|
|
06.09.2017., 09:13
|
|
The Crone
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
kajpa kaže:
Znam. Ne zamjeram to. Samo mi je bedasto. Meni bi simpaticnije bilo da je rekla da hoce u 11 s muzem na rucak ili nesto...i da ne moze. Ili da moze do 10:15, svejedno.
|
... i tek onda bi im zamjerila što niste mogli ostati, jer oni ionako nisu išli čistiti apartman iza vas, nego su išli na ručak. 
|
|
|
06.09.2017., 09:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Ne bi. Nije mi bitan razlog. Njihovo je pravo da dozvole ili ne. A na gostu je da prihvati odgovor.
Mozda bih pomislila u sebi, prokomentirala s muzem (tipa...bas su neki, mogli su nam ipak produljiti bar pola sata), cak bih mozda i ovdje prokomentirala (ili ne, obzirom na moguce reakcije), ali ne, ne bih zamjerila - jer tocno je ono sto svi ponavljate, pristala sam na uvjete, na ono sto pise.
Sve iznad toga je samo bonus. Ako moze - hvala, ako ne - ok, nema veze.
|
06.09.2017., 09:27
|
|
Verified!
Registracija: Jan 2004.
|
A mogli su lijepo odspavat do rucka.
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
|
|
|
06.09.2017., 09:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
kajpa kaže:
Pa nije nemoguce.
Tim vise bi im onda dobro doslo da sam ih podsjetila da zatvore kalendar na bookingu.
To sam provjerila jos prije i znala sam da nije, pa sam samo provjerila jer me zanimalo govori li istinu.
Ne zato jer je bitno, nego jer mi nije jasno zasto jednostavno ne kaze da zeli sto prije ocistiti, pa to je posve razumljivo. Ako moze ok, ako ne budemo se pozurili.
|
znaš kako ja radim kad sam u gužvi i imam slobodno?, lijepo otvorim samo jednu jedinicu i to onu najmanju i najjednostavnije opremljenu i preko nje punim ono što je stvarno slobodno; dignem cijene, pa tko prije naleti ili preko stranica ili s ceste ili kako god
tako da bi i kod mene vidjela da je soba slobodna za taj dan, a u stvarnosti zapravo nije i nema šanse da bi se radilo o overbookingu - eto, priznajem svoj grijeh
|
06.09.2017., 10:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
jagoda1711 kaže:
ja imam bookingovu naplatu i nigdje mi ne piše da je besplatno otkazivanje.
|
Pise li na prvoj strani, prije nego li ides bukirati, pod upitnikom ili negdje pod uvjetima da se naplacuje odmah? Ili da se vraca 50% u slucaju otkaza?
Ili pise da ce se naplatiti 50% u slucaju otkaza?
Quote:
lyrabelacqua kaže:
Nije na tebi da određuješ što je čije vlasništvo. Po manjim mjestima ima svačega, ljudi posjeduju dosta zemlje i nije ni najmanje neobično da je ovo stvarno njihovo. Ili može biti od susjeda koji im je ustupio svoje zemljište da to naprave. Ako je nelegalno, tu je komunalni redar da to makne. A ne da ti glumiš šerifa, samoinicijativno mičeš tuđi lanac i parkiraš se. Uostalom ako misliš da ljudi nemaju pravo na taj komad šljunka, zašto si uopće ostavljala broj mobitela?
|

Od kuda tebi ideja da smo micali lanac?
Zato jer smo pristojni i kulturni i znamo da ima svakavih budala.
I za slucaj da bas u tih 5 minuta dodje nekoliko auta, pa da mozda smetamo.
Quote:
I Jagoda ti je napisala, šta su ljudi dužni lijepiti izvatke iz zemljišnih knjiga? Ako sumnjaš u to da netko ilegalno zauzima javnu površinu pozovi komunalnog redara.
|
Zato jer stanem negdje na 5 minuta?
Ili zato jer imam rezerviran parking u centru grada, odmah ispred apartmana? 
Pa nisam luda.
Da je kojim slucajem osvanula kazna na autu, onda bih nesto i poduzela...da ne platim ja.
Quote:
lyrabelacqua kaže:
A iznajmljivači sigurno ne brane Booking, pogotovo ne Jagoda koja uvijek jarma o njemu. Pa ti je ipak žena objektivno ukazala na tvoj vlastiti propust pri bukiranju da znaš za idući put. A i kada ti se to desilo jarmala si kako iznajmljivač ne zna da odmah ide naplata, i isto ti se ovako stranicama objašnjavalo zašto host nije kriv za to.
|
Mislila sam da je tipfeler, ali stalno ponavljas rijec "jarmala". Tako se kaze negdje kod vas?  (spomenula si Pulu ili se varam?)
Nisam jamrala da ne zna, nego sam prvo mislila da je do bukinga, ali sam kasnije rekla da bi host morao znati kako stvari funkcioniraju, kako mu izgleda stranica, sto pise....i potruditi se da pise tocno.
Quote:
Drago mi je da vidim da si to konačno apsolvirala, iako si se taj put borila zubima i noktima da pokažeš da si u pravu. Toliko o tome tko je ovdje neobjektivan i uporan kao magarac.
|
Zar nisam? 
Pa upravo ti si napisala:
Quote:
Booking je to baš bezveze sročio, namjerno da namami ljude. Jer plaćanje 50% u slučaju otkaza zvuči bolje nego recimo, Airova strict cancellation policy u kojoj kažu da će ti vratiti 50% ako otkažeš do tjedan dana prije. Gotovo pa isti uvjeti, a jako različito zvuče.
|
A Opal je napisala:
Quote:
Opal Zg kaže:
pod opcijama prije rezervacije mi piše da je djelomično fleksibilno, besplatno otkazati se može 30 dana unaprijed i piše pod plaćanje unaprijed da će cjelokupni iznos biti naplaćen u bilo kojem trenutku
to ne piše velikim slovima nego piše tek kad sa mišem pređeš preko upitnika iza naziva jedinice koju bukiraš
|
i
Quote:
za očekivati da iznajmljivač pogleda oglas koji je okačio... i meni je bilo normalno da sam i pogledala oglas i pogledavala kakve promjene na oglasu nosi koja od onih kvačica u extranetu
da, u extranetu postoji opcija da li tražimo plaćanje unaprijed i ako ta opcija nije uključena onda piše da nema plaćanja unaprijed... bilo bi logično da je ta opcija automatski uključena kod naplate preko bookinga, ali očito da nije nego svaki iznajmljivač stiska (ili ne stiska ono što je netko prije xy godina stisnuo) kako hoće
booking je po meni prilično šlampav u nekim stvarima, a ovo što se dogodilo kajperinji je rezultat njihovog šlamparvuka jer da su oni postavili neka logična ograničenja onda bi takva situacija bila nemoguća
|
Quote:
lyrabelacqua kaže:
Kajpa jarmala si da je iznajmljivač dužan znati da Booking odmah naplaćuje, iako će se njemu lova isplatiti tek po dolasku i vjerojatno nema pojma da Booking to radi, osim ako mu se gost požali, a i tada nema baš izbora jer je to Bookingova politika. I sjećam se točno da si pilila kako je tu i iznajmljivač odgovoran, iako ti se objašnjavalo da nije tako.
|
Naravno da je odgovoran. Znam da booking komplicira i otezava, ali ipak je na hostu da vidi sto mu pise na oglasu i da se trudi popraviti sto moze. A ocito moze.
Evo, do istog tog smjestaja sada se ne moze doci kroz filter "besplatno otkazivanje"...znaci nesto je ucinjeno po tom pitanju.
Iako, jos uvijek pod upitnikom, niti nigdje ne pise da se naplacuje 100% iznosa odmah ili kao sto je Opal napisala da moze/treba pisati pod ? - da moze biti naplaceno u bilo kojem trenutku umjesto teksta koji kaze da ce biti naplaceno 50% u slucaju otkaza.
|
06.09.2017., 10:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
evelina kaže:
znaš kako ja radim kad sam u gužvi i imam slobodno?, lijepo otvorim samo jednu jedinicu i to onu najmanju i najjednostavnije opremljenu i preko nje punim ono što je stvarno slobodno; dignem cijene, pa tko prije naleti ili preko stranica ili s ceste ili kako god
|
I rezerviram to sto vidim, to sto ti je otvoreno...ali ne dobijem taj smjestaj?
Quote:
tako da bi i kod mene vidjela da je soba slobodna za taj dan, a u stvarnosti zapravo nije i nema šanse da bi se radilo o overbookingu - eto, priznajem svoj grijeh
|
Sorry, ne razumijem.
Kako bih ja vidjela da je soba slobodna...a nije? Ako kazes da otvoris tu jedinicu? 
Znaci vidim tu jedinicu, slobodna je ...i rezerviram.
Iako mi nije jasno o kakvom grijegu govoris....nema tu grijeha, svatko se snalazi kako zna, jos najbolje da ne smijes zatvarati/otvarati kalendar kako zelis.
|
06.09.2017., 10:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
jednostavno, ako imam 3 sobe - jedna od njih je slobodna, ali ne mora biti ona u kojoj se ti trenutno nalaziš; što bi značilo da se moraš seliti iz jedne u drugu sobu
i da, ne dobiješ sobu od 20kvadrata, već sobu od 50 kvadrata - do sada se evo nitko nije žalio na to
|
06.09.2017., 10:36
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2007.
|
Kajpa, shvati da booking com cesto ne reagira na prituzbe iznajmljivaca u vezi gresaka u oglasu.
|
|
|
06.09.2017., 10:37
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
U Zg sam za neke app u Vlaskoj nasla da u prvoj recenici pise da je toliko i toliko udaljen od stadiona  , a puno je blize do Trga nego do stadiona.
|
isto kao što meni piše udaljenost od tehničkog muzeja....po nekoj mojoj procijeni u zg ipak dolazi više turista zbog stadiona nego zbog tehničkog muzeja pa ne bi bilo loše da i ja zamolim da napišu koliko sam udaljena od stadiona
po meni je taj tekst na bookingu sporedan jer ima dolje što sve ima u objektu, imaš kartu, recenzije pa ili uzmi ili ostavi
i to vrijedi za one koji imaju jednu smještajnu jedinicu, a za one koji imaju više smještajnih jedinica je pametno čitati i opis jedinice koju se misli rezervirati i dobro je pogledati i slike od te jedinice jer se može dogoditi da od 50+ slika u galeriji na određenu smještajnu jedinicu otpada samo jedna ili dvije
|
06.09.2017., 10:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Putnik92 kaže:
|
Unesem podatke i ispada da je pasnjak. A ne moze biti, jer radi se o centru grada.
Kad upisem podatke svoje zgrade, ispada da je u drugom dijelu grada, sve krivo. 
|
06.09.2017., 10:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
nasmijanonebo kaže:
Kajpa, shvati da booking com cesto ne reagira na prituzbe iznajmljivaca u vezi gresaka u oglasu.
|
Niti na prituzbe gostiju. 
|
06.09.2017., 10:40
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Opal Zg kaže:
isto kao što meni piše udaljenost od tehničkog muzeja....po nekoj mojoj procijeni u zg ipak dolazi više turista zbog stadiona nego zbog tehničkog muzeja pa ne bi bilo loše da i ja zamolim da napišu koliko sam udaljena od stadiona
po meni je taj tekst na bookingu sporedan jer ima dolje što sve ima u objektu, imaš kartu, recenzije pa ili uzmi ili ostavi
i to vrijedi za one koji imaju jednu smještajnu jedinicu, a za one koji imaju više smještajnih jedinica je pametno čitati i opis jedinice koju se misli rezervirati i dobro je pogledati i slike od te jedinice jer se može dogoditi da od 50+ slika u galeriji na određenu smještajnu jedinicu otpada samo jedna ili dvije
|
Kvaka je da udaljenost napisu u prvoj recenici oglasa. I nema veze cita li se to ili ne, nego mi smeta totalna nerelevantnost tih recenica.
|
|
|
06.09.2017., 12:02
|
|
Senior Junior
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
kajpa kaže:
Unesem podatke i ispada da je pasnjak. A ne moze biti, jer radi se o centru grada.
Kad upisem podatke svoje zgrade, ispada da je u drugom dijelu grada, sve krivo. 
|
Podaci mogu biti nepotpuni ali još nikad nisam vidio slučaj da su u nekom bitnom elementu krivi. Provjeri da se dobro odabrala katastarsku općinu. To što piše "pašnjak", to nije bitno, vjerojatno je i bio nekad u prošlosti.
|
|
|
06.09.2017., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Ne znam. Za Zagreb sam odabrala Grad Zagreb, sto drugo?
Upisala broj koji cestice koji pise na zgradi...izbaci skroz krivu adresu, ni blizu.
|
06.09.2017., 12:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
Putnik92 kaže:
Stavi se u poziciju gosta. Želiš parkirati auto gdje nikome neće smetati, gdje nitko neće prigovatati niti ćeš naći parkirnu kaznu ili pak odšlepan auto. Sve što ti kažeš može biti točno i bilo bi mi sasvim dovoljno u nekoj Švicarskoj ili Njemačkoj, ali u HR ipak više volim nekakav ograđen prostor. Dakle ne radi same sigurnosti auta, već da znam da se nakon parkiranja oko auta dalje ne moram brinuti.
|
Naravno. Već sam to i napisala, i potpuno razumijem da netko to preferira i da se tako sojeća sigurnije. Moja jedina poanta je bila da "privatni parking u sklopu objekta" ne mora biti nužno u ograđenom dvorištu, već i na površini ispred/pored objekta. I to potpuno legalno, bez ikakvih kazni i slično, jer se ne radi o javnoj površini.
A onda se cijela diskusija dalje razvila oko ničega jer Kajpa ne zna čitati nego samo cjepkati tuđe postove i ponavljati jedno te isto kao robot. Konačno odustajem.
Što se tiče parkiranja na samoj cesti, također je uputno i gledati ima li znaka zabrane parkiranja (ne samo kad se radi o apartmanu nego inače u životu). U manjim mjestima se uglavnom po ljeti ima razumijevanja za situaciju, i kazne se baš i ne lijepe osim ako je netko baš bezobrazno parkirao i ometa promet. A i tada se uglavnom ljude opomene da maknu auto. Nije mi jasno da ima iznajmljivača koji šalju goste da se parkiraju tamo gdje postoji mogućnost da dobiju kaznu. Da mi se to desi očekivala bih od iznajmljivača da istu podmiri (ako je već oglasio privatni parking i slične gluparije).
|
|
|
06.09.2017., 12:26
|
|
Pilar Ternera
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
kajpa kaže:
Ne znam. Za Zagreb sam odabrala Grad Zagreb, sto drugo?
Upisala broj koji cestice koji pise na zgradi...izbaci skroz krivu adresu, ni blizu.
|
Katastarska općina često zna biti nešto čudno/povijesno/neočekivano.
nije uvijek logično  .
|
|
06.09.2017., 12:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
NitkoPoseban kaže:
Katastarska općina često zna biti nešto čudno/povijesno/neočekivano.
nije uvijek logično  .
|
a i čestica može biti zgradna ili obična
|
|
|
06.09.2017., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lyrabelacqua kaže:
Naravno. Već sam to i napisala, i potpuno razumijem da netko to preferira i da se tako sojeća sigurnije. Moja jedina poanta je bila da "privatni parking u sklopu objekta" ne mora biti nužno u ograđenom dvorištu, već i na površini ispred/pored objekta. I to potpuno legalno, bez ikakvih kazni i slično, jer se ne radi o javnoj površini.
|
Shvatili smo tvoju poantu, cak i kada si prvi puta napisala.
Quote:
A onda se cijela diskusija dalje razvila oko ničega jer Kajpa ne zna čitati nego samo cjepkati tuđe postove i ponavljati jedno te isto kao robot.
|
 Opet vrijedjanje.
A robot si i ti, nista manje nego ja.
Btw citam ono sto pise, ne izmisljam kao ti koja pises da smo micali tudje lance i tko zna sto...ili jagoda koja je insinuirala da smo usli u necije dvoriste.
Quote:
tomorrow2 kaže:
a i čestica može biti zgradna ili obična
|
Ne znam po cemu se razlikuju, sve imaju cetveroznamekasti broj. Cijela zgrada je jedna cestica.
|
06.09.2017., 13:36
|
|
From the errors of others
Registracija: Jan 2010.
|
I koju ocjenu si ostavila?
|
|
06.09.2017., 14:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Bezveze kaže:
Hm, kod mene u ljetnom doma, vjerujem da svi iznajmljivaci nude besplatni parking koji je u sred centra grada, ali sve samo ne privatan i tu iznajmljivaci dodju par sati ranije, postave motor ili auto ako mogu, pa kad turisti dodju, prepuste im to mjesto. Cesto im se turisti parkiraju tako da drugi jedva izadju iz ulice ili ponekad i ne mogu izac, iznajmljivaci su jednostavno rekli da tu nitko i ne prolazi ....
Tako da, parking omedjen stupicima ili na uzbrdici je de lux.
|
Pa da, to bi bilo super, da je omedjen ili nacrtan, tako nekako vise lici na pravi parking, nego kad se nesto stavi na pod da netko ne parkira, pa se kasnije to makne.
I tu kod mene ljudi (ne iznamljivaci, nego vlasnici kuca) stavljaju letve na plocnik, ispred svoje kuce...kao to je njihovo, za njihov auto i nedaju drugima da stanu ispred njihove kuce. A jasno da nije njihovo vlasnistvo , jer se o plocniku radi.
Quote:
damien666 kaže:
I koju ocjenu si ostavila?
|
Nisam jos nista, ali nemam nikakvog razloga dati manje od 10.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:58.
|
|
|
|