Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
26.10.2024., 16:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2018.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
U zadnjih par godina imam preko 200 voznji i nikada problem niti druga cifra.
|
Vjerujem ti, al gle, ja se isto vozim taksijem redovno i nitko mi se nikad nije upucavao niti me zavozao.
ali ovo prvo je zato jer sam muško, a drugo jer kažem odmah po kojim ulicama neka vozi i ako uspije promašiti bome se okreće na prvom kolnom prilazu kojeg vidim ili ga "pohvalim" kod dispečera dok izlazim i zovem novi taksi
obzirom da sam i sam čuo o sličnom vozikanju od svoje stare i žena generalno, očito je da bolt i uber nisu zaštita. s brzinom prometa danas mala utjeha da si uštedio par eura ako si svejedno spušio pol sata
|
|
|
26.10.2024., 16:27
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
deadmau5oman kaže:
Vjerujem ti, al gle, ja se isto vozim taksijem redovno i nitko mi se nikad nije upucavao niti me zavozao.
ali ovo prvo je zato jer sam muško, a drugo jer kažem odmah po kojim ulicama neka vozi i ako uspije promašiti bome se okreće na prvom kolnom prilazu kojeg vidim ili ga "pohvalim" kod dispečera dok izlazim i zovem novi taksi
obzirom da sam i sam čuo o sličnom vozikanju od svoje stare i žena generalno, očito je da bolt i uber nisu zaštita. s brzinom prometa danas mala utjeha da si uštedio par eura ako si svejedno spušio pol sata
|
ali ON ne dobije ništa s time da te zavoza, ništa jer ne dobije novac od tebe, zato mu se niti ne isplati.
|
|
|
26.10.2024., 16:37
|
|
Grička vještica
Registracija: Feb 2012.
|
Kako nam rade taksisti
Quote:
Policija zaustavila 30 taksija u Zagrebu, 10 su vozili stranci koji su radili na crno
KOD 12 OD 30 taksista, koje su jučer, u izvanrednoj akciji Nadzor taksi vozila, zajednički kontrolirali policija i inspektori Državnog inspektorata, utvrđeni su razni prekršaji.
Kod 10 vozača taksija utvrđeni su prekršaji iz Zakona o strancima, kontrolirani državljani trećih zemalja nisu radili na poslovima za koje im je izdana dozvola za boravak i rad ili kod poslodavca kod kojeg im je izdana dozvola za boravak i rad, deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, neobavljenog tehničkog pregleda, neispravnih uređaja i opreme.
Utvrđeno je i 12 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, jer su taksisti odbili na uvid dati licencije za unutarnji prijevoz, nisu kod sebe imali licencije za autotaksi prijevoz i stoga što djelatnost nije upisana u sudski odnosno obrtni registar.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/...ndex_vid=32635
|
Na žalost ne piše da li su vozili za nekog ili su varali sami za sebe.
|
26.10.2024., 17:02
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
cijena moze biti veca iskljucivo ako placas kesom ili miienjas rutu., ako placas karticom cijena je tocno ona koju si kliknuo na pocetku voznje.
|
26.10.2024., 17:15
|
|
Grička vještica
|
A zbog cega je obaveza koristiti aplikacije?

A i kad je koristim ne zelim vozaca koji ne govori hrvatski i ne zelim vozaca koji me odbija voziti najkracom i najbrzom rutom. I ne zelim vozaca koji nema pojma o tom di je kaj u gradu, onu osnovu, glavne ulice, bolnice, javne ustanove, institucije.
Eto bas ne zelim takve.
I uopce se ne radi o mom poznavanju bilo kojeg jezika.
Taksi nije ekskluzivni izum za samo odredenu grupu ljudi.
Solidariziram se sa svakom osobom koja ne kuzi divlji engleski, i koja ne zna ili jako slabo zna engleski - jer, vidi cuda, ovo je Hrvatska i ne mora znati bilo koji drugi jezik jer je jedino hrvatski sluzbeni.
|
26.10.2024., 17:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
I zato ćeš koristiti Radio Taxi i biti sretna/zadovoljna, a Nepalci će raditi tamo gdje rade i pružati usluge kome ne smetaju stranci i strani jezik 
|
|
|
26.10.2024., 17:29
|
|
Grička vještica
|
Quote:
Paskaneman kaže:
I zato ćeš koristiti Radio Taxi i biti sretna/zadovoljna, a Nepalci će raditi tamo gdje rade i pružati usluge kome ne smetaju stranci i strani jezik 
|
Objasni mi kakve ovo veze ima sa "smetaju stranci i strani jezik"?

Mislim da brkaš stvari.
|
26.10.2024., 17:59
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Znaci sad je jasno zakaj se ovi boje policije,pa to su totalni crnjaci bez radne dozvole.
I onda takav uzima voznje prema Mirogoju taj dan 
Ti su isto malo pametniji 
|
|
|
26.10.2024., 18:20
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
deadmau5oman kaže:
znači kažeš da Opal Zg laže?
|
ne lažem, ja sam se do sada vozila ravno dva puta s boltom i to oba dva puta za sisvete i to nije bio moj odabir nego je mama pozvala preko bolta jer je navodno jeftinije nego 1717 (što je njoj i tako nebitno jer plaćam ja)
oba puta je vožnja naručena preko aplikacije, plaćeno je u kešu (mama je 80+ i nema nikakva online plaćanja podešena, plaća u kešu i kad sama nekud ide)
ja vjerujem da je njoj unaprijed pokazalo neki iznos i vjerujem da bi taj iznos i bio točan da smo mi stigli na cilj planiranom rutom, ali kako smo skrenuli pa okolo naokolo taximetar je i dalje otkucavao
ono što je taj boltovac imao u autu na tabletu je bio civilni google maps, nikakva posebna navigacija za taxiste, aplikacija mu je odbrojavala na mobitelu koji je bio ispod tableta
|
26.10.2024., 18:28
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
zacky kaže:
Znaci sad je jasno zakaj se ovi boje policije,pa to su totalni crnjaci bez radne dozvole.
I onda takav uzima voznje prema Mirogoju taj dan 
Ti su isto malo pametniji 
|
nema što drugo bit, ja mu govorim neka ide ravno i prođe pored njih on u panici ko da se vulkan ispred nas otvorio
ali nije sve uvijek isto crno, vozila se moja mama i sa jednim crnim dečkom (svi su joj dečki jer to je tako u tim godinama) koji je dobro pričao hrvatski i lijepo su se porazgovarali pa ga na kraju mama pita od kud je on, a on ispali iz dubrave
tek kad se okrenuo da vrati kusur je skužila da je to cigo iz dubrave
|
26.10.2024., 18:40
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
U zadnjih par godina imam preko 200 voznji i nikada problem niti druga cifra.
A pravilo desne strane odi na temu divkjaci u prometu  koliko ljudi to zna
Poslano sa mog SM-A546B koristeći Tapatalk
|
Bome to je dosta vožnji s taxiem. Dobar uzorak.
Ne posjeduješ vlastiti auto?
|
|
|
26.10.2024., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Na 1717 appu mi uvijek napiše koliko će ruta koštati ali uvijek na kraju platim više, karticom, prema taksimetru. Valjda vi koji platite točno koliko je app napisao imate već linkanu karticu u appu pa samo skida?
|
|
|
26.10.2024., 21:07
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Sophsy kaže:

A i kad je koristim ne zelim vozaca koji ne govori hrvatski i ne zelim vozaca koji me odbija voziti najkracom i najbrzom rutom. I ne zelim vozaca koji nema pojma o tom di je kaj u gradu, onu osnovu, glavne ulice, bolnice, javne ustanove, institucije.
Eto bas ne zelim takve.
Solidariziram se sa svakom osobom koja ne kuzi divlji engleski, i koja ne zna ili jako slabo zna engleski - jer, vidi cuda, ovo je Hrvatska i ne mora znati bilo koji drugi jezik jer je jedino hrvatski sluzbeni.
|
Ne moras koriastiti app koristi radio taxi, nema stranaca i to je to. Imas odabir bolt, uber, wizz, radio, divljaci i tjt ne moras korostiti app
|
|
|
26.10.2024., 21:10
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
MytByte kaže:
Na 1717 appu mi uvijek napiše koliko će ruta koštati ali uvijek na kraju platim više, karticom, prema taksimetru. Valjda vi koji platite točno koliko je app napisao imate već linkanu karticu u appu pa samo skida?
|
Da. Linkana kartica, cim sjednes tj on potvrdi da si sjeo rezerviraju ti sredstva i nema vise izmjene jer ne postoji mogucnost, kada si zavrsio voznju sredstva se skinu. Ne postoji taximetar
|
|
|
26.10.2024., 21:12
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Mairon kaže:
Bome to je dosta vožnji s taxiem. Dobar uzorak.
Ne posjeduješ vlastiti auto?
|
Brze mi je i lakse na puno mjesta taxijem nego kolima. Nisam rob auta kao ti
|
|
|
26.10.2024., 21:16
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
klingonac_worf kaže:
Brze mi je i lakse na puno mjesta taxijem nego kolima. Nisam rob auta kao ti
|
Sad mi je jasnije.
|
|
|
26.10.2024., 21:26
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Mairon kaže:
Sad mi je jasnije.
|
pa da, ostavim auto doma, a ne da idem do centra autom i slično, pa da kukam "aaaaa nema parkinga", kuda se gurati, tebi je auto sve to kužim ali neki mogu bez da su stalno u istome
|
|
|
26.10.2024., 22:55
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Sophsy kaže:

Eto bas ne zelim takve.
|
nikakva obveza.
ako ne zelis takvu uslugu nemoj koristiti tu platformu.
nije da nemas izbor, zovi zg taxi i sve 5.
|
26.10.2024., 23:06
|
|
Okajava grijehe
|
točno, ljudi kao da ih netko tjera da koriste bolt, uber i slično, ako ti se ne svidja zovi radio taxi i bok. meni odgovara bolt jer znam na čemu sam a jel me vozi pero ili mussipah mi tako sporedno, ne da mi se priča ionako s taksistima.
|
|
|
03.12.2024., 16:57
|
|
Grička vještica
|
Quote:
SummerNight kaže:
nikakva obveza.
ako ne zelis takvu uslugu nemoj koristiti tu platformu.
nije da nemas izbor, zovi zg taxi i sve 5.
|
Ne radi se o.tom.
Nebitno je koliko jezika bilo tko ovdje govori.
Može biti novi Devide.
Radnici u usluznoj djelatnosti koji su u direktnom kontaktu s klijentima moraju znati neki minimum jezika države u kojoj rade. Nitko ne traži prodavača da položi C2.
Ali A2 bi morao znati.
Sluzbeni jezik je hrvatski.
Točka.
Kad ga izbrišu da nemamo jezik onda nek svaka šuša ne zna ili zna kaj god hoće.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:13.
|
|
|
|