|
|
25.05.2025., 10:23
|
|
dijametralno suprotna
Registracija: Dec 2008.
|
ljeto 2014. je bilo vrh.  
bila sam mjesec i pol na moru i nisam nijednom usla u njega. u nekom momentu sam se vracala u zg po topliju odjecu. 
|
25.05.2025., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Quote:
makake kaže:
Ugodnije od ljeta 2014 
|
Po čemu je bilo ugodno ako je označeno kao rekordno ekstremno toplo ljeto? 35+ bilo je u srpnju i kolovozu danima.
Prošlo ljeto bilo je rekordno toplo s nekih 80 i više dana s 30+.
U redu je da imate svoje mišljenje i da ne volite kišno ljeto, ali treba biti realan i priznati da ni prošlo ljeto nije bilo normalno, nego ekstremno vruće i opasno po život.
Postoje umjerenija ljeta koja su imala periode i kiše i vrućina te umjerenijih temperatura.
Po meni svaki ekstrem ne može biti ugodan, zato se zove ekstrem.
|
|
|
25.05.2025., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2014.
|
Po svemu, jebote. Ko šta je tebi superugodno na -10, tako je meni superugodno na +33.
Preboli.
|
25.05.2025., 10:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
makake kaže:
Po svemu, jebote. Ko šta je tebi superugodno na -10, tako je meni superugodno na +33.
Preboli.
|
Zapravo nije bilo 33+, nego je bilo 35+ i oko 40 danima.
https://www.infoclimat.fr/climatolog...jek-cepin.html
U Osijeku je od 8. srpnja 2024. do 20. srpnja dnevna temperatura svaki dan bila 35 C ili više.
Poslije toga u kolovozu čak 14 dana s dnevnom temp iznad 35 C. Maksimalna je bila 39 C 14. kolovoza, u nekim mjestima i 40 C.
Imam neke prijatelje i poznanike koji su inače ljetoljupci pa su mrzili prošlo ljeto. Bilo je prevruće i za njihov pojam ljeta.
Kad je zahladilo u rujnu, bili su presretni.
Početak rujna 35 C čak 3 dana, prosječna temperatura za početak rujna je oko 26 C.
|
|
|
25.05.2025., 10:29
|
|
taking it easy
Registracija: Nov 2002.
|
Ne sjećam se tog ljeta 2014 uopće.
Ali se sjećam da su 2012 i 2013 bile zime sa zadnjim konkretnim snijegom u Zagrebu.
|
|
|
25.05.2025., 11:07
|
|
nekljakava njonjavica
|
Quote:
ivoo20 kaže:
Za mene nije ljeto ako je toliko vruće da noću moram koristiti klimu i kada je 30 C u ponoć.
|
Zaboravio si da nemaš klimu

"There is more in you of good than you know, child of the kindly West. Some courage and some wisdom, blended in measure. If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world."
|
|
|
25.05.2025., 11:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Sarajevski kaže:
Kamo lijepe srece da moze da bude cijelo ljeto kao ovaj maj, uz dovoljno kise ( zbog poljoprivrede, a i da nemamo redukcije vode)..... ali nismo mi te srece, nazalost  ......
..... stim da kako znamo da idemo ka sve toplijoj klimi sa veseljem bi sada u ovom trenutku potpisao i ljeto 2014 i 2018 i 2020 koja su kako god bila ugodnija u poredjenju sa posljednja uzastopna 3-4 horor vrela ljeta, koja su nam bila i vrela i susna i uz gadne pozare, a i uz gadne oluje.....
|
Poljoprivredu, redukciju vode i nabrajanje kakvo je ljeto koje godine bilo... i onda nije Ivin klon-
Ne, uopće.
Usput, oluje, tuče i grmljavina je bilo već i ove godine, pa nije još bilo 33+, tako da ni to više izgleda nije povezano.
(ne razumijem se u meteorologiju).
Ne pamtim kakvo je ljeto bilo koje godine, znam da je bilo loših i kišnih za popizdit i onih prevrućih (za popizdit, ali malo manje).
Samo znam da je ovaj svibanj bio generalno ispod prosjeka i da čekam sunce i toplinu i konačno da pospremim duge rukave.
Prognoza za sljedeći tjedan djeluje puno bolje, iako kiša u obliku pljuskova i dalje nije isključena.

|
25.05.2025., 11:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
kockica kaže:
Zaboravio si da nemaš klimu

|

Vrh!!
Ma ne zna on ni da li živi u Sarajevu, Osijeku ili Ljubljani.

|
25.05.2025., 11:20
|
|
Dende.
Registracija: Aug 2023.
|
Quote:
bigblue2010 kaže:
Ne sjećam se tog ljeta 2014 uopće.
Ali se sjećam da su 2012 i 2013 bile zime sa zadnjim konkretnim snijegom u Zagrebu.
|
Ovako i ja, ljosnula sam na guzicu pred NSB-om koliko sam duga i siroka. Jebene starke zimi 
|
|
|
25.05.2025., 11:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lillyrosee kaže:
Poljoprivredu, redukciju vode i nabrajanje kakvo je ljeto koje godine bilo... i onda nije Ivin klon-
Ne, uopće.
Usput, oluje, tuče i grmljavina je bilo već i ove godine, pa nije još bilo 33+, tako da ni to više izgleda nije povezano.
(ne razumijem se u meteorologiju).
Ne pamtim kakvo je ljeto bilo koje godine, znam da je bilo loših i kišnih za popizdit i onih prevrućih (za popizdit, ali malo manje).
Samo znam da je ovaj svibanj bio generalno ispod prosjeka i da čekam sunce i toplinu i konačno da pospremim duge rukave.
Prognoza za sljedeći tjedan djeluje puno bolje, iako kiša u obliku pljuskova i dalje nije isključena.

|
Lijepo piše da je korisnik iz Sarajeva, znači nije moj klon.
Zašto bi itko tko ne voli vrelo ljeto bio moj klon? Dosta ljudi ne voli ljeto.
|
|
|
25.05.2025., 11:59
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2011.
|
Ja ne volim vrelo ljeto, ali očito nisam tvoj klon. Ne tvrdim ni da je Sarajevski, ali onda je tvoj soul mate.
kockice
Pa što bismo bez tebe, smijem se od srca 
|
|
|
25.05.2025., 12:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ivoo20 kaže:
|
Ah, da, zaboravila sam da je cijeli svijet Osijek 
|
25.05.2025., 12:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
|
|
|
25.05.2025., 12:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Bila sam u Hrvatskoj prošle godine krajem lipnja/početkom srpnja, bilo je ok. Onda sam se vratila i u mom dijelu Europe je bilo savršeno, noći i jutra oko 20, dani +30 i koji stupanj više.
Onda sam opet otišla u Hrvatsku početkom kolovoza i bilo je vruće, ali po to sam i došla, hlad, plaža i ledena kava  , a onda smo doživjeli i olujicu i par svježijih dana.
Savršeno složeno ljeto.
Onda je sve otišlo u kurac početkom rujna i od onda se nije odkurčilo, bar ne duže od par dana.
Spasila su me putovanja do sad, išla sam prema ljetu koliko god sam mogla.
|
25.05.2025., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2025.
|
Sjecam se ljeta 2014 po tome da je kod nas sve rodilo, ma sve, krompir je bio krupan kao nikada, mrkva, cvekla, rotkva... ma sve..... salatu i spinat smo brali cijelo ljeto a da ni jednom nismo morali zaljevati...mahune, tikve i kukuruz rekordan prinos isto bio......
Sjecam se i da je voce predobro rodilo, jabuke su bile tako socne i krupne, kruske jos bolje, sljive isto predobro rodile.......sjecam se i toga da su se u Hercegovini hvalili sa rekordnim prinosom mandarina i nara.....to ljeto 2014 je bilo zaista rodno, sjecam se i toga da smo sa svojima isli na planinu brati borovnice, ma plavilo se od roda sve i bile su krupne kao klikeri, nakon toga smo isli svake godine i nikad vise nisu rodile kao te godine(2018 su bile slicne ali ne kao te).....a ovo posljednjih nekoliko godina skoro da i nema roda, izgori sve od vrelincuge, pogotovo proslo 2024 je bilo ogavno vrelo..... basta nam je bila katastrofa, sve se sasusilo, najkrupniji krompir koji smo nasli je bio velicine teniske loptice, borovnice nije bilo ni za lijeka, a i gdje je bilo bila je vrlo sitna, cijena na pijaci joj je isla i do 20e, kada smo otisli na drugu lokaciju da beremo, neko je zapalio livadu i svi borovnjaci su izgorili a zahvatilo je i sumu, pozara je bilo katastrofa puno  .... Zbog restrikcija sa vodom nismo mogli ni zaljevati bastu pa bar povrce da spasimo
ne ponovilo se proslo ljeto ......ponovilo se 2014 i jos bolje 2005......ova nakon toga su sva manje vise ogavna, sto zbog vrucina, susa sto zbog super celijski oluja ...... zato i kazem, najsigurnije da prodje i da nam sto prije jesen dodje 
|
|
|
25.05.2025., 14:06
|
|
registrirana korisnica
Registracija: Feb 2011.
|
obožavam ovakve dane kao danas, sunčane, ugodne s pahuljastim bijelim oblacima ... gledam kartu, baš su lijepo posloženi od Podravine do Srbije i dalje no sa zapada opet nešto dolazi, jbg
Poslano sa mog SM-X210 koristeći Tapatalk
|
25.05.2025., 15:29
|
|
_whatever_
Registracija: Apr 2017.
|
Savršeno vrijeme. I neka napokon bude toplo, dosta mi je jorgana po noći i jakni po danu. Što prije 30° to bolje.
|
|
|
25.05.2025., 16:00
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2011.
|
Jedan od onih rijetkih divnih dana - plavo nebo, oblačići, sunce nije skroz opako, a ponekad ga i oblačić skrije, povjetarac. Obožavam! Inače obožavam, ali polako ova klima nije više za mene, jer čim upre sunce, previše mi je.
Prijateljica se seli u sjevernu Kaliforniju, u gradić toliko čist, uredan i zanimljiv.
Izgleda, tako nešto bi bilo za mene, Skandinavija samo ljeti.
|
|
|
25.05.2025., 16:04
|
|
Registrirani korisnik
|
|
25.05.2025., 17:05
|
|
registrirana korisnica
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Gingerina kaže:
Jedan od onih rijetkih divnih dana - plavo nebo, oblačići, sunce nije skroz opako, a ponekad ga i oblačić skrije, povjetarac. Obožavam! Inače obožavam, ali polako ova klima nije više za mene, jer čim upre sunce, previše mi je.
Prijateljica se seli u sjevernu Kaliforniju, u gradić toliko čist, uredan i zanimljiv.
Izgleda, tako nešto bi bilo za mene, Skandinavija samo ljeti.
|
nisam sigurna jeli to neki trend ili samo osobna odluka, roditelji od dečka starije kćeri, Nijemci, po ljeti putuju po Skandinaviju a zimi odu živjeti u njihovo na Azurnu obalu, mudro ... imam lokalnu prijateljicu u Kaliforniji, ne znam baš da li bi zbog nečeg drugog osim klime otišla tamo živjeti, ja volim staru Europu pogotovo Mediteran
Poslano sa mog SM-X210 koristeći Tapatalk
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:38.
|
|
|
|