Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.09.2024., 10:51   #2321
Quote:
friendship kaže: Pogledaj post
ni najmanje se ne zezam, neće svirati isto pogotovo ako bi razdijelio na 4+2. to možeš raditi unutar zvučnika za kraće duljine i ako složiš skretnicu da to dobro svira. no spoji zvučnike i amp s time, dobit ćeš nesklad u radu tweetera i midbasa (kod dvostaznog zvučnika), neispravan zvuk, jer on nije dizajniran da spojiš staze kabelima različita otpora, kabeli do svih drivera moraju biti iste debljine i iste vrste, inače zaboravi da će to ispravno raditi

ali 2 kvadrata ili 6 kvadrata i ti doista misliš da je to isti zvuk? pa čemu se onda zajebavaju proizvođači kabela da slože tih 6 kvadrata ako je to isti zvuk?
Svirat će isto! Garant!
Zašto spominješ spajanje kabelima različitog otpora? Pa isti je kabel...
Pa ne bacaš 2 kvadrata po polu susjedu preko kuće... oni ostaju u spoju, samo što vode signal direktno u tweet sekciju, sa skinutim jumperima, razumije se.
Ništa ne rušiš ni impedanciju ni bilo što, svu kvadraturu koju si imao - imaš i dalje na mjestu potrebe, kako to ne razumiješ?

Shvati da je to i relativno i apsolutno mala kutija sa 15 cm basom i tweetom i supertweetom, a kabel od 2x6 kvadrata koji bi spojio... ma jamčim da se možeš ćak igrati svim kombinacijama raspleta i raspodjele žica po driveu i da ne bi bilo nikakvih problema.
Svi bi dobili potrebnu struju, i više od toga. Nitko ne bi ostao gladan
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 11:17   #2322
Quote:
tajo1960 kaže: Pogledaj post
Svirat će isto! Garant!
Zašto spominješ spajanje kabelima različitog otpora? Pa isti je kabel...
Pa ne bacaš 2 kvadrata po polu susjedu preko kuće... oni ostaju u spoju, samo što vode signal direktno u tweet sekciju, sa skinutim jumperima, razumije se.
Ništa ne rušiš ni impedanciju ni bilo što, svu kvadraturu koju si imao - imaš i dalje na mjestu potrebe, kako to ne razumiješ?

Shvati da je to i relativno i apsolutno mala kutija sa 15 cm basom i tweetom i supertweetom, a kabel od 2x6 kvadrata koji bi spojio... ma jamčim da se možeš ćak igrati svim kombinacijama raspleta i raspodjele žica po driveu i da ne bi bilo nikakvih problema.
Svi bi dobili potrebnu struju, i više od toga. Nitko ne bi ostao gladan
spominjao si u postu prije 2+4, zar ne? to znači biwire 2 kvadrata na tweeter, 4 kvadrata na midbas?

čim nije ista kvadratura presjeka, naravno da je različit otpor. gradivo srednje škole

a zanemaruješ i da će, ako ga spojiš na monowire, svih 6 kvadrata biti raspoloživo i basu i midu i tweeteru, ili i midbasu i tweeteru, ovisno o zvulji. ako to podijeliš na biwire, ali jednake presjeke...biwire će imati 3 kvadrata po izlazu, a triwire dva kvadrata po izlazu. samim time, veći otpor i slabiji zvuk (kabel). pri čemu će patiti ono što troši gro struje (snage)...a to je bas. kojem dođe dobro upravo svih 6 kvadrata, a ti ga biwiring dijeljenjem te žice reduciraš na 2 ili 3 kvadrata

dakle single wire > biwire > triwire, ako isti presjek dijeliš na dijelove
Old 27.09.2024., 11:46   #2323
Literalna grupa proradila.....

Pitanje:
Koje su podloške (za pod komponente, ne zvučnike) najbolje ?

Finite Elemente
Isoacoustics
Vibrapod
...itd....
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 12:16   #2324
testiraj koju god imaš A/B s blue tackom ispod nogica, umjesto podloške. ozb
Old 27.09.2024., 12:23   #2325
Je...i sa grafitnim podloškama za šiljke.....
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 12:36   #2326
pa šta je sve u ovom hobiju oko snobizma?
preporuka ne znači ništa?
Old 27.09.2024., 12:36   #2327
Quote:
olif kaže: Pogledaj post

Pitanje:

Finite Elemente
Isoacoustics
Vibrapod
...itd....
Bauhaus Acoustics i Pevex Reference Audio.
Čarobna gumena podloga
Old 27.09.2024., 12:40   #2328
Quote:

Pitanje:

Finite Elemente
Isoacoustics
Vibrapod
...itd....
Osobno koristim Deflex FoculPods ispod gotovo svih komponenti. Imam odlična iskustva s njima (ne samo ja, i drugi imaju).
Postoje i Polypods, isti materijal, ali su male i za 2.5 kg opterećenje po feetu (8 ih je u blisteru), a "velike" podnose 5 kg svaka.
Moja preporuka za velike (male nemam i nisam nikada koristio).
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 12:48   #2329
Quote:
friendship kaže: Pogledaj post
pa šta je sve u ovom hobiju oko snobizma?
preporuka ne znači ništa?
Ma. šalim se naravno !
Dakako da je svaka preporuka dobrodošla !
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 12:55   #2330
Quote:
tajo1960 kaže: Pogledaj post
Osobno koristim Deflex FoculPods ispod gotovo svih komponenti. Imam odlična iskustva s njima (ne samo ja, i drugi imaju).
Postoje i Polypods, isti materijal, ali su male i za 2.5 kg opterećenje po feetu (8 ih je u blisteru), a "velike" podnose 5 kg svaka.
Moja preporuka za velike (male nemam i nisam nikada koristio).
To je vjerojatno ok.
Ali ja trebam nešto viših dimenzija, da ne stavljam ispod originalnih podloški, nego pokraj.
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 13:22   #2331
Quote:

Pitanje:

Finite Elemente
Isoacoustics
Vibrapod
...itd....
Od ovih sto sam probao Marigo Labs, mistery feet, ali problem je sto par setova kostaju kao cijela polica od finite elemente a...izvrsni, ali samo za odlikase...

Genrelano je isplativije uloziti u pravu policu, nego u podloske...pravu, mislim na neku koja ima neki princip suspenzije, a ne samo masivnu
Alex34 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2024., 13:38   #2332
e da...
baš razmišljam, kad ću si pravit rack za novu slušaonicu, kak to složit najbolje
Old 27.09.2024., 15:32   #2333
Ako netko želi besplatno poslušati sistem(e) koji si ne može priuštiti...
Old 27.09.2024., 17:13   #2334
Quote:
Sveti Ilija kaže: Pogledaj post
Baš obrnuto, samo šora i van dam uvijek pobjedi i ja sam miran. jebeš francuske drame di ne znaš ko , šta di i zašto.
Kak misliš van dam uvek pobjedi, ak dođe đeki čen razbije ga, a frka tek nastaje ako se pojavi čak noris, taj sašije njih oboje i putina i bidena izvuče za uši...
UN i plave kacige tu niš nemogu jer su neutralni ko ATC.
Old 28.09.2024., 10:11   #2335
Prva pjesma i prvi medij

Moja isprika ako je pitanje već bilo ranije, nisam ranije dugo bio ovdje, pa da ne kopam po povijesti postova

Ekipa, zanima me i zanimljivo bi bilo saznati sljedeće:

Situacija iza kupovine, nabavke, ustroja nove komponente u sistemu (zvučnici, pojačalo, cd player, gramofon, DAC, neki kabeli...);

Koja je prva pjesma i sa kojeg albuma i medija koju PRVU pustite i kroz koju čujete prve odsvirane note sa nove komponente?

Imate li tako nešto ili se svodi na, recimo, - "Uzmem prvi cd, ploču, odem na Tidal, svejedno, što mi padne pod ruku"?

Meni osobno je za to najdraži cd Stanley Clarke - "East river drive", prva pjesma (Justice's groove).

Link na YT-u

https://www.youtube.com/watch?v=J2f_GRv6BDM

Molim NE komentirati sada kako prve note nisu mjerodavne, kako je komponenta nova i tako se "na prvu notu" ne čuje kvaliteta ili karakter komponente, bla bla... sve to znamo.
Znači, jednostavno - što PRVO pustite... ništa više!
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 11:02   #2336
Keb' Mo' - Slow Down
Silvestrus is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 12:40   #2337
Imam 3 CD-a (kompilacije koje sam napravio za test sustava, i kroz godine su malo izmijenjeni, ali na što obraćam pozornost i što želim da mi najbolje zvuči, osobna je stvar, i vjerujem da neće biti svakome po volji, odnosno slušnim preferencama.

Ovo je CD kojim testiram vokale i još poneke detalje

1. Rebecca Pidgeon - Spanish Harlem (Album: The raven)
2. Habib Koite, Eric Bibb - We dont care (Album: Brothers in Bamako)
3. Simone Kopmajer - Besame Mucho (Album: Live at Heidis Jazzclub)
4. Diana Krall - Sway (Album: Turn Up the Quiet)
5. Jennifer Warnes - Ballad of the runaway horse (Album: Duets)
6. Ljiljana Buttler, Mostar Sevdah reunion - Ne kuni me, ne ruži me majko (Album: Frozen Rozes)
7. Matt Andersen - Coal Mining Blues (Album: Coal Mining Blues)
8. Hans Theessink, Terry Evans - Mother Earth (Album: Jederman Remixed)
9. Meiko Kaji - Urami Bushi (Album: Kill Bill Vol.2 Soundtrack)
10. Melody Gardot, Antonio Zambujo - Cest Magnifique Live in Namouche studios (Album: Sunset in the Blue)

Drugi CD, kojim testiram pozicioniranost instrumenata i timbar je pretežno instrumentalan, te treći CD služi za test dinamike, brzine, i još nekih parametara.

Mislim da svi imamo tako nešto, već prema vlastitim glazbenim afinitetima.
Old 28.09.2024., 13:03   #2338
Quote:
Trener kaže: Pogledaj post
Imam 3 CD-a (kompilacije koje sam napravio za test sustava, i kroz godine su malo izmijenjeni, ali na što obraćam pozornost i što želim da mi najbolje zvuči, osobna je stvar, i vjerujem da neće biti svakome po volji, odnosno slušnim preferencama.

Ovo je CD kojim testiram vokale i još poneke detalje

1. Rebecca Pidgeon - Spanish Harlem (Album: The raven)
2. Habib Koite, Eric Bibb - We dont care (Album: Brothers in Bamako)
3. Simone Kopmajer - Besame Mucho (Album: Live at Heidis Jazzclub)
4. Diana Krall - Sway (Album: Turn Up the Quiet)
5. Jennifer Warnes - Ballad of the runaway horse (Album: Duets)
6. Ljiljana Buttler, Mostar Sevdah reunion - Ne kuni me, ne ruži me majko (Album: Frozen Rozes)
7. Matt Andersen - Coal Mining Blues (Album: Coal Mining Blues)
8. Hans Theessink, Terry Evans - Mother Earth (Album: Jederman Remixed)
9. Meiko Kaji - Urami Bushi (Album: Kill Bill Vol.2 Soundtrack)
10. Melody Gardot, Antonio Zambujo - Cest Magnifique Live in Namouche studios (Album: Sunset in the Blue)

Drugi CD, kojim testiram pozicioniranost instrumenata i timbar je pretežno instrumentalan, te treći CD služi za test dinamike, brzine, i još nekih parametara.

Mislim da svi imamo tako nešto, već prema vlastitim glazbenim afinitetima.
Vidim da si malo 'mašio smisao mog pitanja...

OK, imaš svoj "test" cd, 2-3 cd-a napravljena, ali, sa kojom pjesmom počinješ? Ne možeš sve pjesme pustit odjednom a baš me to zanima; koju stvar na cd-u prvu pustiš?

Btw, i ja imam preko 1.500 cd-a, ali sam jednu stvar / pjesmu izdvojio kao prvu i osnovnu.
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.09.2024., 13:22   #2339
Pustim prvu kloja mi padne na pamet...nisam ograničen...
Old 28.09.2024., 13:59   #2340
Anica Kninska Kraljica
Sveti Ilija is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:01.