično kao VMD u Strojarskoj među zgradama što ima. Ovako kad grade mastodonte u širinu dobije se više stanova nego da idu u visinu.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:36.
|
|
|
|